- Min vardag, - Bilder

Godmorgon mina läsare, hoppas ni vaknar upp till en bra dag.
Jag väcktes av alarmet klockan 6 och var tröttare än tröttast. Men vädret verkar bli underbart idag. Gjorde iordning mig och lämnade min älskling ensam sovandes i sängen för att dra till Ullared. Så nu sitter jag i bilen och är snart framme faktiskt. Så sjukt att vädret är på topp och får mig att minnas när jag och min gymnasieklass förra året satt i bil/buss påväg till Ullared för och fixa det sista inför studenten som då närmade sig med stormsteg. Så sjukt att tiden går så snabbt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

- Tankar & Känslor

Just det fick jag alltså höra av en läkare.
"Du sitter här och kan le, då är du inte så sjuk".

Av ren chock skrattar jag svagt till vad läkaren nyss sagt till mig. Tusen tankar for upp i huvudet. Är detta ett skämt? Jag kommer alltså här och söker hjälp för min psykiska ohälsa och du sitter här och skämtar bort allt? Du ifrågasätter mitt mående dessutom..
Att kunna dölja sitt mående och sätta på en skyddsmask är något jag gjort i flera år.
Jag kan faktiskt sitta här och skratta till lite, för vad vet du om vad jag kämpar mot? Vet du ens hur svag jag är? Att skratta till är något som jag alltid haft som bortförklaring till min osäkra sida.
Syns inte alltid utanpå hur jag mår, men innerst inne känner man paniken stiga, tänk vad folk tänker om mig, tänk om jag gör fel, dom kollar på mig, dom skrattar åt mig.
Socialfobi, är något av de största grejerna jag kämpar med dagligen. Sätta på en mask och låtsas som ingenting tills jag nästan bryter ihop. Alla situationer är inte jobbiga. Jag har olika strategier för vissa jobbiga situationer, som när jag åker buss så lyssnar jag alltid på musik och kollar ut. Möter bara busschafförens blick inprincip och kollar efter tom plats. Värst blir när det är mycket folk i en buss, då får jag panik när jag inte hittar en plats att spana in på. Att möta en annan människa i serviceyrke, att jag har makten som människa är något jag verkligen inte klarar av.
Folk tror det är enkelt att skaka av sig, men det här tar inte en dag att bli av med när man haft det hela sitt liv. Började med att jag var blyg till värre.

Jag har mått dåligt väldigt länge. Jag var inte riktigt mobbad fast ändå mobbad. Förstå mig rätt, att tjejerna i klassen var på mig för minsta lilla. Vad jag köpte mina kläder, jag piercade naveln själv som dom sprang och skvallra, snackade med en kille på nätet som jag var kär i. Dom hittade alltid fel på mig. Bättre blev de inte på högstadiet då tjejerna även fanns där. Kände alltid deras dömande blickar till skitsnack. Jag kände mig så förstörd. Kunde inte riktigt stå upp för mig själv. Jag tyckte det var fruktansvärt att gå i skolkorridoren själv, gå på redovisningar och annat. Hamnade till och med i en idrottsgrupp tillsammans med dessa tjejer. Fick börja i en annan tillsammans med de närmaste vännerna jag hade och även av några har idag.

Varje dag är en kamp, jag måste alltid prestera. Göra mitt bästa.
Jag är alltid trött oavsett hur mycke jag än sover. Mina nerver går på högvarv, glömmer av mycket som viktiga tider och annat (har aldrig haft de innan), Stör mig mer än vanligt på småsaker, kroppen har tagit stryk då jag ej sköter min kost eller hälsa. Jag tänker på allt hela tiden och har svårt att koncentrera mig på en sak utan har alltid flera saker i huvudet. Hela jag är på högvarv jämt. Jag hoppas den dagen kommer då jag kan stå där på egna ben och tagit mig ut från den onda cirkeln i mitt liv. Att stänga av allt i mitt liv som stör mig i mitt mående. Att få riktig hjälp och bearbeta saker i mitt liv som behövs för jag ska orka med framtiden. Jag behöver få må bra.

Likes

Comments

- Tankar & Känslor

Idag känns det som ett bakslag med ångesten. Jag känner mig inte alls glad på livet och känner bara att jag är vilsen när det gäller min framtid. Så mycket som rör sig i mitt huvud och jag är helt slut. Jag kan inte hantera mina problem själv längre. Jag är så begränsad i vardagen när de gäller min sociala bit. Jag känner mig så fruktansvärt ledsen, nere och misslyckad. Även fast jag vet att jag är inte misslyckad. Men känslan. Jag är nästan aldrig utvilad längre. Har stress i kroppen och kan aldrig slappna av. Det är så jobbigt och alltid känna att man måste prestera på allt och aldrig kunna slappna av..

Hoppas ni har en mycket bättre onsdag och har en strålande sol hos er med. Ta vara på livet hjärtisar♡

Likes

Comments

- Bilder, - Min vardag

Första maj och vädret har verkligen slagit till med värme. Så härligt, känner verkligen att våren/sommaren börjar kika runt hörnet. Känns dock konstigt att vara tillbaka på hemmaplan när man nyss vart i storstaden. Ska inte göra så mycket nu ikväll, ska kika lite på serie och bara ta det lugnt.

Hoppas ni haft en mysig dag denna måndag och får en fortsatt bra kväll. ♥

Likes

Comments

Som jag berättade i föregående inlägg om terrorattacken i Stockholm så åkte vi förbi där. Gav mig mycket tankar kring livet och de som blev med i attacken. Fruktansvärt.
Men vi får heller inte glömma krigen runt om i världen som får gå igenom detta dagligen.

Jag hoppas på att det kommer en sådan dag då vi alla människor kan samsas och ge varandra kärlek och respekt istället för hat och krig.

