Header

tyckte rubriken lät lite fancy. Humlan står i stallet nyrakad o fräsch. Här sitter jag och kliar mig i ögonen och hostar titt som tätt. Trots att jag är nyduschad inbillar jag mig att jag har massa småhår kvar på hela kroppen haha. Jaja, det viktigaste är att Humlan blev fin och det blev hon, verkligen. Hon är ju så snäll. Kan till och med raka i(!!) öronen. jag är ju lite petig så hela hästen måste verkligen rakas och det är ju tur att jag har så gulliga hästar att handskas med som tillåter det.

Idag har hästarna varit super duktiga. Humlan fick en lång galopprunda och Lillis fick gå dressyr. Bellis fick en välförtjänt vila.

På fredag tog jag ledigt från jobbet för att åka och tävla. Det är viktigt att prioritera, eller hur? ;) Åker till Grevagården och hoppar en klass. Hoppas hoppas hoppas att bommarna ligger på plats då. Eller snarare, hoppas att Becka rider ordentligt för då kommer dom ligga där dom ska, så är det. Jag får alltid sota för minsta misstag i hoppningen eftersom Humlan är så känslig. Dessutom har jag sällan turen på min sida, så knackar det till så faller bommen. hosta upp det sista av Humlans päls och gå och slå mig ner i soffan.

kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Här kommer filmer från helgens tävling. Båda är på Bellis. är nöjd med rundorna och hon kändes riktigt fin. Är det något som var lite minus så är det att jag i 1.10 rider i lite undertempo i början. Samtidigt behöver hon gå väldigt avslappnat och samlat för att få någon slags rundhet i sina ganska platta språng.

Vi nollade båda och det kändes busenkelt. Nästa gång blir det nog 1.20 för dennas dam.

Lillen blir det ingen film på, har inte laddat upp den. Men han va snygg som vanligt och vi dubbelnollade utan att toucha en enda bom. Hamnade trist nog precis utanför placering men det gör mig inte så mycket. För mig är det känslan som är viktigast.

Likes

Comments

Godmorgon! Ligger i sängen och lyxar till det lite med en rejäl frukost. Snart är det dags att gå ut för jag ska hoppa Humlan och jogga Bellis. Igår var det hopptävling på hemmaklubben men jag skriver ett separat inlägg om det senare. Tänkte ladda upp lite filmer då också.
Kram

Likes

Comments

Kastar i mig lite mellis efter jobbet. Måste skynda ut så jag hinner rida innan mörkret. Lätt det tråkigaste med hösten...
Kram

Likes

Comments

​Idag har jag inte jobbat vilket var skönt. Däremot har jag varit hundvakt framtill ca tre så har inte kunnat göra något med hästarna. Vi har ju en liten valpis på snart 11 veckor som inte klarar sig ensam. Så dagen har bestått av promenader och bus och lite bokläsande när Alice har sovit. Vilken seg dag va? Var bara ute vid lunch och gjorde stallet när pappa kom hem nån timma. 

Så fort mamma kom hem och bytte av mig stack jag ut till hästarna. Bellis fick en långtur i skogen med massa galopp, ville egentligen rida dressyr på henne men hon har varit såå pigg så kände att hon behövde göra av med lite energi. Humlan fick sedan ett dressyrpass i paddocken.  

Imorgon ska jag ut och galoppera Lillen, rida dressyr på Bellis och rida ut och jogga Humla. Ska försöka hinna med alla på förmiddagen för sen börjar jag jobbet kl 12. Det blir alltså en tidig morgon imorn.

kram

Likes

Comments

Har suttit bänkad framför TV:n i eftermiddag när världscupen i hoppning sändes. Det är verkligen jätteinspirerande att se världens bästa ryttare hoppa. Gillar att sitta och analysera lite, skillnader mellan ryttare, skillnader mellan hästar och allt de har gemensamt. En som sticker ut är ju verkligen Roger Yves Bost som har en väldigt udda stil. Det är ju ingen man vill efterlikna direkt men det är verkligen intressant att se att han trots sin stil nått toppen och vunnit hur mycket som helst.


Drömhästen är ju verkligen Penelope leprevost häst. Alltså vilken katt! Snabb, smidig och försiktig. Penelope rider ju fantastiskt bra också så hon förtjänade verkligen att vinna idag. Kul med inspiration.

