Instagram@rebeckaanette

Idag är det Onsdag, vilket betyder att jag går in i graviditetsvecka 38. Det vill säga 37+0.
Natten tills idag har inte alls varit lika underbar. Har inte kunnat sova. Har haft sådana mensvärks smärtor och ont i min rygg att jag är överraskad att jag ens somnade. Sov några timmar och sedan vaknade jag utav smärtan igen. Lyckades somna i soffan precis så fick sova igen mig lite. Jag undrar om det inte är så att jag håller på att öppna mig eller om kroppen bara förbereder sig. Det är inte alls skönt, gör ont. Inte förlossnings ont eller nu är det dags ont, det är bara smärta. Badkaret fungerar inte alls och det känns som om att jag trycker i mig Alvedon hela tiden. Jag som inte ens gillar att ta läkemedel i "onödan". Vi får se om det fortsätter eller om det bara var någon förberedelse.

Nu är det 20 dagar kvar tills lilla Dexter är beräknad och det är ett mirakel att han lyckas stanna kvar där inne. Nu är vi ändå inne i veckan "safe" om man säger så. Självklart så är det aldrig riktigt säkert och jag är fortfarande väldigt orolig att något ska hända då jag bär på gbs. Rädd för att förlossningen ska gå så fort att jag inte hinner få mitt antibiotika dropp.

Vad säger appen? 92,9 % av graviditeten har passerat. Bebis är ca 48 cm lång och väger runt tre kilo. Alla inre organ är färdigbildade. Ja just de ja, det står även att den första mjölken kommer men det har läckt i några veckor på mig. Rakt igenom tröjan, det är inte den första mjölken utan den som brukar komma igång efter 3 dygn efter en förlossning.Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


Idag fick Lukas stanna hemma ifrån dagis. Han hade varit lite hängig igår när han var där. Han är super duper pigg men han ser ändå sjuk ut. Svårt att veta vad det är men kan tänka mig att det är nån förkylning eller något virus. I morse när han kollade ut genom fönstret såg han all snö och sa att han hade väntat så länge på det och att det äntligen kommer. Han skulle ringa sin pappa och berätta. Min man fick nästa panik för han trodde att Lukas pratade om att bebisen ville komma ut. Efter att han hade stått i fönstret ett tag så bestämde vi oss för att rymma hemifrån för att åka till affären och handla fodrade skor och fleeceställ. Vi tog en sväng förbi hans abuela. Nu är vi hemma och han ligger i soffan och sover.

Jag kan tyvärr inte vila eller sova om kvällarna. Smärtan i ryggen och mensvärken samt sammandragningarna kommer oftare och dom tycks bara bli värre. Så nu går jag runt och väntar på att det ska sättas igång. Ska till barnmorskan på fredag igen och mäta magen. Var inne en sväng på sjukhuset förra veckan då jag fick en till blödning. Det visade sig att min tapp bara blir kortare och kortare fast jag vilar. Läkaren kollade fostervattnet och gjorde ultraljud vaginalt och på magen. Bebisen mådde super bra där inne, vilken lättnad! Och allt såg bra ut, blodet såg inte ut att komma ifrån moderkakan. Idag går jag in i graviditetsvecka 37, dvs. 36+0. Tiden springer iväg och jag längtar tills bebisen kommer. Skulle inte förvåna mig om jag gick över tiden.
Ni som har fått stoppad förlossning, hur lång tid tog det efter dom stoppade den tills bebisen kom?Likes

Comments

I lördags åkte jag och min lilla syster iväg på mingel event hos Rum & Miljö tillsammans med Barnrumsinspo.
Hade anmält mig till eventet innan jag åkte in på sjukhuset. Så det var trevligt att äntligen komma ut en stund.
Hanna från barnrumsinfo höll en väldigt grym föreläsning och gav oss massa inspiration till barnrummet.
Fick massa nytt att tänka på, en del att ändra och en del att handla in. Lukas rum är definitivt inte klart och Dexters rum har vi inte ens börjat att tapetsera.

