Allmänt, Resor

Förra onsdagen åkte jag ner till Felle Fjong i Halmstad, vad på tiden, inte sett henne på snart 2 år.

Var ute och gick när jag kom på torsdagen och plockade lite björnbär. Eller snarare Felicia plockade dessa medan jag stod på sidan för min byxor var inte optimala att gå i gräs med, men vad har man inte vänner för? hehe

På fredag åkte vi till Båstad, var varmt men väldigt mulet. Men inge regn under dagen så det är väl det viktiga?

Var nere på stranden och kikade och den var rätt öde ahha, alla Stockholmsturister har åkt tillbaka hem och kvar finns tång och fiskmåsar.

Vå åt lunch på en uteservering och fikade bland buskarna

På lördagen var vi iväg inne i Halmstad och tittade runt, hamnade i solen i en park (blåste dock så letade rätt på lä) med en godispåse där vi lyssnade på musik ett tag innan vi sprang iväg till systemet (yaaaay det bästa med arbetslösheten)

Sen var vi ute och åt middag på kvällen med Felicias familj och hamnade i matkoma <3333 och sen för ovanlighetens skulle var vi hemma hos en av Felicias vänner på förfest vidare till en nattklubb där vi stannade cirka en timme innan vi ba nej detta suger och gick till en bar och satt där till sent.

På söndagen gjorde vi ingenting. Vädret var sjukt omväxlande och vi låg inne och tittade på orpahn black cirka hela dagen. Tror våra hjärnor var rätt slutkörda efter lördagen eller så är det ålderstecken på att man inte kan gå och lägga sig vid 3 tiden hehe.

Dock vid 9 fick vi för oss att gå på promenad efter att vi latat oss hela dagen och sedan fick vi den briljanta idéen att göra tacos så då åkte vi iväg till Ica som faktiskt stänger klockan 11 i Halmstad, tänka sig här stänger de 10. Sen drack vi bubbel och tittade på Vampire Diaires med Felicias föräldrar.

Igår vaknade vi ganska tidigt och såg på Game of Thrones. Sen åkte vi ner till Tylösand och satt på klippor i några timmar.

Hon är allt fin min vän!!

google earth always taking photos

Sen var det dags att åka hem...tråkigt...har haft riktiga bra dagar med baby. Vi får se när vi ses igen, ny flyttar hon till Lund och jag till Leicester men förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge <3

Igår när jag kom hem tittade jag på The Defenders till sent och idag har jag inte gjort mycket, ska gå och duscha nu och min uppkommande vecka är oplanerad.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Allmänt

En vecka och en dag sedan jag slutade jobba, känns som minst 3 veckor, är läskigt hur tiden bara rinner iväg. På tisdagen efter att jag slutade si så där den 15 augusti så uppskattade jag hur skönt det är att äta goda frukostar i sängen i den takt man känner för framför datorn, inte dåligt det. Sen låg jag ute hela dagen i vår soffa och läste, inte legat i den på hela sommaren så kanske var dags. Sen på kvällen var jag och Emma ute och åt och sedan mötte vi upp Lukas på Fridays, stötte på två brasilianare på Fridays som vi hängde med resterande kvällen vilket var as kul. Jag var ute med dem (ensam) på onsdagen också och vi hamnade på Trädgården där vi spelade pingis under kvällens gång. Det var riktigt kul ändå!

Toaselfies är livet

Älskar dem <3

Livets dryck!

Har inga bilder på Pedro och Gustavo vilket är lite tråkigt men men. Också vill åka ännu mera till Brasilien nu efter att jag lärt känna dem.

Likes

Comments

Allmänt

Tiden springer iväg, bara en jobbdag kvar sen är jag ledig tills jag börjar plugga. Hjälp! Har inget planerat idag, skönt det med, var borta nästan hela dagen igår och resterande av tiden låg jag i soffan och kollade på fotboll, glädjen över att det är tillbaka. Har inget relevant att skriva om men här kommer bilder från dagar och veckor sedan som fastnat i mina kamerarulle.

