Den 10 augusti 2016, alltså i år, fyllde jag 20 år. Min pappa har skämtsamt sagt att "efter 20 så går livet bara utför ska du se, då har man inget mer speciellt att längta efter åldersmässigt". Jag skrattade med honom och sa att det förmodligen stämmer ganska bra, jag hade haft en bra sommar, förvisso jobbat mest hela tiden och inte haft så mycket tid till nöjen. Men jag var pigg och glad och såg fram emot att börja sista året på vård & omsorgsprogrammet och verkligen köra 100% nu sista året. Men vad jag inte visste var att livet helt plötsligt skulle ta sig en vändning, en vändning som jag inte i mina vildaste fantasier hade kunnat tänka mig. Ja, i mitt fall så gick livet till viss del utför efter 20...

Jag minns så väl den dagen då det "började", eller ja, egentligen hade det ju redan börjat tidigare. Men det var häromkring som symtomen verkligen började bli påtagliga. Jag minns att jag satt i soffan och åt popcorn och kollade på serier, helt plötsligt känns det som att jag inte får in ordentligt med luft. Jag blir yr och känner hur adrenalinet börjar pumpa runt i kroppen, jag tänkte "shit, vad händer? ska jag dö nu eller??" men efter bara några sekunder gick det över och allt kändes normalt igen. Jag fick några fler sådana anfall, kanske någon gång i veckan (detta var i slutet av sommaren), men jag la inte ner någon större energi på det eftersom att det alltid gick över fort och allt kändes normalt igen.

Men sen minns jag den där lördagen, då allt började "på riktigt", jag och min kille låg och kollade film i soffan. Helt plötsligt känner jag samma känsla igen, känslan att inte få in luft, samtidigt som nu även mitt hjärta börjar klappa fortare. Jag ställer mig upp och går ut på balkongen och tänker att det förmodligen går över snart, men det gjorde det inte. Jag satt mig ner på stolen med huvudet mellan benen och kippade efter luft, självklart kunde jag inte låta bli att googla på telefonen där det på 1177 (jävla 1177, som dom har skrämt upp mig dessa månader, haha) att man genast ska ringa 112 om man får svårt att andas, bultande hjärta och tryck över bröstet. Herregud, har jag fått en hjärtinfarkt?! Är min tanke, med darriga ben går jag in till vardagsrummet, slänger mig på soffan, hyperventilerar, börjar skaka, skrämmer givetvis slag på min pojkvän som ringer ambulans. På kanske 10 minuter är en kille och en tjej från ambulansen hemma hos oss, dom kollar min syresättning och blodtryck. Båda två ser fint ut, och jag känner även hur jag börjar lugna ner mig.

Dom frågar om jag lider av panikångest och om jag har haft mycket att tänka på och stressat mycket på sista tiden, ja jo i och för sig, jag kände ju mig stressad över skolan, lite stressad över Italien resan och ångest har jag ju burit på i flera år. Så det var förmodligen någon ångest attack som jag slutligen drabbats av, att bägaren rann över helt enkelt. När ambulansen hade åkt iväg så var jag helt matt och gick och la mig i sängen, men jag hade svårt att sova den natten med bultande hjärta och andfåddhet, men jag tänkte att detta lägger sig nog till imorgon. Jag behöver bara få sova ut ordentligt.

Dagen efter mår jag bättre, det som är märkbart den dagen är ett tryck över bröstet och fortfarande svårt att andas. Jag skyller mina symtom på stress och att jag känner mig pressad över packningen och resan, detta släpper säkert när vi kommer fram till Italien.

Men det gjorde det inte...Italien resan kommer jag tyvärr inte minnas som alltför positiv, eftersom att jag mådde mer och mindre dåligt varje dag. En kväll på hotellet var hemsk, jag blev så sjukt yr, började kallsvettas, hjärtat gick i 190 och jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Jag var nära att be min kille kontakta sjukvårdspersonal, men istället la jag mig ner och bestämde mig för att sova och vänta ut attacken. Helt svettig och omskakad lyckades jag till slut somna.

Efter en vecka i Italien kom vi hem igen, och jag tänkte att nu ska det väl ändå bli bättre, nu är resan över och jag kan koppla av. Men bättre blev det inte, fick ett till anfall samma kväll som vi kom hem och min kille körde mig till akuten. På akuten tog dom EKG och massa blodprover, allt var perfekt. Sköterskan undrade om jag hade magkatarr, och jag tänkte att ahaa, magkatarr kan man ju få av stress och det kanske är DÄRFÖR jag mår såhär. Så dagen efter bestämde jag mig för att kontakta vårdcentralen, jag fick träffa en manlig läkare och jag förklarade lite luddigt att "jaa alltså jag har ju mycket hjärtklappning och svårt att andas...men jag har ju även ont i magen och så, jag kanske har magkatarr?..".

Han lyssnade på mitt hjärta och jag fick ta ytterligare ett EKG, han sa sedan "ditt EKG ser bra ut men jag hörde ett blåsljud på ditt hjärta som jag för säkerhetsskull vill att vi ska kolla upp närmare, så du ska få fara och göra ett ultraljud på hjärtat".

