Hej på er:)
I kväll så fick Zoe gå ett dressyrpass på banan. Hon var riktigt härlig i galoppen och hon lyssnade faktiskt väldigt bra på mig idag. Stolt matte😃 gjorde inga komplicerade övningar.
I morgon är tanken att hon ska få springa av sig lite i "kohagen".
Här kommer lite bilder på en otålig Zoe efter dagens ridpass. Det var så länge sen jag uppdaterade med nya bilder så kände att jag var tvungen att ta ett par haha. Nej men mitt mobil minne är typ alltid fullt och därav så fotar jag inte så mycket längre.. även fast att jag egentligen vill.
Men nu är det läggdags för min del. Jag är riktigt trött.
Godnatt😊

Min finis<3

Likes

Comments

Hej på er!

I dag var veterinären ute och gjorde signalementsbeskrivningen till Zoes nya pass. Jag hoppas verkligen att allt blev rätt nu. Jag han aldrig läsa igenom Zoes nya signalements papper innan veterinären stoppa ner det i kuvertet och tejpa igen det så jag vet inte exakt vad hon skrev utöver färgen o de. t

T.ex. det jag funderar på är vilket namn hon skrev... Och om det spelar någon roll vilket namn hon skrev osv.. För det namnet Zoe ska få är det hon blev döpt till från första början och det är ju Siglavy Capriola Zoe. Men sen vet inte jag om veterinären skrev det eller om hon bara skrev Zoe eller Zue.. Aja jag får se vad registratorn säger sen när hon har fått alla papper till sig. Det är i alla fall postat och jag hoppas att det kommer fram innan helgen.

Nu så ska jag och pappa gå ut och klippa klart de fåren som inte har blivit klippta än.

Kram R

Likes

Comments

Hello!
I dag fick Zoe gå ett pass i ridhuset. Jag tränade lite på sluta och även lite, ytterst lite skänkelvikningar. Det kändes bra och jag jobbar på det här med att verkligen känna efter och jag tyckte Zoe svarade bra på mina hjälper idag (stundvis). Sen om hon tvärade tillräckligt mycket för att det också ska se ut som en sluta det vet jag inte men det kändes ändå som att rumpan flyttades ut lite och att hon kom under sig lite mer.
Sen så är hon alltid lite svårjobbad när andra hästar är i ridhuset så under den korta tiden den andra hästen va där inne så fick jag jobba mycket med att få henne att sammarbeta o fokusera på mig. Jag misstänker också att hon är brunstig då hon är lite extra tjafsigt just nu.
Så fort hästen lämnade så lyckades vi faktiskt få till en riktigt härlig form och känsla i traven och då klappade jag om henne och avslutade där.
Det är mycket övertalning som gäller när det kommer till Zoe. Det är inte bara att sitta upp om man säger så... men kul är det när man lyckats övertala henne om att det är mitt sätt som är det bästa😉 då blir hon riktigt fin.

Likes

Comments

Likes

Comments

Hej på er!
Äntligen fredag och snart är det lov😃
Zoe gick ett pass på ridbanan igår. Jag försökte mig på ett lösgörande pass med skänkelvikningar o lite förvänd galopp. Jag tycker alltid att det är lika svårt med skänkelvikningarna när jag inte riktigt vet om jag gör rätt. Zoe behöver bygga upp överlinjen mer. Hon orkar inte alltid hålla ihop sig så att säga och det är det som blir det svåra för mig i skänkelvikningarna. Ibland kan det liksom bli så att rumpan är på ett ställe o framdelen på ett.. men jag tyckte ändå att det gick bra igår.
I dag funderar jag på att köra bombövningar. Framför allt i trav men jag får se vad jag bygger upp för övning.
Sen efter att jag har varit i stallet så är det stallmöte hemma hos en i stallet😊

