Header

Jag har sedan lång tid tillbaka varit beroende av nässpray. Knarkat sönder min näsa på dessa avsvällande nässpray för att kunna få andas normalt. Dagligen, flera gånger om dagen. Jag vet inte hur det började, när och varför. Tror det började med att jag var förkyld under en längre period och "överdoserade" då alltså nässpray. Jag får lida av det idag. Idag går jag omkring med tät eller täppt näsa. Ena näsborren är täppt hela tiden medan den andra kan jag andas med och så tvärt om. Det är fruktansvärt jobbigt. Vill kunna andas med två näsborrar och inte en vardera.

Igår satt jag och googlade om just tät / genom täppt näsa och kom in på någon sida som heter Medveten Andning. Läste nästan igenom hela sidan och kom då något test eller snarare formulär som man skulle svara på. Längre ned på denna sida så kom jag fram till någon övning. Som då ska hjälpa till att få näsan mindre tät / genom täppt. Jag satt och funderade på om jag skulle ta och göra dessa övningar varje dag. Kanske det kommer lätta min andning bättre. Få mindre tät näsa och kunna andas som vanligt. Minns inte ens när jag gjorde det sist.

Har du också varit beroende av nässpray och fått en tät / genom täppt näsa och skulle vilja andas normalt igen. Så klicka in dig här på Medveten Andning och läs mer information där. Vill du komma direkt till sidan jag läste om kan du klicka in dig Hur du frigör en täppt näsa

Ha nu en bra lördag så ses vi i nästa inlägg :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 9 Readers

Likes

Comments

Det blev inget inlägg igår. Tanken var att jag skulle följa med till stallet igår. Det blev inget av det p.g.a att jag vaknade till och från hela natten, så när klockan ringde var jag nog mer död än levande. Valde då att stanna hemma. Blev en städnings dag och diskning. Jag sålde mina vita stolar som jag inte har någon användning för. Eftersom jag nu bor litet så har jag ingen plats för köksbord och stolar. Bordet kastade vi på tippen under flyttnings processen, vilket jag ångrar än idag. För jag hade nog kanske fått en summa för det bordet med. I alla fall, hon kom här vid 17-18 och var så glad över stolarna. Kul att någon blir det.

Idag tänkte jag inte göra så mycket. Det mesta gjordes igår, så vet inte riktigt vad som ska göras idag. Lite små plock kanske. Tänkte ta mig till ICA eller Lidl. Dock har det snöat så otroligt mycket inatt och snöar ännu så det knappt går att komma fram någonstans. För tillfället ser jag ingen plogbil eller hört något, så skottat kan det inte vara. Får se om det blir det längre fram under dagen. Vill inte gå och pölsa mig fram i snön.

Nu kände jag inte att detta blev ett jätte roligt inlägg direkt, haha! Men ha koll på nästa inlägg som jag kommer skriva på direkt efter detta har publicerats upp :)

  • 10 Readers

Likes

Comments

Medan jag har intagit natten så tänkte jag skriva ett inlägg snabbt här innan man somnar till.

Idag har jag faktiskt lyckats tagit mig upp ur sängen före klockslaget 5:30. Följde med bror min ut till hans jobb på stallet. Det var otroligt skönt att få komma hemifrån lite. Även om man var lite slut i kroppen efter halva dagen. Kan hända att min kropp inte är van tidsinställda tider. Det var ändå ett tag sedan jag ens ställde om mig på rutinen. Imorgon blir att haka på då med. Får se vad som blir av av den dagen. Samma rutin på morgon m.m.

Blev mocka, packa hö, byta häst för skoning, sorterat bland alla häst borstar m.m, sopat stallgången och massa mer. Ja, dem flesta bilderna talar för sig själva :)

Kommer försöka ladda upp så många bilder på vad jag gör under dagen än att bara skriva en enda lång text. Blir lite mer roligare att få se bilder med. Hoppas det kommer bli super bra!

Nu säger jag, godnatt! Ses i nästa inlägg :)

Likes

Comments

Vill varna för kanske ett längre inlägg ikväll!

Ja, precis som rubriken lyder så har jag haft några planer. Två som är relativt "nya" och en som jag har haft i tankarna väldans många år, som då aldrig blir av. Vilket borde ske, men latmasken kommer alltid fram. Sen har jag lite andra planer för denna blogg. Att det ska vara mer bilder än bara text. Men det kommer jag komma in på rätt snart. Det ska vara roligare för er att kika in hit och läsa lite. I alla fall. Nu tänkte jag skriva om dessa "planer" en efter en. Ni får mer än gärna komma med idéer eller bara någon synpunkt. Skulle uppskattas :)

