Film/serier

Jag skrev ju tidigare om mina blandade åsikter om säsong 4 och de stämmer fortfarande. Säsongen har verkligen varit upp och ner och vissa avsnitt har t.o.m varit lite sega, men så blir det ju. Är svårt att leva upp till den tidigare säsongen och det blev väl lite stress och press runt hela den här säsongen när de bestämde att det skulle bli den sista. Men jag är inte här den här gången för att kritisera serien utan snarare för att berömma den för allt den gjort. I sin simpelhet och normala sätt att framställa tonåringar både visuellt med kameraarbete och skapandet av komplexa, flerdimesionella, komplicerade , relaterbara och vackra karaktärer går den hem hos både vuxna och unga. Vi känner igen oss i dem, och även jag gör det och de spelar ändå yngre än mig. Tänker att i framtiden kommer någon annan plötsligt hitta den här serien och känna sig lite mindre ensam, lite mindre ledsen och förhoppningsvis lite mer sedd och allt som egentligen separerar oss kommer att vara en skärm. I all den här ledsamheten och tomheten jag kan känna av att serien är över så gör det mig faktiskt väldigt glad. Jag kommer sakna alla tumblr vänner jag fått genom den här serien, stressen att varje dag uppdatera Skam sidan för att ta del av det nya materialet, det kommer bli tomt.

Men allt tack i världen till Julie Andem som tagit upp viktiga ämnen genom hela seriens gång utan att göra de stereotypiska eller förminska dem på något sätt, att våga visa dem och att de lärt oss att acceptera andra människor som är olika än vad vi är, har olika åsikter eller är religiösa och att det sista slutligen inte behöver splittra oss, att människor med psykisk ohälsa aldrig definierar dig som person, att ingen annans åsikt om dig spelar någon roll och att det endast är du som kan bestämma vem du är, men också att det är okej att inte veta vem man är och att gottgöra de misstag man gjort. Eller att stå upp för våra vänner och vara snäll mot andra människor, och att inte döma människor baserat på deras förflutna. Och förhoppningsvis har vi alla lärt oss något från temat av denna säsong, att religion är något vackert och inte en form av förtryck för de som utövar det, att hat kommer från rädsla och i en värld som inte accepterar dig, som dömer dig för vad de ser på utsidan, krävs en enorm styrka att orka fortsätta vara sig själv och att vara snäll mot andra!

Jag älskar att de avslutade serien som de började den, med Jonas som talar. Och hans tal är verkligen så jävla bra, jag skrev ner det och det kommer nog dyka upp på min vägg för det ger mig hopp när jag ser det, och det är nog hela meningen med det. Publicerar den engelska versionen här som också är riktigt fin.


"We live in a chaotic world where it is hard to understand the rules. Because why are some people poor and some people rich? Why do some people have to be refugees while others are safe? Why are some people spit on on the streets? And why is it that sometimes, even though you try to do something good, it’s still met with hate? It’s not surprising that people give up. That they stop believing in the good. But thank you so much for not giving up, because even though it sometimes feels like it, no one’s ever alone. Each and every one of us is a part of the big chaos. And what you do today has an effect tomorrow. It can be hard to say exactly what kind of effect and you usually can’t see how everything fits together. But the effects of your actions are always there somewhere in the chaos. In a hundred years, we may have machines that can predict the effect of every action, but until then we can trust this:
Fear spreads. But…
But fortunately love DOES too."

Är ledsen att det tar slut (definitivt för att jag har en tendens att inte gilla något i lagom mängder utan blir sjukt besatt istället), speciellt eftersom det kändes som det finns mycket kvar att berätta, alla de inblickar man fick i alla andras liv den senaste veckan kändes liksom inte tillräckligt och en av de saker jag kommer sakna att jag aldrig fick se den här säsongen är Even, han har verkligen fått prata lite och så tråkigt att man aldrig fick se hans och Isaks diskussion om allt som hänt tidigare, känns så synd men vi lämnar ju honom lycklig, med ett jobb, där han tagit studenten och är tillsammans med sin livs kärlek (ja de kommer vara tillsammans hela sitt liv), Eva och Jonas blev tillsammans igen och jag blev så glad, alltid gillat båda så mycket och hoppades alltid de skulle hitta tillbaka till varandra i slutet, Chris och Vildes konversation gjorde att jag fick tårar i ögonen, tyckte det var så himla fint, men ville verkligen att Vilde skulle få en egen säsong, har massa åsikter om William och Noora och kort och gott är det inget jag gillar alls, men Noora är glad så får väl bita i det sura äpplet där, Eskild och Linn så roliga och fina ihop de också. Allt blev ju bra till slut så det är med ett leende på läpparna vi kan säga hejdå till serien som förändrade oss för alltid.

