Tja allihopa. Nu är det så att jag tänkte göra ett vilt försök att blogga lite.... igeeeen. Har ju haft bloggar innan vilket alltid runnit ut i sanden. Jag har ingen tanke på att bli storbloggare så det blir väl inlägg när jag känner för det. Vilken marknadsföring av mig själv jag ligger inne med!
Okej, en kort presentation av mig själv då. Jag är 23 jordsnurr och bor i en håla i skåne som heter Hörby. Jag jobbar i vården och gjort det sen jag var 18. Jag som person är "dum i huvudet". Jag har konstiga funderingar och säger konstiga saker men är väl känd som jokern på jobbet och i privatlivet

Likes

Comments

Hej ni som läser!
Ännu en vecka snart avslutad. Har varit en del fusk med kolhydrater denna veckan. Det är den fantastiska veckan som infaller en gång i månaden och mitt sockerbegär blir galet då! Men har lyckats hålla mig ifrån både marabouchoklad och muffins. Heja mig!! Ja nu åter till mitt fusk... aja nya tag imorgon. Gräver man ner sig över snedsteg så är det kört, bara upp på hästen igen!

Jag muttrade över att vara på jobbet därav mitt lyckliga ansikte....

Likes

Comments

När människor reflekterar över missbruk är det oftast narkotika eller alkohol som känns sammannkopplat till detta. Jag tänkte prata om mitt missbruk som inte innefattar det ovannämnda. Låt oss börja från början.

Hej jag heter Rebecka och är sockerberoende... Jag använder socker för att dämpa min ångest, lindra mina kvinnliga besvär en gång i månaden samt belöna mig själv. Socker har varit en av de grejer som jag prisat väldigt högt men som förstört mig ofantligt mycket. Låt oss titta på ekorrhjulet.

Ångest över bla kroppsideal= generell ångest= söker ångestdämpande (socker) och så om och om igen.

För ca 9 veckor sen bestämde jag mig för att ändra om min livsstil och testa lchf. Jag gick in med en tvekande attityd eftersom jag tidigare försökt ändra livsstil utan resultat. Jag visste även att ett stort skyddsnät till min ångest var tvunget att raderas ur livet. Det blev jobbigt för mig några dagar då jag kände mig helt blottad inför mina dippar och visste att den största medicinen inte kunde tillämpas.

Idag är det exakt 2 månader sen jag slutade med socker och jag är förvånad över vad det gjort med mig! Jag har energi, jag har gått ner rätt mycket i vikt vilket har gjort att självförtroendet har ökat, jag mår bättre generellt. Att ta bort mitt skyddsnät visade sig vara det bästa jag gjort och skyddsnätet gjorde så att jag var tvungen att använda skyddsnätet. Vilket jag inte ville inse för 2 månader sen. 2 månader är 8 veckor eller 60 dagar vilket kan ses som en mesig summa men för mig är det en stor vinst. Att jag idag kan ha godis, kakor framför mig utan att ta en endaste tugga.

Jag vet inte vad jag vill göra av denna bloggen än, men just nu är det skönt att den finns så att man kan skriva av sig.


Likes

Comments