View tracker
View tracker

- Min vardag

Sitter just nu på espressohouse och fikar med min mamma. Supermysigt. Vart och kikat runt i affärer och fått med mig nytt mörkt läppstift jag vart på jakt efter och ett grönt linne för endast 30:- så det var ett riktigt kap!

Hoppas ni får en mysig onsdag i det kalla höstvädret!

Likes

Comments

View tracker

- Min vardag

Pojkvännen ligger och sover jämte mig, och jag kan inte sova mer. Ligger och kollar på massa vinterjackor och försöker få inspiration. Vad ska man ha för vinterjacka? Vill inte direkt ha Hollies jacka då halva Borås nästan har det.
Men en vanlig svart? Eller varför inte mörkgrön? Skulle man våga sig på något annat? Mycket tankar, för lite svar.

Ni kan gärna ge en kommentar vad ni är sugna på för vinterjackor i år. Är ni våghalsar?

Tycker denna är fruktansvärt snygg! Finns på h&m

Likes

Comments

- Bilder

Hösten närmar sig med stormsteg, och just hösten gillar jag inte riktigt. Eller okej, färgerna är väl mysigt men just det kalla, trista och tråkiga vädret är inte riktigt min grej.

Likes

Comments

- Min vardag

Det var så längesen jag gjorde ett inlägg, ska försöka komma in igen, men kan inte lova något!
Jag har tagit ut mina extensions då det har trasslat till det för mycket i mitt egna hår. Var sjukt jobbigt och ta ut då jag inte gillar mitt vanliga hår. Alldeles för tunt och slitet. Inte nog med det så tappar jag sjukt mycket hår efter jag tog ut håret. Vet inte om det kan röra sig om för lite vitaminer eller stress. Det återstår och se.

Igår fick jag ett ryck och bad min mamma klippa mitt hår. Klippte av det slitna topparna och gjorde det till en frisyr istället. Är rätt nöjd faktiskt.
Det var även första dagen för min balsammetod. Har tidigare hållit på med det men tog en paus. Håret känns fruktansvärt äckligt just nu, för den har inte stabiliserat sig riktigt med bara balsam.

Likes

Comments

- Min vardag

Något jag hatar är att vakna upp mitt i natten, och inte somna om.. Sen är det fruktansvärt ensamt utan min pojkvän jämte.
Jag är hungrig och sugen på allt möjligt, de gör saken bara värre och inte kunna somna om. Ligger och lyssnar på podcast i hopp om att få somna om haha.

Bloggen är lite under is, ingen ork, inspiration eller motivation så ber om ursäkt till er som följer bloggen. But i Will be back!

Likes

Comments

- Tankar & Känslor

Ligger i min säng, är orolig i kroppen och har svårt att sova.. Just ikväll så är jag så jävla trött på mig själv, trött på att se mina tråkiga bilder i telefonen på mig själv, trött på och se mitt instagramflöde med egobilder. Nä, fy vad tråkigt. Egoboost where are you?

Updt, jag lever. Är bara så fruktansvärt trött och ingen motivation just nu. Vart hos läkaren, gick väl bra. Men så segt i början.. Nytt ställe och ny läkare och man ska berätta allt. Kändes jobbigt och sitta och förklara hur man mår, hur kroppen och sinnet tänker. Vill ju inte direkt sitta där och skryta hur jag mår osv.. Man kände sig så värdelös i den stunden.
Men jag försöker kämpa på, ta en dag i taget och bara ha kontakt med läkaren till jag blir bra.

Likes

Comments

- Bilder

Tog tillfället i akt och bakade chokladbollar. Inte nyttigt men ibland får man faktiskt unna sig själv!

Likes

Comments

- Tankar & Känslor

Välkomna till min blogg, mitt namn är Rebecka är 19 år, bor i Borås och lever med depression.