Tack!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Film/serier

Handling: A crime drama series starring Idris Elba as a near-genius murder detective whose brilliant mind can't always save him from the dangerous violence of his passions.
År: 2010
Medverkar: Idris Elba, Warren Brown, Ruth Wilson, Paul McGann, Saskia Reeves, Michael Smiley, Steven Mackintosh.

Mina tankar:
Den här serien har legat på min lista att se på i evigheter men det har aldrig blivit av tills i helgen då jag låg helt utslagen efter midsommar och då kände jag att det var dags. Den är faktiskt riktigt bra, lite som Sherlock fast med en mera realistisk ton. Fallen är ofta väldigt spännande och tempot är rappt vilket gör att man aldrig tappar intresset. Jag gillar egentligen att det är ett fall per avsnitt för då är det lättare att man aldrig tappar intresset och fokuset är ofta maximalt, till skillnad från fall som sprider sig utöver en hel säsong och kan ibland bli lite långtråkigt.

Det enda jag tyckte var lite tråkigt med denna säsong var allt med hans fru, tyckte det blev lite tjatigt, men vi får se vad jag tycker om fortsättningen då och om den kan hålla samma tempo. I säsong 2 hoppas jag på att han har mera scener med sin partner, de är bra ihop och att Alice är mer mera för Luther och hon är verkligen underhållande ihop. Ruth Wilson spelar henne verkligen så bra! Jag blir lite chockad över hur läskigt underhållande karaktären blir. Också Idris Elba, är verkligen sjukt hur stor han är, tänker mig bredvid honom och jag skulle se ut som en mini haha. Nu ska jag snart fortsätta med säsong 2 men ska skriva lite om Skam först.

Likes

Comments

Film/serier

Film: Wonder Woman
År: 2017
Regissör: Patty Jenkins
Skådespelare: Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright, Connie Nielsen, Danny Huston, David Thewlis, Said Taghmaoui.

Handling: Innan hon var Wonder Woman var hon Diana, Amazons prinsessa, utbildad krigare. När en pilot kraschar och berättar om konflikter i omvärlden lämnar hon sitt hem för att bekämpa ett krig för att avsluta alla krig, upptäcka hennes identitet, kraft och sanna öde.

Mina tankar: Väntat cirka hela mitt liv på den här filmen, Wonder Woman var alltid min favorit när jag var yngre och jag satt alltid bänkad framöver cartoon network som ung när tecknade Justice League sändes på tvn. Så jag kan säga att jag var väldigt nervös när jag gick in och satte mig i biografen, den första superhero filmen som leds av en kvinna (egentligen borde det inte vara stort men det är det tyvärr) och mina förväntningar var höga. Detta är ju en DC film och de har ju inte levererat alls med sina tidiga filmer, eller jag syftar på Batman vs Superman som ärligt talat är något av det värsta jag sett i mitt liv, avskydde den. Eller Suicide Squad som inte gav mig någonting alls. Detta dock, efter 10 minuter är jag fast, Patty Jenkins har skapat en film med underhållande dialog och karaktärer man engagerar sig i och faller för. Gal Gadot är så övertygande som Diana Prince och en av de första sakerna jag reagerade på är hur osexualiserad hon är genom hela filmen, istället för att hon är en pinsmal modell som har scener där hon är halvnaken ser hon ut som vad man kan tänka sig att Amazonerna ser ut, vältränade, starka och vackra.

Jag kan erkänna stolt till och med att innan 30 minuter hade passerat inne i salongen hade jag fått tårar i ögonen, hela ön Themyscira och alla Amazoner på den ön, när man får se dem träna kändes allting så mäktigt, Robin Wrights karaktär Antiope är fantastisk och det var svårt att slita blicken ifrån henne och allting hon gör. Jag älskar Chris Pines karaktär Steve Trevor, hur han är både underhållande men gjord som Dianas like, det känns som det aldrig händer! De enda gångerna han försöker underminera henne är när han försöker skydda henne vilket han lär sig ganska snabbt att hon inte behöver. Filmen innehåller så många mäktiga scener blandat med smärtsamma påminnelser som bidrar med en realistisk bild av vad krig gör med människor. Dianas orubbliga tro på att det är krigsguden Ares som ligger bakom kriget och hennes optimism om att människor är goda gör henne aldrig till naiv i filmen, och med Steves mer realistiska tro om att det inte är så enkelt lär de av varandra och sista slutligen ger Diana Steve något som han saknat länge, nämligen hopp vilket är hela meningen med Wonder Woman. Budskapet med filmen är sista slutligen kärlek, och hur kärlek är det enda sättet som vi kommer att rädda världen och det går verkligen hem, det känns helt enkelt rätt i dagens samhälle. Hela filmen och upplägget känns så nytt och fräscht och det känns som det är just detta vi längtat efter i år. ÄNTLIGEN!