Jag tänkte att, jaha men ett blåsljud har jag ju mer eller mindre alltid haft och jag gjorde ett UL på hjärtat när jag var 16 som såg bra ut, så det är nog inget med hjärtat. Sagt och gjort, ungefär 2 veckor senare fick jag åka och göra ett ultraljud på Sunderbyn, tjejen som gjorde det på mig sa att hon såg att hjärtat tog lite extraslag, men det var inget farligt och jag hade inga stora läckage. Skönt att höra! Men jag och min pojkvän hant bara ner till parkeringen, så ringer dolt nummer, det är kardiologen som utförde ultraljudet på mig som vill att jag ska komma in och göra ett "bubbeltest". Hon förklarar att dom tycker sig se att det inte riktigt sluter tätt mellan kamrarna i hjärtat, och för att bekräfta eller utesluta det så ska dom via en nål spruta in koksalt i blodet och samtidigt göra ultraljudet för att se om saltlösningen passerar eller ej.

På plats får jag inte veta något mer, utan dom ska ju skicka bilderna och allt till specialister och mäta och ha sig. På måndagen veckan efter ringer min telefon febrilt, jag svarar och det är en sköterska från vårdcentralen. "Läkaren undrar hur du mår" säger hon, "jaa..inte särskilt bra, fortfarande", "nej, det är ju inte så konstigt när hjärtat inte riktigt fungerar som det ska". Jag känner hur jag blir helt stel och iskall, "vad menar du då? Ska jag dö eller?" är det enda jag får ur mig. "Nej absolut inte! Men detta måste vi ju utreda vidare, så du ska bli skickad till en hjärtläkare".

Jag tror aldrig att jag varit så rädd och nervös i hela mitt liv, höll på att kräkas rakt ut på golvet. Tiden tills jag fick veta exakt vad som var fel med mitt hjärta var som en enda dimma.

Till slut fick jag reda på att jag har något som kallas ASD, atrial septal defect, eller förmaksseptumdefekt på svenska. Vilket innebär att jag har ett hål mellan höger och vänster kammare, ett hål som egentligen ska stängas efter födseln men som i vissa fall inte gör det, och detta hål har mer största sannolikhet blivit större de senaste åren. Jag får även veta att mitt hjärta är friskt i övrigt, trots defekten så pumpar hjärtat som det ska och det har inte tagit någon större skada av defekten. Men detta förklarar ju alla mina symtom, med yrseln, hjärtklappningen, illamåendet, extraslagen och allting. Däremot är det ju svårt att säga vilka symtom som faktiskt beror på hjärtat och vilka symtom som kommer från att man är rädd och får ångest över situationen.

Självklart är det aldrig positivt eller roligt att veta att man har ett hjärtfel, men ASD räknas till ett av de "lättare" hjärtfelen som man kan ha. Och det är inget livshotade tillstånd så länge man upptäcker defekten innan hjärtat tagit mer stryk, skulle detta ha gått förbisett så kan man på sikt både utveckla hjärtsvikt (hjärtats förmåga att pumpa runt blodet i kroppen blir sämre eftersom att det belastas för tungt) och även arytmier (oregelbundenhet i hjärtats elektriska aktivitet). Så därför måste man göra något åt det snart för att förhindra framtida komplikationer.

Jag har sedan beskedet fått ta ytterligare blodprover, som såg bra ut, ett till ultraljud som såg bra ut bortsett från defekten förstås och mina EKGn ser fortfarande stabila ut. Nästa grej blir att träffa en kardiolog där vi ska gå igenom min situation mera grundligt och även diskutera operation för att sluta igen hålet, förhoppningsvis kan jag få några mediciner fram tills OP som underlättar mina fysiska symtom.

Om hålet är alldeles för stort, eller att man har flera hål, eller fler omfattande skador på hjärtat. Så kan en öppen hjärtkirurgi vara enda alternativet. I mitt fall som jag fått det klart för mig så räcker det med en kateterburen operation för att stänga igen hålet, då blir man antingen lokalbedövad eller nedsövd, och sen går läkarna in med en kateter via ljumsken eller bröstkorgen och stänger igen hålet med hjälp av ett så kallat "paraply". Tydligen tar operationen mindre än 1 timme att genomföra, man blir utskriven från sjukhuset efter bara några dagar och blir återställd relativt fort. Speciellt om man är ung som mig och inte har några övriga sjukdomar. Efter några månader beräknas man vara så gott som helt återställd och man kan börja leva som vanligt och träna som vanligt och allt möjligt 😊 Operationen är väldigt fri från komplikationer och dom lyckas nästan alltid med väldigt gott resultat, speciellt på unga människor som sagt. Och som jag förstått det så är det i Göteborg jag kommer bli opererad.

Det känns som en lättnad att äntligen få svart på vitt varför jag mått som jag mått, samtidigt som det förstås är skrämmande att veta att man har något fel på hjärtat. Och det olidliga i det hela är egentligen väntan, väntan på att träffa hjärtläkaren och höra vad han har att säga, väntan på operation..förhoppningsvis så blir operationen väldigt snart om han beslutar sig för en operation, får man drömma hade jag ju helst velat ha den innan jul så man kan vara tillbaka på banan med skola och allt till nästa termin. :)

