Header

Lite bilder från gårdagens bröllops fotografering!

Det är såå kul att få äran att fotografera bröllop, sitter och ler när jag redigerar och kollar igenom bilder från bröllop 😍

Tänkte göra ett litet inlägg sen om vad man ska tänka på när man fotograferar bröllop, både vigsel och porträtt 😃

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Bjuder på en bild som verkligen visar kattens inre odjur 😉

Men han är ju rätt söt ändå 😍

Likes

Comments

Äntligen har jag börjat hitta de inställningar jag kommer ha nytta av. Lägger lite bilder och beskriver vad jag gjorde och vilka inställningar jag hade.

Märkte också att min Nikon d90 och mitt nikkor 50mm f/1.4 objektiv fungerade suveränt ihop! (Kanske är för att jag kan det kamerahuset mer än vad jag kan om mig själv haha)

Detta är för utomhus fotografering av blommor och porträtt.

Tog tre bilder på samma motiv för att kunna se skillnaden på hur jag ändrar inställningarna.

Mörk, denna tyckte jag blev lite mörk och dyster. Hade då inställningarna:

F/ 1.4

ISO: 250

1/3200 sek. ( detta är slutartid)

WB (vitbalansen): stod nu på PRE men brukar ha på solen för det mesta på sommaren. en smaksak :D

Ljus

Den här bilden blev alldeles för ljus för min smak

Inställningar:

ISO: 400

F/1.4

1/800 sek.

WB: PRE (men brukar ha på solen i soligt väder)

Lagom, så för att få bort det mörka och det ljusa för att få en bra bild så ändrade jag slutartiden.

Från 1/3200 sek och 1/800sek till 1/1600 sek, svårt att förklara varför jag valde just den då jag testade mig fram och tog det som liksom kändes ''bäst''.

Men ju längre slutartid man har, desto mer ljus kommer in i kameran och ju kortare slutartid, desto mindre ljus kommer det in.

ISO ändrade jag inte så mycket på, den fick ligga på 400.

Vill även påpeka att ingen av bilderna är redigerade

Nu till porträtten, efter lite övande på blommor i väntan på att mamma skulle komma hem så tror jag att jag fått rätt bra koll på inställningarna.

På denna bilden har jag dessa inställningar:

ISO: 200

F/1.4

1/1250 sek

Blev hyfsat nöjd, men hade gärna velat ha det liiite ljusare så jag fortsatte 😃

På denna bilden ställde jag in såhär:

ISO: 320

F/1.4

1/1250sek

Samma som ovan MEN, jag gjorde plus tricket ;)

Knappen ser ungefär ut såhär på min kamera +/-

Du kan alltså påverka bildens ljushet genom denna knappen! + Betyder ljusare bild och - mörkare

På bilden ovan så hade jag ställt in den på + 0,7! Efter att jag fick reda på den knappen har det hjälp mig mycket i olika lägen på kameran där man inte kan styra riktigt över slutartiden


Testa! Lätt den enklaste och bästa genvägen till en ljusare/mörkare bild :D

Ber om ursäkt ifall kvalitén har dragit ner något, uppladdade bilder via telefonen

Har ni frågor så är det bara att kommentera!

Säkert kass beskrivning om varför jag ställde in som jag gjorde, men brukar liksom inte tänka på det riktigt, jag går mest efter det som känns bäst och tänker inte så mycket på just ''varför jag ändrade''


Ha det gott! Mer inlägg kommer upp under kvällen och morgondagen :)

Likes

Comments

Mitt namn är Rebecka. Jag är 18 år och bor i sandhem utanför Mullsjö. Jag har precis gått ur gymnasiet och är nu utbildad bilskadereparatör/billackerare. Det bästa jag vet är att gå ut i skogen och fotografera natur och djur, men också att vara hemma och fixa med bilen och hästarna.


Jag är en väldigt glad och social person med mycket energi som älskar att träffa nya människor, vissa säger att min glädje brukar smitta av sig ;)

Jag lägger min energi på fotograferingen för att kunna få så bra resultat som möjligt! Jag lyssnar på kundernas idéer och ser till att bilderna blir precis som kunden vill ha det. Jag försöker jätte mycket att få er som står framför kameran bekväma och avslappnade, det ska inte vara jobbigt att stå framför kameran.

När jag fotograferar familjer/bröllop och dop så försöker jag alltid att lyfta fram motivet för att fånga upp glädjen och kärleken mellan familjerna/brudparet.