Såklart är filmen inte helt felfri men det som är så fantastiskt med den överväger det som är lite sämre, t.e.x den sista halvtimmen som överskuggas av en skurk som är sådär och lite för mycket cgi men men finns faktiskt inte mycket dåligt med denna. Jag kände snarare att jag måste få tag på allt behind the scenes material och har redan bestämt hur jag ska göra om hur mitt rum för att få plats med en poster.

Andra bra saker med filmen:
-Humorn
-Amazonerna, alla Amazonerna på Themyscira är i riktiga livet brottare, atleter och idrottare, och de ser alla så fantastiska ut.
-Etta Jones, hon var fantastiskt rolig som Steves sekreterare och det är snarast mer sorgligt att vi inte få se mer av henne.
-Robin Wright tåls att nämna igen för hon är så fantastiska
-Den oerhört underhållande men vackra romantiska komedin som blir invävd i hela filmen som senare gjorde att jag också grät floder.
-Fight scenerna, speciellt no man's land scenen som jag fick rysningar av.

Ska man se en superhero film i sitt liv är det denna, jag antar att om man börjar med denna så kommer man inte kunna se några andra för denna är spektakulär och jag hoppas verkligen att denna film kan öppna upp för kvinnliga regissörer som skapar flerdimesionella karaktärer, och en nya mer positiv och inte så mörk handling som resulterar i en BRA superhero film.

Betyg: 4.5/5

Likes

Comments

Film/serier

Ingen har väl liksom kunnat undvika den här serien, känns ju omöjligt. Jag såg den i höstas innan den slog igenom bland mina vänner så jag blev grym där i några månader på norska då jag såg alla avsnitt på norska hehe. Var säsong 3 som satte Norge på världskartan med Isak som huvudroll och den här gången får vi följa Sana. Jag som många andra blev nog lite besviken när vi läste att detta blir sista säsongen, och nu när det gått 6 avsnitt känns det ändå som jag måste skriva av mig lite. Det största problemet jag har med den här säsongen är att den känns lite stressat, så mycket små och sidostorylines som måste klämmas in och istället för att fokusera all fokus på Sana så får hon delar av Evens story inklämd. Det känns så tråkigt, jag antar att grundidén var att det skulle vara 6 säsonger, Eva, Noora, Isak, Even, Sana och Vilde och det var verkligen det jag ville ha. Jag menar Even förtjänar ju en egen säsong efter allt man fick från förra säsongen och vilken inverkan han hade på både Isak och alla som tittade. Men nu vart det såhär istället och jag tycker det känns så tråkigt.

Vi kan inte få 10 avsnitt som endast fokuserar på Sana utan istället får vi 10 avsnitt där Noora kläms in jämt och ständigt och Evens betydelse i Sanas liv och innan han träffade Isak ger oss mer frågor än svar och lämnar oss en aning förvirrade. Jag känner som många andra möjligtvis gör och det är att Noora fick en egen säsong med 10 avsnitt där hon stod endast i fokus + en stor del i Evas säsong, det räcker liksom lite, hon har fått sin screentime och även om Noora egentligen är min favoritkaraktär så känns det som det är nog nu. Triangeldrama storyn känns som lathet och dåligt skrivet och efter allt som hänt nu så känner jag att jag inte ens vill att Yousef och Sana ska bli ett par, jag menar Sana förtjänar ju ändå bättre än så. Och anledningen till att Even förtjänar en egen säsong är att när man nu fått små kaksmulor under säsongen om hans tidigare liv och allvarliga saker som att han försökte ta livet av sig kommit fram vill man ju se det från hans perspektiv, man vill se honom ha den konversationen med Isak och man vill att att den stoyrlinen ska göras 'rätt'.