Ett långt jäkla inlägg, men kände att jag ville skriva av mig lite. Och även ge er två livsråd, känner ni att något i kroppen inte är som det ska. Lita på eran magkänsla! Är ni ung som mig, så förvänta er att sjukvården kommer skylla på ångest och stress och i princip bara skaka på huvudet åt era symtom, så var det för mig varenda gång fram tills jag fick diagnosen. Nu säger jag ju inte att det faktiskt i många fall är så att det beror på stress och ångest, givetvis kan stark ångest ge massa fysiska symtom, det kanske inte är så sunt att utveckla någon sorts hypokondri heller och tro att man är dödssjuk för minsta symtom haha. Men se till att stå på er och bli ordentligt undersökta innan man går med på att det bara beror på psykisk press...ni känner oftast eran kropp bäst 😊

Och för det andra, fundera över hur skört livet faktiskt är, hur snabbt allt kan vända. Bara för att man är ung så är man inte odödlig, man tror att man inte kommer dra på sig massa åkommor förrän på ålderns höst vilket inte alltid behöver stämma. Säg till era nära och kära hur mycket ni älskar och uppskattar dom, hellre en gång för mycket än en gång för lite.


​Ser ni förresten hur ljushårig jag har blivit till skillnad från förut? 😃 (vet att bilden ser helt fläckig ut, är något fel på min kamera på telefon..)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

HAR DU?

Folköl i kylen: Nej, men starköl. Dock INTE till mig, avskyr öl, utan det är min pojkväns. Men han är snart 25 så han får ha det, haha 😊
Något husdjur: Nej tyvärr inte, än, men det blir en kattunge inom inte en alltför lång framtid hoppas ja 😉
Någon favoriträtt: Pannkakor och makaroner med ostsås, haha som ett barn! Nämen annars förutom det är det väl tacos och någon god kycklingrätt i någon form 😃
Puder på dig: Nej inte än, vaknade nyss så sitter osminkad. Däremot ikväll när det blir räkfrossa 😊
Några framtidsplaner: Börja med att klara av och gå klart min utbildning. Sen jobba för att tjäna och spara ihop pengar, eventuellt utbilda mig vidare till något annat (typ journalist, eller skribent i någon form, tycker det är så kul att skriva) och flytta härifrån, alltså från Luleå.
Någon sjukdom: Nej inte vad jag vet om, förutom att jag har IBS men det är ju ingen allvarlig sjukdom, förutom att jag måste tänka på min kost annars mår min lilla mage inte bra haha (och nej, jag är inte duktig på att sköta min kost, stoppar ändå i mig vad jag vill. Måste skärpa mig)
Gymkort: Ja, på Actic, och har faktiskt kommit igång med träningen igen! Min kompis fick kicka igång mig haha, men känns väldigt skönt.
Några MVG:n: Ja :)
Något beroende: Koffein, socker, cigaretter. Låter ju väldigt hälsosamt (not)
Fikat idag: Nepp, sitter och dricker mitt kaffe nu dock
Nagellack: Nej, målar typ aldrig nagellack för tycker inte jag gör det bra haha.
Någon vän som bor i ett annat land: Nej kan inte komma på någon

VEM?
Delar du mest minnen med: Då skulle jag säga min syster och min vän Cissi eftersom jag känt båda i princip hela mitt liv 😉
Längtar du mest efter: Att gå klart utbildningen, så sjukt skol less. Och att resa! Och skaffa katt, hihi.
Stör du dig på: Oj, finns mycket man stör sig på. Men om jag ska säga en sak så är det dom som säger att man inte kan råda andra att inte göra dåliga saker av någon form pga man själv gjort det, liksom hallå? Även om man själv gjort något dumt eller fel kan man väl ändå avråda andra från att göra samma sak och uppmuntra dom att hålla sig borta från det? Har man själv varit med om det vet man väl ännu bättre varför man inte ska göra det.
Lagar mat: Skulle nog ändå säga att Adam lagat mest mat åt oss haha.
Diskar: Diskmaskinen

VILKEN?
Tidning läser du: Läser inte tidningar så ofta men när jag köper en tidning blir det Vecko Revyn
Buss åker du oftast: 2an eller 3an, som går härifrån till stan haha.
Dag fyller du år: 10 augusti
Årstid föredrar du: Hösten, och sommaren.
Stad är du uppväxt i: Luleå

VAD?
Gör du nu: Dricker kaffe och skriver denna lista
Gör dig till en bra människa: Att jag bryr mig om mina vänner och familj, och känner empati för människor jag möter.
Gör dig till en dålig människa: Att jag har svårt att fatta beslut vilket kan gå ut över andra.
Vill du arbeta med: Helst som journalist, och får man drömma så skådespelare
Är roligast just nu: Att det är räkfrossa ikväll, mumma 😃
Har du på dig nu: Mjukisbyxor och en hoodtröja, har ju nyss vaknat som sagt och sitter bara hemma och myser
Äger du för skor: Inte så värst många par faktiskt, beror på att jag inte är någon sko tjej utan tycker i sådana fall att det är roligare att köpa kläder.
Har du för storlek i skor: 38
Läser du för bok: Har nu läst två böcker, dock var det via skolan, men läste en bok på engelska som heter Safe Haven som var otroligt bra. Rekommenderar er alla att läsa den om ni tycker om att läsa böcker! Och en rolig utmaning att läsa en bok på engelska som inte är översatt. Sen ska jag börja läsa en bok som heter "Drunkna inte i dina känslor".
Ska du göra nu: Dricka upp mitt kaffe och fortsätta chilla, känner mig slö och har ju flera timmar på mig till vi ska iväg haha.​Förlåt för att jag upprepar med samma bild 😉 Har inte tagit så många bilder på senaste hehe, är ingen selfie-person 😉

