Header

1. Våga komma närmare!

Var inte rädd för att gå närmare ditt motiv, närbilder kan bli riktigt häftiga i rätt miljö och ljus.

2. Hitta rätt ljus

Kolla dig omkring och testa dig fram med din kamera, blir bilderna finast i. Är det soligt ute kan du testa ta bilderna i motljus, ha motljuset lite snett bakom så att solen inte riktas rakt in i kameran. I mulet väder kan du försöka hitta ett ställe som ger bäst och finast ljus. Mina favoriter att fotografera i är när solen står lågt t ex. morgon och kväll, det kan ge fina effektfulla bilder, skuggorna blir inte lika skarpa och modellen får ej starkt solsken i ansiktet. Testa även här med motljus!

3. Rätt miljö.

Hitta en stilren miljö där det finns få saker i bakgrunden som kan störa, t ex. stolpar, massa människor, bilar osv. det ska vara så lite störande moment bakom som möjligt! Eftersom jag bor ute på landet är mina favoriter under våren/sommaren på gärden när gräset är lite högre, vintern kan det bli fint i skogen och även där ute på någon åker. Åk runt lite och titta och hitta din favorit plats!

4. Var rädd om din kamera!

Är det regn eller om det snöar ute så var rädd om din kamera så den ej blir vattenskadad, jag brukar ta en plastpåse över kamera och objektivet för att sedan göra ett hål vid linsen. Många använder paraply, men jag vill gärna ha ett stabilt grepp om kameran så paraply går bort för mig!

5. Vad vill du förmedla med bilden?

Vill du ha ett viktigt budskap med bilden? Vill få till en wow-känsla? eller vill du bara köra på ett hederligt porträtt? Här är det viktigt att känna din kamera och hitta rätt inställning, det är också viktigt att du hittar rätt bakgrund för att få fram det du vill förmedla, här kan rörig bakgrund vara bra beroende på hur bilden ska framställas.

6. Redigering.

Jag redigerar mina bilder i Lightroom, redigeringen tycker jag är väldigt viktig, man har då chans att rätta till fel i efterhand, ljusa upp bilden/mörka ner bilden, få mer kontrast, skärpa osv. Ibland har man inte riktigt tid att stå och ställa in kameran innan man ska fotografera, då brukar jag göra på vissa inställningar jag vet att det blir helt ok bilder med och sedan ''fixa'' till dem i efterhand. Men man ska helst se till att behöva redigera så lite som möjligt. Det spar tid 😉

7. Få din modell avslappnad

Är modellen lite spänd och nervös? Försök få hen att slappna av genom att bjuda lite på dig själv och även ta några spexbilder på modellen, där hen får göra vad hen vill på bilderna, OBS! lägg inte ut sånna bilder om inte modellen är okej med det!! be hen att dansa, skaka loss, och försök få fram skratt! Vill du få fram glädje på bilder så ska du försöka få modellen/modellerna att skratta! Helst inget tillgjort skratt, det syns rätt väl om det är tillgjort eller äkta, äkta skratt ger en helt annan känsla på bilderna.


Ja, det var lite av mina tips. Kommer fylla på med flera här framöver, men just nu tog jag det som kom upp i huvudet 😉


Har ni några frågor så är det bara att skriva en kommentar!

bjuder på en bild från min senaste bröllopsfotografering!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Kom hem nyss och gick direkt ut med kameran runt halsen in i skogen! Såå underbart 😍

Här är lite bilder

Likes

Comments

Äntligen får jag komma hem från sjukhuset, och då blir det att ta med kameran ut i skogen och fotografera lite!

Likes

Comments

Har inget och berätta om mina dagar just nu då det inte händer så mycket i min vardag nu i några dagar.

Men har kollat igenom lite bilder på datorn och klickade in på min student mapp, gud vilka roliga minnen man fick efter min lyckligaste dag detta året! 😍

Jag har tagit studenten, dem orden känns så bra och jag är så stolt över mig själv som faktiskt klarade mig igenom 3 år med två terminer som sjukskriven på halvtid, jag gick ut med riktigt bra betyg och är så fruktansvärt glad och stolt än idag! Vissa kanske skrattar åt hur man kan vara glad att ta studenten när de flesta kanske kommer ut arbetslösa, jag var arbetslös ett tag, men jag var ändå stolt och lycklig som klarade mig igenom gymnasiet! Men gud vad jag har kämpat! Samtidigt som jag fick mina diagnoser, bipolär och ADHD, så försökte jag fixa skolan samtidigt. Så detta var nog den lyckligaste dagen på detta året, då jag äntligen fick vara stolt över mig själv! ❤

Vi åkte i vagnar med hög musik och sjöng till musiken (var inte så vackert 😉), hela klassen var lyckliga!