Samma är ju med Sana, det började väldigt bra med hennes religion, en av de mäktigaste scenerna i hela serien är första gången man får se henne be, har det någon gång ens hänt i en serie eller film från väst när vi får se det?? Jag tror inte det, men det känns som det avtagit mycket nu under säsongen och det känns som vi står och trampar lite på samma ställe. T.e.x veckans avsnitt, ingenting hände ju, vi fick det bekräftat ännu en gång att Sara är en riktigt snake men inget annat. Vi fick se Even och Isaks lägenhet och jag tackar inte nej till det men jag kände att varför inte göra något av den relationen Isak och Sana har?? Han märkte ju att hon mådde dåligt och det var ju därför han sträckte ut en hand till henne (till skillnad från vad vi sett från alla hennes andra vänner förutom Noora) och istället för att de skulle sitta ner och prata och hon skulle öppna upp sig så slutade det med att hon tog bilder från Sara och hans konversation, hallååå not cool!! Jag vill inget annat än att sätta dit Sara MEN det sättet känns inte riktigt rätt, om hon läcker bilderna hon tog från Isaks dator så kränker hon hans förtroende och deras vänskap kommer ju förstöras, samma om hon gör det via Nooras mail (samma block som henens lösen står i filmades i Evaks lägenhet) jag menar det är inte det jag vill!

Men säsongen är ju inte usel, den har sina stunder. Den här scenen är så otroligt vacker! Från detta klipp som är här ovan så kom denna Teori tycker den är lite rolig och jag hoppas nästan att den stämmer även om jag inte tror det. Detta är sista säsongen, det jag behöver i dessa 4 sista avsnitt är att alla slutar såra Sana, få veta vad som hände med Even och att han berättar det, mer syskonen Bakkoush, att Yousef får sig en käftsmäll eller en utskällning, att Sara sätts dit rejält, att Vilde skärper till sig och bara att Sana förtjänar det bästa i världen <3

Andra bra saker under säsongen:
-Isaks fortsatt karaktärsutveckling och alla hans fina scener med Even
-Man har en grupp med killar som är muslimer där man bryter alla sterotyper runt dem och gör dem till ett gäng som visar att de är 'vanliga' människor
-Att Sana får en säsong som fokusera på henne (även om den har brister)
-Stöttande killgäng där alla bryr sig om varandra och ingen bryr sig om att Isak och Even är ett par
-Elias Sanas bror är så fin och man märker att han bryr sig
-Mamma Pappa Bakkoush
-Iman Meskinis ansiktsuttryck, hon är såååå bra på att framhäva känslor med miner, höjda ögonbryn och hur hela hennes ansikte är så uttryckfullt.
-Musiken

Jag vill inte ge upp helt och hållet på säsongen, det är 4 avsnitt kvar och mycket kan hända. Jag tror på Julie Andem, hon har skapat en fantastiskt, relaterbar och realistisk ungdomsserie där vi alla känner igen oss, med mänskliga karaktärer och en värld fylld av händelser som är realistiskt dramatiska. Jag håller tummarna på att allt löser sig och att jag kan känna att det är okej att släppa taget om Skam när denna säsongen är över.

Alt er love.

Likes

Comments

Film/serier

Då var det dags för det månliga inlägget. Avklarat en del faktiskt denna månad så det var bra gjort.
Börjar med de serier jag sett.

13 reasons why:
Follows teenager Clay Jensen, in his quest to uncover the story behind his classmate and crush, Hannah, and her decision to end her life.

Tittade denna serie med min syster, vi ser aldrig serier ihop så bara det var väl lite speciellt, men i alla fall till serien. Jag satte på första avsnittet och kände redan efter 10 minuter att det var problematisk, jag vet att man inte ska döma en serie innan man sett allting men hade svårt att hålla mig. Mitt egentliga problem är hur det kändes som att i början av serien verkligen romantiserade självmord, hur de gjorde det hela till något mindre än vad de faktiskt är. Jag blev ärligt talat lite obekväm över hur osympatiskt och oseriöst det kändes. Men serien blev bättre det måste jag ändå säga och den väckte mycket intressanta diskussioner mellan mig och Ebba så vi fick både ut en hel del av den. Jag gillar inte heller hur de inte talar om psykisk ohälsa och hur hela upplägget med banden som hon spelar in känns som en simplifiering av självmord. Men den var hemsk, man blev berörd för att alla kan känna igen sig och den blir på så sätt relaterbar. En annan sak som är värd att notera och en grej som jag störde mig på var också hur det här med att skylla på folk, Hannah lägger skuld på andra människor och även fast många av dem förtjänade dem så känns det inte heller helt rätt att man gör så. Självmord är ett val man gör själv. Men den hade sina stunder så är sevärd.

3/5

Dear white people:
At a predominantly white Ivy League college, a diverse group of students navigate various forms of racial and other types of discrimination.

