Header

Livsstil

Igår var det kallt men med strålande sol och blå himmel. Idag när jag vaknade var det snö ute. Jag tycker det kan vara mysigt med snö så länge det håller sig runt 0 grader. Men idag är det ett par - grader och det blåser. Det värsta är att det blåser😣 Det är helt sjukt kallt ute. Haha dock var såklart Shira glad av att se snö, hon älskar snö och kyla. Men jag vill bara krypa ner i soffan med mysiga mjuka filtar och varm choklad.Några bilder på Shira från förra året och hennes första snö

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Make-up

Det absolut viktigaste för mig när jag lägger makeup för att det ska hålla länge är att använda ett riktigt bra puder. Det absolut bästa pudret jag har använt är från Make up store, loose powder. Färgen jag använder heter creame. Jag lägger först foundation och sedan puder uppe på för att fästa basen (foundation) för att få en riktigt bra grund att sminka på. Är jag väldigt torr i huden så är det bra att återfukta innan, speciellt så här på hösten och vintern. Hur man lägger en foundation och vad man använder för puder gör sen väldigt stor skillnad på hur sminket lägger sig och hållbarheten av det.

Jag har länge använt mig av MAC studio fix fluid foundation. Har varit helt fäst vid den sen jag provade den för första gången för ca tre år sedan, färgen jag använder är nc25.

Jag har inte varit så jätteförtjust i contouringtekniken där man lägger med creame baserade baser. Men jag har provat att använda det lite och det kan fungera om jag använder lite av det men sedan bygger på med torr skugga. Har alltid annars använt mig av torr skugga till contouring.

Har aldrig tidigare använt primer men köpte häromdagen en från Nyx så ska testa och se hur skillnaden blir. Har inte känt något behov av de då mitt smink alltid sitter bra och länge.

Så det absolut viktigaste för att få en jämn fin bas att sminka på är alltså

  • 1.Återfukta huden, speciellt om man är torr för att inte få ”torra” fläckar av foundation
  • 2.Primer
  • 3.Applicera ett jämnt lager av foundation
  • 4.Concealer, contouring om så önskas
  • 5.Ta försiktigt bort överflödig foundation vid fina linjer i ansiktet, ex skrattlinjer, ögonlock, under ögonen, runt näsan.
  • 6.Lägg försiktigt rikligt med puder och borsta bort överflöd

Och där har du den bästa basen att fortsätta sminkningen med ett jämnare resultat och längre hållbarhet.Här är alla produkterna jag använt till sminkningen som är från förra inlägget 😊


BAS

Mac Studio fix fluid, nc25

Naked skin concealer, fair neutral

make up store loose powder, creame

ÖGON

Till ögonen så har jag använt mig utan två olika skuggor och de kommer från MAC. Till höger Suspiciously Sweet, på ögonlocket. Till vänster Expensive Pink,i ögongloben.

CONTOURING

Shading

Inglot Eyeshadow nr 329

Highlight

Inglot Sparkling Dust 07

Dusting

Cosmobeauty Glowblusher 07 (används som solpuder)

