Det är en skev värld vi lever i. En värld där oskyldiga människors liv släcktes, en värld där människor förlorat sina närstående i ett ofattbart terrordåd. Det var från början vanliga människor, en vanlig fredagkväll men nu finns dem inte mer.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

​Godmorgon! Har precis svept en kopp kaffe framför nyhetsmorgon där dem gjorde snoppbakelser, det är ju nämligen ett bageri i Karlstad där dem började sälja snoppbakelser till förmån för prostatacancer. Dem skänker 5kr för varje såld bakelse till prostataforskning. Ett roligt intiativ för att uppmärksamma november månads kampanj!

​​Nu ska jag strax sätta mig på cykeln för att ta mig till skolan för en föreläsning om budget. Sedan blir det lite plugg i skolan innan jag ska dra mig hemåt och få besök av min arbetsterapeut som ska lämna ett bolltäcke. Hoppas verkligen det kan få mig att sova bättre, har nämligen haft lite svårt att somna under den senaste veckan, samt att jag vaknat under natten. 

Ha en bra dag!

Likes

Comments

​Jag & min tyska korridorsvän Steffi!

Hur är det att bo i korridor?
Jag älskar att bo i korridor.​ Om man vill vara ensam går man in på sitt rum och om man vill ha sällskap går man bara ut och sätter sig i köket. 

Vilka bor i din korridor?
Jag bor i en internationell korridor där det bor människor med svensk, irländsk, tysk, fransk, brittisk och finsk nationalitet. ​

Vad är det bästa med att bo i korridor?
Att man blir som en liten familj​.

Vad är det sämsta med att bo i korridor?
När folk inte diskar eller städar undan efter sig!​

Hur ser ditt rum ut?
Jag bor i en loftlägenhet, har en säng där uppe på loftet och en divansoffa där nere. Har även en egen toalett och dusch. ​

Hur är er gemenskap?
De som vill skapar sig en gemenskap. Jag & en annan svensk umgås mycket med de internationella studenterna så vi är som en liten familj medans de andra svenskarna håller sig ganska mycket inne på sina rum.

Likes

Comments

Det här med att vakna upp pigg klockan halv sex på morgonen, tvinga sig själv att ligga kvar och vila för att man istället ska vara pigg hela dagen. Efter att man sedan legat och dragit sig i två timmar blir man istället jättetrött och vill inte alls gå upp.
​​​Men tillslut kom jag iallafall upp och nu är det strax dags att dra sig till skolan för två timmars föreläsning om bokslut. Har laddat upp med kaffe under morgonen och packat en kaffetermos i väskan för dessa föreläsningar är verkligen intensiva så det gäller att huvudet är med!

Likes

Comments

​Detta är verkligen ett av dem bästa besluten jag tagit, att bli instruktör! 
Så himla kul att få dela med sig av min träningsglädje till alla duktiga 
människor som kommer och deltar på mina pass!

Likes

Comments

Tips för att få träningen gjord:
-Ha träningsväskan packad.

-Träna med en kompis.

-Träna hemma.

-Planera in träningen i kalendern.

-Sätt rimliga krav, börja ex. med två träningspass i veckan som mål.

-Träna det som du tycker är kul.

-Sätt upp mål och delmål.


Likes

Comments

Alla blir vi någon gång stressade, stress är en del av livet. Med stress får man extra kraft och energi för att klara av en viss uppgift. Men det är viktigt att man efter stress får tid för återhämtning och vila för annars kan kroppen ta skada.

Vad är skadlig stress?
Om kroppen inte får tid för återhämtning efter en stressig period kan stressen bli skadlig. Man kan drabbas av förhöjt blodtryck, värk, minnes- och koncentrationssvårigheter. Man kan även drabbas av allvarligare sjukdomar som hjärtinfarkt och utmattningssyndrom exempelvis. Ibland kan man behöva få stöd och hjälp från utomstående om man har svårt att vila upp sig från stressen, exempelvis om en närstående dör, misshandel eller hög arbetsbelastning.

Symtom på skadlig stress:
-Trötthet trots bra sömn.
-Sömnsvårigheter.
-Svårt att slappna av.
-Känsla av likgiltighet
-Dåligt minne
-Ångest
-Värk

Vad kan man göra själv?
-Sänk kraven på dig själv!
-Våga säga nej!
-Ät regelbundet!
-Motionera!
-Sov!
-Slappna av!

Källa:
http://www.1177.se/Skane/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Stress/


Likes

Comments

210 748 928st visningar på youtube sedan 22 oktober, sinnessjukt!

Likes

Comments

1 345103 Next