Det blev en del tävlingar, tyvärr blev inte mitt namn draget men det blev en massa andra lyckliga vinnare. Vilka grymma priset. Vi fick också med oss två goodiebags. Så snart som Dexter är ute så ska jag börja om med deras rum. Tänka på rum i rum, lampor, nivå med mera.Likes

Comments

På kvällen den 14/10 fick jag lämna rummet, men endast i rullstol. Vi skulle ta oss ut lite för lite luft men så långt kom vi aldrig då det satte igång sammandragningarna igen. Vi lyckades besöka Neonatalavdelningen 46. Fick en rundtur och dom visade precis vad som skulle ske efter förlossningen. Att barnet skulle tas till ett rum direkt när han hade kommit ut och att pappan fick följa med till rummet. Dom visade även vart vi skulle spendera vår första tid och sen att vi skulle få ett familjerum. Barnmorskan berättade att vårt barn eventuellt skulle behöva hjälp med värmen och att han skulle få ligga i en öppenvårdskuvös med en vattenmadrass. Att elektroder skulle sättas på bröstkorgen för att kolla hjärtslag och andningen. Att det sätts in en PVK, ifall bebisen skulle behöva mediciner eller dropp. Ifall han inte orkade andas själv så skulle han få en CPAP som är små piggar som förs in i näsborrarna och ger ett jämt flöde av luft, via den går det även att ge syrgas. Sondmatning skulle även bli aktuellt. Detta var det vanligaste berättade barnmorskan.  Vi fick även en liten bok där vi kunde läsa om allt. Jag blev inkopplad igen direkt efter besöket på Neonatalavdelningen. Oskar gick och hämtade kvällsmat och vi kollade på idol tillsammans. 

På Lördagen​​ blev vi utskrivna ifrån förlossningen i Skövde efter ett läkarbesök.
Tappen hade blivit längre, kommer inte ihåg exakt men den var 20 mm plus. Eftersom att jag hade fått mina kortisonsprutor och dropp så fanns det inte så mycket mer dom kunde göra. Vill Dexter komma så får han komma. 
Jag fick med mig en hel bibbla med papper om vad dom hade gjort och resterande antibiotika tabletter.
Vi åkte och hämtade Lukas som hade spenderat natten tillsammans med sin farmor, faster och ulf (farmors make) 
Han hade haft jätte roligt. Jag ville bara hem till Göteborg efter jag legat inlagd i fyra dagar. Dexters hjärtslag såg bra ut och läkaren sa till mig att vila och inte göra något ansträngande. Resan hem gick bra och vi fick hembakade pizzor ifrån oskars far med familj. Nu fick jag äntligen ligga och sova i min säng och med min familj. Så jag hade saknat dom!


Likes

Comments

sov fruktansvärt gott i natt. Vaknade dock utav en kraftig sammandragning med mensvärk och tryck. Vaknade vid halv sju. En timme senare så hade jag haft en sammandragning vad tionde minut i en timme. Började blöda så jag ringde på klockan efter en tillsägelse från min svägerska.

Barnmorskan kom in och kopplade in mig. Dexters hjärtslag var jätte bra men min kurva såg inte bra ut. Det var en del kullar. - Dom är tillbaka och lite kraftigare, oftare. 4-5 st på tio minuter. Nu har jag precis fått frukost och antibiotika. Kokar men min temp är på 36,6. 

Antar att dom fortfarande kommer försöka stoppa det igen. Är i vecka 33+2 idag. Vi får se vad nästa steg är. 


Likes

Comments

fick ta ambulansen till Skövde. Lukas och Oskar vinkade av mig. Ambulans männen och personalen här i Skövde var jätte chockade att jag förflyttades hit. Blev bemött av en riktigt trevlig personal och det andra droppet sattes in. Fick även påbörja en antibiotika kur så dom hade sett att jag möjligtvist har en uvi. Det är möjligt att det är den som satt igång mina sammandragningar och att sammandragningarna har minskat trappen och att värkarna har startat. Dom gjorde ett urinprov hos mvc på mig i vecka 10 senast.

