Tja!

För någon dag sedan var jag på utflykt till Saltkaret i Björkö med familjen samt doggarna.
Ni får mina ytterst fina telefonbilder från det först idag. Är nästan som ol man hade knäppt bilderna med systemkameran *hosthost*

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hejsan!

Idag drog jag, Martta, Nisa, Kenneth, Melissa och Luisa iväg på en utflykt tillsammans med Anders. Vi åkte först till Anders hem, och därifrån vidare med båt, destination: Sälgrund.

Martta som aldrig åkt den här typen av båt förr hade svårigheter både med att ta sig i och ur båten, och under färden dit förstod hon inte alls varför det guppade och hoppade så mycket, vilket ledde till att hon låg i min famn heela vägen.

På bilden har vi inte ännu lämnat bryggan.

På ön var det jättefint, trots blåsten var det riktigt trivsamt.

Likes

Comments

Hejsan!

Börjar vara ett tag sedan pånytt, och ska upplysa er om allt som hänt sedan senast om något inlägg, för nu tänkte jag berätta om gårdagen.

Vaknade upp i Närpes, och där var jag till kanske kl. 20 på kvällen. Efter det brummade jag iväg mot vasa. Där träffade jag på Jennifer och vi satt och bara pratade i flera timmar. Har inte träffat någon av de som är i vårt gäng sedan studentexamensdagen så var skönt att äntligen få träffa någon av dem pånytt. Jag och Jennifer har nu spunnit ihop en plan för tomatkarnevalen som inträffar i Närpes 30 juni till 3 juli. Mera om den planen får ni höra sedan.

Min bubbis och jag.

Andra bilden visar hur ledsna vi blev när det visade sig att vi två antagligen är de enda två som kan medverka i vår masterplan på tomatkarnevalen..

Likes

Comments

Hejsan!

Har kanske glömt att berätta åt er att jag har ett nytt sommarjobb denna sommar.. Jag jobbar nämligen på *trumvirvel* Arken som servitris. Det är jättekul trots att jag bara hunnit vara där två dagar. Idag ska jag dit pånytt.

Så eftersom jag var på jobb igår var jag tvungen att tvätta arbetsskjortan igårkväll. Idag återstod det då att stryka/pressa den.

Arbetsoutfit!

I alla fall, tillbaka till ämnet. Jag gillar att pressa kläder och saker vanligtvis, eftersom jag är lite av en perfektionist och blir onödigt tillfredsställd av att se skrynkliga saker bli platta och fina. MEN jag gillar verkligen inte att stryka saker med mammas strykjärn (har inget eget) eftersom hennes strykjärn "lever ett eget liv" så att säga. Mittiallt utan att man tryckt på någon knapp, kan järnet spotta ut fullt med varmt vatten över hela plagget så att det blir omöjligt att pressa det.. Sedan när du lyfter upp strykjärnet från strykbrädan droppar det massvis med kokhett vatten på dina fötter och ben.. Jätteskoj.

Kolla in hånflinet man får av strykjärnet.

Likes

Comments

Hejsan!

Idag är det mycket på schemat. Har idag varit på LPG i stan direkt från morgonen. Detta för att ja har en sååååå j@klig valpsjuka.. LPG är alltså för er som inte vet en maskin som ungefär fungerar som en stor och mycket kraftig dammsugare. Valpsjuka i sin tur är då benhinnorna tar fast i skelettet, tar väldigt sjukt.. Så då man är på LPG "suger" maskinen loss benhinnorna från skelettet pånytt. LPG är mycket effektivare än massage och det gör inte ont.

Efter det har jag varit till Airaksinen och beställt tackkort till studentfesten, och nu sitter jag på skatteverket eftersom jag måste skaffa ett nytt skattekort.

Påväg till Airaksinen träffade jag även på en lustig filur...

.. Nämligen Johanna! Då fick vi planera vårt program inför imorgon, vilket som ännu är hemligstämplat.

Ha en fin och solig dag!

Likes

Comments

Hejsan, här kommer jag med glada nyheter! Dessa glada nyheter är det att jag blir student nu på lördag. Så skönt att äntligen vara på den säkra sidan! Om det är någon av er läsare som är kaffesnål den 4.6 (lördag) får ni gärna komma till mej på kaffe och tårta.

Detta är också en av orsakerna till att jag inte hunnit blogga igen en gång.. Det är mycket som ska ställas i ordning inför studentfesten, så man får verkligen ligga i. Men mitt bloggande ska förhoppningsvis vara bättre i fortsättningen.

