_DSC1125

Bilden har egentligen inget med inlägget att göra men det är något i denna bild som jag älskar. Den gör mig så glad och lycklig. Tagen förra året när vi just fått veta att jag var gravid med Thea. Lycka!

Men till vad jag egentligen ville skriva. Fick frågan om hur det går med mina studier och tänkte att jag kan skriva lite i ett inlägg kring det. Det går bra, jag är fortfarande studerande men har inte mycket kvar så är jag färdig sjukskötare. Jag hade ju ett uppehåll då jag var mammaledig med Alma och nu har jag ett års uppehåll då jag är hemma med båda flickorna. Under förra mammaledigheten läste jag några kurser också. Men slutarbetet är gjort och godkänt så det är otroligt skönt. Det som återstår för mig efter mammaledigheten är min profilering och slutpraktik. Planen är att jag kommer göra det nästa höst och sedan bli färdig.

Känns häftigt att tänka tillbaka på att när jag började studera till sjukskötare gick jag ännu samtidigt i gymnasiet (tog kurser via Öppna YH) och bodde ensam i min studielägenhet. Nu är jag förlovad, har två barn och är husägare. Livet alltså. Man hinner med mycket under en studietid med andra ord. Just nu skall jag verkligen njuta av tiden hemma med våra små, denna tid går så fort och är så värdefull. Sedan ser jag fram emot att göra det sista i skolan och bli färdig sjukskötare. Just nu vet jag inte om det är som just sjukskötare jag kommer jobba med medan barnen är små, har lite andra planer, men det känns fortfarande som rätt val av yrke för mig och i framtiden vill jag bygga vidare på min utbildning och drömmen är att jobba inom ätstörningsvården.


Likes

Comments

19893642_10155187724812798_1681434517_o

Idag är det två månader sedan vår lilla Thea kom och vi blev tvåbarnsföräldrar. Det känns på ett sätt som hon varit med oss så mycket längre samtidigt som den 12 maj känns som igår. Märkligt det där, Förlossningen var rätt så lik den med Alma. Vi kämpade i många timmar, allt ville stanna upp och jag blev rätt så uppgiven och slut av smärtorna. Envis som jag är så ville jag inte ha någon epidural utan vi kämpade på med lustgasen, bad, tensapparaten och avslppningsövningar. Tror det får bli ett skilt inlägg med mer kring förlossningen, älskar själv att läsa förlossningsberättelser och tycker de är bland det finaste som finns. Varje förlossning är så olik den andra men samtidigt som jag skrev så påminde andra förlossningen rätt mycket till förloppet om den första. Spännande. Kroppen är verkligen fantastisk!

20049385_10155187724857798_144468084_o

Nu har vi alltså en lillasyster här hemma som är två månader ung och så storasyster som snart fyller två år. Det är verkligen fullt upp och kan bra tänka mig att för någon utomstående kan vardagen med två små verka rätt så kaos och det är det ju stundvis. Men det är ett underbart kaos, det är livet och precis det jag alltid drömt om. De som känner mig eller läst mina tidigare bloggar vet att en av de största drömmarna för mig har varit att bli mamma och att få ge mina barn syskon. Så att stå här nu med två underbara prinsessor är verkligen så fantastiskt. Att dessutom få bilda familj med mitt livs kärlek och nu bo i vårt eget hus, det är verkligen bättre än bra. Jag är verkligen så tacksam!! Varje dag!!

19807772_10155187724802798_1144262556_o

Och på tal om förlossningar. Den där födelsedagsbrickan med godsaker var underbar! Efter första förlossningen gick den lite halvt förbi. Så mycket som skedde runtomkring, jag var alldeles slut och ja, så mycket nytt. Denna gång dock så var jag vrålhungrig och allt på brickan smakade himmelskt. Vi kunde verkligen njuta av stunden där och minns ännu lyckoruset som bara bubblade inom mig. Nybliven tvåbarnsmamma!<>


Likes

Comments

_DSC7022

Den 12.5.2017 kom hon äntligen. Vår andra dotter och Almas lillasyster Thea. Två dagar före beräknat (på självaste bf enligt hur förlossningen räknade men håller på det bf som vi följt hos barnmorskan hela graviditeten). En rätt så utdagen förlossning till att börja med som påminde mycket om den första men när det väl tog fart så gick det i raketfart. Men mer om förlossningen i ett nytt inlägg.