Brunchen var dyr men svingod och kände mig inte hungrig timmar efter att jag ätit den.

Mina favoriter!!! Kommer sakna dem när jag flyttar långt

Och Siggo, den bästa av allt på hela jorden.

På hundpromenad i regnet

Älskade skor, äntligen hittade jag ett par

Promise she loves me

Min tröja dök upp och den är ju det bästa i hela världen

Nu ska jag se sista avsnittet av Will (hehe jaa jag kollar skitserier) och sen se lite mer fotboll och njuta av att det är tyst i huset några timmar till innan familjen kommer hem. Och försöka läsa ut Störst av allt, inte för att jag tycker den är jätte bra men vill veta hur det slutar.

Likes

Comments

Film/serier

Läste den här boken för några månader sedan och det är ärligt en av de bästa böckerna jag har läst i mitt liv. Den är så otroligt vackert skriven, så fängslande och så poetisk. Språket är helt fantastiskt och jag blev så indragen i den här boken att jag fick tvinga mig att lägga undan den. Nu ska den bli film och den kommer ut i november. Jag längtar ihjäl mig tills den kommer och här är ett litet smakprov på den.

Den här kortfilmen gav mig tårar i ögonen. Tänk att 4 minuter utan dialog kan få en att känna såhär. Åhhh vill bara ha en långfilm av detta som man kan njuta av, varför är detta inte vardag i filmvärlden?

Tanken var att se en film och ett avsnitt av Luther, men har fastnat på youtube, får se vad som sker.

Likes

Comments

Film/serier

Har två filmer jag sett på bio i juli, annars har det varit lite klent med det också, kan räkna 2 till som jag ej väljer att skriva om vilket är Despicable me 3 och Doctor Strange (TAGGA ALLT MARVEL HJÄLP INFINITY WARS, DÖR). Nedan kan ni läsa om Dunkirk och Spiderman homecoming. Också, läs på egen risk för finns risk för spoilers.

Film: Spiderman homecoming
År: 2017
Regissör: Jon Watts
Medverkande: Tom Holland, Robert Downey JR, Michael Keaton, Jon Favreau, Marissa Tomei, Zendaya, Jacob Batalon, Laura Harrier

Handling: Några månader efter Captain America: Civil War, försöker Peter Parker (Spider-Man) att bli en del av Avengers. I hans försök gör han allt för att imponera på sin mentor Tony Stark (Iron Man) genom att lösa brott, vara en hjälte, samtidigt som han går i high school.

Mina tankar: Jag kan fortfarande inte fatta att vi är inne på den fjärde superhjälte filmen i år och de har alla varit riktigt riktigt bra! Tänka sig. Okej, tillbaka till den här filmen då. Jag gick in i salongen och hade höga förväntningar, jag menar Tom Holland gjorde så mycket när jag såg honom i civil war och jag tänkte äntligen har de hittat den rätta Spiderman. Och det har dem, Tom Holland ÄR Spiderman, han passar som handen i handsken för den här rollen. Filmen är rolig, charmig och blandar en tonårskilles fumliga steg både som ungdom och superhjälte.

Jag kan tycka att även om jag stundtals vred mig av skratt saknade de kvinnliga karaktärerna. De har gjort ett bra jobb med att casta personer så som det faktiskt ser ut i en high school i usa. Hela det gjorde allt så äkta men hade gärna velat se mer av Zendayas karaktär MJ (som är Marry Jane även fast de säger att hon inte är det) eller av Peter moster May. Det kändes som om May skulle ha mer scener i filmen men som att de möjligtvis blev bortklippta, alla scener mellan henne och Peter älskade jag! Och scenen i köket när han är ledsen då fick jag nästan tårar i ögonen.

