Förra veckan hade vi spex-skolfoto eftersom vi nu går i 3an på gymnasiet. Alltså skulle vi alla klä ut oss enligt ett speciellt tema. Temat för vår klass blev tillslut hur man skulle se ut/vem man skulle vara/vad man skulle jobba med när man blivit "stor". Så vi alla klädde ut oss och höll upp en skyllt där det stod "20 år senare". Jag var självklart modedesigner, med hel-rosa outfit, skisser på kläder i knäet och massvis med måttband runt omkring mig. Fotot blev inte direkt som jag hade tänkt mig att det skulle se ut. Men, men. Går man i en klass med tio bångstyriga tjejer får man väl förvänta sig att alla inte blir nöjda med ett och samma foto. Om livet ändå hade varit så enkelt... ;)
Resten av fotograferingen, d.v.s när de enskilda fotona togs, var rolig. Jag kände inte för att fotograferas enskilt. Istället fick jag hjälpa fotografen agera stylist haha!

Fick plåtat några snabba bilder på min rosa outfit efteråt, så tänkte visa er.

Klassfotot blev taget tidigt på morgonen... gissa om jag kände mig alldelles för fin resten av skoldagen?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Mata ankor, äta smaskig vattenmelon, lek, bra bok, fotografera, varm sommarsol. Kan det bli mycket bättre? Tror inte det. Dagar som dessa kommer jag att sakna. Att känna sommaren i sig liksom. Det känns som att jag redan saknar det, fast än det ska vara sol hela veckan framåt. Men men. September är ju en höstmånad, så det kanske inte är så konstigt att det börjar kännas som att sommaren är förbi. Jag kanske bara inte vill inse det. Jag postar liksom fortfarande massvis av mina sommarbilder på instagram haha.

Jag vet att det kanske är märkligt för några, men jag tycker om sommaren precis lika mycket som alla andra årstider. ÄLSKAR vintern, kylan, snön, JULKÄNSLOR, köpa julklappar, klä granen, åka skridskor, åka pulka, varm choklad, mörkret, jullov. ÄLSKAR våren, att känna värmen igen, att se knoppar slå ut, påskfirandet med släkten, gå uppfriskande promenader, att fotografera nyblivna snödroppar. ÄLSKAR hösten, varma tröjor, färgglada träd och vägar, tända ljus, HÖSTMODET. ÄLSKAR sommaren, stranden, havet, landet, solsken, värmen, sommarlov, sommarkänslor, sena frukostar, utflykter med familj och vänner, fräknar, mormor och morfars trädgård, plocka bär, leva livet.

Tycker om de alla så mycket och ser alltid fram emot nästa årstid, eftersom de alla är så unika på sitt eget sätt. Så hur mycket jag än kommer sakna sommaren så ser jag fram emot hösten och allt där till minst lika mycket!

Hoppas ni får en fin lördag!
/Rebecka

Likes

Comments

Okej, det här var för några veckor sedan men ville lägga upp inlägget för att bilderna är så fina och för att jag tycker om dessa människor så mycket. Alla i släkten var där utom Stoffe och hans barn. Vi saknade dem, men hade det som vanligt väldigt trevligt ändå. Älskar att vara omringad av mina många småkusiner. De gör mig så glad. Och älskar älskar älskar bilden på när Miriam drar lilla Elias i huvudet hahha. Den beskriver verkligheten så fantastiskt bra. <3

Likes

Comments

Det är nämligen så att jag går 3dje året i gymnasiet och läser mode-design. Som några av er vet fick vi en ny modelärare för ca 1 år sedan, vilket har gjort att vi i princip fått starta om med grunderna (eller ja, det lilla vi fått lära oss) och göra om allt igen. Jag har tyckt och tycker att det har varit väldigt jobbigt då jag vill lära mig så mycket som möjligt på de här korta åren. Annars är jag kanske inte redo för att studera vidare på nivån jag vill studera, utan då kanske jag måste läsa upp mina mode-kunskaper först... och det är ju så onödigt.

Anyways! Under denna veckan så förändrades en hel del. Först och främst fick vi testa att drapera på docka. Alltså för första gången på snart 2,5 år av 3 år på gymnasiet får jag nu drapera en docka haha... Vi fick välja var sitt tyg för att bara få testa att drapera och leka lite med kreativiteten. Jag välde ett manchester-tyg i rosa så den rosa klänningen är vad jag skapade. Den vit-blå toppen gjorde min klasskamrat med min hjälp, då hon fick hjälpa mig.

Kan inte beskriva hur länge jag väntat på något sånt här. Nästan det enda vi gjort under de här åren är att läsa på & lyssna om mycket formgivning, design i sig och tekniskt design typ. Inte mycket mode, och speciellt inte sånt här som jag gillar, som vi alla trodde vi skulle få hålla på med redan i början av gymnasiet. Så det här är en stor grej för mig, att jag fått drapera min första docka haha.

