Tänkte ta mig ett till inlägg nu medan jag ändå sitter i soffan och tar det lugnt. Känner mig inte så trött. Blir att kolla på Unga mammor på Viafree.

Som jag nämnde i något inlägg för ett tag sedan om Runkeeper, så har jag laddat ned en annan app som heter Endomondo. Jag vet inte riktigt vem av dem som räknar rätt. Det är galet mycket skillnad med dessa två.

Jag tog mig en sväng med Nela runt Storborn som jag vet ligger ungefär på 1 - 2 km. Hade bägge apparna på under tiden. Senare på kvällen tog jag och syster en cykeltur runt samma väg. Bägge apparna var på då med. Vilken är det som man ska gå efter? Man blir så förvirrad. Kom och tänka på att jag kanske ska ta mig runt ett motionsspår uppe i Kalhyttan där jag vet att dem ör i exakta kilometrar och ha på dessa två appar under den tiden och sedan jämföra vilken som är relativt nära.

Ni ser skillnaden mellan dessa. Jag tror jag går efter Runkeeper i detta läge. Endomondo ser lite oromlig ut att lite på i detta fall. Mesta dels i promenaden.

Har ni några bra tips på appar som man kan lita på? Kommentera gärna det, vore toppen! :)

Nu ska jag ha en fortsatt mys kväll i soffan med mina katter. Vi hörs i nästa inlägg :)


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 1 readers

Likes

Comments

Godkväll, Godkväll.

Tisdag idag. Kan inte fatta att dagarna går snabbt förbi. Nästa vecka flyttar jag in i den nya lägenheten. Kan inte vänta med att få visa er den. Så exalterad. Vill in nu och komma iordning med allt!

Måndagen igår valde jag inte hoppa in som timvikarie, kanske dumt. Men jag måste tänka på att redan nu börja med packningen. Jag packade alla fina servis från gammelmormor och några andra servis som inte är från någon speciell. Dem tog upp en hel kartong, den sista jag hade, så det är borta från alla vitrinskåp. Nu har jag lite annat som ska ned och det är det som ligger i bokhyllan. Mamma skulle över med 2 stycken kartonger till mig efter 16:00. Ingen mamma har dykt upp ännu. Jag behöver dock ha några kartonger till för att få det helt klart med packningen.

Följde med bror till stallet igår och trodde att vi skulle vara där till 12:00. Det blev en hel dag. Jag var så geggig om mina skor efter all lera på grund av regn. Hade som tur var inte mina skor jag har till vardags, utan ett par som jag har när jag är i stallet. Fast inga typiska rid skor.

Har Nela här då han skulle till stallet och rida ut ett tag. Tänkte ta mig en promenad med henne nu och bara släppa alla tankar som är just nu i huvudet. Men.. vi ser ljusare framåt i stället.

Ha en bra kväll, sås se vi i nästa inlägg! :)

Likes

Comments

God kväll, god kväll!

Jag har då varit slarvig med att skriva något. Haft lite och göra dem senaste dagarna. Börjat att små packa i lägenheten. Så det bara är dem "stora" sakerna kvar och det som används, så som bestick, glas, tallrikar. Ja, lite sånt.

Tänkte passa på att skriva lite innan jag tar mig i badkaret efter en dag med småbarns passning och lite mer packning.

Torsdagens morgon ringde klockan på 5:30 - 6:00 och begav mig ut för en promenad klockan 7:00 runt Storbron. Det var skönt faktiskt. Kom sedan hem för att göra lite frukost och njuta en stund sådär på morgonkvisten. Man får passa på när man inte har något jobb ännu. Känns bättre att gå upp tidigt och ha hela dagen framför sig än att sova bort den. Vilket jag har gjort för mycket. I fredags blev det ingen promenad på grund av regn väder. Så jag myste i sängen en liten extra timma istället. Har använt RunKeeper ett bra tag, den åker på varje gång jag ska ta mig mina promenader. Det jag har börjat att fundera på är om den verkligen räknar rätt på dem brända kalorier man gör sig av med. MåBra har en kaloriräknare på deras hemsida, som jag då brukar jämföra med. Dessa kommer inte ens i närheten av varandra i brända kalorier. Så vilken ska man utgå från? Jag länkar sidan till MåBra´s räknande längre ned och så kan du själv jämföra med bilden jag lade upp under torsdagens promenad.