Vi måste också prata om Tony Stark, min älskade Tony Stark (favoritkaraktär i hela MCU efter Hawkeye). De byggde upp något mellan Peter Parker och Tony i Captain America civil war och deras kemi känns så naturlig och lekfull och de bara funkar ihop. Älskar att Tony Stark får en mer faderlig roll i den här filmen, och det är både underhållande och hjärtevärmande att se hur mycket Peter ser upp till Tony, och tvärtom, hur mycket Tony faktiskt bryr sig på sitt eget lilla Tony vis. Jag ville att han skulle vara med mera, men jag förstår varför han var med så lite som han var. En scen jag hade önskat var en scen mellan han och May som man tyvärr inte fick...

Det känns som Spiderman äntligen har hittat hem och denna filmen rekommenderas verkligen att se, så skönt att vi inte behöver se allting igen om hur han fick sina krafter, vi slängs bara in i storyn och det funkar verkligen! Jag trodde denna skulle bygga upp Infinity War på något vis men det gjorde den inte alls, kanske lika bra ändå. Peter Parker förtjänar en film som endast fokuserar på honom.

Andra bra saker med filmen:
-Ned, Ned, NED. Älskar honom, så himla rolig. The guy in the chair, love it!
-Jag såg twisten med Michael Keaton komma, men han var okej. Gör jobbet bra men sista slutligen är Vulture en ganska tråkig skurk.
-Allt det nördiga filmen innehöll, från att de skulle bygga en lego death star till att Cap var med på alla tvskärmar och pratade.
-HUMORN!
-Zendayas karaktär, så spot on och bara allmänt rolig
-Kan inte pointera detta tillräckligt mycket men Tony Stark!

Betyg: 4/5

Film: Dunkirk
År: 2017
Regissör: Christopher Nolan
Skådespelare: Fionn Whitehead, Aneurin Barnard, Barry Keoghan, Harry Styles, Mark Rylance. Cillian Murphy, Tom hardy, James D´Arcy, Jack Lowden, Tom Glynn-Carney, Kenneth Branagh.

Handling: Allierade soldater från Belgien, England och Frankrike är omgivna av den tyska armén vid den franska kusten, Dunkirk, och evakuerades under en hård kamp i andra världskriget.

Mina tankar: Frågan är vart man ska börja när det kommer till den här filmen. Jag såg den i söndags och har nu bitit i det sura äpplet dessa dagar och fått mig en rejäl tankeställare. Den här filmen har redan blivit kallad årets film och jag både håller med och inte. Det är svårt att bena ut den här filmen, men någonstans måste vi börja. Jag gillar hur Nolan har dragit på sig en sån variation av castet, han går från A listade stjärnor som Mark Rylance och Tom Hardy (Harry Styles) till Fionn Whitehead (som otroligt nu faktiskt är 5 år äldre än mig, ser så ung ut!!) och Jack Lowden som är okända ansikten för oss utanför England. Filmen börjar bra, med Whiteheads karaktär Tommy gåendes på Dunkirks gator som snabbt slår om till att han springer för sitt liv. De första 15 minuterna av den här filmen innehåller knappt någon dialog alls och oavsett vad man tycker om det (läs vidare och du får min åsikt) så kastas man direkt in i handlingen. Filmen är så sjukt intensiv, alltså musiken gör så mycket och jag satt på nålar typ hela filmen.

Jag både älskar och (o)gillar Nolan, Dark Knight och Inception är mina favorit filmer och varje gång han ska släppa en ny film är jag nyfiken om han kan toppa det han gjort tidigare. Detta gör inte det för mig, misstro mig inte, detta är en bra film, men är det årets bästa film? Nej. Och inte heller Nolans bästa verk. Det intressanta med Nolan är hans besatthet av tid, (se Inception, Interstellar), här har vi tre berättelser som utspelar sig på stranden under en vecka, på båten en dag och i flygplanen en timme. Mot slutet så knyts det ihop och alla stories dras ihop till en och samma. Det tog en stund för mig att förstå det faktiskt, men kanske var för jag var så fokuserad på så mycket annat.

