Universitet/Leicester

Studentlivet har kickat igång på riktigt nu och även om jag njuter av det så både springer tiden iväg och upssatsveckorna smyger sig fram. På fredagar börjar jag inte förrän klockan 2 och det är en skön omväxling efter att ha börjat 9 alla andra dagar den här veckan. Känns som det var evigheter sedan jag kom tillbaka från en helg i London men är cirka 5 dagar sedan, whaaaaat? Igår var vi några stycken iväg på Diwali firande, Hinduiskt nyår och det var ett bra sätt att släppa pluggandet lite (även fast man kanske borde ha pluggat ändå). Denna veckan har jag ändå haft relativt intressanta lektioner som omväxling. I onsdags hade jag en föreläsning där jag skrev nästan 1000 ord, är inte helt inne i studielivet när jag tycker det är mycket. Äntligen helg också och ska möjligtvis ut ikväll, känns som jag inte varit ute på år och dar men vi får se om det faktiskt blir av, risken finns att jag hamnar i min säng och ser Brooklyn 99 istället. Man vet aldrig med detta liv, men det är fantastiskt det med.

Från förra helgen i London, sooo pretty

Jag köpte en ny hatt, ser nästan ut som Emils.

Dröm frukosten på The Breakfast club, också i London

Efterrätt från veckans dejt

Min vän Matt var uttråkad haha

Hösten har kommit hit också!!

Jag och Mia från igår! Tyvärr regnade det lite grann men var riktigt trevligt ändå, har fina minne och roliga filmer därifrån att ha när det blir tungt att plugga i höstmörkret <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Är levande efter en veckas Fresher,s oh my lord hur intensivt det har varit, men så sjukt kul. Lever livet nu igen även fast min hjärna är dödstrött, vet inte hur man går och lägger sig tidigt, har varit fest efter fest, deep talk efter deep talk och skratt efter skratt. Idag är första veckan på nya terminen, och jag är ledig på måndagar och på något vis har dagen ändå försvunnit och klockan är nu halv 6. Imorgon har jag mina första lektioner så måste verkligen komma i säng i tid ikväll, not keeping my hopes up on that one men men jag kanske lyckas förvåna mig själv. Kommer överens med de jag bor med och har träffar nice folk runt omkring mig! Ett leende på läpparna och hemlängtan är som bortblåst, saknar siggo lite men inte alltför länge till jul nu ändå. Här kommer lite bilder från den första veckan, känns ärligt som om jag varit här en månad inte 10 dagar, tiden springer iväg när man har roligt.

En utekväll i förra veckan med tjejer som vet hur man blir bra på bild

En kväll när jag försökte läsa vad det stod på irländska pengar och vi spelade spoons istället för att gå ut

Matriculation så viktiga personer pratade om uni och massa information, var intressant ändå

Blev välkomnad till England med regn...regnat minst en gång per dag sedan jag kom in och idag kändes det riktigt höstigt ute.

Jag och mammas sista drink ihop, känns som flera år sedan, och det känns lika konstigt att jag kommer träffa henne om mindre än 2 veckor också

Igår kväll så myste vi lite i Mias säng.

Det var allt för mig för den här gången, see you when I see you.

Likes

Comments

Allmänt

Sitter med Siggo i knät och var tvungen att sluta packa, blev lite för verkligt allting. Egentligen så rycker det i hela mig att flytta iväg, vill ju egentligen det här men jag mår så dåligt varenda gång jag måste lämna Siggo...myste med henne extra länge imorse och försöker att inte tänka på att jag inte kommer se henne på 3 månader nu, usch....

Snart kommer Emma hit, har träffat henne 2 gånger redan den här veckan men en sista gång idag, kommer sakna min blonda babe så mycket!! Imorgon tidigt bär det av till Arlanda, känns betryggande att mama faktiskt kommer med till Leicester, är 21 år men innerst inne är jag egentligen ett litet barn som är nervöst för att flytta hemmifrån. Jag vet (hoppas) att det egentligen blir bra för gjort detta flera gånger nu (London, NZ) så detta löser sig nog det också, med den inställningen tänker jag att det mesta löser sig. Men det är dags att börja plugga nu, 2 år med jobb och resande och nu behöver hjärnan aktiveras faktiskt. Juni 2015 trodde jag aldrig det skulle korsa mina tankar, men nu är det dags faktiskt.

Här kommer bilder från senast. Får se om jag hinner springa idag.


Förra helgen var jag och mamma och plockade svamp, en sak jag kommer sakna att göra med mamma när jag försvinner.