Jag har appen Lifesum som jag tror många av er känner till. Den har jag haft sedan 2013 / 2014. Hade den utan premium först, men efter ett tag så kände jag att jag ville bege mig an att ha premium. Hade det i några månader och sedan tog jag bort det, på grund av min dåliga ekonomi. Jag har funderat att ha denna premium igen. Fast en annan summa per månad nu när ekonomin blir lite bättre. Älskar verkligen den appen, så himla bra! Jag är den som räknar kalorier. Inte äta mer än vad man gör sig av med helt enkelt och väger alltid maten + att jag endast räknar brända kalorier. Är det någon sysselsättning, så som städning, så väljer jag i den listande listan. Det är det som har hållit mig i spår, även om det kan dra iväg någon dag. Då tar man nya tag morgon där på. Har blivit små portioner men oftare. Jag känner verkligen skillnad på småsugandet och riktig hunger.

För några dagar sedan skrev jag i ett annat inlägg om Gastric Bypass som mamma ordnade med. Förra veckan eller under denna vecka så hade dem varit i kontakt med mig. Missade samtalet och fick då SMS om att jag skulle höra mig av till dem för en tid som eventuellt passar mig eller höra mig av till dem själv på deras telefon nummer. Jag väljer att inte göra något av dem valen. Inte för att vara ohygglig eller så, utan för att jag tror inte att denna magoperation är utvägen för mig. Har som sagt inte testat alla metoder som finns, jag fullföljer dem inte utan jag avslutar alltid på grund av att jag inte klarar av det eller för att det är tråkigt och behöver ha variation. Variation är just det jag behöver för att jag ska känna att det funkar och inte känna att jag är på diet eller liknade hela tiden och där kommer även Lifesum appen in. Där har jag koll. A, b, c, d och e markerade vid varje scanning av matvaror för att se om dem är dåliga eller inte. (du som har appen själv förstår nog hur jag menar) Lite svårt att förklara. Vi tar exempelvis bröd. Jag scannar in streckkoderna och får då upp vad den innehåller i fett, protein och kolhydrat. Sen visas det antingen a, b, c, d eller e. Visar den A så är det nyttigt och bra. Visar den E så gör den ingen nytta för min kropp. Det är väldigt enkelt när man väl kommer in i det. Jag känner att jag vill göra lite mer på egen hand och inte ge upp för lätt.

Under fredagen fick jag mail angående om dem två jobben jag hade sökt till i slutet på juli månad. Jag fick ett nej. Jag var inte en av dem som dem hade valt att gå vidare med. Klart det känns. När man faktiskt skriver ned så mycket i dessa personliga brevet och CV:t och får det se bra ut med. Men men, äpplet faller inte långt från trädet, som man brukar säga. Arbetsförmedlingen ser att jag är aktiv i alla fall. Även om jag har en SIUS - Konsulent. Var inne på Platsbanken under veckan och fick syn på en tjänst som kan vara något för mig. Ska läsa lite mer om den tjänsten och se hur lång tid man har på sig innan ansökningen går ut. Kan hända att jag säker till denna med. Två arbetsställen men tre jobbsökande har tackat nej, så det känns inte så vidare kul. Bara att söka vidare.

Nu ska jag ge mig och hoppa in i ett varmt bad och njuta av kvällen. Imorgon ställs klockan på 7:30 / 8:00 för att hoppa in som timvikarie klockan 9:30 - 15:30/ 16:00.

Ha det så bra så ses vi i nästa inlägg :)

Här hittar du länken till MåBras motionstabell ​:)

Likes

Comments

God eftermiddag!

