View tracker

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Så gott att dricka massa juice om dagarna. Nu senast har jag gjort med morötter, rödbeta, äpplen, apelsin, hallon, blåbär och bladspenat! Så himla gott. Morötterna och rödbetan kör jag i vår juicecentrifug, resten mixar jag vid sidan om och blandar i slutet.

Burkarna tog jag med hem från Australien. En tjej vi hyrde rum hos, hennes pojkvän hade ett juiceföretag så vi fick dricka färsk juice nästan varje dag, underbart!

  • 608 readers

Likes

Comments

View tracker

På jobbet får jag ju alltid mat från restaurangen, så skönt att bara gå och välja och slänga upp på en tallrik och gå och äta. Inte behöva laga eller värma något. Man blir väldigt bekväm, haha...

Nu är det jag som slafsat ihop allt på en tallrik, så ännu finare blir det när kocken gör det till gästerna, GOTT också!!

  • 608 readers

Likes

Comments

Heeeeeej! Gud vad jag har jobbat och haft för mig dessa veckor. Eller jobbar väl egentligen inte mer än någon annan, haha. Men heltid för mig som knappt jobbad nånting på ett halvår blev tufft ibörjan. Tidiga mornar och öppnar upp vid 7 nästan varje dag. Men nu börjar jag vänja mig och solen har tittar fram flera dagar och fyller på min kropp med energi!

Förra veckan åkte vi till Rosersberg med Lea och hon fick bada massa, så duktig vår simmare! :)
Supermysigt att sitta vid vattnet i solen, svensk sommar är inte dåligt det heller!

  • 608 readers

Likes

Comments

Idag har jag experimenterat lite i köket och det blev väldigt lyckat och uppskattat av familjen. Jag gjorde Hallomi och morots burgare.


Recept halloumi burgare, detta behövs (ca.10 biffar):

Köp färdigt Max hamburge bröd

"Köttet"
600g Halloumi
2 stora morötter
6 ägg
2 vitlöksklyftor
Salt (tänk på att halloumi är salt innan)
Peppar

Tillbehör
Salladsblad
Tomatskivor
Avokado
Rödbetor
Sötpotatis

Sås
Gräddfil
Färdig ranch dipp från chips hyllan


Såhär gör du:

Börja med att sätta på ugnen på cirka 180 grader. Skala sötpotatisen, strimla den som pommes fritt. Lägg i en ugnsform, häll på oliv olja, salta och peppra och ställ sedan in i ugnen!

Riv ner halloumi och morötterna i en bunke. Knäck 6 stycken ägg, pressa ner 2 vitlöksklyftor, salta och peppra, rör runt.

Sätt på stekpannan, häll i smör, forma halloumi röran som biffar och lägg ner i pannan (de håller ihop bättre sen när osten smälter i biffarna när de ligger i pannan).

Medans biffarna steker så kan du börja skiva alla grönsaker du vill ha på och göra såsen som bara är gräddfil och färdig ranch dipp från chipshyllan!

  • 727 readers

Likes

Comments

Igår måndag var jag och min närmsta vän Maja lediga samtidigt, vilket ALDRIG händer. Så vi åkte in till stan, vi satte oss först på Strandbistron som ligger vid Strandvägen vid vattnet och Maja tog en fisksoppa med bröd och aioli som var supergod!

Sen gick vi några meter och satte oss på Ångbåtsbryggan och jag tog ett glas rosé och Maja tog en drink, så mysigt i solen!

När vi sitter där ett par timmar gick vi till Max och köpte varsin lyxshake, espresso Caramel smak, den var god! Vi satte oss i kungsan och bara njöt av vädret!

  • 792 readers

Likes

Comments

Den 23e april satte jag och Fia oss på flygplanet som tog oss till Arlanda. En av de värsta flygresorna för mig då jag åkt på världens halsont, förkylning och sååå ont i öronen innan jag ens gått på planet. Käkade 1000mg värktabletter var 4e timme och var tvungen att fortsätta med det när jag kom hem. På planet kändes det inte som tabletterna hjälpte ett dugg... Fy vad jag mådde dåligt...

Nu är jag hemma i mitt kära hus och har börjat jobba heltid för en vecka sen. Jag jobbar nu i receptionen som förra året, och nu även restaurangen på en golfklubb. Kul med variation och hittills har det fungerat bra och känns bra också för den delen!

Underbart att träffa familj och vänner. Har dock inte hunnit träffa så många av mina kompisar eftersom jag var så himla sjuk. Var sängliggandes en vecka hemma och är forfarande inte helt hundra. Nu blir det mycket jobb, men har bestämt att jag inte får glömma bort att hitta på roliga grejer och utflykter här hemma utan ta vara på tiden här också. Planen är att få ihop pengar så jag kan åka över till Australien runt november igen, sen förhoppningsvis åka till Nya Zeeland och efter det är rätt oklart. Vill ta det mesta som det kommer, vara lite spontan, det är skönt!

  • 817 readers

Likes

Comments

Mina fina vänner jag lärt känna i Sydney började sin östkusten resa och deras första stop var Byron, Åå så glad jag blev! De här tjejerna är verkligen sååå underbara, Love them! Dom gör mig verkligen glad och sprider så mycket glädje. Längtar tills jag får träffa dom hemma i Sverige i sommar!

  • 924 readers

Likes

Comments

I måndags var jag, Fia och våra två kollegor från Tyskland ute tillsammans på Brewery (Buddah Bar). Varje måndag är det Reagge Night och de brukar nästan alltid vara fullt ös då!

Likes

Comments

I måndags bestämde vi oss för att boka en utflykt till Nimbin med happy coach. Först åkte vi till killen falls, men vi stannade kvar vid bussen och käkade lite för vi har varit där så många gånger. Sen fortsatte vi till en local pub på vägen och jag tog en cider från aussie och Fia en öl, så gott i solen. Nästa stopp var Nimbin. Vi visste att det skulle vara litet och inte så fint men det är ett ställe man måste åkt till om man är i Byron, speciellt när vi bott här. Direkt när du klev av bussen frågade dom om du ville köpa marijuana eller cookies, haha... Och lite överallt fanns det bössor där det stod "donation for free the weed", lite annorlunda..!! Men kul att se och vi fick en jättegod burgare med sötpotatis inkluderat i den här touren så jag var glad haha! Älskar burgare!! Ångrar inte att jag åkte, är ändå något som är kul att se, hur annorlunda det kan vara.

Vår guide var en äldre dam som kallade sig själv för prinsessan Fiona och hade hatt och rosa balettskjol. Väldigt trevlig och rolig!

Likes

Comments