Jag trodde detta skulle vara en dokumentär, så illa påläst var jag. Visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig men den här serien är riktigt bra, så relevant i dagens samhälle också, blandar allvarligheter med komedi och rapp dialog. Viktigt ämne som ger flera vinklar på det, hur man är oense och har olika synpunkter. Allt känns så relevant och well som vit priviligerad kvinna lär jag mig av att se detta. Systematisk rasism och hur inskränkt man är, viktigt och upplysande. Gillade verkligen alla karaktärer och så bra idé med att tillägna olika avsnitt till olika personer för då har man tid att gå in mer på djupet och förstå dem mer som personer. Rekommenderar verkligen detta!

4/5

Och så filmerna

La La Land:
A jazz pianist falls for an aspiring actress in Los Angeles.

Regissör: Damien Chazelle
Skådespelare: Ryan Gosling, Emma Stone, Rosemarie DeWitt, J.K. Simmons.

Den omtalade filmen som alla älskar, med 14 Oscar nomineringar och ett soundtrack som gör att man brister ut i sång, typ...Alltså jag ville gilla den här filmen mer än vad jag gjorde. Nu är vi tillbaka till förutfattade meningar innan man sett klart något, men jag trodde inte jag skulle gilla detta men efter att jag hört min vän (som dock var full) ha en föreläsning för mig tänkte jag okej men den kan vara bättre än vad jag föreställt mig, tyvärr är den inte det. Filmen är okej, det är den, men om vi börjar i en ända då. Emma Stone och Ryan Gosling är inte musikalartister och det märks, jag stör mig tyvärr på det för känns som deras framträdanden skulle kunna vara så mycket bättre men det håller liksom inte riktigt. Sen tänkte jag mig att den skulle vara vackrare än vad den är med cinematographyn är inte heller fantastisk, den är fin absolut men jag fick för mig att den skulle vara finare. Och första halvan tyckte jag var lite av en snooze fest alltså, var riktigt seg, den blev bättre sen i alla fall. Jag har höra krav på en Oscars film, den måste ge mig något men denna gör inte det, det är inte en dålig film men den håller inte i längden för att kännas fantastisk, den faller liksom platt. Det kanske är för den är så nostalgisk som den är vilket gör att det inte är något nytt, inget revolotionerande, om handlingen hade varit det tror jag filmen hade varit bättre. Men Emma Stone var bättre än vad jag trodde hon skulle vara, hennes ansikte är riktigt uttrycksfullt så det är ett plus, filmen hade sina stunder så sågar den inte helt och hållet men kändes inte som något speciellt.

3/5

The breakfast club:
Five high school students meet in Saturday detention and discover how they have a lot more in common than they thought.

Regissör: John Hughes
Skådespelare: Judd Nelson, Emilio Estevez, John Kapelos, Anthony Michael Hall, Molly Ringwald, Allison Sheedy.

Ahhh vilken ikonisk film alltså, förstår verkligen varför den var revolotionerande under 80 talet och att den fortfarande är tilltalande och relaterbar i dagens läge. Handlingen är ganska förutsägbar, ungdomarna vill inte prata med varandra i början men desto längre tid de spenderar i varandras ofrivilliga sällskap desto mer inser de att de har saker gemensamt. Det finns ett djup i alla karaktärer, även fast problemen känns igen så är det agerandet av skådisarna som gör filmen så bra, den är både rolig och relaterbar till ungdomar som ser den, problem vi alla känner igen och går igenom i någon sorts form. Jag ville aldrig att lördagen skulle ta slut och att de skulle få spendera mer tid ihop. Sevärd!

4/5

Selma:
A chronicle of Martin Luther King's campaign to secure equal voting rights via an epic march from Selma to Montgomery, Alabama in 1965.

Regissör: Ava DuVernay
Skådespelare: David Oyelowo, Carmen Ejogo, Oprah Winfrey, Tom Wilkinson, Common, André Holland, Tom Roth

Fylls alltid av glädje när kvinnor får regissera! Den här filmen är också väldigt bra, den var en aning slow i början men den tar igen sig. Oyelowo är så bra i den här filmen, han är så trovärdig och hans dialekt är grym. En viktig del av historien som blir ännu viktigare men black lives matter movementet och rasism som är vardag idag. Men Ava gör ett så bra jobb med den här filmen i andra halvan blir den så övertygande och passionerande. Slutet är mäktigt, och jag kommer aldrig förstå hur Oyelowo inte var Oscarsnominerad för detta...så illa!!!