En varning om man ska se den här filmen (sen den i Imax!!) är att den är väldigt högljudd men också att det kändes som att jag tittade på Titanic X100000. Harry Styles karaktär håller ärligt på att drunkna TRE gånger i den här filmen och jag mådde lika dåligt varenda gång!! Var verkligen jobbigt. Men filmen är otroligt vacker, visuella och foto är verkligen WOW, häpnadsväckande magiskt och det känns nästan som man krälar på stranden själv. Samt musiken, Hans Zimmer är i sån toppform för den här filmen, och skapar musik som känns långt innan den hörs och det obehag som han skapar med sina toner gör att hjärtat slår hårt som tusan i bröstet i cirka två timmar.

Det är en bra film, och ja på ett sätt är det ett mästervärk. Men för mig saknar den något. Den spenderar en lång stund med att bygga upp filmen och sen känns den verkligen antiklimatisk, det vänder liksom aldrig, den bara rinner ut. Sen fick man inget djup alls på karaktärerna, och det är meningen men jag stör mig så mycket på det. Filmen hade varit 30 minuter längre om vi gått djupare in på dem och samtidigt hade jag inte orkat det, 2 timmar räcker annars hade man nog gått därifrån med PTSD själv. Människor har sagt att filmen handlar om ett tillstånd så därför behöver den inte ha en djupgående handling, mycket dialog, eller karaktärer man vet mer om, kanske inte, men att Cillian Muprhys karaktär endast refereras till som shivering soilder blir inte mäktig för mig, snarare opersonligt.

Annat bra med filmen:
-Nolan är känd för att filma så mycket som möjligt på plats och sitt ogillande för CGI, och det gör att den här filmen ser så äkta ut för allt faktiskt är det.
-Ja, Harry Styles gör ett väldigt bra jobb, att ha detta som debutjobb är ju inte helt fel heller.
-Flygplansscenerna är en aning opersonliga men så häftiga, och att de faktiskt är filmade från riktiga spitfires
-Cillian Murphys käkben måste nämnas ändå
-De unga soldaterna på stränderna ser äkta ut, för unga, för smala och beniga och de gör alla ett riktigt bra jobb
-Tror casting callet för den här filmen ärligt var ´letar efter de 10 mest babe liknande engelska skådespelarna.´.

Betyg: 3.5/5

(Sidenot är dock att läsa på om Dunkirk händelsen antingen innan eller efter filmen. Läs också kritik om hur historisk korrekt Dunkirk faktiskt är innan ni tror blint på filmen, jag har valt att inte ta med något av det för det blir för långt men är viktigt)

Likes

Comments

Resor

Vet inte om jag ska ha kvar bloggen eller inte, har verkligen ingen ork till att skriva ner mitt liv annat än film, så vi får se om jag håller mig till det. Nu är jag tillbaka från två veckors semester, första jobbveckan igen och hjärnan är lite seg, tur att jag startar lugnt med att börja jobba 10:00 istället för 07:30. Har 3 veckor kvar av jobb nu innan jag slutar och då är det en månad tills jag flyttar.


Här kommer i alla fall tre bilder från Lofoten äventyret jag mamma och ebba var på. Helt otroligt vackert alltså!

Nu ska jag fortsätta med Peaky Blinders, såg aldrig det förra året när det kom då jag var på NZ. Mitt mål är att se ikapp så många serier som möjligt innan jag åker iväg men vi får se hur det går med det. Är inte den serieguru jag var en gång i tiden.