Kaia var här en vecka och det var grymt, och jaa såhär ser det ut när de flesta får träffa Siggo för första gången, en kärleksmagnet är hon.

Vi var hos Emma, Lukas, Erik,Kaia och jag och åt pizza och Erik hade med sig presenter till Kaia som var typisk svenska men slutade med att vi alla fick presenter och det var så kul så dog av skratt, detta är ett bra minne att tänka på när det blir jobbigt i höst.

Var på Greasy Spoon och käkade as good frukost med Kaia, MMMM! Var också i gamla stan och fotade byggnader.

En utekväll med Kaia!

OCH min älskling som jag kommer sakna mest i hela världen!!!!

Okej, kanske dags att återgå till packandet nudååå...

Likes

Comments

Film/serier
Läs på egen risk, innehåller spoilers
Titel: Narcos
Medverkande: Pedro Pascal, Alberto Ammann, Damian Alcazar, Francisco Denis, Pepe Rapazote, Brett Cullen, Matias Varela, Arturo Castro, Andrea Londo, Michael Stahl-David, Matt Whelan, Miguel Angel Silvestre och Eric Lange.

Handling: Cali-ledarna samlar sina medarbetare tillsammans för ett stort överraskningsmeddelande om framtiden för sin verksamhet.

Mina tankar:
Jag var verkligen förväntansfull inför denna säsongen men också en aning nervös, hur ska de göra Narcos utan Escobar? Jag läste lite spoilerfria recensioner innan jag började titta och nästan alla hade skrivit att serien var bättre utan Murphy och Escobar, och efter att jag slukat alla avsnitten kan jag inte annat än att hålla med. Det är en annan serie, den har ett helt nytt tempo och de nya karaktärerna är intressantare än de tidigare. Jag kan tycka att Cali kartellen skulle kunna fått 2 säsonger precis som Escobar just för att tempot trappades upp under säsong 3 och det var egentligen ganska svårt att veta hur många år detta utspelade sig under om man inte har koll på det historiskt. Det var också fler personer som denna säsong kretsade runt, vi har Pena och hur han hantera DEA byråkratin, vi har Cali kartellens ledare som får olika mycket fokus beroende på avsnitt men mycket läggs ändå på de två bröderna Rodriguez, sen har vi deras säkerhetschef Jorge Salcedo och till sist DEA poliserna som blir stationerade i Cali. Det gör ju att alla fick mindre tid framför kameran och jag kan då tycka att med två säsonger skulle man kunna ge alla de viktiga karaktärerna mer tid att utvecklas och lära känna dem mer.

Men nu ska vi prata om de bra sakerna, för det finns det. Jag tyckte alltid att i de tidiga säsongerna var Javier Pena den mer intressanta och jag gillade honom alltid mer än Murphy, så tyckte det var en bra ändring de gjort så att det är han som är 'berättarösten' och att man fick reda på mer om honom. Det var också bra att han inte endast hängde i Bogota i sin kostym utan fick vara med i the action också. Sen de två nya agenterna var underhållande, Chris Fiestl och Daniel Van Ness som de hette, jag gillade dem och att Daniel hatade allt och att Chris var lite löjligt positiv och gullig. De hade bra dynamik ihop och kändes som en bra ersättare för Murphy och Pena i de tidigare säsongerna.

Måste också nämna Cali ledarna, de var alla 4 fantastiska. Chepe Santacruz Londono, Pacho Herrera, Gilberto Orejuela Rodriguez och Miguel Rodriguez. De var väldigt olika alla 4 men de bidrog mycket med dynamik, humor, charm och spänning. Hela Cali kartellen var skött på ett helt annat sätt an Medein som Paola Escobar höll i och det märktes med hur de lagt upp säsongen. Gillade dem alla ändå på något sätt men tyckte det blev lite tråkigt när Gilberto blev fängslad då Miguel Rodriguez inte var riktigt en lika intressant och charmig personlighet som Gilberto. Hade också gärna sett lite mer av Pacho och alla hans älskare, och mer av hans våldsamhet som han tydligen hade (plus är dock att de följde historien och behöll honom som gay också) och Chepe, han var ju kul men syntes inte lika mycket. Det som också ska nämnas är ju att Matias Varela var med, SWEDEN REPRESENT. Trodde inte han skulle vara med så mycket som han var men han är med i alla avsnitt och hade verkligen en avgörande roll. Var ändå väldigt kul att se även om karaktären i sig kanske var lite tråkig och inte fick så mycket att jobba med.

