Header

Denna video är så underbar! Skitrolig tjej, grym redigering och sån jäkla power. Ena sekunden skrattade jag för full hals, sen hade jag glädjetårar i ögonen. Älskar älskar Margaux!

(förresten, har ni också bebislängtan? Jag trodde inte att jag någonsin skulle vilja ha barn hehe, men jag ändrade mig snabbt när mina två kusinbarn kom till världen. MYS ❤ Dessutom, IGÅR FÖDDES MITT TREDJE KUSINBARN! En liten pojke denna gång. Tacksam för att allt gick som smort, och bebis och mamma mår bra. Jag tycker så mycket om Therese, min kusin Filips fru, och vi klickar hur bra som helst. Är så glad för deras skull!)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hörni nu går jag och lägger mig efter en riktigt lång och tung dag. Haft 4 examinationer idag. 2 prov på morgonen, sen efter lunch har jag pratat inför alla tvåorna på skolan och som pricken över i:et haft opponering på gymnasiearbetet som jag MÅSTE bli godkänd på för att få ta studenten. Var en trött Rebecka som gick hem i eftermiddags. Sånt här tar verkligen på mig. Var som helt dränerad på energi i slutet av dagen. Därför spenderade kvällen instängd på mitt rum, SÅ skönt att få vara ensam. Plöjde igenom några avsnitt av vikings också! Sist i världen med den serien, men wow asså 😍rekommenderas om ni är som jag och älskar GoT!

Jag har inte en särskilt lång dag imorgon som tur är! Har inga speciella planer eller så, längtar bara efter att få komma hem och vara för mig själv. Har haft ett par jobbiga dagar i rad nu, och sömntimmarna kan jag räkna på en hand. Legat uppe och funderat, ni vet. Plötsligt är klockan 04:30 och man ska upp om 3 timmar. Allt för många såna nätter på rad. Börjar snart se dubbelt om jag inte får sova lite

Godnatt fina ni. Sov så gott ❤

Här ser man dock fräsch ut! Från gårdagens festligheter :)

Likes

Comments

Hej vänner. Jag sov så dåligt inatt, drömde bara massa stressiga drömmar så när jag vaknade var jag helt svettig och ur balans. Jag drömmer varje natt, och mina drömmar brukar handla om äventyr, resor, upptäktsfärder... ja allt som är spännande! Tycker det är så coolt att min hjärna hittar på allt helt själv, och att det sedan blir som en liten film för mig att ta del av. Att vara inuti filmen liksom.. Förstår ni mig, eller låter allt flum haha? Jag är iallafall tacksam för den äventyrslystna delen av mig, som kommer på alla storys.

Igårnatt så drömde jag till exempelvis att jag levde på medeltiden i en liten by, och att jag vaknade mitt i natten av att det var massa soldater som sprang omkring bland husen och satte eld på dem. Så jag och pappa började spring ut ur byn in i skogen, och sprang och sprang tills vi kom till en enorm avsats. Det var så mörkt, men bland träden såg vi hur massa soldater sprang med facklorna tända. Så jag slängde en sten nerför stupet för att se om jag kunde höra ett plask när den slog i vattnet, för var det vatten längst ner är det helt okej att hoppa tänkte jag (? haha). Stenen hann inte falla länge innan vi hörde världens plask, så jag och pappa tog och hoppade. När vi kom ner i vattnet lät vi strömmen ta oss vidare nedför älven. Spännande va?!

Idag är det söndag och vi ska ha släktkalas för mig senare. Nu ska jag dock iväg en snabbis och träffa några vänner först, behöver prata lite med någon som förstår.

Kram!

Likes

Comments

- Körkortet har kommit och jag ska hämta ut det senare idag! iiiiiihhh!!!!