Likes

Comments

1. Namn? – Rebecka Pedersen

2. Exakt ålder? – 19 år och 7 månader 😉

3. Vart bor du? – I Luleå

4. Bor tillsammans med? – Min pojkvän ❤

5. Husdjur? – Inga än så länge, men på ett tag så blir det en katt eller två 🐱

6. Färg på ditt hus? – Har typ inte tänkt på det haha! Brun/gult typ? Ser sjukt fult ut från utsidan haha 😃

7. När är du född? – 10 augusti 1996

8. Klass? – Vård och omsorgs programmet

9. Vilket år tar du studenten? – Nästa år!

10. Något jobb? – Extrajobbar inom vården utöver studierna

11. När ska du sova ikväll? – Ja ni, lär väl bli att jag däckar direkt jag kommer hem från jobbet ikväll (ska jobba eftermiddag) 😉

12. Duschat idag? – Inte än, men efter jag druckit mitt morgonkaffe!

13. Kramat någon idag? –Nepp, vaknade nyss och är ensam hemma hehe.

14. Pussat någon idag? – Inte det heller

15. Vad har du ätit? – AInget än så länge

16. Dagens klädsel? – AJust nu, mjukiskläder, får se vad jag drar på mig sen.

17. Dagens smink? – Ingenting än så länge 😊

18. Dagens sötnos? – Adam ❤

19. Dagens roligaste? – Har ju nyss stigit upp så har inte hunnit hända så mycket än 😉

20. Har du många vänner? – Det beror på hur man ser det, väljer ut vilka jag vill ha nära, umgås mycket med och som jag kan prata om allt med ❤

21. Vem kramade du senast? – Adam

23. Vem pratade du med i telefon senast? – Amanda tror jag :)

24. Vem fick du senast sms ifrån och vad stod det? Det kom för någon minut sen från Gina och det står att jag kan hämta ut mitt paket hahah! Yey mina jeans har kommit

25. Senaste filmen du såg? – The Age of Adaline, åhh så bra den var. Så himla fin historia och Blake Lively (som ni säkert känner igen som Serena i gossip girl) gjorde huvudrollen som Adaline så himla bra! Se den!

26. Senaste låten du hörde? – Det var någon partylåt men minns inte vilken haha.

27. Vad vill du äta nu? – Jag veeet inte, är hungrig men ändå inte, får nog pallra mig till affären när jag duschat och gjort mig klar :)

28. Vad är din favoritdryck? – Cola zero och juice, helst tropisk, mums.

29. Vilken är din favorit stad? – London

30. Vilket är ditt favoritland? – Åh jag vet inte...har inte varit till så många olika länder än, men av dom jag varit till så säger jag väl...Spanien kanske, eller jag vet inte haha 😃

31. Favoritsyssla? – Umgås med vänner och pojkvän, skriva, kolla på bra serier, läsa, resa

32. Vilket var de bästa året? – 1996, för då föddes jag och Luleå tog SM guld, höhö. Nämen jag skulle kanske säga...2013 och 2014 om jag får välja två bästa år! 😃

SENASTE:

33. Personen du tänkte på? – Adam ;)

34. Drickan du drack? – Dricker kaffe och ett glas juice ATM

35. Gången du spydde? – Det var typ för kanske 2 veckor sen? Hade inte druckit eller något, utan mådde otroligt illa en dag bara.

36. Gången du grät? – Har känt mig så otroligt känslosam på senaste, men jag minns att jag grät under en föreläsning som vi hade i skolan för någon vecka sen då en kille kom och pratade om mobbing och vad han varit utsatt för och hur han mått osv. Otroligt gripande och känslosam historia

37. Pizzan du åt? – En skaldjurspizza i söndags, från den lokala pizzerian här, var tyvärr inte så god.

38. Gången du var i Göteborg? – Inte sommaren som var nu men sommaren innan det var jag där :)

39. Gången du var i stockholm? – Oj, det räknas ju inte att man är på Arlanda för att byta flyg haha! Sist jag var inne i Stockholm var nog hela 4 år sen. Ja jag tror jag var 16 år när jag var där sist.

40. Gången du var hög? – Haha, det var då det :)

41. Personen som såg dig gråta? – Mina kompisar då jag blev ledsen under föreläsningen där.

ANTINGEN ELLER:

42. Svart eller vitt? – Vitt

43. Hund eller katt? –Katt såklart

44. Ut och festa eller hemma och mysa? – Både och! Men nuförtiden uppskattar jag mer att vara hemma och mysa.

45. Tv-spel eller datorspel? – Datorspel

46. Singel eller upptagen? – Busy busy

47. Lunarstorm, helgon eller playahead? – Haha men inget av det..

48. Ragga eller bli uppraggad? – När Adam raggar upp mig hahah 😉.

49. Big Brother eller Paradise Hotel? – Inget

50. Svart hår eller blondt? – Har brunt hår nu men föredrar blont och ska även bli blondin snart :)

51. Blåa ögon eller bruna? – Har bruna men föredrar blå, nähä det är ju verkligen inte därför jag använder blåa linser 😉 Gröna ögon är nice det med!

52. Choklad eller lakrits? – Choklad förstås

53. Göteborg eller Stockholm? – Stockholm

54. Högerhänt eller vänsterhänt? – Jag är högerhänt!

55. Coca-Cola eller Fanta? – Cola

56. Pizza eller kebab? – Pizza

57. Randigt eller prickigt? – Randigt

58. Älska eller älskas? – Båda två såklart.