Hemma så hade mamma och min syster gjort iordning i party tältet och dukar fram tallrikar och dekoration. Sen var det bara och vänta in alla gäster!

Stort tack till min familj och mina vänner som alltid stöttade mig! 💜 Utan er hade jag aldrig klarat det. Men jag är en kämpe!


Har du också tagit studenten? Berätta gärna hur din student var! 😃

Här kommer lite bilder från min student 🎉

Ps, felstavat efternamn på studentmössan 😉 Men vad gör det egentligen? 😏

Likes

Comments

Då man ligger på sjukhus utan kamera eller utevistelse så kan man tyvärr inte fotografera lite i snön. Jätte tråkigt! Men hoppas snön ligger kvar när jag får komma hem igen! 😃

Kan ju bjuda på lite gamla vinterbilder sålänge, har inga idéer på vad man kan skriva om på bloggen just nu då det inte händer så jätte mycket här direkt, så har ni några tips på vad man kan blogga om så kommentera gärna! 😃


Likes

Comments

Likes

Comments

Drömmer mig tillbaka när jag, min mamma och syster var i London, så mysig och underbar stad med mycket sevärdheter! Bjuder på lite bilder från London!


Likes

Comments

Tänker nu presentera mig lite bättre, har ni några frågor så är det bara o skriva en kommentar! 😃

Som sagt, jag heter Rebecka och är 19 år gammal och bor i sandhem. På fritiden håller jag på med fotografering och hästar. Har två hästar ihop med min mamma, dem heter Malte och Final.

Utöver mitt häst och fotograferings intresse så har jag också stort intresse för bilar.


Jag är en glad och sprallig tjej med mycket ideér och tankar hela tiden, jag är ständigt igång hela tiden vilket kan göra mig lite utmattad ibland. Jag har en väldigt tuff psykisk sjukdom (bipolär sjukdom) som gör det väldigt kämpigt för mig ibland med alla depp perioder. Men tack vare min fotografering och hästarna så kan jag tänka på annat ibland och må bättre för stunden. Men hjälper inte alltid tyvärr.

Tänker göra ett inlägg om min sjukdom någon dag där ni kan få läsa och ta del av min vardag med den sjukdomen, Är det någon mer av mina läsare som har denna sjukdomen? Kommentera isåfall om du känner för det och berätta gärna om hur du hanterar det. Så skönt när man träffar på andra som har samma sjukdom, man känner sig inte lika ensam då och man kan stötta varandra och ge råd!Ja, jag är jätte dåligt på att presentera mig hehe, men har ni några frågor så är det bara att ställa dem i kommentarerna 😊


Under kommer bilder på mina hästar :)

Fagers Final

Mikkel Chap (Malte)

Likes

Comments

Usch... Vet att jag sa att jag skulle uppdatera denna bloggen mycket men blev tyvärr inte så. Men nu ger jag er ett löfte att jag ska uppdatera bloggen så mycket jag kan och hinner med! Kommer nu även också dela med mig av min vardag med hästarna också så det inte bara blir inom fotograferingen då jag inte kommer kunna uppdatera så mycket. Men men, bara o försöka igen med detta!


Idag har jag inte gjort så mycket, mest varit hemma och grejat lite. Ska ev senare sen åka iväg och träffa en kompis.

Igår så red jag min häst Final, slutade inte sådär jätte bra då han kastade av mig 😒 Jag mår bra men min hjälm är ''skrot'' hehe... Lite huvudvärk men annars så är jag hel! 😃 Final fick lite dåligt samvete efteråt så han kom fram till mig när jag låg på marken och nosade mig i ansiktet som ett ''förlåt''. Tur han är så söt och charmig, svårt att bli arg på honom 😂 Han vill ju egentligen inte göra någon något illa, men ibland blir han lite för taggad och får mycket energi. Och då brukar han hitta på lite dumheter.


Men jag älskar honom ändå ❤


Likes

Comments

Senare idag kommer jag lägga ut ett till inlägg om inställningar, alltså Del 2 av kategorin ”lär dig din kamera”, så håll utkik efter kl 15:00 😊

Lägger ut en lite äldre bild för att fylla ut inlägget lite på Malins fina hund Tyr! 😊

kvalitén kan va försämrad på bilden pga uppladdning via telefonen

Likes

Comments