Likes

Comments

(Bilder från i fredags)
God morgon! Sunday.
Jag har precis gett hästarna sin frukost och sitter nu och väntar på att dom ska äta upp. I dag så har jag med andra ord morgon-fodringen.
I går firade vi min kusin som blev 20 år i torsdags. Det blev massor med god mat och så spelade vi allt från poker till spansk skitgubbe. I fredags hade jag bara en lektion och slutade vid lunch. Så då åkte jag direkt till stallet. Så jag har varit en hel del hos hästen de senaste två dagarna. I går förmiddag red jag Zoe i "gamla kohagen" och i fredags så blev det 4st galoppintervaller och sen lite joggning på ridbanan.
I dag får jag se vad det blir för typ av ridpass. Funderar på att antingen gå till ridhuset eller bara skritta ut.
Hoppas ni får en bra söndag:) så hörs vi sen.

Likes

Comments

Nu har jag precis käkat kvällsmat hemma och ska snart åka till stallet o kvällsfodra.
I dag red jag faktiskt Zoe. Det var riktigt kallt innan jag kom upp på hästryggen men efter en stund så blev jag varm som tur var. Jag skrittade o travade Zoe på ridbanan en kort stund ca 15-20 min tror jag att det blev.
Till något annat så hittade jag min laddare idag. Jag hade glömt den på svenskan i fredags så läraren hade tagit hand om den. Tur de får jag väl ändå säga. Hade inte varit roligt om någon hade tagit den. Men nu så måste jag byta om:) hörs sen!
Kram R

Likes

Comments

Min tanke va att skritta och trava Zoe på ridbanan idag.. i wish säger jag bara om det. När jag slutade skolan så snöade det och blåste. Så att rida ute var det ingen tanke på. Så jag får helt enkelt se när nästa ridtur blir. Antagligen så blir det torsdag och att jag då orkar mig bort till ridhuset. Vill helst rida i morgon men jag får se hur vädret är. Det är så typiskt att det är bra väder på förmiddagen och dåligt på eftermiddagen. Lagom när skolan slutar liksom.
Ne men nu är pausen över. Jag måste fortsätta leta efter min datorladdare som har varit försvunnen nu i ett par dagar. Sen blir det nog att lägga sig tidigt idag. Har lyckats vara vaken till närmare tolv de senaste två dagarna och Gud va trött jag har varit på morgonen. Inte okej.
Godnatt:)

TB till förra vintern. Då va Zoe en köttbulle. På riktigt. Hon va jätte tjock haha. Nu är hon bara lite köttbulle ibland för att hon äter halm på dagarna ute.

Likes

Comments

God morgon!
Jag har precis avslutat mitt pass på gymmet som bestod av löpning. Körde först 3km löpning i sträck(hastighet 10-11km/h) och sen 2 små intervaller i backe på 2 min hastighet 9,5km/h. Totalt tog det 35 min. Gjorde också lite situps( 15•3).
Ja det var dagens träning för min del. Nu återstår stretching och dusch. Sen 2 lektioner efter lunch och stallet.
Min tanke är att skritta o trava Zoe på ridbanan lite lätt och helt enkelt känna på hur det känns efter gårdagens behandling.

Klassikern, en toa selfie.

Likes

Comments

I dag fick Zoe sin första djupvågs behandling och det gick jättebra. I slutet så ville hon inte att massören skulle sluta haha. Så skönt va det:)
Något som jag varmt rekommenderar till alla hästar och för den delen ägarna själva är en massör. Massage är en riktigt bra uppfinning kan jag lova:)
Ångrar inte en sekund att jag tog kontakt med en hästmassör. Det är nog det bästa jag har gjort. Om ni inte har testat att ta ut en massör så gör det. Ni kommer inte att ångra er:)
Jag har märkt stor skillnad på Zoe sedan jag började ha ut massören. Om Zoe har halkat och dragit på sig en sträckning så känner massören det och lossar på det. Jag själv skulle aldrig ha lyckats lösa det själv. Så utan massören vet jag inte hur jag hade klarat mig. Plus att jag har fått lära mig så mycket mer om hur hästen fungerar och om hur viktigt det faktiskt är att notera små saker. Det är nästan så att jag själv har lust att utbilda mig till hästmassör:)
Kram R

Foto: Alexandra Fäldt

Likes

Comments