3.5/5

Honorable mention; Scott Pilgrim vs the world som jag också såg, att jag tittat ikapp Brooklyn nine nine och håller på att ta mig igenom min milslånga serielista.

Ciao ciao, nu ska jag öppna The Handmaiden's tale och se på fotboll ikväll. Innan ska jag ut med mina hundar, äntligen har värmen kommit!

Likes

Comments

Allmänt

Min ledighet har varit riktgt bra! Förutom att jag blev (är) dödshes så kan inte prata. I söndags var rösten helt borta och sen dess har det knappt blivit bättre. Kan prata men är fortfarande ansträngande och låter fortfarande som jag rökt i år. Ben var sjuk när jag var där och jag mådde inge bra och vädret var så fint och varmt och soligt och var 23 grader. I England i april liksom, tvingade ut oss och brände ansiktet men det var det så värt. I helgen så har jag och Ebba tittat klart 13 reasons why (hon var också dödsjuk) var ut och åt hamburgare på lördagen med mamma för vi var lata, på fredagen var jag först och hjälpte mamma med hundarna, sen så följde jag star wars eventet och på kvällen gick jag hem till Sarah. Lördagskvällen var jag ute med mina vänner, glömt hur kul det är att vara nykter och döma alla sina vänner men jag och Erik tackade för oss lite efter 1 och gick hem. På söndag var jag hos mina kusiner och då kunde jag endast viska, så illa var det. På måndag gjorde var jag faktiskt ute med Sunny i skogen, sen nappa jag i nån timme och på kvällen kom Sara och Emma och vi såg på Indiana Jones filmerna, inte sett alla gamla faktiskt. Igår vad jag hemma från jobbet, går inte att jobba med den här rösten, åkte en sväng till täby centrum för att köpa en office program till min Mac och ville ge upp allt när Bayern åkte ut mot Real, snyft.

Ben och Millie så himla goa

Deppigt värre. See you!

Likes

Comments

Allmänt, Film/serier

Lukas fyllde år i lördags så då var vi ute, det var kul. Kom hem sent och var allmänt död i hjärnan som jag blir efter att jag druckit, fattar inte hur jag ska klara av att börja på universitet haha. I fredags var det också vinkväll på jobbet och jag hade sovmorgon, var riktigt lycklig över det och var på så bra humör på dagen. Vinkvällen med jobbet var väldigt roligt som vanligt, var lullig i huvudet när jag åkte hem vid 6 tiden och gjorde ingenting på kvällen. Förutom att acceptera min plats till Leicester. Yay, nu har redan ett mail med boende trillat in, känns så segt att ta hand om det bara så orkar inte riktigt. Igår tittade jag på fotboll (gjorde jag dock i lördags också och grät över chelseas förslut) och sen var jag ute och gick i det fina vädret i 2 timmar. Somnade strax efter 10 och slöheten från gårdagen satt kvar hela morgonen så kämpade mig igenom morgonen med att le till patienter. Är jobbigt att ha ett jobb där man måste vara trevlig ibland...

Fredagsoutfiten on point och så glad för kunde ta de så lugnt hela morgonen! Och bild från i lördags, Frida är lyckligt nervös över att hon inte joinat 21 klubben än, Lukas tittar med rädsla på vad det innebär att vara medlem nu och Alicia orkar inte bry sig då hon varit medlem ett tag.

Jag har sett tre filmer denna månad, tänkte kommentera lite på dem.

Fantastic beasts and where to find them:
Jag satte på denna film med tanken att det skulle vara lite av en Harry Potter nostalgia trip, filmen levde inte riktigt upp till det ändå. Jag hade väl på något sätt glömt att det aldrig kommer vara lika bra som originalet, och det är inte detta tyvärr. Det är en mysig film, kostymerna är jätte fina och scenerna är så vackra med 1920 talets New York. Men känns lite som att filmen försöker trycka in alldeles för mycket och det blir lite rörigt. Den byter fokus lite för ofta, men jag gillar Eddie Redmayne det gör jag men vi har sett honom i den här rollen förut, han är duktig på det och jag gillade Newt men det säger ju ändå något när karaktären skrivs om för att passa honom. Men filmen är trevlig, man behöver inte koncentrera sig och det är avkopplande. Mycket besviken att man valt att casta Johnny Depp som Grindelwald, kommer alltid hata det och tyvärr kommer det göra det svårt för mig att de honom i de kommande filmerna.