Fick mat, var uppkopplad, fick dropp och dom tog blod och tester på mig samtidigt. Ingen tid att förlora. Sov endast ungefär 4-5 timmar den natten. Har sovit utan lukas en enstaka gång innan. Han var så saknad. Ingen som delade kudde med mig.

Den 13/10 Frukost, nytt dropp. Nu har det stannat av lite men det är fortfarande aktivitet och jag fick en kraftig sammandragning som gjorde att Dexters hjärtljud sjunkt för lågt. Men det stabiliserande sig igen. Oskar och lukas kom upp till Skövde och hälsade på mig. Hur mysigt som helst. Han frågade vart bebisen var och ifall han fick hålla den. Försökte förklara för honom att hans lillebror behövde ligga kvar i magen och växa innan han får komma ut. Han nöjde mig med svaret. Fick även min andra kortison spruta, i skinkan. Japp min kära man och son, mest min son satt och garvade när barnmorskan gav mig sprutan. Efter den så skulle Oskar och lukas åka hem till Göteborg igen och när lukas förstod att jag inte skulle me började han gråta igen. Försökte trösta honom innan dom fick men det var inte det enklaste. Framåt kvällen så hände det inte så mycket. Blev inkopplad några gånger då dom skulle kolla hjärtslagen och värkarna. Denna gången var hans hjärtslag för höga så dom vågade inte koppla ut mig.

Tillslut fick jag min antibiotika och sova.


Likes

Comments

​blev uppkopplad precis innan jag skulle sova. Ens barns andetag och hjärtslag är det vackraste man kan lyssna på. 


Likes

Comments

För er som följer mig på instagram - rebeckaanette hänger med att jag just nu ligger på bb i Skövde. Igår efter jag lämnat lukas på dagis så fick jag fruktansvärda sammandragningar och mensvärk. Hade varit hos barnmorskan dagen innan och där såg läkaren att min livmoderhalstapp var kortare än vanligt. För två veckor sen var den 33mm, i tisdags var den 25mm och igår var den 17mm om jag inte minns helt fel.

Jag och min mans styvmor åkte upp till akuten på Östra där dom såg att det var aktivitet pågång och att trappen har kortas ner så mycket på en dag så dom skrev in mig på specialförlossningen i Göteborg där jag bor. Fick dropp för att stanna av värkarna och försöka stoppa förlossningen. Fick även kortison för bebisens lungor. Vid 4 tiden kom en läkare in och sa att jag skulle bli förflyttad då de som föds ännu tidigare behövde platsen mer än mitt barn. Jag fick då höra att jag skulle flyttas till Skövde framåt natten. Frågade om dom inte kunde skicka mig till ett ställe närmare Göteborg och då undrade han varför jag ville det. Jo för att jag har en tre åring hemma och en make som måste vara med honom. Och om dom inte lyckas stoppa förlossningen så hinner han inte upp i tid. Fick inget svar, det var redan bestämt. Hela 20 minuter efter var ambulansen redan på plats och skulle köra mig till Skövde. Hann säga hejdå och pussa på mina killar som hade stressat upp till bb för att hinna träffa mig innan jag fick åka till Skövde.


Likes

Comments

Välkomna hit!
Hoppa några av mina gamla läsare har hittat tillbaka. För lite mer än ett år sen bloggade jag senast hos vimedbarn. Där fick ni läsa om mitt liv som småbarnsmamma. Slutade dock blogga för att jag blev sjuk, hade en väldigt dålig period förra året. Fick en neurologisk sjukdom som tyvärr inte går att bota utan jag får bromsa den med bromsmediciner. Nu mår jag bättre, varje dag har sin kamp. Lukas blir redan tre år i december. I november beräknas han bli storebror till en liten kille, Dexter ska vår andra son heta. Jag och min man köpte ett radhus för tre månader sen och flyttar in på torsdag, då får vi nycklarna. Tänkte att ni skulle få följa med när vi renoverar och inreder. Under min graviditet och min sjukdoms historia.

Hoppas ni vill följa oss! Har ni några frågor eller funderingar så får ni gärna kommentera.

Likes

Comments