59. Leva eller dö? – Leva

ANTAL:

60. Personer du älskar? – Adam, familjen, vänner..:)

61. Personer du hatar? – Hatar och hatar, jo det finns en person som jag hyser såna känslor för och har gjort i flera flera års tid..men annars är väl hata ett rätt starkt ord, bättre att säga ogilla då.

62. Personer som sagt jag älskar dig? – Många

63. Personer som hatat dig? – Haha, säkert en hel del.

64. Glassar du ätit på en dag? – Ingen aning, är inte så mycket för glass :)

65. Festivaler du varit på/ska på detta året? – Inget planerat än

66. Gånger du haft minnesluckor? – Oj, för många

67. Piercingar har du? – Öronen, tungan och naveln

68. Personer du saknar just nu? – A. En del..❤

69. Gånger ditt hjärta brustit? – Flera gånger, och nu pratar jag inte att det brustit av kärlek utan andra orsaker i livet.

VEM:

70. Vill du kyssa nu? – Adam förstås

71. Ska du träffa imorgon? – Det får vi se 😃

72. Sjöng du senast för? – Amanda tror jag haha, dock inte seriöst

73. Hade du senast en MSN-konversation med? – Men oj, och det ska jag komma ihåg? Tror jag slutade använda MSN 2011 eller 2012 om inte innan det.

74. Spelade du tv-spel med senast? – Amanda och hennes lillebror

75. Vill du ta med på en romantisk resa nu? – Adam

76. Vill du kasta en sten i huvudet på – Mig själv, så att jag skärper mig

77. Förtjänar att dö? – Dom som inte har något människovärde i sina egna åsikter och handlingar, terrorister till exempel, dom som våldtar med mera

78. Vill du sova brevid inatt? – Adam förstås

VAD:

79. Gör dig glad? – Att umgås med folk som ger mig energi och som har humor, att vara ledig, en god middag, att resa och upptäcka nya platser, att få goda besked, att träna, min pojkvän

80. Gör dig ledsen? – När människor som inte förtjänar det blir orättvist behandlade i samhället, det gör mig inte bara ledsen utan riktigt förbannad

81. Vad vill du helst göra nu? Resa iväg, umgås med människor som betyder mycket för mig

82. Önskar du att du slapp göra? Jobba med sådant man egentligen inte als tycker är kul. Vilken dröm att vara sin egna chef och jobba med något man tycker är kul och brinner för!

83. Vill du ha nu? – Något att äta, haha

84. Önskar du dig i födelsedagspresent? – Inget speciellt

85. Längtar du till? – Att se hur min framtid kommer bli

86. Tycker du om dina betyg? – Sådär, har lite jag måste jobba upp..

87. Ångrar du i ditt liv? – Vissa misstag jag gjort tidigare i mitt liv som egentligen borde vara oförlåtliga

88. Är det bästa som har hänt dig? – Min pojkvän

89. Varför gjorde du detta? – Tidsfördriv 😉


Likes

Comments

Hello lovelys!

Har varit sämst på att blogga på senaste, surprise surprise, haha. Men tänkte bara kika in och uppdatera lite snabbt 😊 I fredags så var jag ut med en tjejkompis, hon sov över här sen och när vi vaknade på lördagen så gjorde vi pasta och ostsås till frulle/lunch..alltså åhh så gott, hade kunnat äta pasta och ostsås varje dag haha! Det är livet, det och pannkakor for the rest of my life 😍 Muuums. Sen kollade vi teve tillsammans och pratade och lyssna musik och på eftermiddagen fick hon skjuts hem, efter det så slöade jag bara och käkade lite godis och somnade i soffan var 10e minut typ, var så sjukt trött haha. Men fick ju knappt någon sömn natten innan.

Idag så har jag tvättat kläder, handlat cola, chips och dipp som jag ska njuta av snart, ätit thai mat och bara tagit det himla lugnt. Imorgon är det skola men slutar 11.20 redan, våra måndagar är så jäkla sköna nuförtiden haha, älskar vårt schema 😉 Och efter skolan imorgon ska jag till gymmet med Cissi! Hoppas på att hon kan ge mig en spark i baken och tagga upp mig för att börja träna på rutin igen, har verkligen slackat på den biten, åhh. Måste verkligen ta tag i min hälsa nu, har känt mig så trött och helt utan energi på sistone och jag vet att det har att göra med att jag inte tränat ordentligt och inte äter bra, måste bli bättring där. Kan liksom inte leva på några energidrycker per dag, kaffe, lite godis och eventuellt något riktigt mål mat då och då. Nej, skärpning

Menmen, just nu sitter jag och kollar Keeping up With the Kardashians, missförstå mig rätt men jag förstår inte riktigt varför den största hypen alltid varit runt Kim Kardashian hela tiden (okej, nu har det väl pratats mest om Kylie på senaste men överlag i flera års tid är det ju Kim som gällt). Alltså ja jag gillar Kim, och jag tycker att hon har en väldigt bra känsla för stil, alltså kläder osv, men hon har ju verkligen inte den roligaste och lättsammaste personligheten. Den personligheten jag gillar mest av alla systrars är ju Khloes 😊 Och även Kourtney tycker jag är härlig, och om jag får välja vem som är snyggast av systrarna är det helt klart Kourtney! Alltså bam vad snygg hon är, hon får mig att vilja lägga mig i solariumet och få en snygg bränna och bara färga mitt hår svart igen och strunta i blonderingen hahaha 😉 Nämen..Kourtney är i alla fall lätt min favorit av alla systrar, vem är eran? 😉