Jag älskade det iaf. Även fast vi bara fick några minuter på oss var så fick jag äntligen skapa något. Jag får hålla tummarna att vi fortsätter på den här banan nu!

Dessutom fick vi samma dag en till rolig och (förvånansvärt nog) annorlunda uppgift. Vi fick varsin vanligt jersey-t-shirt och vars 2 meter tyg av ett jersey-tyg. Med detta skulle vi designa ett plagg eller en outfit eller hur mycket eller hur lite vi än kan av mängden tyg vi fått. Jag tyckte att färgerna på tygen vi får använda var rätt så tråkiga (se bild ovan). Hade velat ha fler färger att välja mellan. Men jag skissade lite på vad jag ville göra och kom fram till en vit klänning. Jag tror jag för det första syr in t-shirten en aning, klipper av ärmarna, syr på trekvarts-ärmar, syr fast en knälång kjol och klipper halsen snyggare så att det blir en aning mindre t-shirtigt.

DESSUTOM har en kvinna kontaktat min modelärare och berättat om en modevisning på Malmö live (!!!) för ungdomar och undrade om någon av hennes 3 modeelever var intresserad att delta i tävlingen. Hur skoj?! Egentligen fanns det bara två platser kvar, men min lärare har redan fixat så att vi alla 3 kommer med. Vi ska ha möte med denna kvinna nästa vecka för att få veta mer.

Jag är beyond glad och överraskad hur rolig och bra för mig den här mönsterkonstruktions-kursen redan är. Jag tror... eller rättare sagt, jag vet att det här kan vara min början på något stort.

Äntligen alltså.

Likes

Comments

För någon vecka sedan var jag och tjejerna på UK-läger. Vi badade i regnet, plockade bär, grillade marshmallows, tog promenader, hade tjejsnack i rummen, njöt av naturen, lyssnade på musik, åt massvis med choklad, tog del av aktiviteter, spelade kort och andra lekar, kände anden och vek oss gång på gång av skratt. Massa mys helt enkelt! Detta var även min sista gång. Kommer sakna UK-lägrena med mina tjejer! Men men, jag träffar ju dem ändå, som tur är.

Likes

Comments

Igår åkte jag och några ungdomar från Malmö till templet i Köpenhamn. Som vanligt var det en fantastisk dag, och dessutom sken solen för fullt, vilket gjorde resan extra härlig.
Jag och min bror hade möjlighet att ta med egna släktnamn denna gången, namn som mormor hittar åt oss. Det gjorde att det kändes ännu mer fint och speciellt. Mormor har mer namn förberedda åt oss till nästa gång, i september, så det ser jag fram emot :)
Min vän Lisa från Fsy råkade också vara i templet igår samtidigt som mig. Blev SÅ glad att få se henne igen!!! Hon bor ca 3 h från Köpenhamn, men igår hälsade hon på sin mormor och morfar som bokstavligen bor 10 m från templet. Perfekt timing! Hon är verkligen världens finaste.
När vi sagt hejdå till alla fina människor som fanns där åkte vi genom urgulliga Köpenhamns små gator. Vi stannade på dunkin' donuts för att köpa några munkar. Att göra det efter templet har nästan blivit till en liten tradition haha. Men jag klagar inte!
Hemma i Malmö fick vi syn på ett ställe där det fanns små fält av solrosor. Självklart var vi (okej jag) tvugna att stanna för att ta foton. Det var något alldelles speciellt att gå på stigen mellan de små fälten. Speciellt när himlen var klarblå, solen sken och man fick massvis med sommarkänslor. Lite längre bort från oss fotograferades ett nygift par med sin familj. Det vill jag helt klart också göra när jag gifter mig. Blir för någon anledning så väldigt glad av solrosor. 🌻🌻🌻🌻

