Header

Bangkok - En stad som varken MT eller jag var jätte förtjusta i. Det enda vi ville göra var att komma högst upp i ghost tower vilket vi misslyckades med, gjorde inte att vi gillade staden mer. Tråkigt att vi fick det intrycket då man hört mycket gott om det.

Koh Phangan - Efter en lång resa från Bangkok kunde nog inte jättemycket gå fel. Vi hamnade på sidan av ön där det inte var mycket rörelse, vilket faktiskt var ganska skönt så i början. Nackdelen var att jag blev lite uttråkad när vi gjort allt och att vårt hotell var sådär. Fullmoon party var väger dock upp det.

Ao nang - Roligt att vara tillbaka på ett ställe jag redan vart på tidigare och se hur mycket som hänt. Gillade Ao nang då, gillar Ao nang nu. Mycket utflykter man kan göra och mysiga resauranger.

Koh Lanta - Lugnt familjeställe gör svenskar. För tro mig det kryllade verkligen av svenskarna. Vi var där i 3 dagar vilket verkligen var lagom. Gillade vårt hotell, hade mysiga dagar och började faktiskt förstå först där att jag backpacker, haha!

Något som är väldigt roligt med att backpacka är att man träffar så många olika människor på båtar och bussar, pratar, skrattar och umgås med. Människor som man tror att man aldrig kommer träffa igen, sen sitter man på någon restaurang och vilka springer inte förbi då om inte människor man träffat på vägen. Man vet verkligen aldrig om det är första/sista gången man ses.

Likes

Comments

Idag tar vi vårt pick och pck och drar en 1 h timma från koh Lanta. Nämligen till koh phi phi. Igår var vi på vårt första riktiga utflykt, en ö som hette koh rok var slutdestinationen. Vattnet var så turkost att jag inte visste om jag drömde eller ej. Inget filter där inte. Två stopp hann vi med för snorkling och en lunch fick vi avnjuta på stranden innan det var dags för hemgång igen.

Har dragit på mig en ganska illa förkylning så en power nap var given när vi kom hem, sov som en prinsessa tills mitt hjärta hoppade ur mig. Åskan från helvetet var här, jag trodde ärligt att ön ska explodera. Regn, blixtrar och åska höll i sig hela kvällen, blev dock ganska mysigt när Albin, MT, Robin och jag satt under tak, drack och tjötade. Vaknade även upp till strålande sol idag, tack som fan!

Likes

Comments

Ny dag, nytt ställe, nytt hotell. Anlände på Koh Lanta igår, något vi lärt oss under resans gång är att vi hatar att inte ha boende bokat när vi kommer till ett nytt ställe. Aldrig igen. Vi har bosatt oss på ett ställe dom heter GoodDay resort, ligger på stranden, med pool och super mysig atmosfär. Dock en bit från "stan" men vad gör väl det?

Igår drog vi och mötte upp grabbarna igen för lite drinkar på mushroom bar. Inte lika fit for fight idag så återstår att se vad vi får ut av denna dagen.

Likes

Comments


Mår bäst när det är soligt. Här tog vi en paus (fotopaus...) innan vi krigade oss upp på ett berg här i Ao nang. Imorgon bär det av till Koh lanta. Kort och gott, jag lever och mår bra!

Likes

Comments

Fullmoon party

Vi mötte upp några killkompisar från Göteborg innan vi drog till stranden partyn ägde rum på. Känslan av att höra svenskar, obeskrivlig. Haha ska det kännas så skönt att få en liten dos hemifrån?! Denna kvällen var i alla fall helt klart resans bästa än så länge. Fullmoon i sig var coolt att se, 20000 människor på samma ställe som är där av samma anledning. Om det var svettigt? Kändes nästan som att vi hade svalkat oss i havet. Om skorna var torra? Högvattnet tidigare på dagen hade gjort att vi trampa runt i gegga så nej, majoriteten sprang runt utan skor. Men som vi dansade, rave musik spelades flitigt och det var många som inte bara var påverkade av alkohol, alla levde verkligen in sig i sina egna små bubblor. MT, grabbarna och jag höll ända till 4 innan vi kände att det var dags för hemgång. Vi skulle ju trots allt resa till krabi dagen efter (hur tänkte vi där?)


Vi reste som sagt till krabi, kom fram igår efter en helt smärtfri resa som gick på 6 timmar. Varav 3 var på en båt där vi låg däckade i solen. Från krabi tog vi oss till ao nang, där jag var för x antal år sedan. WOW, var mycket det är som hänt. Dom har byggt satans mycket och majoriteten är svenskar. Vi har precis lämnat in vår första tvätt och nu är det sol som står på schemat. CIAOOO

  • Resa

Likes

Comments

Igår tog vi oss ut på en löprunda efter en heldag på solstolen. Vet inte om jag kan kalla löprundan skön, men efter var det fan magiskt.

Även idag blir det sola (stackarns mitt ben?! som blivit super bränt) tills vi ska börja fixa oss inför full moon party.