Jag började fotografera när jag var 10 år gammal, jag sprang runt med min lilla rosa kompakt kamera och visste inget om hur jag egentligen skulle ta en bra bild! Sedan fick jag en lite bättre kompaktkamera som levererade lite bättre bilder, men jag var fortfarande lite smått okunnig så bilderna blev inte alltid sådär jätte bra ;) Jag fick min första systemkamera den 10 Juli 2012, En Nikon d3000, den dagen kommer jag alltid minnas! Det var den dagen som fick mig att börja satsa på fotograferingen ordentligt! Jag lärde mig inställningarna på den och använde den flitigt fram till ca 2015(vet ej exakt), men kände sen att jag ville ha en ny som gav mig mer fria tyglar över inställningar, så köpte då en Nikon D90 (jag behöll min d3000 sålänge), Efter att jag kände mig hyfsat klar med min D90 (som jag har kvar än idag) så köpte jag en Nikon D7000. En otroligt bra kamera som passar mina behov och motiv jag fotograferar, det kamerahuset tycke jag passar till det mesta! Under dessa kamera byten köpte jag även till mig lite objektiv. för fyra/fem år sen stod jag nästan fast på samma ruta hela tiden, Jag förstod inte varför mina bilder inte blev bra, varför jag inte fick någon känsla i bilden, jag har ju så bra utrustning? MEN jag insåg då att utrustningen inte gör en till en duktig fotograf. Det handlar om att gå efter känslan när man fotograferar, att se alla smådetaljer och lyfta fram motivet! Att få äkta glädje, action, kärlek och bus i bilderna gör så mycket!

Men under detta fyra/fem år har jag lärt mig sååå mycket, utav bara mig själv, utan några kurser eller lektioner. Jag ville fixa detta och typsikt mig så går jag all in på sånt jag verkligen vill göra ;) Jag har lärt mig hur man verkligen fångar ett motiv på en bild och hur man framkallar en bild på bästa sätt! Men har fortfarande mycket att lära!

Min dröm är ju att starta upp detta som ett företag. Men än har jag en bit kvar, men jag ska nå min dröm!

Fotograferingen betyder jätte mycket för mig, jag har en tuff psykisk sjukdom som gör att fotograferingen och hästarna är som terapi för mig, att få komma ut och röra på sig, träffa nya människor, nya utmaningar och göra det jag älskar, det är det jag lever för!

Likes

Comments

Förlåt för att jag sa att jag skulle ta tag i bloggandet igen men sedan inte la ut några inlägg haha, men haft rätt mycket att göra nu i veckan :)

Idag har jag fixat mycket med inställningarna på båda kamerahusen för att försöka få dem perfekta inställningarna för mig inomhus och utomhus! :D

Lite bilder från resultatet får ni senare där jag även skriver vilken kamera och vilket objektiv jag hade till och hur jag hade inställningarna :)

Men vill kolla lite vad ni vill att jag ska skriva om? :) Står tomt i skallen på mig just nu ;)


Kommentera vad ni vill läsa mer om! Men kommer lägga ut lite nyare porträtt foton idag som är hyfsat färska :D


En bild på min syster jag tog förra helgen :)

Likes

Comments

Tänkte att jag skulle starta upp denna fotobloggen igen, Men nu kommer jag dela med mig av ännu mer tips på redigering, fotografering och tips på utrustning vid speciella fotouppdrag.


Tänkte presentera min kamera utrustning jag har nu och även skriva lite kort om dem i detta inlägget.

Nu kör vi!


Nikon d7000

En av dem bästa kamerahusen jag ägt, Går att anpassa jätte bra efter olika behov på inställningarna. Stort plus är att det går och spara inställningarna på kameran! Den är inte så avancerad och är väldigt snabb. Bra batteritid och stabil. Men... Skärpan kan vara svår att hitta ibland. Men tycker detta är en prisvärd kamera. Använder den mycket till porträtt, sport och natur.

Nikon D90

En väldigt bra kamera. Lärt mig så mycket på den men känner mig lite ''klar'' med den just nu, Men används ibland till porträtt och sport.

Tamron 70-200 f/2.8

Min favorit till sport, speciellt inomhus då det är ljuskänsligt. Använder den oftast ihop med min Nikon D7000. Dyrt, Men absolut värt pengarna!

Nikkor 50mm f/1.4

Favoriten till porträtt, detaljer och inomhus! Man får skarpa bilder med det och är toppen till inomhus fotografering då det är så ljuskänsligt. Använd ihop med både Nikon d90 och d7000

Nikkor 35mm f/1.8

Bra objektiv för porträtt och natur, skarpa bilder och ljuskänsligt så passar bra inomhus.

Tamron 150-600mm f/5-6.3

Favoriten ute i naturen, bra zoom och skarpa fina bilder. Dock så är det inte ljuskänsligt så blir svårt att fotografera med det i mörka miljöer.

Nikkor 18-105mm f/3.5-5.6

Använder det typ aldrig, kanske någon gång när jag reser någonstans då den funkar bra i de flesta miljöer.

Nikon Speedlight SB-700

Mitt senaste inköp, väldigt lättanvänd vad jag märkt med en rad avancerade funktioner. Enkelt att styra ljuset och riktning. Kommer använda det mycket inomhus men även ute vid speciella tillfällen.

Det var lite om min utrustning! Nästa inköp är ett Nikkor 85mm f/1.8!

Likes

Comments

Blev en liten fotografering på Björns bil igår

Likes

Comments