Hej:) har ni det bra? Jobbar ni eller har ni semester/sommarlov? Tell me😃

Jag har jobbat idag och är lite lagom trött. Har försökt mig på att plugga lite teori inför körkortet men gav precis upp efter 3:e underkända teoritestet i rad (tur att jag har obegränsat).. är bara 3-4 frågor ifrån godkänt varje gång men jag är för trött för att tänka o ta in allt till 100%.. sånt som i vanliga fall för mig är självklart är osäkert just nu.
Så min slutsats är att jag får sätta mig med körkortsfrågorna i helgen istället då när jag förhoppningsvis är pigg o utvilad. Borde va så om inte jag och Sussi hittar på något o är uppe sent.
Det känns fortfarande som att det är flera månader kvar till körkortet men faktumet är att det bara är typ 2 veckor kvar?! Nåt sånt haha. Har inte börjat räkna ner.
Lite nervös är jag faktiskt får jag lov att erkänna. Blir liksom lite stressad över att jag inte har så mycket tid som jag vill till att övningsköra i stan och plugga teorin. Har kanske chillat för mycket med andra ord.. eller?
Nej men stadskörningen är svår att få till. Har hittills mest bara kört i innerstan med körskolan o det är liksom en gång i veckan så jag märker verkligen varje gång jag kör inne i stan hur jäkla ovan jag är.. känns också som att man missar nåt så fort man råkar kolla bort i en halv sekund eller så fort jag behöver hålla koll på vägen o på bilarna framför.. då vips så har man åkt förbi nån skylt med något viktigt budskap.
I och för sig tror jag att allt släpper bara jag själv känner att jag har koll men det är så jobbigt att hamna i en svacka precis innan uppkörningen o allt.
Jag har liksom haft en tendens till att göra många saker mer komplicerat än vad det är nu under det senaste året. Typ hälften av kurserna i skolan inkluderar det.. och nu också lite smått bilkörningen.
Gahh jag får se om jag hinner låsa upp min hjärna innan teoriprovet. Wish me Good luck!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Tycker det är så himla sjukt att det har gått hela 4 år sen som min lilla Q fick somna in. Saknad men aldrig glömd❤️

Likes

Comments

Zoe ur olika vinklar just nu.
Jag och Zoe kör på med våra intervaller. Just nu den här veckan så har jag hållit mig till 3 min i varje galopp med 1 minuts vila emellan. Nästa vecka som inleds på tisdag( rider varannan dag) kommer att vara på 2•3 min i varje galopp. Trappar sakta upp det.
Det går iallafall bra och som sällskap har jag Susanne o Billy.
Zoe blir oftast väldigt tävlingsinriktad när hon ligger en liten bit efter Billy. Det skrattar jag o Sussi gott åt;). Våra hästar är ju 50% fullblod liksom.. hehe. Det är lika med att Zoe blir väldigt nöjd när hon har kört om Billy o har täten haha.
Vi brukar typ börja med intervallerna och sen skritta ut på skjutfältet. Zoe älskar den variationen.
Just nu är jag hemma hos Sussi och ska sova över för hästarna har ändå vila i morgon. Vi får se vad vi hittar på men just nu är det youtube vi kollar ikapp på:)
Ha en bra söndag!

Likes

Comments

Hej på er!
Nu är äntligen Zoe hemma igen och står i mitt stall❤️
Allt har gått bra, en del gnägg har det blivit då Sussi med Billy inte har kommit än... (dom skulle ha vart här för en timme sen.. suck)
Men i övrigt så har det gått bra och Zoe sprang på transporten direkt. Lastningen går 1000 ggr bättre när jag gör det ofta. Om jag inte lastar på ett halvår så märks det så tydligt på Zoe. Så fort man har lasttränat Zoe 2-3 gånger och är ute och åker nån gång i månaden ( eller oftare) så springer hon i stort sett på transporten direkt utan några konstigheter vilket är skönt. Ett av kriterierna som jag hade när jag letade häst sist.
Efter att ha upplevt en riktigt svårlastad häst (Miranda) så köper jag helst inte på mig ett sånt problem från början om man säger så:) sen om det råkar hända någonting som skapar det, då är det en annan sak men det underlättar så fruktansvärt mycket att ha en lättlastad häst.
Till något annat så ska Zoe igång i morgon igen efter sin 3,5 veckors vila. Jag får se hur det går nu när jag är på ett "nytt ställe" förhoppningsvis går det bra. Jag kommer nog troligen att uppdatera er om det:) ska bara ha tid.
Kram R