1. På min bärbara dator så har jag typ som Appstore. Kan ladda ned som går via datorn helt enkelt. Hittade en app som heter Daily Workouts. Tror även att den ska finnas på Appstore via mobilen med. Appen är på engelska, men ändå väldigt lätt att förstå, då det alltid är någon som visar hur övningen går till. Det finns även olika "stationer". Du kan välja vilken del på kroppen du vill träna. Välja mellan abs, cardio, pilates, arms, kettleboll, ball, butt, legs och stretch. Pilates var det jag fastnade för och kommer träna med. När jag har klickat mig in på pilates kommer jag fram till startsidan och får då välja mellan 5 min, 8 min eller 10 min med följd av Routine 1 Core, Routine 1 Upper eller Routine 1 Lower. I detta fall väljer jag Routine 1 Core. Väl där så följer exakt det som kvinnan upprepar. Jag har dessvärre inte gjort detta ännu. Skäms, skäms. Vikten är ju mitt mål. Kanske dags att inse verkligheten.

2. Nu är vi på min lille framtids plan 2. Här har jag funderat en del. Jag bor ett ögonkast från simhallen. Spångergshallen som det egentligen heter, där det finns en del att välja mellan. Gym, bowling, sporthall och simhallen. Här jag tänkt en del som sagt. Nu när jag har en jäkla tid över under arbetslösheten så hade jag tänkt att gå iväg på torsdagar mellan klockan 6:00 - 7:30 på allmänt bad, som kanske mer heter morgonbad. För mig som vuxen kostar det 40 kr / gång. Vilket är en skit summa, inte alls hög. Om jag ska gå dit varje gång så kostar det varje månad cirka 160 kr. För mig som lever på existensminimum så är det rätt mycket. Självklart är det något jag vill göra. Simma några längder på morgonen när det är lite folk (visar mig oftast inte "naken" bland folk p.g.a hur jag ser ut) och man kan ta det lilla lugna och simma i sin takt. Ett väldigt bra träningsmedel också. Inte för att det är jobbigt men man tränar andra muskler som man kanske inte gör i vanliga fall och definitivt skonsammare för kroppen, kan jag personligen tycka. Detta tåls att tänka på och kanske att jag börjar i början på januari. Nu är det december och det kan vara lite annorlunda tider under jullov o.s.v.

3. Näst sista planen är något jag har funderat på också ett tag, dock inte särskilt länge. Följer mina favorit youtubers och deras vloggande. Allt det dem gör o.s.v har fått mig in på banan att jag också vill vlogga. Bara det att jag har sådan tråkigt liv så jag vet inte riktigt vad jag ska vlogga om. Inte så att jag kan dra till affärer och handla på liksom, haha! Ja, men det finns såklart annat att vlogga om. Men frågan är bara vad. Sen kommer vi till den där kameran, vloggkameran, som man kan gå och vlogga med, men ändå kunna se själv. Googlat en del, men tycks inte hitta någon som faller mig in på smaken. Sedan så måste man kanske ha ekonomi till att skaffa sig all den utrustning man vill ha / ska ha för den bästa upplevelsen för dem som kollar. Om ni har några tips i detta område så är jag mer än tacksam för dem tipsen.

4. Sist men såklart inte minst. Har funderat på att "utveckla" mig själv i bloggandet. Att inte bara skriva en text. Utan slänga in några bilder på vad jag har gjort under dagen och lite sådant. Skulle inte det vara något? Även här vill jag ha kamera som är bra att ta stillbilder med. Kanske inte största systemkamera, men en liten behändig kamera som man kan ha med sig utan att den tar så stor plats. Även om kameran på mobilen är grymt bra så vill man ha lite annorlunda bild kvalité. Även här vore jag tacksam för tips på kamera.

Det var allt för idag. Som sagt jag vore extremt tacksam för tipsen och idéerna. Kommer googla mer på kameror och skriva ett inlägg om dem.

Tack för att du orkade läsa dig genom allt. Nu ska jag fixa min lilla matlåda för imorgon ska jag med bror ut till stallet. Kan även där passa på att ta liten foton som visar min "dag i bilder". Ha en god natt så ses vi i nästa inlägg! :)

Likes

Comments

Julen, julen är den bästa högtiden på året. En massa julpynt över hela lägenheten, en stor gran med massa kulor, glitter och belysning. En liten snö stad i någon skål. Åh, vad jag hade önskat mig allt det. Jag har julgardiner från barnsben och hela familjen har delat upp allt julpynt genom åren. Då är det inte mycket att pynta fram med. Såklart är jag så tacksam det. Men jag vill ha så mycket mera! Hela min lilla lägenhet på 24 kvm ska vara julpynt i. Vill ha en mäktig gran, men vart kan jag ha den? Kommer den få stå still ifrån katterna? Svaret vet jag inte. Vart den i så fall skulle stå är en gåta, haha! En liten yta som sagt.