Hur är det med er? Med mig är det bra, lite sliten efter gårdagen. Var ett par månader sedan jag var tillbaka i köket. På måndag är en ny dag som hoppa in timvikarie.

Jag tänkte skriva om något som har legat på huvudet ett tag och känner att jag vill dela med mig av det eller mer skriva av mig. Kanske är det någon som läser bloggen som har varit med om samma sak?

För er som har läst min blogg ett tag eller kanske till och med följt mig sedan start, vet att jag har gjort en abort under november 2016 och gjort några inlägg om jag har känt o.s.v. Vilket absolut var den tuffaste dagen / tiden i mitt 25 åriga liv. För er som kanske har nyss hittat hit och vill veta kan gå in via kategorierna och klicka på den som står abort på. Men för att göra det enkelt så kan du lika in dig HÄR och läsa alla dem inlägg som ligger där. Det är nu 10 månader sedan det hände.

Men.. det är inte det jag vill berätta om nu. Utan vart tog dem vägen? Dem som hörde av sig när jag var gravid och inte gjort det innan under alla dem åren? Dem som lyssnade på mitt velande, men samtidigt dem som inte förstod mig och mitt tänkande bakom allt. Varför "dög" jag så fort det hände en "nyhet". Jag börjar fundera på varför ens besvara tiden på mig vid det tillfället och inte ens nu. Jag grubblar på detta fortfarande. Även 10 månader senare. Borde visserligen släppa det. Samtidigt så blir jag så förbannad att man har sådana så kallade vänner som kommer fram när blir en nyhet som dem så gärna vill delta i, men skiter i mig senare. Den mest förbannade saker gör att dem helt plötsligt bara slutade att prata när jag valde att göra en abort. Okej, men varför? Är det en skam för dem? Jag var inte själv glad eller nöjd över mitt val och absolut inget som jag var stolt över.

Dem vet inte hur mycket jag grät. Hur mycket jag tänkte. Hur mycket jag bråkade med mannen som var pappan. Hur mycket jag hade i huvudet. Hur sidorna mellan ja och nej slogs i tankarna. Hur mycket jag ... aaa, jag tror ni förstår vart jag vill komma med det hela. Dög jag inte då, då duger jag inte sen heller. Det har nog dem flesta hört, vilket är så sant!

Under skrivandets stund så har jag velar i någon timme nu och försökt få ihop detta. Blir nog rörigt för dig som läser. Men jag hoppas innerligen att du förstod mig.

Ha det gött, så hörs vi i nästa inlägg :)

  • 6 readers

Likes

Comments

God eftermiddag!

Vill börja med att säga att jag inte skrev något inlägg i måndags på grund av att jag hade inget att skriva om. Visserligen hur dagen har varit, men inget som jag kände för att skriva om då det inte hade hänt något roligt.

Idag hoppade jag in som lite extra timvikarie i köket. Känns skönt att få göra något och tjäna lite cash, speciellt nu när allt åt helvete rent ut sagt. Man blir också glad över att dem vill ha in mig när det fattas personal. Timvikarier är det rätt dött utav. Så extra glad blir man att. Jobbar även igen den 21/8 kl 9:30 - 15:30, som lite extra personal + renseri på eftermiddag och jobbar också den 30/8 kl 8:30 - 15:30, renseri. Tur man kan en del och har koll i köket. Det är på samma plats som jag var på förut inom praktik och senare en provanställning, som inte blev av. Lika glad är jag ändå att jag är timvikarie när det behövs helt enkelt.

Kom hem jämt efter 15:30 idag och började dammsuga, fixade lite mat och lade även disken i blöt. Nu blir det att diska och senare ta mig ett varmt bad och bara njuta. Får faktiskt passa på att bada, då det inte är så många veckor kvar nu innan flytt. På det nya stället har jag inget badkar nämligen så då får man passa på att njuta, haha!

Tänkte avrunda nu och fixa det sista. Så hörs vi i nästa inlägg! Ha det gött! :)

  • 8 readers

Likes

Comments