Likes

Comments

Film/serier

Jag skrev ju tidigare om mina blandade åsikter om säsong 4 och de stämmer fortfarande. Säsongen har verkligen varit upp och ner och vissa avsnitt har t.o.m varit lite sega, men så blir det ju. Är svårt att leva upp till den tidigare säsongen och det blev väl lite stress och press runt hela den här säsongen när de bestämde att det skulle bli den sista. Men jag är inte här den här gången för att kritisera serien utan snarare för att berömma den för allt den gjort. I sin simpelhet och normala sätt att framställa tonåringar både visuellt med kameraarbete och skapandet av komplexa, flerdimesionella, komplicerade , relaterbara och vackra karaktärer går den hem hos både vuxna och unga. Vi känner igen oss i dem, och även jag gör det och de spelar ändå yngre än mig. Tänker att i framtiden kommer någon annan plötsligt hitta den här serien och känna sig lite mindre ensam, lite mindre ledsen och förhoppningsvis lite mer sedd och allt som egentligen separerar oss kommer att vara en skärm. I all den här ledsamheten och tomheten jag kan känna av att serien är över så gör det mig faktiskt väldigt glad. Jag kommer sakna alla tumblr vänner jag fått genom den här serien, stressen att varje dag uppdatera Skam sidan för att ta del av det nya materialet, det kommer bli tomt.

Men allt tack i världen till Julie Andem som tagit upp viktiga ämnen genom hela seriens gång utan att göra de stereotypiska eller förminska dem på något sätt, att våga visa dem och att de lärt oss att acceptera andra människor som är olika än vad vi är, har olika åsikter eller är religiösa och att det sista slutligen inte behöver splittra oss, att människor med psykisk ohälsa aldrig definierar dig som person, att ingen annans åsikt om dig spelar någon roll och att det endast är du som kan bestämma vem du är, men också att det är okej att inte veta vem man är och att gottgöra de misstag man gjort. Eller att stå upp för våra vänner och vara snäll mot andra människor, och att inte döma människor baserat på deras förflutna. Och förhoppningsvis har vi alla lärt oss något från temat av denna säsong, att religion är något vackert och inte en form av förtryck för de som utövar det, att hat kommer från rädsla och i en värld som inte accepterar dig, som dömer dig för vad de ser på utsidan, krävs en enorm styrka att orka fortsätta vara sig själv och att vara snäll mot andra!

Jag älskar att de avslutade serien som de började den, med Jonas som talar. Och hans tal är verkligen så jävla bra, jag skrev ner det och det kommer nog dyka upp på min vägg för det ger mig hopp när jag ser det, och det är nog hela meningen med det. Publicerar den engelska versionen här som också är riktigt fin.


"We live in a chaotic world where it is hard to understand the rules. Because why are some people poor and some people rich? Why do some people have to be refugees while others are safe? Why are some people spit on on the streets? And why is it that sometimes, even though you try to do something good, it’s still met with hate? It’s not surprising that people give up. That they stop believing in the good. But thank you so much for not giving up, because even though it sometimes feels like it, no one’s ever alone. Each and every one of us is a part of the big chaos. And what you do today has an effect tomorrow. It can be hard to say exactly what kind of effect and you usually can’t see how everything fits together. But the effects of your actions are always there somewhere in the chaos. In a hundred years, we may have machines that can predict the effect of every action, but until then we can trust this:
Fear spreads. But…
But fortunately love DOES too."

Är ledsen att det tar slut (definitivt för att jag har en tendens att inte gilla något i lagom mängder utan blir sjukt besatt istället), speciellt eftersom det kändes som det finns mycket kvar att berätta, alla de inblickar man fick i alla andras liv den senaste veckan kändes liksom inte tillräckligt och en av de saker jag kommer sakna att jag aldrig fick se den här säsongen är Even, han har verkligen fått prata lite och så tråkigt att man aldrig fick se hans och Isaks diskussion om allt som hänt tidigare, känns så synd men vi lämnar ju honom lycklig, med ett jobb, där han tagit studenten och är tillsammans med sin livs kärlek (ja de kommer vara tillsammans hela sitt liv), Eva och Jonas blev tillsammans igen och jag blev så glad, alltid gillat båda så mycket och hoppades alltid de skulle hitta tillbaka till varandra i slutet, Chris och Vildes konversation gjorde att jag fick tårar i ögonen, tyckte det var så himla fint, men ville verkligen att Vilde skulle få en egen säsong, har massa åsikter om William och Noora och kort och gott är det inget jag gillar alls, men Noora är glad så får väl bita i det sura äpplet där, Eskild och Linn så roliga och fina ihop de också. Allt blev ju bra till slut så det är med ett leende på läpparna vi kan säga hejdå till serien som förändrade oss för alltid.

