​Eftersom mina drömmar sitter med en rätt högt lagt ribba känns det viktigt för mig att prata om det, men här hemma känns det väldigt uttjatat om vad jag vill med mitt liv. Vad jag vill studera och var jag vill bo och sånt. Därför kändes det ändå rätt att sitta ner och få skriva allt så jag sen senare kan läsa om det och känna "JA, detta vill jag göra". Vilket då gör att jag kommer ta mig tiden att sätta mig ner och skriva ner allt som berör mina drömmar inom yrkeslivet och boende i framtiden. 

Ända sen liten parvel på ca 5 år har jag velat bli Polis. Tänk 12 år senare sitter jag här och vill fortfarande bli Polis. Vet inte hur jag som litet barn kunde hamna på det spåret. Poliser va ju lite otäcka och läskiga när man var ett litet barn. Speciellt om man var lite mera blyg, försiktig i nya situationer. Så den drömmen kommer nog sitta med ett tag till. Jag vill bli polis, vara med och ställa till rätta i vårt samhälle.

Poliser behövs, det är brist på dem. Allt för många poliser säger upp sig och allt för få människor väljer att söka in på polishögskola. Jag kommer vara en av dem som ska försöka slippa in. och hoppas på det bästa. Vill verkligen, så mycket! 

Varför vill jag då bli just Polis? Spänningen, variationen, farten ALLT! Ja, som polis får man utsätta sitt liv för fara, man kan möta en beväpnad människa, man kan hamna i ett stort bråk där droger, alkohol, vapen och annat skit är inblandat då måste någon vara där och sätta stopp för allt. En av dina syskon eller förälder kan bli misshandlad i hemmet och du kan känna dig rädd att den ska råka ännu mera illa ut, polisen kan komma och sätta stopp, men det kräver det kan också sätta livet på spel. Vem finns för samhället, finns där dygn ut och dygn in för att skapa en så trygg miljö som möjligt. Jo, polisen!  Trots allt som en polis får utstå under sina arbetsdagar så känns det ändå värt det, jag vill bli som en av alla poliser. 

För mig är valet självklart, jag vill bli polis! jag SKA bli polis! Var jag ska studera till polis är ännu lite oklart, men det är ett val som jag snart måste ta. Har en plan inne i mitt huvud, men den planen kräver att jag flyttar till ett annat land, först hittar ett jobb och kan bo där i x antal år för att efter de x antal åren, ansöka som medborgare i detta land för att efter det kunna söka in på polishögskolan där. Landet får NI gissa! 


Sedan kommer det där med boendet som är en stor grej för mig. Jag vill hitta lägenheten/huset som får mig att känna att jag har ett hem att gå till, där jag kan vara trygg. Ett ställe där jag kan stänga dörren om mig och verkligen känna mig hem. Mitt hem ska finnas i centrala Stockholm eller Göteborg, eller var som helst i Sverige. Vårt västra grannland är mitt drömland, jag vet inte varför jag bara ÄLSKAR det landet! 


VILKA ÄR DINA DRÖMMAR?


MASSOR MED KRAMAR, HEJ! <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments