Igår var vi på Victor´s och åt mat, maten var helt underbar och smakade så galet gott. Vi började med en underbart god lax som serverade med mangobitar, gurkbitar och chili. Aldrig ätit en så god lax i hela mitt liv. Vi gick sedan över till varmrätten som bestod av kyckling, revben och entrecôte. Detta serverades tillsammans med pommes, klyftpotatis och en rödvinssås. Allt smakade himmelskt och man var galet mätt efteråt. Vi satt kvar på Victor's fram till halv 1 tiden sedan gick vi till Saloon bar och festade vidare där. Var på Saloon bar fram till ungefär halv 2 tiden sedan gick vissa av oss till en nattklubb som heter Dicks. Denna kväll har verkligen gjort att vi kommit närmre varandra och vi har samlat på oss en hel del ny minnen.

Idag är det dags för vinprovning, tror dock inte alla är särskilt sugna på vin idag om vi säger så. Efter vinprovningen ska va ha en liten kurs då alla de andra är så gott som helt nya när det kommer till att servera så vi ska gå igenom det litegrann.

Det var den lilla updaten, har inte kommit så mycket de senaste dagarna men ska försöka bli bättre.

Ha det bra!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hejsan svejsen på er! Varit lite dålig när det kommer till att uppdatera men har inte riktigt haft tid. De senaste dagarna har flutit på som vanligt. Alla som ska jobba har kommit ner nu de sista två tjejerna kom igår. Så idag ska vi allihop vara på hotellet och fixa med det sista. Sen ikväll ska vi gå och äta på Victor's allihopa och bara umgås. Ska bli kul nu när alla har kommit ner. Vi kommer även få en ny kökschef då den nuvarande har valt att åka hem igen. Så får hoppas att han är bra, lite skönt också då han är dansk så slipper prata så mycket engelska. Dock har jag ju galet svårt att förstå danska så vi får se hur det hela går.

Galet kul att vi alla är samlade nu så vi kan köra igång på riktigt. På lördag kommer de första gästerna och då är det full rulle direkt. 

Likes

Comments

Halloj!

Jag lever även om det knappt märks, varit mycket nytt nu de senaste dagarna så varit en del annat att tänka på. Igår hade vi vår första frukost på hotellet, allt gick bra och det flöt på bra. Idag hade vi andra frukosten och det var lite mer folk idag. Började kl 6.00 med att förbereda allt och ställa fram, det har kommit fyra andra nu också så två av dem ska jobba i bar och i restaurangen så de måste också lära sig hur allt ska gå till. Det flöt på bra och kökschefen var också på plats för att hjälpa till med lite olika grejor. Imorgon ska han inte vara med så då kommer det vara jag som är chefen. Känns bra så tror det kommer flyta på bra imorgon också. Ikväll kommer vår receptionist, hon ska bo i vår lägenhet, hon skulle komma runt åtta tiden så vi får se när hon dyker upp.

Idag har vi annars inte gjort så mycket mest vilat eftersom vi gick upp väldigt tidigt för att fixa frukosten. Var klara och hade packat undan allt igen vid 11 tiden så då gick vi bara hem och chillade. Det har snöat en hel del de två senaste dagarna så vi har börjat på vårt skottschema. Vi måste skotta bort snön från nödutgångarna och lite sånt och vi har då fått ett skottschema för detta. Så dessa dagar som är kvar denna veckan var det min och en killes tur att skotta. Ganska jobbigt men det måste göras, får tänka positivt och se det som bra träning. När jag skottade igår tog det ungefär 30 min sen såg man knappt att det var skottat så det har kommit en del snö här. Idag har även världscupen börjat så det är rätt mycket folk i byn här. Nyss firade de vinnarna från idag nere på "the main street" uppe på en scen med fyrverkerier och lite annat.