Mitt egentliga enda klagomål med säsongen är att den inte innehåller några kvinnliga karaktärer, de finns några men de reduceras till fruar och älskarinnor som gråter klagar och aldrig är nöjda. Tydligen är vi inte mer än så...känns tråkigt och som en missad chans att göra något av, säsongen hade varit fem av fem om den hade innehållit det...men men utöver det var det bättre denna gången utan Pablo, känns som serien har haft 2 säsonger att växa och känna efter vart den ska gå och nu är den riktigt finslipad. Säsong 4 med Mexico ska bli spännande men kan inte hjälpa att tycka det är lite synd att de lämnar Colombia! Och hoppas ärligt att Pena kommer tillbaka, han kan ju inte ge upp nu?? Och att Fiestl och Van Ness återvänder, och såklart att säsong 4 innehåller KVINNOR. Blir El Chapo fokuset för säsong 4 mån tro?

Betyg: 4/5

Likes

Comments

Film/serier

Läs på egen risk, innehåller spoilers.

Titel: The Defenders
Medverkande: Charlie Cox, Krysten Ritter, Mike Colter, Finn Jones, Sigourney Weaver, Elodie Yung, Scott Glenn, Jessica Henwick, Rosario Dawson

Handling: Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, och Iron Fist måste sammarbeta för att bekämpa ett nytt hot mot New York City.

Mina tankar:
Om jag ska vara helt ärlig så har jag faktiskt inte sett Iron Fist och Luke Cage egna säsonger, det fanns verkligen inget som lockade. Så när jag väl började med denna var jag kanske lite förvirrad och ointresserad av de två. Tycker också de är de svagare personligheterna av alla 4, det funkar som detta när det är en crossover serie men som egna serier skulle jag nog tröttna på dem.

De två första avsnitten tyckte jag var lite segna just för att det tog så lång tid för dem alla att faktiskt träffas, det var ju det som var poängen med hela serien liksom, men när vi väl kommit över det så kickar det verkligen igång. Det finns humor, svin coola fighter och Elektra. Älskade Elektra i Daredevil säsong 2, avgudade henne och hon och Matt äger mitt hjärta. Var så tacksam att hon var tillbaka. Kan önska att de hade haft flera scener ihop när hon var sig själv men älskade ändå det jag fick. Fick mig också taggad på nya Daredevil säsongen som kommer någon gång nästa sommar. Matt och Jessica var också så bra ihop, deras vänskap var spot on och hade så många roliga stunder! Efter detta känner jag ändå att jag någon gång måste se Iron Fist och Luke Cage, frågan är bara när egentligen. Men gillade detta, det gick snabbt för var 8 avsnitt och var både spännande och underhållande. Enda klagomålet var att Sigourney Weavers skurk var riktigt tråkig...varför har man henne med i en serie om man inte gör något bra med det?

Betyg: 4/5

Likes

Comments

Allmänt

Tre bilder från senast. Så fort september kom så knackade östen på dörren och vädret ändrades och löv började falla. Så kom denna sommaren och gick, går alltid så rysligt snabbt alltså...och inte har vi haft en bra sommar heller, så tråkigt. Nu är Kaia här, kan inte fatta att hon åkte hela vägen hit från Usa. Så nu måste jag klura på saker vi ska göra denna veckan, det kan bli svårt faktiskt haha. I fredags hade vi familjevänner över, det var faktiskt riktigt mysigt, vi åt kräftor och marängsviss. Vilken hit! Igår såg jag första avsnittet av Paradise Hotel någonsin i mitt liv och skäms ärligt över att jag ska se kvällens avsnitt också, fy fan hahah. Ska försöka hinna lägga upp ett The Defenders inlägg och Narcos inlägg också ikväll eller kanske imorgon. 

Likes

Comments

Allmänt, Resor

Förra onsdagen åkte jag ner till Felle Fjong i Halmstad, vad på tiden, inte sett henne på snart 2 år.

Var ute och gick när jag kom på torsdagen och plockade lite björnbär. Eller snarare Felicia plockade dessa medan jag stod på sidan för min byxor var inte optimala att gå i gräs med, men vad har man inte vänner för? hehe

På fredag åkte vi till Båstad, var varmt men väldigt mulet. Men inge regn under dagen så det är väl det viktiga?

Var nere på stranden och kikade och den var rätt öde ahha, alla Stockholmsturister har åkt tillbaka hem och kvar finns tång och fiskmåsar.