Jag kan skratta, jag kan synas som glad. Jag kan gråta, bli arg och glad, precis som normalt. Men bakom alla stängda murar ligger det mer än bara så. Mycket har hänt det senaste åren, ny tid är kommen. Tog studenten i somras och kände redan i början av 3an att detta kommer kännas jobbigt.

Skolan har ändå varit en trygg punkt, man vet vart man ska gå till varje dag i veckan. Vuxna som finns till stöd, kuratorer, skolsköterskor och vänner. Har ju inte alltid gillat skolan, då det vart mycket problem. Men just gymnasiet öppnade mina ögon och helt plötsligt stod jag där och gillade idrotten för första gången i mitt liv. Bra klass med bara tjejer, alla var snälla mot varandra. Sen självklart uppstod de bråk och tjafs men allt kan inte vara på topp.
Men just veckorna innan balen och studenten mådde jag inte alls bra. Fick ångest, panik och stress. Vi skulle nu kastas ut från det trygga in i vuxenvärlden.

Man ser kanske inte må mig att jag mår dåligt, eftersom jag är väldigt bra på gömma den. Men det finns dagar då jag bara vill gräva ett djupt hål och aldrig ta mig upp. Min pojkvän är min klippa, han försöker alltid få mig må bra, finns där och älskar mig. Precis som jag är, och det är jag så tacksam över. Men även de vänner jag har.

Hur är det med och leva med depression?
Jobbigt, fruktansvärt och hårt.
Alltså, det går ut över människor du inte vill. Jag blir orklös, känner mig kvävd, kan aldrig slappna av, stressad, vill bara sova, väldigt sårbar och håller mig till de jag känner mig trygg hos. Ibland känns det som jag har en extra människa som jag bär på, som ligger över min rygg som en tung börda.
Sen självklart finns det dagar som är bättre än andra.​

​Men speciellt när jag har hjärnspöken som man brukar kalla det. Säger till mig och får mig och tro på saker som inte alls stämmer. Mina hjärnspöken är negativa, dom tänker, vrider och vänder på saker och ting. Värsta är att jag håller de för mig själv och tror på de. 
Om vi tar ett exempel, jag har en blomma i min hand. Folk skulle bara sett det som en fin blomma. Men jag börjar tänka mer på hur blomman är, varför den är så, varför är den rund och inte fyrkantig. Jag över tänker helt enkelt. 
Social fobi, vet jag inte direkt om jag har, har inte de på papper eller liknande. Men jag har problem med att vara med mycket folk. Som exempel, när jag går i femman huset i Göteborg, där folk går från olika håll.
 Men kan även vara mitt i stan med lite folk. Jag har olika strategier när de kommer sådana tillfällen. Jag brukar oftast fokusera med blicken i affärer istället, inte möta ögonkontakt, lyssna på musik eller kolla ner i telefonen. Har svårt och söka jobb, vill inte jobba i butik och möta kunder för det är alldeles för jobbigt, telefontjänster eller säljare är inget heller som passar. Då blir det väldigt svårt och söka jobb när de oftast söker folk med erfarenheter. 


Det är ingen lätt resa, men jag ska på läkarbesök, fixa samtalskontakt igen och försöka få en ordning på det hela, om inte annat stöttning, om planer behövs och sådant. 
Kanske aldrig blir helt frisk, men kanske kan ta mig upp på stegen och börja.

Likes

Comments

- Tankar & Känslor

Idag mår jag verkligen inte bra.. Idag sitter ångesten i hela mig, både kropp och själ. Svårt och ta mig upp ur sängen idag och känner mig som en rutten frukt som precis blivit dålig.
Jag har så mycket känslor och tankar igång och känner mig helt svag. Känner mig ledsen, besviken och rädd.

Jag vill bara gråta, stanna upp tiden och bara vara. Jag är så ledsen på mig själv, ledsen på att känna mig så som jag gör.

Jag är livrädd för livet, jag är rädd för samhällets regler, jag är rädd att bli vuxen. Jag är rädd för nya saker..

Ingen bra dag.. Återkommer när jag känner mig bättre.

Likes

Comments