Blåsigt värre.

Likes

Comments

Så var det dags igen.
Hade egentligen tänkt ge er telefonbilderna sist, men eftersom jag är i Närpes och har glömt datorn hemma får ni telefonbilderna nu istället, och resten av kamerabilderna sedan.

Eftersom ditresan var jättetung så solade och chillade vi bara följande dag.

Sådärja, nu får ni ännu en inblick i vår resa. Om jag måste vara 100% ärlig om vad jag saknar mest med resan, så är det nog maten. Finns inga ord för att beskriva hur gott det var, har säkert gått upp 10kg under resan (har inte hunnit (läs: vågat) väga mej ännu).

Kommer inte förklara något närmre om dessa bilder, utan kommer ta upp allt i de senare bildinläggen, eftersom det är lättare att göra det via dator. Men om någon har frågor får ni såklar ställa dem :-)

Likes

Comments

Efter allt morsdagsfirande igår var det dags att dra ut på älgsafari. För er som inte vet vad detta är, så är det när du sätter dig in i en bil, med kameran runt halsen och kör iväg på alla små grusvägar du bara kan hitta, och medan du är ute och kör på dessa vägar letar du såklart efter älgar.

Detta gjorde alltså jag igår tillsammans med Nicholas och hans kompis Tomas.

Som sagt fotografering.

Detta är orsaken till varför man ska ha med kameran. Om ni tittar riktigt noga ser ni en liten brun fläck på min vackra telefonbild. Den bruna fläcken är en älg.

Då det plötsligt händer, då ser det ut såhär.

Sist men inte minst får ni bild på lite "älgfäälar", eller som vi icke-närpesbor säger det, älgspår.

Likes

Comments

Hejsan.

Så var det dags för morsdag i år igen då. Jag och Nicholas var först till min mommo i Vallgrund på lunch. Den var jättegod som vanligt och bestod av två olika köttfärslimpor; en med bacon och en utan, till hörde potatis, sparris, morötter, kantarellsås och rödvinssås. Mums! Efter maten blev vi bjudna på havtornskräm och tårta.

Efter lunchen i vallgrund bar det av till Nicholas fammo i Närpes. Dår tittade vi på ishocky vm och blev bjudna på kaffe med tilltugg. Mycket gott!

Hoppas alla mammor fick en jättefin morsdag igår, för det är ni värda!

Dagen till ära får ni en bild på min mamma. På bilden är hon på mycket seriös klänningsprovning (inför studentfesten) och därav det mycket seriösa ansiktsuttrycket. :)

Likes

Comments

Vi börjar med ditresan. Vi reste med Norwegian (stora pluspoäng åt wifi på planet!!) Tisdagen den 12.4 åkte vi ner med tåg till Helsingfors, och så övernattade vi på flygfältet där (vi sov i turer så att två åt gången vaktade de andra två samt väskorna). Följande morgon åkte flyget ned till London, eftersom vi mellanlandade där, så då spenderade vi några timmar i Gatwick. På eftermiddagen gick sedan flyget från Gatwick till Gran Canaria.Vi kom alltså till Gran Canaria på kvällen.

Carro kikar på planet med sin kikare och funderar om det månne är flygbart eller ej.

Vi åt på flygfältet i Gatwick, det var en självservicerestaurang (man fick meny av kyparen, men sedan skulle man själv gå till kassan och beställa sin mat samt hämta dricka) Salladen var väldigt god. Minns såklart inte vad stället heter nu men.. Hehe.

Här är mina jättepigga resekompisar; Johanna, Jennifer och Carolina.
Vårt hotell hette Corona Roja och vi var väldigt nöjda med det med tanke på prisklassen. Följande morgon gick vi på upptäcksfärd. Vi bodde på tolfte våningen, och hade en underbar utsikt.

Här åt vi varenda dag en stor och smaskig frukost.

Det var lätt att få solstolar varje dag, inte så hård konkurrens alltså. Det var lugnt och skönt att ligga vid polen, och trots att den var liten, så räckte den ändå bra till.

Carro kikar igen...

Ovanpå hotellets tak fanns en solterass. Utsikten därifrån var otrolig och det fanns även sköna solsängar att ligga på istället för vanliga hårda plastsolstolar.

​Här åt vi middag första kvällen och det kom att bli ett av våra favoritställen. Jättegott!

Detta är stopp för detta bildinlägg, mera kommer sen!

Likes

Comments