Detta är då vad som har hänt de senaste dagarna och längtar till säsongen verkligen kommer igång och alla gäster kommer. Vi har ju fullbokat hela säsongen på vårt hotell så det kommer vara en hel del folk, ska bli galet kul. Men nu ska jag fortsätta njuta av vårt nyinköpta vin med smak av persika som för övrigt smakade som saft... vet inte riktigt om det är bra eller dåligt.

Ha det bra!


Likes

Comments

Igår var det dags för första dagen i backen men eftersom vi inte fått liftkorten än så fick det bli lite åkning nere i dalen. Vilket var lagom för mig som då det bara fanns lätta backar här nere, det blev en lite mjukstart för mig. Gick bättre än förväntat skulle jag nog kunna påstå med tanke på hur lite jag har åkt. Kan stolt säga att jag endast trilla två gånger dock känner jag mig rätt mörbultad idag efter de två vurporna. Men skam den som ger sig. Imorgon ska vi gå förbi skipasskontoret och kolla om våra liftkort är klara. Förhoppningsvis är de det så vi kan åka upp på berget för att åka lite där istället. Vi börjar inte förrän kl 15 imorgon så perfekt om vi hade hunnit med att åka lite skidor innan det. Imorgon kommer även de första gästerna så på fredag är det dags för första frukosten. Sjukt taggad på att komma igång med allt. Imorgon ska vi även börja att äta middag på vårt hotell så vi slipper gå till Victor's. Frukosten börjar vi äta på vårt hotell på fredag också så det blir skämt att slippa gå så långt.

Idag har dagen bestått av att packa upp allt vin som kom igår och ställa i ordning i vinkällaren så man lätt man hitta det vinet man letar efter. Utöver det har vi packat ner alla lackan,påslakar, handdukar och en hel del mer saker som var uppackat i ett av hotellrummen. Så det blev en hel del släpande och bärande till och från hissen för att få ner allt. Har ju en liten fobi för att åka hiss men kan ju lugnt säga att det rehabiliteras nu.

Nu på kvällen är tanken att vi ska bege oss till en bar så vi kan kolla på Champions League. Hoppas på att de visar matchen mellan Real Madrid och Dortmund. Vi var och såg matchen Bayern Munchen mot PSG igår på en bar som heter XV. Baren var proppfull med folk så det var verkligen inte bara vi som hade tänkt att se matchen. Dock var det väl kanske inte allt för många glada fransmän som gick därifrån när matchen var slut. Men jag och Astrid var i alla fall nöjda då vi båda höll på Bayern.

Ha det bra!

Likes

Comments

Dags för en update tänkte jag. Dagarna här ser ungefär likadana ut just nu då vi så gott som bara städar och fixar på hotellet. Det är en del grejor som ska på rätt plats och idag fik vi också en dryckesleverans så den skulle packas upp och ställas i ordning. Vi började vid halv 9 idag med att flytta en del saker ifrån Victor's och Grand Nord till La Foret då sakerna har varit lite utspridda här. Sen städade vi ur vinkällaren och sorterade det som vi ska ha kvar och ställde det i ordning. Utöver det har vi fortsatt att fixa till i baren och ställt upp de flaskor som vi hade hemma innan leveransen idag och sedan fortsatt att städa i restaurangen.

Idag gick vi även och lämnade in papperna för våra liftkort så förhoppningsvis får vi dem på fredag. Vi ska vara lediga imorgon så då tänkte vi åka lite skidor. Här är några backar här nere som man kan åka i trots att man inte fått liftkortet än. Ska försöka undvika att slå mig sönder och samman då jag endast åkt skidor en gång i mitt liv så kan det bli lite intressant. Men målet med denna säsongen är ju helt klart att jag ska lära mig åka skidor.

Ha det bra!

Här är en liten bild där vi bor och sen lite bilder på den fina omgivningen.

