Header

Allmänt

Hej på er!
Efter ett långt och avkopplande jullov var det dags att dra sig tillbaka till Ilmajoki. Fast det var synd att lovet tog slut är det nog ändå skönt att få komma tillbaka till rutiner, träning och alla vänner här.

I måndags var jag, Ellen och Malin till vår fd. skola, alltså Korsholms Gymnasium, och berättade om epo (Etelä Pohjanmaan opisto, skolan där vi går). Gick helt okej trots att vi var ganska nervösa.

Här får ni en bild med min sötisEllen!

Har annars varit en relativt vanlig skolvecka, på tisdag spelade vi innebandy och körde ett kort muskelpass efteråt. Igår var vi på ?muskelcirkulationsjumppa? (haha minns inte vad det heter påriktit på svenska) och efter det spelade vi ännu futsal en timme. Så skönt att röra på sig lite då man annars sitter och räknar heela dagarna!

Idag tänkte jag dock räkna hela dagen i alla fall hehe. Har prov imorgon så har nog inte tid att jumppa idag.

Hjälpte Sini att öppna hennes müslipåse här om kvällen, det gick som det gick hehe. Men om man nu ska vara en strong independent woman så. (Notera att jag har kommit tillbaka från träningen just före bilden är tagen, det är orsaken till att jag ser så slut ut).

Imorgon får jag äntligen åka hem till denna plats pånytt!

//Rebecka

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Fotografering, Resa

Hejsan!

Förra året vid den här tiden befann jag mej inte i Finland, och absolut inte i Replot. Var jag då befann mej? Bra fråga, jag var nämligen i Munchen i Tyskland. Varför? Var dit med fysikgruppen från skolan och tittade på en massa skoj. Tror jag glömde att dela med mej av mina bilder förra året om jag inte är helt ute och cyklar, så tänkte ni får ta del av dem nu istället, bara sådär ungefär ett år i efterhand hehe.


Om jag kommer ihåg rätt hette detta ställe Marienplatz, jättevackert, gick ofta förbi här när vi skulle någonstans.

En dag var vi till Deutsches museum, där fanns allt mellan himmel och jord att titta på och utforska. Utvecklingen av skepp, flygplan, nanoteknologi, konstgjorda gruvor och en stor astrologiavdelning, med så mycket mera, absolut värt ett besök om ni någon gång är till Munchen.

En dag var vi till ett koncentrationsläger vid namn Dachau. Var en väldigt stark och upprörande upplevelse, fick en bra guidad rundtur på området. Den började vid tågspåret, och avslutades vid ugnarna.

En dag drog vi iväg till DLR, som jag kanske skulle förklara som "Europas NASA", men har ingen aning om man kan säga så. På tyska (utan tyska tecken, eftersom jag inte är så teknisk att jag skulle få fram sådana på datorn) så står DLR för: Deutsches Zentrumfur Luft- und Raumfahrt, så för ni som kan tyska så förstår ni kanske lite bättre vad det var för ett ställe. Där var vi på flera olika föreläsningar, bl.a. om laser (som syns på den första bilden). Väldigt intressant ställe. Min favorit var nog då de hade livekameror från en rymdstation, så man såg då astronauterna svävade omkring där emellanåt.

Detta ställe vann lätt mitt hjärta. På övre våningen serverade de fantastisk italiensk mat, och på nedre våningen hade de fantastisk glass som serverades på olika finurliga sätt!

Sista kvällen (tror jag?) var vi till den här restaurangen och ät med hela fysikgruppen. Glömde att ta kort av huvudrätten, var tydligen hungrig hups.

Slutligen en bild av min partner in crime under resan! Haha vill tacka alla som var med på den resan och gjorde den så otroligt rolig och minnesvärd!

Råkade ju klippa håret ganska mycket under den resan också, det får vi inte glömma!


//Rebecka

Likes

Comments

Fotografering

Hejsan!

Kom på att jag har något som jag inte delat med mej av åt er ännu! Där runt halloween hade jag nämligen ett minifototillfälle med Miina! Så nu får ni alltså lite försenade halloweenhälsningar från Replot.


Min lilla drake <3 Haha som ni ser är hennes dräkt lite för liten, men hon gillar den ändå så länge man inte har fast alla knappar.

//Rebecka

Likes

Comments

Allmänt

Hejsan!
Igår på kvällen kom vi tillbaka till Ilmajoki. När vi kom fram kom Ellen på att hon hade glömt sina nyklar i Vasa. Så det blev en spontansleepover för mej och Ellen i mitt rum då istället. Eftersom jag har två sängar i mitt rum så skuffade vi bara ihop dem och så hade vi en stor gemensam säng haha.

En gammal goding från snapchat får ni måndagen till ära! Idag har vi hämtat Henna från tågstationen eftersom hon kom tillbaka från Rovaniemi idag!

Såhär blev Henna bemött av mig och Sini på tågstation.

Skoldagen var ganska kort idag, och det var skönt. Annars idag har jag ätit, räknat och tittat på ett avsnitt ouat. Igårkväll bakade vi en kladdkaka som vi har ätit tillsammans idag då alla fyra kämppisar har varit på plats här i Ilmajoki pånytt.

Nu ska denna dam ta natten och en god natts sömn, godnatt mina fina läsare!

//Rebecka

Likes

Comments