Bebisens utveckling: Barnet är nu ungefär 27 cm långt mellan huvud och fot. Barnets vikt är ca 465 g i början av veckan och 550 g vid veckans slut. 55 % av graviditeten har passerat. Barnets hörsel förbättras och bebis kan nu urskilja olika ljud. När barnet föds kommer det att kunna känna igen våra röster.

Tankar och känslor: Bebis sparkar, gör kullerbyttor och buffar inifrån och nu kan man se och känna tydliga sparkar utifrån och ibland kan man även se genom tröjan att det är något som rör sig där inne. Det är så häftigt! I övrigt mår jag verkligen bra just nu, förutom att jag ibland får lite ont i ryggen. Försöker att träna regelbundet och känner mig faktiskt både stark och (nåja, åtminstone någorlunda) smidig. Älskar min lilla mage och fascineras verkligen över den kvinnliga kroppen. Vilken häftig process det här är!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej igen! Jag som hade ett sådant bloggsug för en månad sedan lyckades ändå inte riktigt komma igång. Därför gör jag ett nytt, och förhoppningsvis bättre, försök nu.

Det har hänt en hel del sedan sist. Vi har varit på rutinultraljud och fått reda på bebis kön. Vi har varit på ytterligare ett ultraljud för mätning av bebis mage då barnmorskan inte lyckades mäta detta under rutinultraljudet. Vi blev då även tillbakaflyttade två veckor och befinner oss därför nu i vecka 23 och inte 25 som vi trott. Spännande att få se om bebis kommer på utsatt datum eller om den väljer att titta ut lite tidigare, närmare det tidigare beräknade datumet.

Nu är jag precis hemkommen från dagens seminarium och står och steker pannkisar. Lite städning av lägenheten står på kvällens schema innan jag sjunker djupt ner i soffan. Ledig imorgon så förutom ett besök hos barnmorskan under morgondagen har jag nu gått på helg! :)

Likes

Comments

Tisdagskväll och bloggsuget tog över. Efter några år utan blogg och dagbok kom önskan om att få skriva av sig efter sommarens stora händelse i mitt och min sambos liv: vi väntar ett barn!

Igår gick vi in i vecka 18 och veckorna börjar äntligen att gå lite snabbare - för att inte säga smidigare. För min del har det varit en ganska tuff sommar med illamående, en golvande trötthet och energinivå på noll. Trots det har vi fått njuta av några veckor på den franska rivieran, lagom med arbetspass och en hel del tid ihop med familj och vänner.

Nu är jag redo för hösten, ytterligare en termin på universitetet och dessutom får jag lyckan att gå igenom dagarna med en allt mer växande mage. Livet känns just nu underbart!

En bild från den dagen då vi tog testet som visade på att vi två ska bli tre.

Likes

Comments