Likes

Comments

Andra dagen här i valdi är avklarad och har precis packat upp lite och fixat. Under dagen har vi varit på hotellet och fixat inför vår lilla öppning som är till helgen när världscupen drar igång. Vi har dukat fram till frukosten som vi ska ha de dagarna här är gäster nu innan vår stora öppning som kommer ske den 16 december. Nu fram tills dess ska vi bara köra frukost för de gästerna som bor här. Jag måste lära mig hur allt ska stå under frukosten och hur allt ska fixas då det kommer vara mitt jobb sedan när resten av gänget kommer ner att lära dem hur det ska vara. Just nu är det bara jag och Astrid som har kommit ner så det ska bli kul när de andra kommer ner så man får träffa dem. Det har varit en del som ska fixas innan vi kan öppna. Idag har vi typ diskat alla tallrikar som stått i köket då de var helt dammiga efter att de typ bytt golvet på vissa ställen i köket. Imorgon är tanken att vi ska fortsätt städa matsalen och sedan ska jag inventera sprit/vin förrådet. Det är en av mina uppgifter som restaurang chef, jag ska inventera våra viner och skriva upp vad som behövs så chefen vet. Jag ska också bära upp all sprit till baren och organisera det och kolla vad som behövs mer av inför vår öppning.

Liten kort update om vad som hänt idag och vad som händer imorgon. Vi har även fått våra papper så vi kan gå och fixa ett liftkort. Eftersom vi ska jobba här så får vi säsongkortet lite billigare. Så planen är att gå och lämna in det på måndag sedan tar det upp till fem dagar innan man får det om man inte har tur för då kan man få det samma dag.

Ha det bra!

Likes

Comments

Framme i Val D'Isére och wow vad mycket snö här är i byn. Påvägen hit växlade det lite mellan att vara snö och ingen snö. Var framme vid 15 tiden efter att har släppt av fem andra personer lite överallt på vägen hit. Väl framme mötte vår chef oss vid vår lägenhet. Lägenheten ska vi bo sex tjejer i och den är väl inte jättestor men verkligen inte att klaga på. Hon tog sedan med oss på en liten rundtur där vi kolla in de andra Langley hotellen i byn. Jag ska jobba på det som heter La Foret och det är ett väldigt mysigt hotell. De andra hotellen heter Victor's och Grand Nord. Nu denna veckan kommer att städa och fixa till hotellet. Till helgen är det världscup här så då ska vi har några gäster men bara som ett B&B. De riktiga gästerna kommer inte förrän den 16 december så vi hinner landa lite innan allt verkligen drar igång. Rundturen idag slutade på Victor's där vi käkade lite mat och träffade de som ska jobba där. Verkade vara supertrevliga människor. De andra tjejerna som vi ska bo med kommer någon gång nästa vecka.

Nu sitter vi i vår lägenhet och bara tar det lugnt. Gick upp vid kvart i fem idag så kommer nog somna ganska tidigt men tänkte ta en dusch innan. Sen får jag försöka packa upp lite saker och typ få ordning på sängen.

Ha det bra!

Likes

Comments

Imorgon bär det av, mer än redo trots att väskan fortfarande inte är helt packad. Har fortfarande inte löst hur jag ska få plats med allt men det ska gå. Idag ska jag fixa lite saker här hemma så som tvätta min bil och städa rummet. Lika bra att göra det nu så är det rent och fint när jag kommer hem. Inbillar jag mig i alla fall, där lär väl ligga ett lager damm överallt. Min bil ska ju stå hela vintern och inte användas så därför är det lika bra att tvätta och städa den också så den är fin när jag kommer hem igen. Hatar att tvätta bilen då jag alltid missa något ställe som man ser sen när den har torkat. Det var också fullt med sand så var verkligen dags att städa den inuti.

Imorgon reser vi 8.20 ifrån Kastrup till Geneve där vi sedan har bokat transfer som ska ta omkring 3-3,5 timme. Så det lär ju ta ett tag innan vi kommer fram. Jobbigaste är ju att vi kommer behöva gå upp jättetidigt och jag kommer säkert vara så nervös att jag inte kommer kunna sova inatt. Hoppas på att det inte är allt för mycket folk på Kastrup så det inte tar så lång tid att komma igen säkerhetskontrollen och grejer. Men antagligen kommer där vara en del folk. Kommer behöva hitta något att äta då jag inte kommer kunna äta något när jag går upp. Har alltid sjukt svårt att äta frukost om jag går upp jättetidigt, tar en hel evighet att få i sig något då. Så förhoppningsvis kan jag hitta något gott att äta till frukost.