Vå åt lunch på en uteservering och fikade bland buskarna

På lördagen var vi iväg inne i Halmstad och tittade runt, hamnade i solen i en park (blåste dock så letade rätt på lä) med en godispåse där vi lyssnade på musik ett tag innan vi sprang iväg till systemet (yaaaay det bästa med arbetslösheten)

Sen var vi ute och åt middag på kvällen med Felicias familj och hamnade i matkoma <3333 och sen för ovanlighetens skulle var vi hemma hos en av Felicias vänner på förfest vidare till en nattklubb där vi stannade cirka en timme innan vi ba nej detta suger och gick till en bar och satt där till sent.

På söndagen gjorde vi ingenting. Vädret var sjukt omväxlande och vi låg inne och tittade på orpahn black cirka hela dagen. Tror våra hjärnor var rätt slutkörda efter lördagen eller så är det ålderstecken på att man inte kan gå och lägga sig vid 3 tiden hehe.

Dock vid 9 fick vi för oss att gå på promenad efter att vi latat oss hela dagen och sedan fick vi den briljanta idéen att göra tacos så då åkte vi iväg till Ica som faktiskt stänger klockan 11 i Halmstad, tänka sig här stänger de 10. Sen drack vi bubbel och tittade på Vampire Diaires med Felicias föräldrar.

Igår vaknade vi ganska tidigt och såg på Game of Thrones. Sen åkte vi ner till Tylösand och satt på klippor i några timmar.

Hon är allt fin min vän!!

google earth always taking photos

Sen var det dags att åka hem...tråkigt...har haft riktiga bra dagar med baby. Vi får se när vi ses igen, ny flyttar hon till Lund och jag till Leicester men förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge <3

Igår när jag kom hem tittade jag på The Defenders till sent och idag har jag inte gjort mycket, ska gå och duscha nu och min uppkommande vecka är oplanerad.

Likes

Comments

Allmänt

En vecka och en dag sedan jag slutade jobba, känns som minst 3 veckor, är läskigt hur tiden bara rinner iväg. På tisdagen efter att jag slutade si så där den 15 augusti så uppskattade jag hur skönt det är att äta goda frukostar i sängen i den takt man känner för framför datorn, inte dåligt det. Sen låg jag ute hela dagen i vår soffa och läste, inte legat i den på hela sommaren så kanske var dags. Sen på kvällen var jag och Emma ute och åt och sedan mötte vi upp Lukas på Fridays, stötte på två brasilianare på Fridays som vi hängde med resterande kvällen vilket var as kul. Jag var ute med dem (ensam) på onsdagen också och vi hamnade på Trädgården där vi spelade pingis under kvällens gång. Det var riktigt kul ändå!

Toaselfies är livet

Älskar dem <3

Livets dryck!

Har inga bilder på Pedro och Gustavo vilket är lite tråkigt men men. Också vill åka ännu mera till Brasilien nu efter att jag lärt känna dem.

Likes

Comments

Allmänt

Tiden springer iväg, bara en jobbdag kvar sen är jag ledig tills jag börjar plugga. Hjälp! Har inget planerat idag, skönt det med, var borta nästan hela dagen igår och resterande av tiden låg jag i soffan och kollade på fotboll, glädjen över att det är tillbaka. Har inget relevant att skriva om men här kommer bilder från dagar och veckor sedan som fastnat i mina kamerarulle.

Brunchen var dyr men svingod och kände mig inte hungrig timmar efter att jag ätit den.

Mina favoriter!!! Kommer sakna dem när jag flyttar långt

Och Siggo, den bästa av allt på hela jorden.

På hundpromenad i regnet

Älskade skor, äntligen hittade jag ett par

Promise she loves me

Min tröja dök upp och den är ju det bästa i hela världen

Nu ska jag se sista avsnittet av Will (hehe jaa jag kollar skitserier) och sen se lite mer fotboll och njuta av att det är tyst i huset några timmar till innan familjen kommer hem. Och försöka läsa ut Störst av allt, inte för att jag tycker den är jätte bra men vill veta hur det slutar.

Likes

Comments

Film/serier

Läste den här boken för några månader sedan och det är ärligt en av de bästa böckerna jag har läst i mitt liv. Den är så otroligt vackert skriven, så fängslande och så poetisk. Språket är helt fantastiskt och jag blev så indragen i den här boken att jag fick tvinga mig att lägga undan den. Nu ska den bli film och den kommer ut i november. Jag längtar ihjäl mig tills den kommer och här är ett litet smakprov på den.

Den här kortfilmen gav mig tårar i ögonen. Tänk att 4 minuter utan dialog kan få en att känna såhär. Åhhh vill bara ha en långfilm av detta som man kan njuta av, varför är detta inte vardag i filmvärlden?

Tanken var att se en film och ett avsnitt av Luther, men har fastnat på youtube, får se vad som sker.

Likes

Comments