- På lunchen satte jag mig på espressohouse och fikade lite. Beställer alltid in samma, Chailatte på soyamjölk. Till det åt jag focacciabröd. Jättegott! Behövde nämligen ta igen lite plugg, och så kände jag för att få lite tid för mig själv

- Jag har haft svinont i magen i några dagar. Sträckte en muskel i sidan när jag skulle ta mig ur sängen, och sen dess gör det ont när jag hostar/skrattar/äter... ja allt helt enkelt! Det enda som hjälper är en varm vetekudde på magen

- På söndag är det dags för släktkalas för mig hihi! Ska bli superkul! Längtar efter tårta

- Men ikväll är det ingenting särskilt som händer. Ska bara ta det lugnt hemma och bli frisk :)

Likes

Comments

Idag fyller jag 19 år! Hurra 🎉🎉 firade in det inatt på Saras skiva, och senare åkte jag och A hem. Droppade honom på vägen och körde bilen hem, det var SÅ skönt att kunna ta bilen in till stan istället för att åka tåg 😃
Imorse blev jag firad med tårta och presenter på sängen. Jag brukar ju inte visa upp mina födelsedagspresenter, men blev verkligen SÅ glad för denna. Fick en MacBook Air, 13 tum. Det är modellen större än den jag får låna i skolan. Ska ju lämna tillbaka den lilla när jag tar studenten, och behöver en laptop för universitetet! Kommer passa mig helt perfekt 😍

Ikväll blir det tapas ute med mitt hjärta ❤

Likes

Comments

OBS: förvarnar nu redan innan för ett riktigt långt inlägg

Jag måste erkänna att körkortet har varit det jobbigaste jag varit med om. Jag har liksom seglat igenom alla situationer, aldrig behövt plugga ordentligt i hela mitt liv men ändå gått ut med höga betyg, haft otroligt lätt för mig oavsett vad jag har tagit mig an... Så att det skulle vara såhär svårt var jag inte riktigt beredd på, och det bröt ner mitt självförtroende ordentligt under ett par månader. Men kommer det lätt är det inte värt någonting, och det är vad jag tar med mig från den här resan.

Till att börja med är det värt att säga att jag endast kört privat. En riktig privatist.

För det första är det viktigt att skaffa sig en bra mentor, och mina föräldrar som aldrig tidigare gjort någonting sånt här visste inte vad som krävdes av dem. De visste inte om att de skulle lära mig miljösmart körning, att kolla döda vinkeln ÄVEN i högersvängar och hur säkerhetskontrollen av bilen går till. De trodde att de skulle lära mig att köra runt i trafiken på smidigast sätt, men det är inte alltid det bästa. Och det var där jag tror det brast. Jag övade in fel mönster, och skapade vanor som trafikverket inte gillade. Båda mina föräldrar är duktiga på att köra bil men de har inte haft koll på "nya" regelverk från trafikverket och vad som förväntas av mig som bilförare idag, inte det de lärde sig för 20 år sedan. Så för er mentorer som läser detta, ta reda på vad som förväntas av dig som bilförare IDAG och sätt ditt barn på trafikskola de första månaderna så ditt barn lär sig de korrekta grunderna. Det ÄR jobbigt att öva in fel och sen tvingas ändra det mönstret.

Jag började med att stå på en parkering flera gånger i veckan i 2 månader och BARA övade koppling, växling och backning. Sen satt det som en smäck och idag är det min främsta styrka som bilförare. Jag är grym på att backa runt hörn, fickparkering och start i backe för att jag övade så teknikerna satt ända in i benmärgen på mig. Jag minns inte ens senaste gången jag fick motorstopp, och att vara skicklig på manövrering är en himla trygghet som nervös övningskörare när uppmärksamheten måste riktas åt olika håll i trafiken.