Likes

Comments

I onsdags var jag med Zoe på kliniken. Jag har ju nämnt här att Zoe inte har känts bra.
För snart 3 veckor sen så upptäckte vi att hon va halt i trav i högervarvet. Nu vet jag vad det va för något.
För ungefär 1,5 månader sen så började jag rida lektion. Vårt fokus har varit att få igång hennes motor på ridbanan och verkligen få henne att börja jobba "bakifrån" och börja stärka sig men nånstans här så blev det lite mycket. Även fast jag inte har ridit mer än max 4 pass/vecka och även fast att jag har ridit på olika underlag, både på ridbanan och på gräs. Lugnare pass och hårdare pass och mestadels bara fokuserat på hennes yttersida o att hålla en bra kontakt till munnen o ja hålla hennes motor igång. Så blev det lite för mycket.
När jag verkligen började rida henne 100% korrekt så skulle jag ha dragit ner på antalet minuter jobb under ridpasset. Vilket jag inte gjorde utan fortsatte rida som vanligt. Inte för att mina standard pass är så särskilt långa men men( typ runt en timme normalt sett med fram o avskrittning på gräs och runt 40 min på banan med fram o avskrittning) .
Men det är lätt att va efterklok.
Det blev helt enkelt för mycket så att hennes bakknän blev överansträngda just pga av att hon inte har muskulaturen att gå mer åt det samlade hållet.
Så det veterinären gjorde var att spruta henne i bakknäna och sen så ska jag nu rida igång henne igen efter 5 dagar.
Då har vi ett intervallprogram i galopp som jag ska sätta igång med. Galoppera 3 minuter, vila 1 min. Köra så i 18 min. Till och börja med så kör jag bara en gång i varje galopp. Alltså 6 min galopp totalt. Sen så kommer jag att öka med tiden.
Varannan dag ska jag köra intervallprogrammet och Zoe har återbesök 11 juli.
I övrigt så är allt bra:) vilket är skönt och det är också skönt att jag kan rida i gång henne igen. Jag trodde att hon skulle få minst 2 veckors vila efter den här behandlingen men nej en natt på Box och 4 dagar gå som vanligt i hagen. Så jag är ändå tacksam att det inte var värre än så❤️
En väldigt onödig skada men det är samtidigt så hade det kunnat vara värre.

Likes

Comments

God morgon lördag!
Idag har många sin första sommarlovsdag. Jag var själv inne igår och kollade lite på studentflaken men sen så åt jag lunch med mamma och åkte till stallet.
I dag börjar jag sommarjobba. Tur för mig att jag redan har haft lite ledigt i form av inställda lektioner och så hade jag skolavslutning i onsdagskväll. Känns dock inte som sommar. Vart är värmen liksom? Solen?
Här är det grått och mulet. Jag hoppas att lite finare väder kommer helt enkelt:)
Men nu så ska jag fixa iordning mig så hörs vi senare.
Kram

Likes

Comments

Go kväll:)
Jag gör så mycket nu på dagarna att jag helt glömmer bort bloggen men hej. Hur mår ni?
Jag har idag gjort stamtavlor till fåren. Det tog ca 5-6 timmar att lyckas fylla i då jag behövde kolla en del i våra får-böcker men det var riktigt skönt att ha det gjort för nu har vi bättre koll på hur många procent Leicester varje tacka är. Ifall att vi säljer någon liksom.
Nu så ska jag snart gå och lägga mig ihop om att kunna somna tidigt haha. Det blir ju så sent när det är ljust så länge...
Det är riktigt skönt att typ ha sommarlov nu. Har inga lektioner i morgon så är hemma och lika så på tisdag. Sen på onsdag så är det först vanlig skoldag vilket då är jag med Zoe på kliniken så kommer ej på den för att sen ha skolavslutning på kvällen. Så nästa gång jag är i skolan är på onsdagkväll:)
Sen börjar jag sommarjobba på lördag hehe. Det ska bli riktigt kul faktiskt!:)
Men nu så ska jag göra mig iordning för natten så godnatt!:)

Saknar solen en aning. Är ju bara grått och regnigt just nu. Det behövs men är så himla tråkigt.

Likes

Comments