View tracker

I dag så longerades Zoe på ridbanan. Det gick jättebra och hon lyssnade fint på mig. I morgon så får jag se om jag rider eller longerar. Motion behöver hon få då det inte blir mycket nu. Sen så har jag massor med plugg...... engelska o matte.. Gud jag vet inte vart jag ska ta vägen. Vill bara ha lov o inga prov. Jag får plugga i helgen så jag får allt under kontroll tills på måndag.
Bjuder på ett par oredigerade bilder på min finis med mamma i bakgrunden.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Good morning:)
Shit vad tiden går fort! Såg nu att det var nästan en vecka sen som jag uppdaterade här hehe.
Nej men det händer inte så mycket just nu mer än skola. Zue har vila pga vädret o underlaget och senast jag red henne var i lördags och det va senast jag blogga också.
Det här kommer alltid att vara en hästblogg typ så därför blir uppdateringen dålig nu när det är skola till kl.16 och ingen ridning.
Men på jullovet kommer det att bli bättre för då har jag tid till att rida och va i stallet.:)
I dag går jag till kl.16 som vanligt, den enda skillnaden är att jag o ett par till från min klass ska va på Ljungsbro skolan på förmiddagen och hålla i en idrottslektion. Det ska bli kul!
Sen ska jag till stallet o mocka😊 min dag blir inte roligare än så och då kanske ni förstår att det inte är så mycket att skriva om;)
Hoppas ni får en fantastisk torsdag
Kram R

Likes

Comments

View tracker

Hej på er:)
Nu är det massor med snö ute.. jag var verkligen inte beredd på att det skulle komma snö nu, så jag blev ganska så chockad i torsdags när det yrde ner massor med stora snö flingor. Men fint är det!
Idag bad jag mamma fota mig och Zoe i snön:)
Bortsett från att Zoe är jätte brunstig och då va på det humöret så gick det faktiskt bra.
Har filmklipp och bilder från passet som jag kommer att visa för er här nedan:)

Vädret var så underbart fint!

Här får ni en liten filmsnutt från traven.
Hon går inte riktigt i en stabil form ännu men hon är på god väg, det tar ju sin lilla tid att bygga upp de musklerna som krävs. Har ju bara haft henne i 11 månader och då när jag köpte henne så var hon inte riden någonting på 1 år. Så det var verkligen att börja om.
Sen så är jag inne på att skaffa ett nytt bett men jag tycker ändå att hon går helt ok på det vanliga 3-delade som jag har idag. Men jag funderar på att skaffa ett med fasta ringar. Eller iaf hitta ett som hon trivs ännu bättre på.
Sen så har Zoe sin lilla egna vilja och drar gärna lite åt något håll stundvis och det gör hon i slutet på klippet till exempel.
Nu på vintern när hon är mycket piggare så blir hon också mer ofokuserad i början av passen plus att hon i dag var brunstig.
Det gick ändå bra i största helheten men det är svårt just nu att liksom rida henne ordentligt om man ska snacka "ridspråk".
Hon är en mer lättriden häst på sommaren om man säger så;)

Likes

Comments

God morgon, typ lunch men aja😊
Igår gick Zoe bra. Jag red i hagen/vallen och hon har verkligen förändrats under de snart 11 månader som jag har haft henne.
I början så tog hon typ aldrig stöd av bettet utan hon mer bara "krullade" ihop nacken lite stundvis och liksom släppte bettet. Nu tar hon stöd av bettet och går i form. Sen att hon som igår va så pigg att jag idag har träningsverk i armarna det är en annan sak haha. Eftersom att jag har varit van vid att ha en jätte lätt häst i handen så har jag inte behövt några armuskler.
Men nu när hon är så himla pigg så liksom tar hon bettet lite smått.. hon drar inte riktigt men typ. Svårt att förklara men ibland lite stundvis så har hon sin egna vilja och då blir det sjukt jobbigt att få stopp på henne haha. Dom där 50% fullblod visar sig minst sagt nu på vintern då hon har hur mycket energi som helst plus att hon då inte vill sluta galoppera när man väl har börjat.. hon tycker det är skitkul. Det är tur att hon är så snäll som hon ändå är och liksom inte bockar o sparkar bakut mm.

Idag slutar jag 4 och i kväll jobbar jag så ingen ridning idag. I morgon firar vi min brorsa uppe i Hallsberg så ingen ridning då heller så det blir en lugn vecka.
Hoppas ni får en bra vecka!
Jag får se hur mycket jag har tid att uppdatera här😊
Kram

Likes

Comments

Nästa vecka ska Zoe enbart få uteritter/promenader o eventuellt ridas lite i nån hage. Iaf på gräs.
När det blåser så mycket som det gör just nu så går det inte att vara på ridbanan pga allt det läskiga... så jag o Zoe har haft våra diskussioner och jag är helt enkelt trött på det och vill nu ha tillbaka Zoes fokus till 100% och det kan jag bara få just nu på en vall. Så då får det bli så.
Annars så är hon faktiskt riktigt fin just nu! Det går sakta framåt😊

Likes

Comments

Hej på er!
Gårdagen tillbringades till 99,9% i stallet. Först där Zoe står och sen där Sussis häst Billy står.