Likes

Comments

Hästarna har tatt det lugnt nu efter de tuffa träningsdagarna. Bellis är ju inte så gammal så det är bra om hon får smälta allt. Humlan fick mest ta det lugnt för att hon hade gått stenhårt. Vi har myst i skogen och busat på fältet. Sånt är bra för både häst och ryttare ibland. Idag däremot fick alla jobba lite hårdare. Jag har hoppat gymnastik på Bellis och Lillen vilket gick kanon. Bellis var on fire, minst sagt. Hon älskar verkligen att hoppa. Lillen är ju minst lika förtjust i hinder så han va också pigg och glad. Fick en riktigt fin känsla och han har kommit ihop mycket mer och är mer reglerbar i hoppningen vilket underlättar mycket.

När min syster tog studenten önskade hon sig att få hoppa Humlan en gång. Nu, ca 2,5 år senare har hon för första gången fått göra det haha. Jag lånar ju helst inte ut Humlan men idag var jag snäll. Humlan fick hoppa lite gymnastik med min syster. Det var kul att se henne hoppas av någon annan.

Likes

Comments

Första dagen fick Bellis ett rejält lösgörande pass. Hon har varit lite ojämn i sidorna det senaste och ville få bukt på det. Alla hästar har ju alltid en svagare sida men det har varit så extremt tydligt på Bellis. Vi fick jobba med att stretcha högersidan och få henne runt vänster skänkel. Detta tyckte hon var jobbigt eftersom hon är svag i höger och inte vill sträcka ut den sidan. Men hon blev väldigt fin sen.

Andra dagen fortsatte lösgörandet och vi jobbade även väldigt mycket med att rakrikta galoppen, göra högerfattningar utan att vänsterbogen åkte ut. Det lyckades vi också med tillslut.

Sista dagen fick även Bellis jobba på samlingen. Vi samlade lite "extremt" för att hon skulle få en jämn och lugn takt där framdelen kom upp lite. Bellis är ganska lång och med långa bakben så detta är väldigt jobbigt för henne. Men hon blir fin och hon har otroligt härlig och taktmässig trav! I galoppen jobbade vi faktiskt med byten även på lillBellis. Hon är ju bara 6 men hon kan ju byteshjälpen och är väldigt cool i själva situationen så hon kan gott lära sig hon med. Hon var nästan lite för lugn så var tvungen att väcka henne lite med ganska tydlig gest för att hon skulle kvickna till i bytet.

Dessa dagar har gett så mycket för mig och hästarna. Dels för att jag verkligen fått jobba igenom dom på rätt sätt och dels för att jag lärt mig massor av nya saker. Jag har fått mängder av bra övningar med mig hem som jag kan jobba med när idéerna tar slut. Eftersom de lite svårare rörelserna, som byten och piruett, är rätt nya för mig med, så har jag fått lite mer insikt i hur man utför det korrekt. Jätteskoj!

Likes

Comments

Andra dagen jobbade vi mycket galopp. Mycket rakriktning och samling. Fokus låg också på bytena och vi jobbade dom lite som dom ligger i B4 programmet. Denna dag var hon väldigt spänd och då får jag jobba lite extra för att själv slappna av i sitsen osv. I slutet gick hon superfint och jag kom liksom på hur jag skulle göra för att få till bytena.

Humlan är ju en otroligt känslig och ambitiös häst och då gäller det att själv inte göra för stora gester. Därför skulle jag byta genom att "gunga" in henne i bytet och sedan använda sitsen. Detta var för att hon inte skulle slå och kicka mot sporren. Det funkade utmärkt.

Sista dagen låg fokus på samlingen. Vi samlade mycket i traven för att få en långsammare takt. Detta ska i sin tur (i framtiden) leda till att kadensen ökar, alltså att humlan "gestikulerar" mer i sina rörelser. Det krävs i de högre dressyrprogrammen. För vissa dressyrhästar kommer detta naturligt, men eftersom Humlan inte är en flashig dressyrhäst får vi skapa det själva. Det är dock roligt att få göra detta arbete med henne. Hon har en sån positiv inställning till arbetet.

Mamma har filmat lite men jag laddade bara upp lite småklipp. Bättre än inget, eller hur!?

Likes

Comments

Denna dag låg fokus mest på travarbetet. Vi jobbade mycket med olika rörelser i programmen som ska ridas. Jag strävar ju efter att få toppresultat i MSV klasserna, främst B4 och B5 för att kunna kvala till MSV A. Vi gjorde många öppnor och slutor och det som är viktigt är att jag alltid får henne på yttertygeln runt innerskänkeln. Humlan är väldigt liksidig men lite för lätt i munnen så om jag får tag på stödet så blir skolorna väldigt runda och kraftfulla.

I slutet av passet gick vi igenom bytena och checkade vad vi behövde öva på mer de andra dagarna. Överlag var jag nöjd med ridpasset.

Skriver mer om träningarna när jag kommer hem och kan skriva på datorn!

Likes

Comments