​Varför kunde jag inte bara födas med blå ögon? 😘 Här på bilden har jag på mig linserna "Artist Blue" tror jag dom heter som jag beställde från 24.se om jag inte minns helt fel, superbra pris har dom på sina linser och dom sitter faktiskt väldigt bekvämt i! Har varit med om att färgade linser (har utan styrka för har ej behov av styrka, använder dom endast för utseendets skull hehe) stör synfältet även fast dom utlovar att INTE göra det, men dessa stör inte alls! Ser lika bra med dom här i som utan dom 😃

Likes

Comments

Tänkte bara lite snabbt visa min nya tröja som jag klickade hem från Chiquelle.se, åh tycker om den så mycket! Helt klart ingen fest tröja utan mer en vardagströja (enligt mig) men ändå väldigt fin, och den är sååå skön att ha på sig 😍 Materialet är verkligen helt underbart, tycker att väldigt många plagg (i alla fall toppar) från Chiquelle är i väldigt bra material och härliga att ha på sig, älskar älskar deras kläder. Får verkligen behärska mig med att inte shoppa sönder där och sprätta alla mina pengar haha, finns så mycket plagg på deras sida som jag tycker om och känner att jag måste ha. 😉

Denna gick i alla fall loss på 299:- och jag kikade nyss och såg att den finns kvar i alla deras storlekar på lager fortfarande (S, M och L)

En liten grej som kanske är lite dåligt med Chiquelle skulle vara deras storleks utbud, det rör inte mig personligen eftersom att jag är en XS/S och på tjejer med min kroppsform och storlek passar alla deras plagg, men många av deras tröjor är i storlek "One Size" vilket egentligen inte passar exakt alla. Deras one size brukar passa om du är en small och även oftast om du är en medium i storleken, men dom har till exempel inte så att det passar XXS så om du är väldigt, väldigt smal lär plaggen sitta alldeles för löst och det finns inte heller plagg för tjejer som är större än en medium eller large. Så det skulle väl vara lite tänkvärt från deras sida att ha bättre utbud vad gäller det, som sagt topparna som är märkta med one size passar en small/medium och eventuellt då xs eller mindre om man är ute efter att det ska sitta väldigt löst. 😊

​Jag har storlek small på min 😊

Likes

Comments

The worst lost in life is not to die,

the worst lost is what dies inside of us while we are still alive...

Likes

Comments

För några dagar sen så fick jag hem förmodligen den bästa parfymen jag ägt, och det är Lancomes parfym La vie est Belle. Alltså åhh vart ska jag börja, att man kan ha så mycket kärlek i sitt hjärta för en doft haha 😉 Men ja jag är en parfym junkie och jag skojar inte när jag säger att jag kan sitta i timmar och läsa om olika parfymer och olika doftnoter, haha kan bli helt besatt..men tillbaka till doften, jag fick hem den som ett prov för något år sedan kanske och föll för doften direkt, fick då även hem ett prov av Si från Giorgio Armani som även den blivit en väldigt omtyckt doft, ja den gillade jag också men jag föredrog LVEB.

Har funderat på denna parfym ett tag men det som hållt mig tillbaka är att jag tycker den är ganska dyr, 30 ml som jag köpte nu (alltså den minsta flaskan, finns ju även i 50 ml och 100 ml) kostade 560:- men jag hade dock ett presentkort att nyttja så passade på att köpa denna goding då 😉 Jag älskar ju söta parfymer, jag är inte så mycket för parfymer som doftar ren vanilj (tänk typ, Vanilla från Alyssa & Ashley eller vad märket nu heter, det är inte riktigt min stil) men jag älskar söta dofter som gärna får ha noter av vanilj i sig, fruity/floral dofter är typ det bästa jag vet, och denna klassas som en sweet/floral doft. Så jag skulle säga att La vie est Belle är en söt doft men utan att bli för "flickig" som många söta dofter har en tendens att bli, så att det blir att man tänker mera på en ung tonårsparfym när man känner doften. Denna är mera söt fast ändå på ett..mer vuxet sätt? 😊 Vet inte riktigt hur jag ska förklara mig men ungefär så. Tycker den passar i stort sett alla åldrar! Jag beställde min flaska från Kicks.se.

Toppnoter: Svart vinbär, päron

Hjärtnoter: Iris, jasmine, apelsinblomma

Basnoter: Patchouli, tonka bönor, vanilj, pralin

Alltså ge den här parfymen en chans, rekommenderar den starkt 😊 

Likes

Comments

Hej hallå och GOTT NYTT ÅR! 😘😘

Vet att min uppdatering har varit utomordentligt dålig...sist jag uppdaterade var, i julas eller något sådant haha? Skäms skäms 😉 Men jag lever i alla fall och vi är snart inne på 2016s andra månad, hur sjukt att januari snart är över redan! Livet rullar på som vanligt med skola och träffa vänner, har dock varit lite segt med träningen men det ska vi allt få ordning på. Har även känt mig sjukt omotiverad på något sätt pga kylan som har tagit över oss senaste veckan/veckorna...brr vad kallt det är och har varit, har på riktigt plågats på väg från bussen till skolan på morgnarna haha. Igår var jag hemma hos min pappa och träffade även min fasters man som gjorde besök här i Sverige hela vägen från Australien (supertrevligt, var jättekul att se honom igen, var ju kanske 9-10 år sen sist vi sågs, dock följde inte min faster och mina kusiner med den här gången) och när vi kollade tempen så visade den -32 grader, shit då kan man prata kallt. Denna kyla gör ju att man inte vill gå ut genom dörren mer än nödvändigt så jag går mer eller mindre i ide haha 😉 Nästa vecka börjar vi dock med nya scheman i skolan vilket jag är rätt peppad på, nya kurser och det ska bli skoj.