The motorcycle diaries/Diarios de motorcicleta
Har ju som sagt bestämt mig för att se mer utländska filmer detta år, så fick bli denna med Gael Garcia Bernal. Jag gillar honom jätte mycket och han är bra i den här filmen. Är inget fantastiskt framträdande han gör men jag tror det snarare har med hur karaktären är skriven än han. Filmen känns många gånger som en dokumentär, den handlar ju ändå om en ung Che Guevara som åkte runt i Sydamerika och om jag förstått det rätt så är många scener improviserade, t.ex. att ursprungsbefolkningen i många länder berättade saker för dem och sa såg de till att få med det på film. Miljöerna är fantastiska och det ger en annan bild av Sydamerika. Det är också intressant att se en film om Che Guevara en man som här i västvärlden har ett negativt klang till skillnad från Sydamerika där han ses som en hjälte, en förebild och gud i det han åstadkommit. Filmen får en att ifrågasätta vems bild av honom som var rätt och hur mycket i våra historieböcker som är sant.

och så sist då;

Logan:
När jag såg trailern för första gången till den här filmen kände jag direkt att detta kan verkligen bli riktigt bra, mörk som tusan men görs det rätt kan det bli så lyckat. Och är så glad att den blev det! Den var verkligen bra, ibland tyckte jag det var för mycket våld men det var brutalt realistiskt våld som ändå hörde till filmen. Dafne Keene som spelar Laura är så himla bra i den här filmen, hon lyfter hela filmen, med sin unga ålder är hon enastående och uttrycksfull med den där gnistan som gör att hon är intressant. och att hon är tyst 2/3 av filmen gör hela hennes framträdande så mycket bättre, Handlingen är inte jätte speciell egentligen, tänkte att det skulle vara lite mer road trip film än vad det var men det är okej då man har de två välkända karaktärerna som Charles Xavier och Logan att titta på, deras annorlunda och speciella pappa-son relation som visar sig ännu mer komplicerad år 2029 då filmen utspelar sig. Patrick Stewart som Charles Xavier den här gången är så bra, han är verkligen fantastisk och det är inte ord jag ofta slänger ut men Oscars varning på hans framträdande den här gången! Jag fick tårar i ögonen i den här filmen om jag ska vara ärlig. Om man ska se en Marvel film i år är det denna!

Honorable mention är att jag sett klart denna serie som heter Please Like Me. alla 4 säsonger finns på netflix och det är en Dramedy, ett avsnitt är 25 minuter och jag har skrattat så jag gråtit och funderat på att sluta titta för det är så stelt ibland, men det är en serie som träffar på rätt ställen, tar upp viktiga saker som de skämtar om på ett bra sätt, på gränsen till att vara för mycket men krossar den ändå inte. Relaterbara karaktärer som man sista slutligen bryr sig om så mycket. Se den, kommer vara värt det!

Likes

Comments

Allmänt

Igår var vi ute massa vänner och firade mina tvillingvänner Sara och Sophia och åt på ett ställe som heter Taperian, vi fick in så mycket mat, aldrig varit så mätt i hela mitt liv och ändå fortsatte jag äta, fick t.o.m ner en efterrätt. Så gott, tränade lite inför Barcelona, testade vit sangria också, bara druckit röd men den var väldigt god! Kom hem vid 1 tiden vilket inte ens är sent men ärligt jag är aldrig vaken så sent så jag var död och nu känner jag mig så seg. Jag och mamma ska ta en promenad i solen och sen ska jag och min vän Erik på Vitryssland- Sverige vm kval ikväll, när biljetterna kostar 200kr vet man att det är så få människor som vill gå på matchen att de sänker priserna så, well måste ju se vårt usla lag spela någon gång i mitt liv känns det som. Kommer möjligtvis frysa ihjäl det blir trevligt. Annars får jag se vad mer jag hittar på i helgen, ska väl kanske träna imorgon och testa på att vara ensambarn då Ebba är i Bryssel. Okay, see you!

när badrumsljuset var så bra igår kväll men man är för lat för att ta en acceptabel selfie. Och äntligen hittade jag ett par nätstrumpbyxor, känns som jag sprungit runt hela stan för att hitta ett par.

Tar aldrig bild på mat men MMMM så gott och fint och jag var för hungrig för att ta en seriös bild också hehe. Tror ingen orkade ta en seriös för alla kastade sig över maten.

Jag matchade också, vilken twat jag är. Nu ska jag äta någon sorts lunch.