Tack!

Likes

Comments

Film/serier

Handling: A crime drama series starring Idris Elba as a near-genius murder detective whose brilliant mind can't always save him from the dangerous violence of his passions.
År: 2010
Medverkar: Idris Elba, Warren Brown, Ruth Wilson, Paul McGann, Saskia Reeves, Michael Smiley, Steven Mackintosh.

Mina tankar:
Den här serien har legat på min lista att se på i evigheter men det har aldrig blivit av tills i helgen då jag låg helt utslagen efter midsommar och då kände jag att det var dags. Den är faktiskt riktigt bra, lite som Sherlock fast med en mera realistisk ton. Fallen är ofta väldigt spännande och tempot är rappt vilket gör att man aldrig tappar intresset. Jag gillar egentligen att det är ett fall per avsnitt för då är det lättare att man aldrig tappar intresset och fokuset är ofta maximalt, till skillnad från fall som sprider sig utöver en hel säsong och kan ibland bli lite långtråkigt.

Det enda jag tyckte var lite tråkigt med denna säsong var allt med hans fru, tyckte det blev lite tjatigt, men vi får se vad jag tycker om fortsättningen då och om den kan hålla samma tempo. I säsong 2 hoppas jag på att han har mera scener med sin partner, de är bra ihop och att Alice är mer mera för Luther och hon är verkligen underhållande ihop. Ruth Wilson spelar henne verkligen så bra! Jag blir lite chockad över hur läskigt underhållande karaktären blir. Också Idris Elba, är verkligen sjukt hur stor han är, tänker mig bredvid honom och jag skulle se ut som en mini haha. Nu ska jag snart fortsätta med säsong 2 men ska skriva lite om Skam först.

Likes

Comments

Film/serier

Film: Wonder Woman
År: 2017
Regissör: Patty Jenkins
Skådespelare: Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright, Connie Nielsen, Danny Huston, David Thewlis, Said Taghmaoui.

Handling: Innan hon var Wonder Woman var hon Diana, Amazons prinsessa, utbildad krigare. När en pilot kraschar och berättar om konflikter i omvärlden lämnar hon sitt hem för att bekämpa ett krig för att avsluta alla krig, upptäcka hennes identitet, kraft och sanna öde.

Mina tankar: Väntat cirka hela mitt liv på den här filmen, Wonder Woman var alltid min favorit när jag var yngre och jag satt alltid bänkad framöver cartoon network som ung när tecknade Justice League sändes på tvn. Så jag kan säga att jag var väldigt nervös när jag gick in och satte mig i biografen, den första superhero filmen som leds av en kvinna (egentligen borde det inte vara stort men det är det tyvärr) och mina förväntningar var höga. Detta är ju en DC film och de har ju inte levererat alls med sina tidiga filmer, eller jag syftar på Batman vs Superman som ärligt talat är något av det värsta jag sett i mitt liv, avskydde den. Eller Suicide Squad som inte gav mig någonting alls. Detta dock, efter 10 minuter är jag fast, Patty Jenkins har skapat en film med underhållande dialog och karaktärer man engagerar sig i och faller för. Gal Gadot är så övertygande som Diana Prince och en av de första sakerna jag reagerade på är hur osexualiserad hon är genom hela filmen, istället för att hon är en pinsmal modell som har scener där hon är halvnaken ser hon ut som vad man kan tänka sig att Amazonerna ser ut, vältränade, starka och vackra.

