Header
View tracker

Vad behöver man fixa innan? Hur mycket ska man ha med? Saker att tänka på? Ja listan kan man göra hur lång som helt men också hur kort som helst, beror helt och hållet på vad man är för människa. Ska i alla fall lägga upp det som för mig är viktigt och bra att tänka på.

1. Välj noga - Vi har många kompisar, men alla går faktiskt inte att resa med. Välj någon som du vet har samma mål med resan, som du gärna vart iväg med längre period eller bott väldigt tätt inpå. Någon du kan vara dig själv med och någon som du alltid vågar säga vad du tycker och tänker till.

2. Research - Kolla igenom vart du vill åka, planera er rutt utefter det men kom ihåg att det bara är en preliminär rutt. Saker och ting kommer garanterat att ändras under resan.

3. Budget - Hur mycket pengar ska med? Detta beror ju på hur länge ni ska vara borta samt hur ekonomiskt ni tänkt leva, Vi är iväg i 10 veckor och tänker ha med oss 40 000.

4. Viktiga papper - Viktigt att ha kolla på sin försäkring innan man åker, att man har och vad den täcker. Fota försäkring, pass, medicin intyg m.m. Ha de i mobilen, mailen och kanske till och emd utskrivet i din eller din kompis väska.

5. Övriga kostnader - Det där med att spara kan låta så himla enkelt, men lite småkostnader här och där bli i slutändan en hel del. Vaccinationer, nya skor att ha med, bikini, ryggsäcken, ja kostnaderna rullar på. Så var därför ute i god tid, så man kan sprida ut kostaderna under fler månader istället för att spendera hela lönen sista månaden.


Till packningen, packpåsar. För att hålla isär underkläder, tröjor, rena och smutsiga kläder (packlista kommer senare). Något jag tycker är viktigt är att ha en bra kamera med sig, man vill kunna dokumentera allt och jag lovar, man ångar sig inte trots att man kanske får lägga lite pengar på en. Även en dagbok är något jag tycker att man ska ha, bilder tillsammans med en dagbok kommer göra att man för några sekunder är där igen.


Under en backpacking resa är det viktigt att vara spontan. Man träffar mycket nya människor, nya miljöer och levnadsätt. Man hör vart som är ett måste att åka samt vad som är buu. Var öppensinnad och positiv, sin inställning påverkar mer än vad man tror. Det är nu en månad kvar innan vi sticker, antagligen kommer vi stöta på lite motstånd på vägen men då uppdaterar jag er.

tipstipstips - Lonley planet

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Att det nu bara är 6 veckor och 5 dagar kvar tills jag reser från detta kalla gråa väder. Tanken gör mig helt pirrig. Att man trodde det bara var själva resan man skulle spara pengar till, var så.himla.fel. Så många småkostnader som blir mycket pengar. Planering då, hur tusan ska man veta vart man ska åka? Vad man ska se och hur länge man ska vara på respektive ställe?

Har börjat skriva ihop liten guide hur man ska tänka och vad man inte får glömma innan sin stora resa. Kommer upp i veckan.

Likes

Comments


Ligger hemma hos min mor i denna stund, kollar på så mycket bättre och frossar i räkor. Kollade igenom lite bilder och såg att jag ej visat hela outfiten den denna dag. @fashiondreamzz står som vanligt för mina bilder, dessa tog vi för säkert en månad sedan. En månad sedan man kunde vandra runt i ljusa fina kläder. För vad fan hände med hösten? Det var höst i max 2 veckor sen blev det vinter. Det är därför jag om bara 7 veckor beger mig till andra klimat.

#nouwoutfit

Likes

Comments


Är det okej att inte göra ett skit under en hel dag?? Om svaret är ja, skulle min dag sett helt annorlunda ut idag. Inget jobb, ingen träning, inte laga mat (den skulle vart serverad på silverfat), framförallt ​inga​ måsten. Nu ska vi dock inte ha det riktigt så roligt... Nej nu är det dags att trycka i mig lite käk, bönpasta med en hemmagjord tomatsås och mozzarella, sedan är det back to work. 

Hur ser er dag ut?


Likes

Comments

FÖRE


Häromdagen fick mitt hår en liten uppfräschning. Längden är det inte så stor skillnad på, förutom i luggen, mitt ansikte är mer inramat nu, vilket jag tycker om. Några ljusa slingor och några mörka för att få håret att bli mer levande. Hänger inte bara platt som en pannkaka längre, wihoo!

EFTER

Likes

Comments

fotot: @fashiondreamzz ​

Har sagt det innan, men säger det igen, jag ​älskar​ Astrids kamera. Min är smidig och värdigt bra för storleken men det går ej att jämföra bildkvalitén.

Idag efter jobbet ska jag tillbaka till mitt gamla hem, nämligen cheerleadinghallen. Nathalie och jag ska hoppa in som tränare vilket ska bli fantastiskt roligt, många av våra gamla tjejer går där så extra kul. Efter detta blir det antingen till Scandinavium och Frölunda match eller på Raglade/Taras 20årskväll. 

Likes

Comments


För en som inte gillar att göra naglar så måste jag för första gången sätta mig ner och tacka. Tacka den enda killen som lyckats göra snygga naglar utan att de ser galet plastiga ut samt ett par som håller så länge. Jag som sa att jag aldrig skulle ha fejknaglar är nu lite smått beroende... Helt och hållet snöat in mig på den franska ombren och blir ​alltid​ nöjd. Killen jag gör hos heter Joey och håller till på Slongen 87 kvadrat (men han ska snart byta till eget). Rekommenderar honom STARKT, prisvärt, noggrant, elegant. Finns inget dåligt att säga helt enkelt.


Detta snygga foto har mina fina vän @fashiondreamzz tagit. 

Likes

Comments

Inte en människa missade att Justin var i vårt avlånga land. Det kändes som att alla (inklusive mig själv) hade biljetter till hans två konserter och jag var riktigt taggad på att dra till stockholm, festa njuta och leva... men sisådär två dagar innan fick vi ett fnatt och ångrade oss, sålde biljetterna och var hemma för två födelsedagsfiranden. Vänner kommer trots allt först. Så värt.

Hade på mig min nya kjol jag införskaffade mig för en vecka sedan, i'm in love.


Kjolen hittar man på Zara och kostar endast 249(!!) kr :) 

Likes

Comments


Det är en sån dag då jag önskar att dygets timmar var några fler. Trots att jag lyckats vara extremt produktiv så känns det som jag knappt hunnit med ens hälften av allt jag hade velat hinna... gaaaah. Och jag har inte ens ätit middag än, snacka om hungrig nu. Har redan idag planerat upp veckans to do, dag för dag. Allt som inte hinns med idag måste alltså skjutas upp tills imorgon. Panik.

Visar mer av denna ljuvliga outfit imorgon.

Likes

Comments