Likes

Comments

Allmänt

Ärligt vill ha den nu! I helgen var jag ute både lördag och söndag med Thilda för vädret var så himla strålande fint och jag hade kortärmat under min tröja och en tunnare jacka! Så härligt och så glad man blir och nu är vi tillbaka i vintern igen, snöade liksom igår, vill ha sol och värme nu! MEN jag och Petra har bokat en spontan resa till Barcelona i april hehe. Vi har pratat så mycket om det och sen så började kvällen i måndags med att vi pratade om tapas till att vi bokade biljetter. Huvudanledning att vi åker är för att gå på Juventus Barcelona i champions league kvartsfinal, vi har dock inte fått biljetter till det än då de inte släppts men är säker på att vi kommer få! Om inte har vi nån dag i Barcelona istället! Ahh så taggad, tre år sedan jag var där sist och älskade det då. Är nog lika fantastiskt denna gång också och som plus kommer jag få se Messi spela och jag vill gråta lite hehe. Sen har jag bokat en helg till Ben också, april kommer bli en månad att se fram emot, tur att det är löning denna vecka för så mycket pengar har gått åt nu.

Annars då? Sett tre filmer den här månaden men kommer ett mer samlat inlägg om det, har ni smakat marabou seasalt och fudge?? Är det godaste som finns i världen!!! Så ätit en varje helg i mars säkert, can't help it men är så fantastiskt god. Också saker som är bra är att det äntligen blivit ljusare på morgonen, äntligen lättare att stiga upp, nu saknas bara värmen och solen. Hoppas det är Sverige sommar i Barcelona när jag är där! Ikväll ska jag möjligtvis på yoga energi. var där förra vecka och höll på att somna när det var avslappning för min kropp var så trött. Nu ska jag fortsätta se på please like me. So long!

Skogspromenad och övervägande min om jag skulle boka Barcelona biljetter eller inte.

Vårkänslor.
Ursäktar dock, detta inlägg skulle upp i veckan, jag t.o.m skrev det men glömde att ladda upp det.

Likes

Comments

Allmänt

Okej, har haft 4 dagar att smälta allting och ventilerat känslor med vänner och familj. Ändå kommit fram till att det känns riktigt bra nu, läst på om Leicester dit jag ska flytta för personligen vet inte jag faktiskt inte så mycket om Leicester, well förutom om den tillhörande fotbollen. Gillar att Leicester är en stad som det finns studenter i men också liksom en vanlig stad, finns tre universitet i Leicester så studentlivet/nattlivet ska vara väldigt bra. Jag ska ju som sagt plugga engelsk litteratur och film och upplägget på film verkar helt amazing, blir taggad bara av att jag läser om hur man endast inte bara kommer arbeta med sammanbandet mellan film och litteratur utan faktiskt få chansen att hands on göra egna filmer och lära sig om klippning och regisserande. Känns som att oavsett hur mycket man läser på om kursen innan och vad det innebär kommer jag inte fatta allting förrän om 6 månader ändå så har ändå valt att inte göra det alltför mycket. Men universitet är relativt nytt och allting ser väldigt modernt och fräscht ut. Läste att de har ett bibliotek som är öppet 24/7 varje dag, kommer typ att bo där haha. Utöver det kommer jag frysa och svälta ihjäl, fun time at uni. Har som sagt inte tackat jag än till detta uni då jag fortfarande väntar på svar från två andra, jag kan därför inte göra något än utan måste få svar från alla universitet innan jag kan tacka ja till någon. Så vi får se vad som händer men ändå tagga för jag ska börja plugga och jag ska flytta, wiho, resterande aspekter på studentlivet är mindre lockande, som typ att plugga hela tiden och att inte ha en regelbunden sovrutin.

I helgen kom mamma och pappa och ebba hem, varit ensam i en vecka nu och även om det gått förvånansvärt bra är det ändå skönt att det är någon i huset när man ska sova. Lördagskvällen var Emma och Lukas här och jag gick och la mig alldeles för sent, kunde känna det hela söndagen men tvingade mig ändå ut i det fina vädret med Sarah. Synd att jag inte tog några bilder för det var så fint ute, dock sjukt kallt så tvingade ner en kopp te när jag kom hem och frös hela kvällen som jag spenderade med att titta fotboll. Ny vecka nudå, och jag har dragit på mig någon sorts infektion som inte vill ge med sig, vill inte bryta ut eller försvinna så även om det är lite bättre idag än vad det var igår så är ju utslagen i sängen halv 7 på kvällen...jag som hade tänkt träna, blir ju inte av. Ska väl läsa lite då så går inte mina hjärnceller till spillo.

Siggo o jag känner såhär för vädret och sjukheten.

Likes

Comments