Bebisens utveckling: Barnet är nu ungefär 18 cm långt mellan huvud och fot. Barnets vikt är ca 125 g i början av veckan och 160 g vid veckans slut. 40 % av graviditeten har passerat. Det är en enormt aktiv period för barnet nu och det är möjligt för mamman att känna av barnets rörelser som ett kurrande eller lätt fladder. Vid den här tiden börjar även barnets unika fingeravtryck att framträda.

Tankar och känslor: Jag har återfått min energi och somnar inte lika tidigt på kvällarna längre. För några dagar sedan kändes det som att min mage hade krympt, att det som tidigare varit hårt blivit mjukt och min första riktiga oro för barnets mående fick mig att googla på värsta tänkbara sökningar. Att det dessutom är nästan två veckor kvar innan det är dags för vårt Rutinultraljud (där vi förhoppningsvis får se en levande, frisk liten bebis) kändes som 14 dagars plågeri. Idag var det som att kroppen ville kompensera för dessa dagar och jag har känt mig mer gravid än någonsin och därmed återigen känt mig trygg och lugn i graviditeten. Tycker mig då och då känna lite buffande och pirrande inifrån magen, men då det än så länge kommer väldigt sporadiskt vågar jag inte helt och hållet tro att det är bebis jag känner. Längtar efter mer regelbundna rörelser och sparkar! :)


Källa: Preglife

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tisdagskväll och bloggsuget tog över. Efter några år utan blogg och dagbok kom önskan om att få skriva av sig efter sommarens stora händelse i mitt och min sambos liv: vi väntar ett barn!

Igår gick vi in i vecka 18 och veckorna börjar äntligen att gå lite snabbare - för att inte säga smidigare. För min del har det varit en ganska tuff sommar med illamående, en golvande trötthet och energinivå på noll. Trots det har vi fått njuta av några veckor på den franska rivieran, lagom med arbetspass och en hel del tid ihop med familj och vänner.

Nu är jag redo för hösten, ytterligare en termin på universitetet och dessutom får jag lyckan att gå igenom dagarna med en allt mer växande mage. Livet känns just nu underbart!

En bild från den dagen då vi tog testet som visade på att vi två ska bli tre.

Likes

Comments