ÖGONBRYN

Hela brynet, MAC Lingering Eye Brows

Yttre ögonbryn Cosmobeauty lipliner 03

LÄPPAR

Mac Rebell Lipstick

FRANSAR

Lancome Mascara Definicils

Lösögonfransar

Ardell Natural Wispies

Likes

Comments

Make-up

I mitten av september hände det något. All min energi försvann och jag har i ungefär 7/8 veckor känt mig helt kraft- och orkeslös. Har i princip inte haft ork eller energi till att göra någonting efter jobbet. Jag sover extra mycket och lägger mig alltid tidigt men det hjälper inte. Brukar bli så på hösten när mörkret kommer. Att inte få speciellt mycket dagsljus tar otroligt mycket på krafterna. Har många vänner som känner likadant. Känns helt värdelöst. Några enstaka dagar har jag mer energi och känner mig pigg och produktiv men det är väldigt få dagar, tyvärr. Har börjat ta d-vitaminer och tror faktiskt det hjälper. Känner att det börjar vända nu och får mer och mer energi. Älskar de dagarna då jag har massor av energi och ork till att göra saker. Man känner sig på något sätt mycket lyckligare. Man har kraft att göra saker som man tycker är kul, även sådant som känns lite tungt ibland t.ex. träning. När man väl klarat av det tunga så känner man sig så duktig, i alla fall jag. Var och handlade nytt smink igår och fick massvis med inspiration. När jag kom hem gjorde jag en fin sminkning av det, lägger upp bilder på det senare. Lägger bara upp en liten teaser på sminkningen så kommer fler senare 😘

Likes

Comments

Livsstil

Det utan tvekan bästa köpet jag någonsin har gjort är Shira, min lilla hund. Det finaste och mest underbara jag har! Även om hon ibland kan hitta på massa saker som hon absolut inte får göra, som att bita sönder mina kläder och skor. Hon är ett riktigt litet charmtroll (och ett litet busfrö). Hon är 1 & ½ år nu och jag har haft henne sedan hon var 8 veckor gammal. Saknar valptiden när hon var som minst, hon var så extremt liten och vägde inte mer än 1 kg. Men det är inte så enkelt som man tror, det är extremt mycket arbete och man måste ha massvis med tålamod. Varje dag så väckte hon mig vid 05-05:30 och skulle ut. Hon sov faktiskt genom hela nätterna, har fått höra från många andra hundägare att när deras hundar var valpar så sov de i princip ingenting på nätterna. Shira är väldigt enkel, hon är mysig och busig men också väldigt lugn och duktig. Hon är smart, lär sig och förstår det mesta väldigt fort. Känner mig lyckligt lottad som har haft en sådan tur till att få en så liten fantastisk och underbar hund. Men det tycker väl säkert de flesta om sina egna hundar såklart. Sedan första dagen jag såg henne när hon bara var 10 dagar gammal tog hon en del av mitt hjärta. En kärlek till sitt egna husdjur kan man nog inte förstå förrän man själv får uppleva det. Hon ger så mycket glädje och kärlek <3Likes

Comments

Livsstil

Ja vad ska man säga om livet?

En sak vet jag, det blir aldrig som man har tänkt sig. Någon mer än bara jag som känner så?

Jag har alltid massa idéer och tankar om hur jag vill att saker och ting ska vara, men blir det som man tänkt sig? Nej, nästintill aldrig.

Allt ifrån utbildningar, jobb till framtidsplaner och förhållanden.

Det är tyvärr någonting jag fått uppleva många gånger. Alltid är det såklart inte någonting negativt, man lär sig och utvecklas och hamnar på en annan väg i livet än det man tänkt sig.

Jag vet bara att det väldigt sällan går som jag hade tänkt i alla fall. Med det där nya jobbet, den där utbildningen, den där kompisen, den där killen, den där resan osv.

Jag är definitivt en drömmare, lite mindre av en så kallad ”doer”. Har massivs med idéer och drömmar som jag vill leva ut. Det ska jag verkligen ta och ändra på nu, utmana mig själv genom att ta tag i det jag vill göra, ett steg i taget.

Jag har allt för dålig tro på mig själv, och allt för rädd för att misslyckas. Men när jag väl har bestämt mig och vet mitt exakta mål så ger jag allt och lyckas faktiskt nästan alltid väldigt, väldigt bra. Men det var längesen nu och jag känner jag behöver lite nya mål att sträva och kämpa för. Har inte riktigt vetat vad mitt mål är men det här är en början. Vad är det värsta som kan hända egentligen om man misslyckas? Absolut ingenting, en erfarenhet rikare. Det är väl så man lyckas tillslut? Do it again!

Har fantastiska vänner som står bakom och pushar mig också, tack för det. Ni är bäst <3
Likes

Comments