Hej på er!
Sorry för dålig uppdatering men jag har verkligen inte haft nåt roligt material att lägga upp här.
Förra veckan red jag Zoe 5 dagar och longerade en dag och så hade hon vila på lördagen. Det blev blandat med korta lugna pass och långa. Lite jobbigare övningar och lätta. Jag avslutade veckan med hoppning. Det gick faktiskt riktigt bra!
Jag och Zoe hoppade en oxer på 75cm utan några svårigheter. Vi testade även på stuts.
Ja det var bara allmänt ett riktigt bra pass på det sättet. Jag själv har ju tappat en del självförtroende i hoppningen när det gäller min avståndsbedömning men igår vände det helt klart haha. Nu är det jättekul att hoppa igen:)!
Men däremot så känns hon inte lika fräsch nu som hon har gjort tidigare.
Hon är inte halt men det känns som att hon har dragit på sig lite spänningar här o var.
Men massören kommer på onsdag nästa vecka och efter det borde det bli mycket bättre och jag har även tänkt massera igenom henne ikväll och se om det lilla jag kan hjälper någonting.
Min gissning( jag vet) är att min lilla dam har levt lite rövare i hagen nån dag.. eller kanske flera dagar?. för hon började bli lite svårare att rida i samband med att hästarna i stallet fick lite vårkänslor för ett par veckor sen och va helt galna en kväll vid intag. Men men Zoe är Zoe. Det är lite typiskt henne om man säger så;)
Jag är ändå glad över att hon typ har var fräsch hela januari och februari.
Vi har ju en hel del att jobba på. Zoe är inte en lättriden häst plus att jag många gånger underskattar vad hon och jag kan. Jag har en del att jobba på som ryttare b.la hitta ett system i ridningen som funkar och som jag gör lika dant varje ridpass. Hitta en uppvärmning som passar oss bra osv.
Bild från igår kväll på Zoe när hon precis har fått kommit in i boxen. Väldigt gott med hö:)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag red jag ut med en ifrån stallet:) alltid lika kul att ha sällskap när jag i vanliga fall rider själv.
Nu är jag påväg till mina kusiner och ska äta kvällsmat där:)
I morgon börjar skolan igen.. taggad..(not)
Hoppas ni får en fortsatt bra dag så hörs vi sen:)
Kram

Likes

Comments

Hej på er:)
I dag har jag gjort lite allt möjligt men jag började iallafall dagen med en joggingrunda på 3,2km. Sen köpte vi biljetter till kvartsfinalen i hockey mm.
I kväll är det finalen i mello och jag ska självklart se och rösta. Kvällsfodringen i stallet har jag också men jag hoppas att jag hinner hem så att jag inte missar allt för mycket.
Nu ska jag ut på en pw i solen. Man måste ju passa på att va ute när det är fantastiskt väder!
Kram

Köpte lite goda munkar( o muffins) när vi ändå köpte biljetter.

Likes

Comments

God morgon:)
I dag är det min sista praktikdag för den här terminen. Ganska så tråkigt faktiskt. Jag hade gärna haft en vecka till. Det tar ju några dagar att komma in i det och då ska man lagom sluta. Framför allt är det så när man är med en idrottslärare och man spenderar typ hela första veckan på att presentera sig inför alla klasserna. Då är 2 veckor lite lite. Tur att det blir mycket mer praktik nästa år:)
Kan inte säga att det ska bli skönt att komma tillbaka till skolan igen heller eftersom att den här praktiken har varit så bra. Jag hade gärna stannat här hela terminen ut haha. Troligen så kommer jag va på samma praktikplats nästa år så jag har något att se fram emot iallafall:)

Nu har jag tänkt dra på mig löparskorna och ut och gå en morgon promenad. Vi hörs sen:) kram

Likes

Comments

Hej på er:)
I dag red jag Zoe i "gamla kohagen". Det gick bra och hon var faktiskt riktigt fin, 5/5 stjärnor. Det blev ett kort pass pga tidspress. 10 min framskrittning och 15 min jobb och 10 min avskrittning. Men såna pass går hon faktiskt riktigt bra på konstigt nog.
Tyvärr så förlorade Lhc idag... mot Frölunda.
Tyckte att det var en bra match utöver resultatet;)
Nu ska jag precis käka på Max.
Godnatt
Kram R