Tänkte även dra lite snabbt hur mitt nyår såg ut såhär typ en månad efter hehe, det började med att vi for hem till Madde och Petter och pratade och umgicks med dom och åt nyårsmiddag och drack champagne, vilket var jätte kul 😊 Dom hade gjort så fint och det är alltid lika trevligt att vara hemma hos dom ❤. Maten var även otroligt god och bestod av en trerätters i form av toast med skagenröra och löjrom till förrätt, oxfilé, potatis och baconlindad sparris till varmrätt och en choklafondant med någon form av karamellsås i mitten till efterrätt. Ahhh så gott allt var 😍 Blir superhungrig igen bara jag tänker på maten vi åt haha.

Efter att vi varit hos dom i några timmar så for vi vidare till en fest och firade tolvslaget där och jag tror vi tog en taxi hem vid..2 på natten? Och slocknade direkt man la sig i sängen med kläder och sminket på och hela köret haha 😉 Var så sjukt trött.

Det var i alla fall en kort summering av nyår, vi har pratat om att eventuellt fira nyår i en helt annan stad nästa gång, vi får se hur det blir 😃 Först och främst ska vi ta detta året med storm, nu kör vi! Är ni taggade?

Jag hade på mig en klänning från Chiara Forthi, en svart enkel bara, precis det jag var ute efter 😊 Det är spegeln som det är smuts på förresten hehe..

Likes

Comments

En liten klurig fråga som jag själv i flera år blandat ihop och undrat över vad skillnaden egentligen är, är vad skillnaden mellan självkänsla och självförtroende är. Förut tänkte jag, men är inte det samma sak bara att man kan säga det på två olika sätt? Men nej, det är inte riktigt samma sak! Det hänger dock ihop 😊 Och nu tror jag att jag har fått till svaret rätt, rätta mig om ni har en annan vinkel på vad skillnaden är. Men jag ger här nedan ett exempel.

Johanna har blivit erbjuden ett jobb som innebär att arrangera och hålla i ett event, kraven på resultatet är ganska höga och det krävs mycket jobb och planering av henne och även att hon är duktig på att organisera och samarbeta med andra människor som ska hjälpa till med detta event...om Johanna har ett gott självförtroende, då är hennes tanke när hon tackar ja till jobbet ungefär "ja men det här fixar jag! Det kanske blir en utmaning men det kommer att gå bra, självklart ordnar jag det här". Har hon å andra sidan dåligt självförtroende, kanske hon inte ens tackar ja till jobbet eftersom att hon känner "nej..det här kommer jag inte klara av, det krävs alldeles för mycket av mig och bara nej, jag kommer bara klanta till allt", eller så tackar hon ja men hennes tankar går ändå i dom negativa banorna. Men vi säger då att Johanna har ett gott självförtroende och tackar ja med tanken om att hon kommer klara detta galant!

Men sen strular det till sig, hon lyckas inte få alla att samarbeta på ett bra sätt, hon blir inte klar med allt i tid och eventet blir inte riktigt som det var tänkt, och hennes arbetsgivare är smått besviken. Har Johanna då en bra självkänsla, då kan hon tänka "attans, det blev inte som det var tänkt. Men jag försökte och gjorde mitt bästa, och jag får lära mig av mina misstag till nästa gång och en annan gång kommer jag säkert klara det hur bra som helst. Jag är fortfarande toppen!"...men har hon en väldigt dålig självkänsla, då kommer hon börja döma sig själv efter detta misslyckande och klanka ner på sig själv, "men herregud vad dålig jag är, jag klarar ju ingenting, hur kunde jag inte ens klara av det här? Nu avskyr alla mig och tycker jag är sämst, fan vad dålig jag är." och hon sänker samtidigt sin egen självbild på sig själv.

Så ja, man kan ha ett gott självförtroende men samtidigt en dålig självkänsla, vilket är väldigt vanligt.

Har man en god självkänsla så dömer man inte sitt eget jag efter sina handlingar, tex. som att man inte riktigt lyckas med något man tagit sig för. Utan man har fortfarande en positiv syn på sig själv och kan ge sig själv konstruktiv kritik,till nästa gång. ❤

Vill ni veta mer och få en riktigt duktig experts tankar och åsikter kring självkänsla och självförtroende, läs Mia Törnbloms böcker! Hon är både en fantastisk människa och en fantastisk författare.

Likes

Comments

1. Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?

Jag for till Mallorca i somras, aldrig varit där tidigare, och sen finns det mer roliga saker som jag inte tar upp i le blogg! 😃

2. Höll du några av dina nyårslöften?

Jag hade faktiskt inga nyårslöften förra året, alltså för 2015.