Likes

Comments

I min modeutbildning ingår självklart mycket mer än just mode, och en av de sakerna är konst. Här om dagen var vi modeelever tillsammans med inredarna på konsthallen för att kolla på en utställning av Damían Ortega. På utställningen fanns en assisitent som hjälpt Damían ställa ut, och han berättade en hel del för oss om han och hans konstverk.
Damían är från Mexico och hämtar mycket inspiration från sitt hemland. När han var 16 år hoppade han av skolan för att få hålla på med det han älskar- konst. Han är en väldigt nyfiken man och tycker speciellt mycket om att förstå och vill få andra att förstå hur saker och ting sitter ihop och fungerar, vilket jag tycker syntes klart på många av hans verk.
Assistenten frågade Damían varför han namngett utställningen "Casino", som på spanska betyder "kaos", när allt ser så väldigt fräscht, ordentligt och propert ut. Damían svarade då att det inte är de själva färdiga konstverken som är kaos, utan det är han själv som konstnär han syftar på. Vad som finns i hans huvud varenda dag och genom varenda process fram tills att han blivit klar med konstverken, är enligt honom kaos. Det tyckte jag om. Rolig fakta är att assistenten sa att vi kommer känna igen oss i hans verk och tankar. Well, jag kunde sannerligen känna igen mig haha. Men stämmer inte det Damían säger till viss del in på oss alla? Det jag tycker om med just det är att resultatet ger arbetet och slitet mer värde, när kaoset väl lagt sig och man kan andas en stund igen, och vara nöjd för ett ögonblick... innan nästa kaos påbörjar. :)
Anyhow, vi blev tillsagda att fotografera det som talar till oss och som inspirerar oss på något vis, för att senare dokumentera det i våra skolbloggar. Så tänkte att jag lika gärna kan visa er bilderna.
En udda och väldigt inspirerande utställning, helt enkelt.

Likes

Comments

Idag är det onsdag och jag är inne på andra dagen av sista året på gymnasiet. Det känns bra, jag är taggad på att få gå vidare i livet med mina mål och drömmar, både som person och som modedesigner. Men innan dess såklart ska jag göra det allra bästa utav detta året så att jag kommer någon vart efter det. :)
Efter min skola hämtade jag Alvis från hennes skola. (Skojigt föresten, att hon börjar skolan (1an) när jag snart går ur skolan haha.) Vi gick först till affären för att handla lite granna och sen bestämde vi oss för att njuta av den klarblå himlen och den sista värmen innan hösten drar igång. Vi promenerade runt i gulliga Limhamn, lekte sista bokstaven, rollspelare som riddaren (eller vad han är?) och döden som sitter och spelar schack tillsammans i "Det sjunde inseglet" som vi, hur konstigt det än låter, bukar göra ibland haha. På vägen hem gick vi även förbi lekplatsen för att en sista gång gunga medans vi tillsammans sjunger "Sommaren är kort", som vi också brukar på sommaren.
Kommer saknar dessa mysiga dagar med Alva och sommaren som snart är slut. Men ser fram emot hösten som också innebär massa mys! Bra filmer, mysiga tröjor och varm choklad. Och sen är det ju snart jul!!!! Som jag längtar. <3 Ska jag vara ärlig har jag redan börjat lyssna på julmusik hehe. Det är enligt mig aldrig för tidigt eller för sent att lyssna på julmusik. Ja nu vet ni det också. Okej hej.

Likes

Comments

Ni vet sådär när sista helgen har kommit innan skolan börjar igen efter ett lov och man är smått deprimerad och uttråkad som aldrig förr? Well, så kände jag idag, så jag bestämde mig för att Alva också kunde få plågas lite. Haha, nej okej. Hon plågades inte, hon njöt faktiskt. Jag bestämde mig för att totalt 60-talsstyla henne. Visst blev hon läcker? Tänk vad lite tupering och eyeliner kan göra för utseendet.
Vi gick ut en runda för att plåta lite roliga poser, och jag berättade för Alva att jag skulle lägga på svart & vitt filter på bilderna så att det skulle se ännu mer vintage & 60-tal ut.
Efteråt gick vi till lekplatsen utanför oss för att bland annat leka men även ta bilder. Jag kan säga såhär... det var kul tills ett gäng mammor kom till lekplatsen med sina ungar som alla stirrade på en översminkad 7åring som satt och gungade, och sen mig som om jag var sjuk i huvudet.
I don't really blame them. Och som sagt så skyller jag på "sista helgen innan skolstart-depressionen".

Likes

Comments

Idag har pappa och småsyskonen varit på vanningen och badat. Jag skulle egentligen med men fick stanna hemma pga verk i magen (mensverk), huvudet, och i lederna i vänster hand. Det är smått chockerande att jag har ont i lederna nu under sommaren. Jag brukar nämligen bara ha ont under sen höst och vinter, när det är som kyligast ute alltså. Farmor är orolig att jag har ärvt hennes reumatism, så har lovat henne att jag äntligen ska boka tid på vårdcentralen.
Så idag fick jag ligga omstoppad i soffan framför några halvkassa Real Housewifes of nånting-program, med voltaren på ena handen och choklad i den andra och tycka lite extra synd om mig själv.
När mamma kom hem från jobbet gjorde hon spagetti och köttfärssås och gick sedan på promenad med mig i solnedgången, vilket fick mig att må mycket bättre.
Nu ligger jag i sängen och ska sova. Jag måste nämligen vara utvilad då jag ska upp tidigt imorgon för UK-läger. LÄNGTAR!

Likes

Comments