Hon ville inte bli fotad idag haha. Nu ska vi hem sa Zoe så fort jag tog fram mobilen:)

Likes

Comments

Zoe gick bra i går när jag red henne och som jag skrev i förra inlägget så skrittade jag henne mest och utöver det så blev det bara lite trav på en åtta. Hon va fin trots vädret:)

Likes

Comments

Hej på er:)
Fick för en stund sen sms från hovis att hon har fått förhinder och då inte kan komma nu idag vid kl.15 utan att det blir i morgon förmiddag istället.
För Zoes del är det lugnt eftersom hovarna växer långsamt just nu och skorna verkar sitta bra. Zoe bryr sig ju inte men jag tycker ibland att det är lite jobbigt när det hela tiden ändras fram och tillbaka. Men men saker och ting händer och man kan ju inte alltid göra någonting åt det.
Så idag tror jag faktiskt att jag tänker ge mig på att rida. Ett lugnt pass på ridbanan. Tänker typ mycket skritt och lite trav. Vädret är ändå dåligt så kan inte göra så mycket.
Är just nu på pappas jobb för att min praktikdag är slut:) Gud va jobbigt det kommer att bli sen nästa vecka då skolan drar igång igen för mig.. är ju van vid chill tider nu och då blir det att gå till kl.16 varje dag. Jag hoppas att jag överlever haha.

Bild från när Alexandra fotade:) bilderna blev såååå snygga! Vi måste fota igen! Så Alexandra om du läser det här nu så måste vi ses snart igen och fota o rida😃

Likes

Comments

God morgon
Nu har jag precis kört ett intervallpass på 5•2 min springa o en minuts paus emellan varje intervall.
Kvar har jag stretching o dusch. Min praktik börjar inte först kl.9.20 så jag har gått om tid på mig:)
Sen efter praktiken ska jag till stallet. Zoe ska skos och jag ska mocka. Det är vad som händer idag.
Vad har ni för planer?
Hoppas ni får en underbar dag så hörs vi sen! Kram

Likes

Comments

Det är så himla skönt att va igång med träningen igen!
I dag blev det en del utfallssteg, benböj, situps och rygglyft.
Jag körde lite lugnare idag än i går. Det beror till en viss del på vädret då det snöade(?!) i morse och det har allmänt bara varit så tråkigt väder idag. Så jag är inte ute mer än nödvändigt för det känns som att det är 10 minus. Då blir det träning inne och då blir det lugnare automatiskt.
Till något annat så hade jag i dag tänkt rida i gamla kohagen men pga av vädret( blåser massor..) så blev det en mysig barbacka tur i skogen för Zoe istället.
Nu ska vi iväg på hockey:)
Kram R

Likes

Comments

Hej på er:)
I dag började min morgon med fodring och utsläpp i stallet. Jag gick upp 06.20 och va i stallet 07.10. Sen red jag Zoe. Det blev en sväng i skogen med lite galopp och trav på vägen. Var nog hemma igen runt halv tio.
Då gick jag först tre km med min granne och hennes hästar för att sen byta om och springa 3,5km. Det kändes riktigt bra faktiskt.
Så idag har jag tränat för typ första gången på ett bra tag.
I början på sportlovet för två veckor sen så började jag känna av nån förkylning. Dock bröt den aldrig ut utan jag gick med halsont tills igår. Idag känner jag mig frisk och då passar jag på att träna:)
Det får helt enkelt bära eller brista, blir jag sjuk så blir jag. Men idag mår jag i alla fall bra.
I kväll blir det att kolla på mello. Det är ju trots allt i Linköping så jag måste ju se det. Men inte live utan via tvn med lite gott:).
Ha en fortsatt bra dag:)
Kram R

Zoe och Milona till vänster. Till höger: Zoe igår när hon ville ha lite mer lusern pellets. Min lilla gottegris❤

Likes

Comments