Sedan lilla Thea kom så har vi hunnit flytta till vårt eget hus så de har minst sagt varit fullt upp. Nu är pappan i huset tillbaka på jobbet sedan en tid och jag är hemma med flickorna under dagarna. Det är mycket det kan jag lova men samtidigt så underbart och skulle inte byta ut det mot något annat i världen!<>


Likes

Comments

_DSC5654

Nu är vi halvvägs inne i vecka 39 och appen säger 10 dagar till bf! Magiskt! Magen har sjunkit ner ordentligt senaste dagarna och det både känns och syns. Sammandragningar som gör sjukt har jag dagligen, vissa dagar mer än andra. De senaste dagarna har jag även haft som molande mensvärk nere i magen och ryggen.

Det börjar vara tungt nu, jag känner mig väldigt klumpig och det är inte lätt att orka bära runt på en 1,5 åring som vill vara nära och i famnen mycket. De dagar jag inte alls hunnit vila eller lägga ner mig under dagen visar svullnad i ben och fötter sig på kvällarna och kroppen är alldeles öm och sjuk. Sömnen är även sämre. Precis som sista veckorna med A i magen, då kunde jag dock vila under dagarna så det kändes inte lika tungt. Nu går jag runt och känner mig trött i princip konstant. Har många kvällar undrat att hur skall krafterna finnas när förlossningen väl sätter igång? Men ät ändå trygg i att krafterna finns nog inom en när det väl behövs, det vet jag från förra förlossningen.

Funderar också mer och mer på förlossningen nu. Ena dagen längtar jag och ibland kan jag känna mig osäker på att kommer jag verkligen klara det. Även om jag vet det kommer gå bra. Konstigt det där. Men just nu är det nog längtan efter förlossningen och vår lilla som är störst och skulle göra nästan vad som helst för att förlossningen skulle starta NU.

Vi lever aningen i ett flyttkaos, lite packat och lite flyttat. Det stressar mig. Känner att det är svårt att njuta riktigt av denna tid men försöker finna mig i situationen och bara göra det bästa av det. Nu är i alla fall allt inför lillans ankomst fixat. Babynest, skötbord, blöjor, vagen, kläderna och bb-väskan är packad. Vi är så redo för dig nu lilla älskling.<>


Likes

Comments

Idag är det endast 10 dagar till bf. Jag kan inte förstå att vi är så nära att bli fyra nu, det kan faktiskt hända när som helst! Snart har vi varit husägare i två veckor och en hel del har vi hunnit med. Allt är färdig målat och sakta har vi börjat fixa lite inför flytten som kommer ske efter att lillan är här. Vappen och !maj firade vi för första gången i vårt hus och det kändes så overkligt och speciellt, VÅRT HUS.<>

Jag börjar känna mig högHÖG gravid nu och orken börjar snabbt minska. Är ändå glad jag orkar vara med och måla och fixa allt i huset. Vissa kvällar har det straffat sig i svullna ben och värk i hela kroppen, därtill väldigt sjuka sammandragningar. Men mer om graviditeten i ett skilt inlägg.

Nu skall vi städa upp här i lägenheten, fixa lunch och sedan hoppa i bilen för att fara och hälsa på våra fina vänner. En kanon dag, sol och just nu känns allt bara lite för bra för att vara sant. LIVET.<>


 

Likes

Comments

Ja som rubriken berättar så har vi blivit husägare. Det känns fortfarande alldeles overkligt och tror vi har nog inte riktigt förstått det hela ännu. Aldrig hade jag vågat tro att vi i vecka 37 med vårt andra barn skulle skriva på köpebrevet till vårt alldeles egna hem. Det är en sådan lycka och verkligen en av våra största drömmar. Vägen till husköpet skall jag ta och skriva mer om, det var inte en självklarhet att vi skulle köpa ett hus utan har en längre tid funnits även byggtankar i våra huvuden men är så himla glad och lättad att vi beslöt oss för att satsa på detta och just nu är det verkligen det allra bästa för oss och vår familj.

Just nu befinner vi oss i vecka 38 med 19 dagar till bf och allt är lite kaos kan man väl säga. Vi började måla och fixa lite ytor på lördag och har väl kommit halvvägs, så inte desto mer vi kommer behöva göra. Huset är rätt så nybyggt så endast lite färg vi vill ändra och göra så det känns mer som vårt hem. Så nu kör vi allt på en gång, bebis och hus. Hoppas ni vill hänga med på denna resa 😉


 

Likes

Comments

Livet alltså. Senaste veckorna har varit så fulla med allt möjligt. Graviditetsveckorna bara rullar på och vi är inne på slutspurten inför lillans ankomst. Men mer om allt annat inom sin tid. Har så mycket kul och spännande att berätta för er.