Ha det bra!

Sjukt att jag ska hit och leva här i några månader

Likes

Comments

Tänkte att jag skulle berätta vad det är jag ska jobba med nu när jag åker till Val d'Isére. Jag kommer att jobba i restaurangen på ett av Langley hotellen i valdi som servitris och Restaurang chef. Är supertaggad men även lite nervös över min roll då den innebär lite mer ansvar än att "bara" vara servitris men det kommer säkert gå galant. Känns lite extra kul när man fått en sån roll när man ändå är så pass ung och inte jobbat inom restaurangbranschen så länge.

Anledningen till att det blev alperna för mig var för att jag blev rekommenderad för jobbet av min gamla chefs dotter. Hon har jobbat som hotellchef för ett Langley hotell i Les Deux Alpes så hon kände hotellchefen på det hotellet jag ska jobba på. Vi stod och pratade om vad jag skulle göra till vintern och jag berättade att jag då funderade på att åka till Sälen och säsonga. Så det var där det hela börja, vi pratade lite mer om det och hon tyckte jag skulle åka ner till alperna istället och jobba för henne. Men några dagar senare berättade hon att hon bestämt sig för att återgå till plugget men hade hört sig för lite. Hon hade då berättat lite för sin kompis (min chef denna säsongen) om mig och vännen hade då sagt att jag jättegärna fick höra av mig. Så sagt och gjort jag ringde upp och efter ett 30 minuter långt samtal hade jag tackat ja till ett jobb i alperna som restaurang chef. Berättar det för mina föräldrar och de trodde först inte riktigt på mig utan trodde jag skämtade när jag sa att jag ska åka till alperna denna vintern. Det tog några minuter för dem att faktiskt förstå att jag var seriös med det hela.

Hade en kompis som också hade varit inne på att följa med upp till sälen så skickade iväg ett sms till henne och sa att jag tackat ja till ett jobb i alperna istället och att hon gärna fick följa med dit istället. Några dagar senare får jag ett sms från henne där hon skrivit att hon gärna också följer med till alperna så skickar chefens nummer till henne och säger till henen att ringa dit. En timme senare är det inte bara jag som ska åka utan även hon. Skönt att ha med sig någon man känner, det blir en liten trygghet när man kommer till en helt ny plats. Att det dessutom är Astrid som jag känt sedan förskolan är ännu bättre.

Ha det bra!

Likes

Comments

...Åter packning. Det blev en sväng in till Malmö med mamma idag för att inhandla sånt som jag glömt köpa själv. Bästa mamma som tagit ledigt tre dagar nu innan jag ska åka så vi kan spendera lite tid tillsammans. Var hemma igen vi 13 så då började jag rota fram allt jag ska ha med mig och lägga fram det. Har packat ner en del i väskorna och börjar bli osäker på hur jag ska få plats med allt. Får nog packa om lite och ta ut sånt som är onödigt. Det är så svårt att veta hur mycket kläder jag kommer behöva och vinterkläder tar ju en hel del plats. Det är inte som sommarkläder, de tar inte upp så mycket plats men jacka och skidbyxor tar en hel del plats. Får försöka packa ner en del saker i handbagaget också. Ska ha två incheckade väskor så man tycket ju att allt borde få plats men det är en del som ska med. Slutar nog med att jag får sitta och pressa ihop väskan när den ska stängas. Min andra väska är en ryggsäck så den är inte så svår att stänga och man kan pressa i rätt mycket saker i den. Värsta är att jag är expert på att glömma saker så kommer säkert sluta med att jag har glömt något viktigt. 

Ha det bra!

Likes

Comments