3. Vilka länder besökte du?

Jag var till Spanien i somras, sen har jag inte varit till något annat land utöver det, förutom hemma i Sverige då haha! 😊


4. Är det något du saknade 2015 som du vill ha 2016?

En ordentlig träningsrutin som jag vet att jag mår så mycket bättre av, mer tid för mindfulness och även bättre resultat vad gäller skolan. Sen skulle jag vilja resa mera också faktiskt 😊


5. Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?

Hemlis!! 😉


6. Vilket var ditt största misstag?

Oj, får nog säga att jag inte satsade på skolan som jag hade tänkt och hoppats på. Sedan finns det väl små misstag. Som typ att jag skulle ta en selfie och tappade min mobil så displayen sprack, den var på lagning i veckor och jag hade bara tur att jag kom undan billigt haha! Men jämfört med mycket annat i livet är ju det där en skitgrej.


7. Vilket var ditt bästa inköp?

Min mobil som jag köpte i somras, är så nöjd med den 😊 Och sen även resan till Spanien i somras förstås!


8. Vad spenderade du mest pengar på?

Resan och sen som vanligt skönhetsprodukter haha, och sen går det ju äckligt mycket pengar till cigaretterna vilket även det är en grej jag vill ändra på nu. Men det är inget nyårslöfte utan bara att jag vill lägga av nu.


9. Vad gjorde dig riktigt glad?

Värmen i Spanien, alla underbara stunder och goa skratt med vänner, när jag lyckades haffa ett extra jobb utöver skolan.


10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Sjuk (feber förkylning) har jag haft x antal gånger som vanligt haha, har även haft problem med magen vilket jag försöker råda bot på nu och och på Halloween spräckte jag ledkapseln i fingret. Men det var det 😊


11. Mådde du bättre eller sämre under 2015 än vad du gjort tidigare år?

Både och skulle jag vilja säga, bättre på ett sätt för att jag tagit tag i mitt mående mer och mer, samtidigt har 2015 varit tumult på många sätt och jag har mått riktigt skit i vissa perioder och känt att jag varit nere och snuddat vid botten. Så båda! Men ändå liiite mer av det positiva får jag säga jämfört med tidigare år!


12. Finns det något du önskar att du lagt mer tid på?

Skolan!, träningen, att tänka på vad jag stoppar i mig för min maghälsas skull, att ta hand om mitt välmående, hört av sig mer till vänner.


13. Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på?

Grubblande och ältande.


14. Hur var din julafton?

Supermysig 😊 Firade på ett ställe jag aldrig varit på förut och även med vissa nya människor men det var jättetrevligt 😊


15. Blev du kär?

Om jag blev kär...man kan väl bli kär i materiella ting med 😉 Annars är jag redan kär sen tidigare år 😃


16. Vilket program har varit det bästa på tv?

Alltså jag kollar ju typ aldrig på tv, och är ganska dålig på att följa serier också. Men jag säger Vampire Diaries då den senaste säsongen som pågår nu 😊


17. Hatar du någon som du inte hatade förut?

Hata är ett väldigt starkt ord, däremot kanske man har fått andra perspektiv på människor och deras avsikter och vem en person egentligen är. Men hata nej.


18. Vilken var den bästa boken du läst under året?

Har faktiskt inte läst en enda bok 😳


19. Vilken var årets bästa film?

Även detta en kluring eftersom jag typ aldrig ser film, bio går jag kanske på max 1-2 ggr om året haha, om ens det vissa år. Men en film som jag aldrig sett förut men som jag såg nyss var Elf, vilken mysig julfilm, älskar "barnsliga" filmer haha 😃 Ja juste sen såg även jag och Adam Sinister 2 på bio, den var creepy men inte lika creepy som ettan.


20. Vad gjorde du på din födelsedag?

Det var på en vanlig vardag och just på den dagen gjorde jag inte så mycket speciellt, vi for och fikade och sen åt jag middag med min pappa osv...jobbade jag inte till och med den dagen haha?? Jag firade lite i efterhand med drinkar i Spanien några dagar efteråt 😉 Dock var ju inte 19 år någon speciell siffra att fylla.


21. Vilka var de bästa människorna som du träffade?

Träffade flera härliga människor, svårt att bara name droppa sådär!


22. Hur skulle du beskriva din klädstil?

Jag har känt mig otroligt casual i år, bekväma kläder har liksom varit min grej på något sätt 😊 Då menar jag inte att jag strosat runt i mjukisar och hoodie utan bara vanliga bekväma vardagskläder. Typ jeans och t-shirt, jeans och stickad tröja..


23. Vad fick dig att må bra?

Resan, Adam och härliga stunder med vänner.


24. Vilken var din bästa månad?

Juli eller augusti då kanske.


25. Finns det något som du skulle kunna ha gjort bättre?

Pushat mig själv mer i skolarbetet, haft ännu bättre träningsrutiner som jag nämnt tidigare, tänkt på mitt psykiska mående mer. Men det är på rätt väg känner jag 😊


26. Hur kommer nästa år att skilja sig från det här?

Jag kommer vara starkare, friskare, piggare och blond haha! 😉 Det blir en förändring från 2015 till 2016 om man tänker på det ytliga planet, har färgat mörkt i typ flera år nu men nu får det falla för en blondare nyans detta år 😊 Taggad.


Likes

Comments


Better Blogging Nouw