Graviditeten då, som jag redan skrev så går det snabbt nu. Jag har för snart två veckor sedan in en sväng till förlossningen efter att jag under många timmar känt av värkar som gjorde rätt så ont. Fick en spruta brikanyl och så lättade det. Efter att läkaren undersökt kunde hon konstatera att jag börjat öppna mig, vilket är vanligt för omföderskor, så svårt att säga desto mer hur de närmaste veckorna kommer vara och när förlossningen sätter igång. Sjuka sammandragningar har jag fortfarande nästan dagligen och även ett ordentligt tryck neråt som är rätt så obehagligt känner jag. Därtill foglossning och svårt att sova om nätterna, så ja, det känns att vi är nära förlossningen nu och jag har börjat längta så obeskrivligt mycket efter att förlossningen skall sätta igång och vi skall få träffa vår nya familjemedlem.<>

Därtill sade både läkaren och barnmorskan att sätter värkarna igång nu så försöker dom inte stoppa förlossningen mer. Så de är verkligen spännande tider nu. Anors mår jag bra, trött, men försöker njuta så gott jag kan av dessa sista veckor. Lillan sparkar på men fortfarande känns det på ett annat sätt än under förra graviditeten och har säkert med moderkakans placering att göra.

Bilderna är från slutet av vecka 35.<>


Likes

Comments

I söndags gick vi in i tredje och sista trimestern för denna graviditet. Tänkte därför skriva ner lite tankar kring den andra trimestern som varit. Nu har tiden verkligen börja gå så himla snabbt men samtidigt känns det så länge sedan vi gick in i den andra trimestern och allt jobbiga som var under flera veckors tid med blödningarna.

Jag har mått rätt så bra sedan blödningarna helt slutade där kring vecka 17 om jag minns rätt. Tröttheten var under flera veckor inte alls lika påtaglig där under första delen av trimestern. Illamåendet hade gett med sig och efter att vi gjorde ultraljudet i vecka 22 och fick se vår lilla i magen kändes allt så otroligt underbart och lättnaden går inte att beskriva. Det ar väl även där i de veckorna jag började känna allt tydligare sparkar. Går ändå inte att jämföra med förra graviditeten, då hade jag moderkakan i bakvägg och kände sparkarna på ett mycket tydligare sätt och även tidigare. Nu har lillan blivit så stark där inne i magen så känner sparkarna mer ordentligt och så att det till och med kan göra ont ibland, ändå känns de lite på annat sätt än med A, på ett mer dämpat sätt.

Jag har börjat sova sämre, vaknar ofta och får springa på wc och har sedan svårt att somna om. Tröttheten har återvänt i slutet av andra trimestern och ofta känns det som jag kunde sova halva dagen om jag hade haft möjlighet men det går ju inte när man är hemma med en liten busig ett och att halvt åring.

Foglossning är även något jag fått känna på, AJJ! värst är att gå i trappor så försöker undvika det, samma med sammandragningar, de kommer allt oftare. Har även varit med några gånger om att få riktiga smärtsamma sammandragningar så åkte ena gången in till förlossningen på kontroll, som tur var allt bra. Bebis ligger dock redan rätt så lågt nere med huvudet och har gjort ett tag och läkaren menade att en del av mina smärtor som kan komma och gå kan bero på det. Samma var det med A men först senare i graviditeten.

Hungern då, jaa… jag är hungrig konstant men när jag äter känner jag mig övermätt. Så knepigt. Kaffesuget är kvar och njuter av mina två koppar varje dag, blir oftast en på morognen och så en på eftermiddagen.

Magen växer i samma takt som förra graviditeten och har redan fått höra många kommentarer om att den är så liten, precis som med A. Men den växer helt efter sin kurva och jag går upp i vikt bra, så det är det viktigaste. Så svårt bara att inte ta åt sig av kommentarer, något jag måste bli bättre på för folk kommer alltid ha kommentarer och åsikter som man verkligen inte behöver grubbla på eller ens egna en tanke åt men det är svårt.

Hemma har vi inte förberett så mycket ännu annat än att vi plockat fram kläderna A hade som nyfödd, börjat gå igenom dem, köpt ett spjälskydd och lite sådant. Börjar verkligen få sådan lust att fixa i ordning mer för lillans ankomst så det blir kommande tredje trimesterns projekt.<>


Likes

Comments

Veckorna har hunnit springa iväg sedan jag senast loggade in här och skrev ett inlägg på bloggen. Jag har hunnit med en praktikperiod inom hemsjukvården och tröttheten har återvänt. Nu återstår en lektion för mig fören jag är hemma på heltid med A igen i väntan på att bebis skall komma. Det känns så himla skönt, ni kan inte ens ana! Hösten var verkligen tung och det är först nu senaste veckan då jag helt slappnat av som tröttheten har kommit ikapp. Är stolt jag avklarat alla mina planerade praktikperioder och speciellt att jag fick mitt slutarbete färdigt och med så bra betyg dessutom, det känns som en sådan seger.