Likes

Comments

Det var ett tag sedan min fina blogg och läsare. Har varit mycket och tänka på, jobbat en del och massa annat.

Tänkte börja bloggandet igen med en hel del bilder från min helg i Stockholm. Tog tåget i fredags tillsammans med min pojkvän. Åkte i 3 h och 30 min samt en timmar bussresa från Borås till Göteborg då vårt tåg gick från Göteborg-Stockholm. Vi fick sova hos min pojkväns kusiner och deras pappa. Vart mysigt och fick se en hel del av Stockholm som jag inte gjort på flera år. Vi har ätit en hel del så våra magar har spruckit rent ut sagt haha! Vi hann även med lite shopping både under lördag och söndag.
Fick även se där lastbilen åkt in i.. Fruktansvärt. Det känns så ofattbart och åka förbi där och solen lyste medan folk gick förbi, en del stod och tittade. Fanns en massa post-it lappar på väggen. Det var fint men de fick en på många tankar faktiskt.

Likes

Comments

- Tankar & Känslor

Kära du som läser min blogg. Tack för du vill läsa. Tack för du tar dig hit. Men du kanske väljer att sluta läsa min blogg efter detta inlägg. Jag klandrar dig inte.

Hej depression. Jag hatar dig. Vet du varför? För du förstör mig. Du ger mig hjärnspöken. Du gör så jag har det sämsta självförtroendet och självkänsla. Du gör så jag vågar inte lita på folk. Du gör mig rädd.
I många år har jag levt med depression. Blivit värre under åren. Det har hänt mycket i mitt liv. Mycket som folk inte vet om. Jag tänker inte skriva om vad allt handlar om, för de är saker som inte är uppklarade ens.

Jag har haft en klump i magen hela kvällen. Jag har gråtit. Jag känner mig värdelös. Jag har ingen ork, jag har ingen lust med att äta trots min mage skriker efter mat. Jag vill inte mer. Vet inte vart jag ska ta vägen. Jag behöver så mycket stöd av sjukvården men känner mig så jävla utlämnad. Behöver utredning, behöver bearbeta allt jag känner. Behöver jobba på mig själv. Men jag vet inte hur. För jag är på botten. Det syns inte utanför hur jag mår innerst inne. Jag är bra och dölja det. Men innerst inne skriker jag på hjälp. Det är ingen som vet exakt hur jag mår, hur jag tänker och känner. Finns vissa saker min pojkvän inte ens vet. Eftersom jag har hjärnspöken spelar dom upp olika känslor, tankar och tro. Jag är inte ärlig och berättar exakt vad jag känner eftersom jag skuldbelägger mig själv jämt och bär stora ansvar som jag inte ens behöver. Jag tror att allt är mitt fel, åter igen min hjärna som spökar. Alltså jag mår hemskt över det här. Det blir heller inte lättare över att jag är sån medmänniska. Är någon annan ledsen blir jag ledsen. Har någon dött kan jag känna stor sorg och smärta med. Har någon ont, får jag ont osv.

Jag är ofta trött, och folk förstår inte varför. Men tro mig, man blir trött av att bära på en stor tung sten på ryggen varje dag. Har förlorat många vänner pågrund av att jag inte orkar. Jag orkar inte träffas, jag orkar inte. Jag har få vänner som verkligen accepterar mig om jag inte orkar. Dom förstår, vilket jag är så jävla tacksam över.

Förr var jag självsäker. Idag är jag livrädd. Allting är jag rädd över.

Jag vill bara bli frisk, vill kunna leva normalt liv utan att vara trött, utan att behöva kämpa 1000 mer gånger varje dag. För just nu, jag orkar inte mer.

Likes

Comments

- Min vardag, - Bilder

Hej mina finisar ♡ Idag bjuder solen oss Boråsare på ännu mera sol och kan helt ärligt inte sluta prata om att jag blir på bra humör av vädret. Har precis avnjutit lite fika tillsammans med mamma och lillebror. Tycker vinden är lite kylig men annars är det mysigt med solen.
Mamma har påskpyntat våran lilla buske som vi har på vår lilla trädgård.

Resten av dagen vet jag inte riktigt vad som händer. Kanske ska ta tag i och kolla lite serier som jag vet att jag missat.

Hoppas ni får en mysig fortsatt dag även fast det är måndag! Kramis

Likes

Comments

- Min vardag, - Bilder

Väldigt orättvisa bilder, men tbt från en kväll i december där jag fick uppleva Håkan Hellström igen efter flera års väntande. Den magiska kvällen som jag hade så mycket känslor av. Var så nära på fälla några tårar men lyckades hålla emot. Men Håkan ger så mycket känslor i hans låtar och texter.
Jag hade en period i mitt liv som var fruktansvärt jobbigt mitt under December, så den kvällen var betydelsefull verkligen.

Idag fyller Håkan Hellström 43 år. Så med detta inlägg hyllar jag dig Håkan. Grattis på födelsedagen. Tack för din musik!

Likes

Comments

- Min vardag, - Bilder

Söndag åter igen och jag har lite söndagsångest som vanligt.. Men har haft en mysig helg tillsammans med min pojkvän. Träffade även en nära vän till mig igårkväll, mysigt.
Söndagen har bjudit på bra väder, mysig heldag med Z. Vi åkte till knalleland och tittade, men var inte där allt för länge. Sen åkte vi var och hem till sig. Tycker det är tråkigt varje gång när jag ska lämna honom, jag saknar honom varje gång när jag inte är med honom.
Men imorgon börjar en ny vecka och vi får se helt enkelt vad som händer.

Förövrigt så har jag fått en grej för vindruvor. Så himla gott!

Likes

Comments