Jag kan erkänna stolt till och med att innan 30 minuter hade passerat inne i salongen hade jag fått tårar i ögonen, hela ön Themyscira och alla Amazoner på den ön, när man får se dem träna kändes allting så mäktigt, Robin Wrights karaktär Antiope är fantastisk och det var svårt att slita blicken ifrån henne och allting hon gör. Jag älskar Chris Pines karaktär Steve Trevor, hur han är både underhållande men gjord som Dianas like, det känns som det aldrig händer! De enda gångerna han försöker underminera henne är när han försöker skydda henne vilket han lär sig ganska snabbt att hon inte behöver. Filmen innehåller så många mäktiga scener blandat med smärtsamma påminnelser som bidrar med en realistisk bild av vad krig gör med människor. Dianas orubbliga tro på att det är krigsguden Ares som ligger bakom kriget och hennes optimism om att människor är goda gör henne aldrig till naiv i filmen, och med Steves mer realistiska tro om att det inte är så enkelt lär de av varandra och sista slutligen ger Diana Steve något som han saknat länge, nämligen hopp vilket är hela meningen med Wonder Woman. Budskapet med filmen är sista slutligen kärlek, och hur kärlek är det enda sättet som vi kommer att rädda världen och det går verkligen hem, det känns helt enkelt rätt i dagens samhälle. Hela filmen och upplägget känns så nytt och fräscht och det känns som det är just detta vi längtat efter i år. ÄNTLIGEN!

Såklart är filmen inte helt felfri men det som är så fantastiskt med den överväger det som är lite sämre, t.e.x den sista halvtimmen som överskuggas av en skurk som är sådär och lite för mycket cgi men men finns faktiskt inte mycket dåligt med denna. Jag kände snarare att jag måste få tag på allt behind the scenes material och har redan bestämt hur jag ska göra om hur mitt rum för att få plats med en poster.

Andra bra saker med filmen:
-Humorn
-Amazonerna, alla Amazonerna på Themyscira är i riktiga livet brottare, atleter och idrottare, och de ser alla så fantastiska ut.
-Etta Jones, hon var fantastiskt rolig som Steves sekreterare och det är snarast mer sorgligt att vi inte få se mer av henne.
-Robin Wright tåls att nämna igen för hon är så fantastiska
-Den oerhört underhållande men vackra romantiska komedin som blir invävd i hela filmen som senare gjorde att jag också grät floder.
-Fight scenerna, speciellt no man's land scenen som jag fick rysningar av.

Ska man se en superhero film i sitt liv är det denna, jag antar att om man börjar med denna så kommer man inte kunna se några andra för denna är spektakulär och jag hoppas verkligen att denna film kan öppna upp för kvinnliga regissörer som skapar flerdimesionella karaktärer, och en nya mer positiv och inte så mörk handling som resulterar i en BRA superhero film.

Betyg: 4.5/5

Likes

Comments

Film/serier

Ingen har väl liksom kunnat undvika den här serien, känns ju omöjligt. Jag såg den i höstas innan den slog igenom bland mina vänner så jag blev grym där i några månader på norska då jag såg alla avsnitt på norska hehe. Var säsong 3 som satte Norge på världskartan med Isak som huvudroll och den här gången får vi följa Sana. Jag som många andra blev nog lite besviken när vi läste att detta blir sista säsongen, och nu när det gått 6 avsnitt känns det ändå som jag måste skriva av mig lite. Det största problemet jag har med den här säsongen är att den känns lite stressat, så mycket små och sidostorylines som måste klämmas in och istället för att fokusera all fokus på Sana så får hon delar av Evens story inklämd. Det känns så tråkigt, jag antar att grundidén var att det skulle vara 6 säsonger, Eva, Noora, Isak, Even, Sana och Vilde och det var verkligen det jag ville ha. Jag menar Even förtjänar ju en egen säsong efter allt man fick från förra säsongen och vilken inverkan han hade på både Isak och alla som tittade. Men nu vart det såhär istället och jag tycker det känns så tråkigt.