Om jag hade en ekonomi som jag kunde köpa mig till mig allt jag vill ha, hade jag gjort det. Vill så gärna ha sängkläder i jul, filtar, överdrag på mina kuddar (fast har nog världens sjukaste form för julöverdrag), mera juldukar, bättre gardiner, julgranen, adventsljus och så mycket mera. Jag tror ni kanske förstår min poäng redan. Tyvärr så får jag nog börja att handla smått varje år för att få det. Om jag inte lyckas få ett ´ja´ snart på alla mina jobbsökanden.

Att sitta och titta på Youtube på en massa jul inredning är så otroligt inspirerande. Man blir lite smått avundsjuk och vill också ha! Är trots allt det så tacksam för det jag har. Någonstans där ute i detta avlånga Sverige så finns det någon som faktiskt aldrig får ha så bra som jag själv har det just nu. Man kanske ska tänka sig framåt och vara tacksam för det lilla man har och vara så egoistisk och bara vilja ha saker. Finns människor som lever i hemska situationer som borde vara den som klagar.

För den som är nyfiken på hur mitt lilapynt ser ut så kan jag visa det imorgon :) Nu blir det sängdags. Klockan kommer ringa på 6:00.

Ha en god natt och sov gott så hörs vi i nästa inlägg! :)

Likes

Comments

Godkväll!

Dagen idag har varit bra. Lite seg. Så jobbigt att ens "inte" ha något att göra om dagarna. Försöker alltid hitta på något att göra. Lite sopning av golven, tvätt (inte varje dag kanske, haha) disk. Hushållssysslor med andra ord. När man har gjort detta varje dag, vecka efter vecka, så blir man helt dum i huvudet.

Klockan ringde 5:00 för att gå ned till tvätten tidigare. Efter ett antal få timmars sömn så somnade lilla jag om och vaknade strax id 8:00. Jag gick ned då till tvätten och hade tur att ingen tvättade. Det fanns även en tid vid 12:00, så när jag närmade mig klockan 12:00, flyttade jag endast ned min plupp och tvättade vidare. Allt blev inte tort. Dåligt torkrum och torktumlaren tar 3h på sig att bli klar, helt sjukt. Det är inte så konstigt att man inte hinner med. Tvättar inte igen förrän den 17:e. Nog om tvätt känner jag, haah!

Resten av dagen har jag inte gjort så mycket mer än att diska och torka lite kiss pölar efter Mimmi (systers kanin) som skuttar omkring. Var även till ICA en sväng och handlade lite. Som alltid åkte en liten godis bit ned i den där jäkla kundkorgen. För beroende av just godis. Sötsuget är jobbigt vissa dagar. Tänkte testa på Marabou med polka, den var extrem god. Dock får det bli skärpning på detta godis suget.

Jag har funderat nu under kvällen om jag ska ta och följa med min bror imorgon eller på torsdag och resten av veckan. Så jag har något att göra om dagarna. Lite tröttsamt detta att bara vara hemma som sagt.

Nu ska jag inte göra så mycket mera. Tänkte ta mig igenom alla avsnitt på Youtube av Michael Magee. Så spännade varje gång. Vill du kika in vem det är så klicka in dig HÄR - Varning, endast om du tror på det paranormala :)

Kommer kanske ett till inlägg senare ikväll :)

  • 24 Readers

Likes

Comments

  • Vinter
  • 29 Readers

Likes

Comments

Godkväll

Här sitter jag uppmysad under täcket i soffan med min bärbara data i knät. Tänkte faktiskt uppdatera min blogg lite. Utseendemässigt. Men även ta tag i skrivandet också. Känner att det behövs en liten uppfräschning över hela bloggen. Men innan jag gör det så tänkte jag skriva av mig lite.

Morgonen blev inte som tänkt. Klockan ringde vid 5:00 för att jag skulle med bror min till stallet vid 7:00. Jag stängde av den och ja, jag somnade om. Så typiskt mig faktiskt, haha! Ny dag nya möjligheter sägs det väl, men tyvärr så kan jag inte följa med då heller, eftersom jag har tvätten klockan 7:00 - 12:00. Sån överfull tvättkorg. Ensam som jag lever så förstår inte jag hur den högen blir av. Kanske för att det var tvätt kvar sedan förra veckan som jag inte hann ta med.

Jag är en aning sjukt trött på denna mensvärk må jag säga. Små attacker med lindrig smärta, illamående till och från, småblödningar. Inne på 5:e dagen idag. Försöker att göra saker här hemma så jag inte ska tänka på det. Även om det hugger till då och då. Det som är mindre kul är att man är inte ens hungrig och då äter man inte. Under dagen så tog jag Nela (brors hund) på en sväng i hopp om att värken ska lana av lite. Nja, inte riktigt va. Men något i alla fall.