Just nu är vi inne i slutet av vecka 28 och jag kan inte förstå att vi på söndag redan går in i den tredje och sista trimestern för denna graviditet. Längtat att få träffa vår lilla nya familjemedlem har börjat växa sig så otroligt stor och nu vill jag bara veckorna skall passera snabbt så det blir maj, helst i morgon haha.

Vi har haft så roligt här hemma åt att när A var i magen så hade vi allt färdigt hemma och fixat så mycket tidigare än denna gång. Det vi fixat inför lillasysters (för jo, på senaste ultraljudet tippade läkaren att det är en liten lillasyster i magen<3) ankomst="" än="" så="" länge="" är="" att="" vi="" köpt="" en="" begagnad="" syskonvagn="" (en="" emmaljunga="" som="" nu="" står="" i="" källaren="" och="" väntar="" och="" som="" jag="" skall="" skriva="" mer="" om="" senare),="" plockat="" fram="" kläderna="" från="" då="" a="" var="" liten="" och="" gått="" igenom="" dem="" och="" så="" vari="" vi="" förra="" veckoslutet="" till="" ikea="" och="" köpte="" en="" spjälsäng="" och="" lite="" tillbehör.="" nu="" har="" det="" dock="" börjat="" klia="" i="" mina="" fingrar="" och="" har="" väl="" kommit="" in="" i="" ”boa”="" fasen,="" vill="" städa,="" rensa="" alla="" skåp="" och="" lådor="" och="" bara="" fixa="" inför="" lillans="">

Nu sover blivande storasystern för natten här så jag skall stänga dator och ta en välbehövlig kväll i soffan framför serier och lite kvällsmål tillsammans med J. Fredagskänslan alltså, lika härlig fast man är hemma under dagarna.

Likes

Comments

Idag välkomnar vi vecka 21 och appen min visar att 50% av graviditeten är avklarad, nu återstår alltså andra hälften och det börjar verkligen kännas att jag är gravid nu. Magen har vuxit och jag känner äntligen små sparkar varje dag. Det är en sådan lycka!<>

Jag mindes att sparkarna och rörelserna var alldeles underbara att få känna men att det var såhär speciellt hade jag nästan glömt. Det är verkligen något näst intill magiskt. dessutom väldigt lugnande och bandet mellan mig och lill*n i magen växer sig starkare för varje dag som går.

Tröttheten har verkligen återvänt. Vissa dagar skulle jag kunna sova dygnet runt. Under graviditeten med A så hade jag mycket mer möjlighet att vila och minns att i vissa perioder sov jag då jag kom hem från skolan, gjorde läxor och sedan vilade i soffan hela kvällen. Det är inte lika lätt nu att vila utan det är mer bus och lek som gäller. Just att jag rör mig rätt så mycket, lyfter och bär A och är ute och promenerar då hon skall sova på dagen blir jag påmind om. Har ofta sammandragningar, precis som i förra graviditeten men nu kommer dom lättare och oftare vilket nog är helt normalt vad jag förstått. Det gör ju inte ont men känns rätt obehagligt ibland, speciellt om man är ute och gå eller handlar mat och kanske ej har möjlighet att sitta ner en stund.

Hungern är också något jag känner av mycket just nu. Är i princip bara sugen på saltigt och bäst är fortfarande smörgåsar och mat. Kaffe har nog aldrig smakat så bra som nu men jag håller mig till en kopp om dagen. Anors då? Hamnar springa på wc hela tiden känns det som, tror bebisen ligger rätt så lågt och trycker på blåsan. Sömnen är väl sådär, har svårt att somna och vaknar lätt och ofta. Sammanfattningsvis mår jag ändå väldigt bra, tröttheten är nog det som tar på mest. Känns inte alls kul att vara så trött hela tiden men vad kan man göra. Hoppas det lättar snart då jag dessutom har fyra veckor praktik framför mig h��r efter nyåret, sedan blir det att vara hemma med A igen. Ser så fram emot det och längtar till våren och att maj skall komma så vi får träffa vår lilla älskade nya familjemedlem.<>

I skrivandets stund längtar jag dock olidligt till nästa vecka då vi har ultraljud, skall bli så spännande och roligt att få se hur lill*n i magen vuxit.<>


 

Likes

Comments