Vi kan inte få 10 avsnitt som endast fokuserar på Sana utan istället får vi 10 avsnitt där Noora kläms in jämt och ständigt och Evens betydelse i Sanas liv och innan han träffade Isak ger oss mer frågor än svar och lämnar oss en aning förvirrade. Jag känner som många andra möjligtvis gör och det är att Noora fick en egen säsong med 10 avsnitt där hon stod endast i fokus + en stor del i Evas säsong, det räcker liksom lite, hon har fått sin screentime och även om Noora egentligen är min favoritkaraktär så känns det som det är nog nu. Triangeldrama storyn känns som lathet och dåligt skrivet och efter allt som hänt nu så känner jag att jag inte ens vill att Yousef och Sana ska bli ett par, jag menar Sana förtjänar ju ändå bättre än så. Och anledningen till att Even förtjänar en egen säsong är att när man nu fått små kaksmulor under säsongen om hans tidigare liv och allvarliga saker som att han försökte ta livet av sig kommit fram vill man ju se det från hans perspektiv, man vill se honom ha den konversationen med Isak och man vill att att den stoyrlinen ska göras 'rätt'.

Samma är ju med Sana, det började väldigt bra med hennes religion, en av de mäktigaste scenerna i hela serien är första gången man får se henne be, har det någon gång ens hänt i en serie eller film från väst när vi får se det?? Jag tror inte det, men det känns som det avtagit mycket nu under säsongen och det känns som vi står och trampar lite på samma ställe. T.e.x veckans avsnitt, ingenting hände ju, vi fick det bekräftat ännu en gång att Sara är en riktigt snake men inget annat. Vi fick se Even och Isaks lägenhet och jag tackar inte nej till det men jag kände att varför inte göra något av den relationen Isak och Sana har?? Han märkte ju att hon mådde dåligt och det var ju därför han sträckte ut en hand till henne (till skillnad från vad vi sett från alla hennes andra vänner förutom Noora) och istället för att de skulle sitta ner och prata och hon skulle öppna upp sig så slutade det med att hon tog bilder från Sara och hans konversation, hallååå not cool!! Jag vill inget annat än att sätta dit Sara MEN det sättet känns inte riktigt rätt, om hon läcker bilderna hon tog från Isaks dator så kränker hon hans förtroende och deras vänskap kommer ju förstöras, samma om hon gör det via Nooras mail (samma block som henens lösen står i filmades i Evaks lägenhet) jag menar det är inte det jag vill!

Men säsongen är ju inte usel, den har sina stunder. Den här scenen är så otroligt vacker! Från detta klipp som är här ovan så kom denna Teori tycker den är lite rolig och jag hoppas nästan att den stämmer även om jag inte tror det. Detta är sista säsongen, det jag behöver i dessa 4 sista avsnitt är att alla slutar såra Sana, få veta vad som hände med Even och att han berättar det, mer syskonen Bakkoush, att Yousef får sig en käftsmäll eller en utskällning, att Sara sätts dit rejält, att Vilde skärper till sig och bara att Sana förtjänar det bästa i världen <3

Andra bra saker under säsongen:
-Isaks fortsatt karaktärsutveckling och alla hans fina scener med Even
-Man har en grupp med killar som är muslimer där man bryter alla sterotyper runt dem och gör dem till ett gäng som visar att de är 'vanliga' människor
-Att Sana får en säsong som fokusera på henne (även om den har brister)
-Stöttande killgäng där alla bryr sig om varandra och ingen bryr sig om att Isak och Even är ett par
-Elias Sanas bror är så fin och man märker att han bryr sig
-Mamma Pappa Bakkoush
-Iman Meskinis ansiktsuttryck, hon är såååå bra på att framhäva känslor med miner, höjda ögonbryn och hur hela hennes ansikte är så uttryckfullt.
-Musiken

Jag vill inte ge upp helt och hållet på säsongen, det är 4 avsnitt kvar och mycket kan hända. Jag tror på Julie Andem, hon har skapat en fantastiskt, relaterbar och realistisk ungdomsserie där vi alla känner igen oss, med mänskliga karaktärer och en värld fylld av händelser som är realistiskt dramatiska. Jag håller tummarna på att allt löser sig och att jag kan känna att det är okej att släppa taget om Skam när denna säsongen är över.

Alt er love.

Likes

Comments