Nu tänkte jag sitta och redigera bloggen lite innan sängdags. I nästa inlägg, kanske hinner lägga upp ett via mobilen, annars ses vi i nästa inlägg

God natt! :)

  • 29 Readers

Likes

Comments

God kväll där ute.

Just nu bloggar jag från mobilen. Därför kan inlägget se olikt ut från vad det brukar vara.
Har tänkt på detta inlägg ett tag nu och känner väl att det må vara dags att skriva kanske.

I mina tidigare inlägg så skrev jag om mitt mellan / mini p - piller Cerazette som är helt utan hormonet Östrogen. Jag mådde rätt dåligt i början - började i september - och trodde faktiskt inte jag skulle bli bättre. Tänk så fel man hade.
Mådde bra efter några veckors användning.
Hade heller ingen regelbunden mens, så som jag hade tidigare, utan bara blödningar som kom då och då och varade högst 2 dagar. Behövde inga tamponger eller bindor på grund av att blödningarna var så svaga.
Jag hade mina mensvärk smärtor till och från som jag alltid har haft. Inget konstigt med det. Förrän nu. För cirka 5 dagar (blir 5 dagar när klockan slår 00:00) så har jag har en obeskrivlig smärta. Mensvärk men dubbelt så starkare. Går även i attacker som varar i någon sekund. Till ena äggstockar till den andra och ibland i hela underlivet. Det gick lite som ett hjärtslag. När hjärtat pumpar ut, så gör det ont. När hjärtat drar sig tillbaka in, så går det över.
Om och om igen.

I början var jag alldeles öm i nedre delen av området på huden. Kunde inte ha på mig byxor som satt åt eller ta där när jag duschade och ska ta duschtvål.
I vanliga fall när jag har värk så tar jag en Ipren, Alvedon eller vad jag har hemma och lägger mig i ca 1h eller lägger en varm flaska på området. Det släpper.
Den här gången hjälper inget. Absolut inget. Tog tabletten när jag kände att värken var på väg, igen hjälp.
Har gått med detta sedan dag 1.
Jag har mens som är svaga och jag behöver inte ha tampong eller binda. Skulle nog räcka med trosskydd.

Idag känns det bättre. Inte många attacker som har varit intensiva, dock värk till och från.

Jag vet inte om detta har med mensen att göra. Vilket jag nästan tror det är. Ju mindre blod det är, ju mindre smärta. Hoppas innerligt att det är starkare version av mensvärk. Går detta inte över kommer jag naturligtvis höra med barnmorskan / vårdcentralen / ungdomsmottagningen.
Detta är en värk jag aldrig har haft förut. Så jag blir lite nervös.

Nu ska jag sova så klockan ringer 5:00.
Vi ses i nästa inlägg.
Godnatt!

  • 30 Readers

Likes

Comments

Precis som rubriken lyder behöver jag lite hjälp/tips!

Jag är extremt trött hela tiden. Det spelar ingen roll om jag sover 8h eller 5h om natten, jag är aldrig utvilad. Jag är överviktig och är fullt medveten om att det är det som orsakar mina snarkningar. Ja, det är snarkningarna som är störande momentet i min sömn. Det är det som jag vill ha lite hjälp/tips på. Om det finns en själ som läser mina inlägg som har samma problem och testat en del metoder. Har självklart läst en del och det enda som hjälper i längden är såklart att gå ned i vikt. Vilket jag vill och ska göra. Men.. det tar inte ett dygn att ta mig ned dem kilona som ska ned. Så under dess vill jag ha lite hjälp för min snarkningar så det gör att jag mår bättre. Käkar vare dag järn tabletter med C-vitamin. En till frukost och en under lunch. Det jag kan känna är att det inte riktigt har hjälpt mycket. Kan vara för att jag kanske inte har tagit dem varje dag o.s.v. Så kommer ge det en chans att jag kör i några veckor med samma upprepande med tabletterna. Samtidigt som jag kommer dokumentera när jag lägger, när jag vaknar, hur jag mår under dagen, hur många timmar om dagen är jag vaken, har jag sovit under dagen. Mesta dels för att få in mina rutiner i det hela.

Jag vet att jag kanske blir trött av andra anledningar också, knappt något friskande luft. Mina mellan "p - piller" Cerazette, ger trötthet som biverkning + att jag inte blir trött mentalt för att jag inte gör något utmattande om dagarna - jobb. Därför kommer jag följa med min bror om dagarna ut i stallet och hjälpa till under nästa vecka, då han behöver ha mer hjälp.

När jag har varit inne på apoteket här i stan så har jag inte ens lagt märke till om dem har några snarknings preparat (haha, säger man ens så). I apoteks appen så har jag hittat en del som jag vill testa och se hur det känns efter en tids användning. Dock är det ingen jätte billig summa på en del saker. Värd att testa, självklart.

Har du liknande problem och något tips att dela med dig, så är du mer än välkommen till att göra det :)

Likes

Comments