Jag pratade i säkert 1-2 timmar i telefon igår om Zoe... det har alltid funnits ett par frågetecken angående Zoe men igår så fick jag svar på de.
I passet så står det att hon heter Zue med u. Det gör det för att förra ägarna fick de uppgifterna om henne när de köpte henne. För när dom köpte henne var hon inte reggad, chippad m.m. Och dom fick veta stam men fick inga papper på den osv.
Så då gjorde dom passet utifrån de uppgifterna dom fick av de som hade henne innan och åldern bestämde dom via tandkontroll när passet skulle göras. För det hade hon inget.
Då blev det okänd stam m.m i passet och 2004 som födelseår.
Komplicerat det här haha..
Nu när Zoes föls ägare vill fixa klart allt för att skaffa pass m.m så blir det då strul pga Zoe.
Och av en slump igår så såg jag att Zues riktiga namn är Siglavy Capriola Zoe... och inte Zue som då de förrförra ägarna sagt(hästhandlare är underbara..not)

När jag läste det så blev jag först lite chockad då jag aldrig förut hört det namnet men det är logisk att hon heter det då alla Zoes pappas avkommor är döpta på det sättet. Alla heter Siglavy Capriola i sitt namn.
Men inte nog med att hon inte bara heter Zoe med o och inte med u så är hon född 2002.

När jag läste det och insåg att det är verkligen Zoe ringde jag Zoes uppfödare. Jag har länge funderat på att ta kontakt med uppfödaren men inte vågat. Men det gick bra och hon skulle ringa upp idag när hon hittat fram alla papper på Zoe. Då alla papper finns..

Så förhoppningsvis så kan Zoe nu få ett fullständigt pass med alla uppgifter och rätt födelsedatum o namn.😊

Gud vad mycket det har varit att smälta. Men min lilla häst Zoe kommer alltid att vara det samma för mig. Oavsett ålder, namn mm.

Likes

Comments

Hej på er!
Igår red jag Zue på banan och det gick faktiskt bra i jämförelse med tidigare så gick det toppen. Tittiga och pigga Zue..
i går kom hon iallafall till arbete på ridbanan och för första gång gick hon fint i vänstergaloppen och hade en ganska så stabil form:) och kunde gå på en volt mindre än A volten. Det har hon bara gjort ute på vallen tidigare o inte på lilla ridbanan. Så det är jag riktigt stolt över!
Jag jobbade med övergångar och mest mellan trav och skritt. Galoppen tar jag i slutet då jag vill ha henne fokuserad och lugn haha. Hon blir jätte pigg o tror allt är gas efter galoppen..
Zue har energi för 10 hästar just nu och det är då svårare att rida henne. Och extra svårt blir det då när jag väl har fattat galopp och bryter av.
Jag är glad att jag inte har en jätte busig häst som håller på med dumheter. Då hade jag nog inte stått ut under vinterhalvåret haha😉

Efter skolan ska jag och Susanne gå på stan. Får se om jag hittar någon julklapp. Sen efter stan blir det ett pass för Zue på banan.

TB till förra vinter

Likes

Comments

Hej på er!
Idag hade jag turen att få va ledig. Min lärare som jag skulle haft idag är nämligen iväg på utbildning😃 yeey!
Så idag så har jag bara tagit det lugnt och förkylningen börjar bli bättre.
Zue red jag ut barbacka på idag en liten sväng och sen efter det så tvättade jag av hennes hovar och svans. Och det är skönt att ha gjort det för hennes svans har behövts tvättas länge. Den har varit typ grå av lera.. och antagligen så kommer den att bli det så småningom igen men jag hoppas att det dröjer!
Ikväll blir det jag och floppis som får ha en myskväll hemma då mina föräldrar ska iväg på hockey.:)
Hoppas ni får en bra tisdag!

Likes

Comments

Hej på er!
V.46 har vart minst sagt den värsta veckan på hela 2016. Gud jag har aldrig gråtit så mycket på så kort tid som jag har gjort nu❤️
Men nu när den här veckan är över så måste jag börja blicka framåt och försöka lägga all min tid och fokus på Zue, skolan och "jobbet"(tidningsutdelningen).
Men även börja fundera lite mer seriöst på vad jag t.ex vill göra nästa sommar.
Sen så har jag också tänkt köpa/beställa en ny kalender inför 2017 från personlig almanacka alt hitta någon fin kalender i affären. Årets kalender beställde jag ifrån personlig almanacka men jag är osäker på om jag vill ha någon egen bild på nästa års almanacka så därför funderar jag faktiskt lite på att hitta någon snygg bara i affären.
Eftersom att jag inte alltid hinner med att blogga så har det blivit som en vana för mig att kortfattat skriva i almanackan om jag har ridit eller inte så att jag sen kan gå tillbaka o kolla om det är något jag undrar över lite längre fram. Så därför älskar jag almanackor! Dom är riktigt bra att ha.

Sen så är det inte långt kvar till advent o jul etc.... och jag har ingen aning om vad jag ska köpa i julklapp o ännu mindre vet jag vad jag själv önskar mig om jag ens önskar mig något.. ja det är väldigt mycket nu haha. Mitt i all sorg så är det snart jul o nyår o Gud jag orkar verkligen inte tänka på allt sånt nu haha.
Fast lite mysigt är det ändå att tänka på julafton:)
But know läggdags. I morgon är det skola och jag ska upp tidigt.

Likes

Comments