  • Resa

Likes

Comments

Igår kände vi oss bra balla när vi körde runt på mopeden, inte lika balla när vi först virrar bort oss inne i skogen eller när vi körde upp och nedför de brantaste backarna ni kan tänka er. Folket kör som galningar här och i slutet av dagen gjorde väl MT lika så.. Vi trodde ön var bra mycket mindre än vad den är men lyckades ändå på något sätt se nästan hela ön. Ett vattenfall, ett naturreservat och två tempel hann vi också se innan regnet återigen började komma.


Vi är fortfarande mörbultade i hela kroppen och somnade två timmar vilket ledde till att alla matställen vi kunde tänka oss att käka på var stänga. Helt jävla stänga. Hur tänkte dom med att bomma igen innan vi fått mat? Frukost vi just nu sitter och väntar på kommer så lägligt.

Trots att vädret idag är väldigt bra är vi nervösa för resten av resan. Kollar man på väderprognoserna är inte strålande sol det första man ser. Aningen splittrade är vi.

Likes

Comments

"Ert incheckningsdatum har ändrats".

Efter en resa med nattbuss, 2 timmars väntan på ytterligare en buss, och till sist en båt, en resa på ca 15 timmar var både MT och jag riktigt taggade på att få checka in på vårt hotellrum här i koh phangan. Trodde vi ja.. Nej då har killen vi bokat av samma dag ringt och ändrat vårt incheckningsdatum samt ändrat till ett rum med andra personer i. Vi är bra naiva...

Efter vi fått lov att checka in ändå men ska bo med 6 andra kan jag lova att känslan av att vilja lipa existerade. Vi vägrar. Så tillbaka till receptionen och klaga. Kan tillägga att det står " NO BEDBUGS" och "ONLY BUNGALOW" på vår bokning. Dom som jobbar där tyckte väl vi va små primadonnor som tror sig få allt de vill. Efter ett tag klagande, ett argt samtal till killen vi bokade av och med lite tur fick vi ett eget rum. Thank you.

Här nedan ser ni hur vårt boende ser ut kommande dagar.

Likes

Comments

Så nära men ändå så långt bort... Gårdagens livslust var aningen högre än när vi landade. Startade dagen med att promenera till The Grand palace, strövade runt där tills regnet började komma. Vilket var det sjukaste regn jag skådat. Vår plan efter detta var att ta oss upp i Sathorn unique tower eller som det kallas "ghost tower". En skyskrapa som aldrig blev klar och har stått tom sedan dess, sägs att den ska vara hemsökt (om man nu tror på sånt). Vi visste sedan innan att det var olagligt men också att kompisar och annat folk tagit sig upp med lite tur och lite mutor till vakten. Så gav det ett försök. Lite spänning ökar vardagen.


Med pirrande magar och en stel gång gick vi runt den höga skyskrapan som verkligen ser ut som ett spökhus. Vart vi än kollade var det höga stängsel, någon vakt såg vi inte heller. När vi trodde det vart över hörde vi en liten thailändare utan några tänder kvar i munnen fråga om vi ville komma in. 100 baht och med lite hopp om att få gå hela vägen upp gick vi in. Men till vår besvikelse fick vi inte se mer än första våningen och källaren (som för övrigt var det läskigaste någonsin). Thailändaren gjorde ett försök att berätta om ett foto han tagit häromdagen på något som han påstod var spöken. Så ja vem vet, det kanske gömmer sig ett och annat spöke där. Vi vill upp. Vi ska upp. Nytt försök en ny dag.

Som sagt, så nära men ändå så långt bort.

  • Resa

Likes

Comments

Vi landade i Bangkok igår, den ena tröttare än den andra. Flygresan var allt annat än smärtfri (gaaaaaaaaaaah) för en person som inte klarar av att sitta still och som verkligen inte kan sova på flygplan. Vi lämnade kalla Sverige för Thailand som för tillfället inte är så soligt, ganska skönt dock då vi ska kolla runt på olika sevärdheter här i Bangkok idag.

Utsikten från vårt hotellrum


Och en närmare titt


Vad tycker vi än så länge? Bangkok, en stad med mycket potential som kastas bort, nya byggnader byggs högt och lågt medan det finns andra hus som borde rivits för år sedan. Vi är dom blekaste på denna plats, vet inte ens om vi kan kalla oss bleka, vita är nog det rätta ordet. Samt lukten som får magen att vända sig från stånden utanför vårt hotell är inget vi föredrar. Thailändarna vi träffat än så länge har vart helt underbara, så hjälpsamma trots att det är svårt att förstå varandra (jag är dålig på engelska, men ligger fan i lä om man jämför, WIN). Vi besökte "backpacker vägen" igår, khao san road, vi förstår varför backpackers gillar den. Det gjorde vi med.

Men vi ser fram emot att vara på stranden imorgon (håller tummarna att det blir bättre väder).


Nu ska vi ut på äventyr, hörs snart!  • Resa

Likes

Comments