När du kört ett bra tag och börjar känna dig redo för uppkörning så kör lite till. När du är redo, kör en månad till. Jag gjorde misstaget att köra upp alldeles för tidigt och när jag blev kuggad knäckte det mig. Jag sjönk ihop till en liten grå mus i hörnet och vågade mig inte ut i trafiken på flera dagar. Sen efter några veckor körde jag upp igen, och blev kuggad igen. Denna gång kände jag mig peppad, redo och jag körde RIKTIGT bra men det räckte inte. Jag vet att ingen vill höra det, men instruktörerna på trafikverket ÄR subjektiva så in i h*elvete. De SKA göra en helheltsbedömning utifrån massa olika kriterierna du genomfört under uppkörningen, men i slutet av dagen så kuggar de dig om de vill det. Om de haft en dålig dag. Jag har haft olika instruktörer på mina uppkörningar, och alla har varit olika och bedömt olika. Som ett exempel: Jag körde upp här i Jakobsberg, och surgubben vid min sida tar mig ut på en 50 minuters lång biltur. Vi kör förbi massa 30-sträckor och jag klarar dem galant, innan vi i slutet av min uppkörning kör förbi en skola där 30-sträckan gäller 14-18. Jag inser efter 10 meter in att klockan är 14:15 och jag saktar ner till 30 på en gång. Därefter säger instruktören åt mig att köra tillbaka och jag gör som han säger. Väl på parkeringen säger denna man att jag körde galant och felfritt hela körningen förutom 30-sträckan i slutet och att han därför inte kan ge mig körkortet. Då har jag ändå kört förbi FLERA 30-sträckor där jag skött mig hur bra som helst, och så väljer han att kugga mig för att jag körde 2 sekunder för länge i 45 km i timmen. Helhetsbedömning in my ass. Det gäller alltså att ge dig själv de allra bästa förutsättningarna du kan! Kör upp i klart väder, se till att ha ätit ordentligt, sovit ordentligt och besökt toalett innan och ha många timmar bilkörning i bagaget. Jag upplever också att de har mer överseende med någon som har ett godkänt teoriprov i ryggen, eftersom att de då kan lita på att du kan trafikreglerna.

KÖR UPP VIA KÖRSKOLAN. Jag önskar att någon hade sagt det till mig. De är SÅ mycket mer förlåtande mot misstag under uppkörningen om du har bokat uppkörning via körskolan. Då vet de ju att din körlärare gett dig klartecken och att du är redo. Det måste finnas utrymme att ha en dålig dag under uppkörningen, men om du gått via körskola VET instruktören om att din körlärare bedömmer dig som redo och då har de lättare att lita på att dina misstag är nervösa slarvfel och inte ett generellt trafikfarligt beteende. Min vän fick godkänt trots att han fick 2 motorstopp, körde 50 på en 30-sträcka och höll på att köra över någon, på grund av att han bokade via sin körskola och hade sin körlärare med i baksätet. Körläraren och uppkörningsintruktören var dessutom kompisar. Mig kuggade de för att jag körde för snabbt 10 meter innan jag insåg att det var 30-sträcka. Ni hör ju själva.

Jag hoppas att jag inte skrämt några av er. Det SKA vara jobbigt att ta körkort, för det är så du vet att det var värt någonting när du väl har kortet i handen. Jag kommer aldrig någonsin köra rattfull, eller över hastighetsbegränsningarna för jag vill aldrig mer i mitt liv befinna mig i situationen jag varit i där jag kände mig så hjälplös. Jag tänker aldrig sätta mig i teorisalen igen och jag vill aldrig mer befinna mig i väntesalen för körprov hos trafikverket, och nu vet jag verkligen hur det känns att behöva kämpa så hårt för någonting som jag trodde var en rättighet. Körkortet är INTE en rättighet, det är ett privilegium. Bli ödmjuk inför den sanningen, och ge aldrig upp. Känslan av att få ett godkänt är den största lättnaden jag någonsin känt, och jag tror aldrig jag varit så stolt över mig själv. Jag såg att det hade kommit upp en tid i Jakobsberg (som varit fullbokade i 2 månader framåt) samma morgon, så jag bokade mitt sista körprov helt själv utan mina föräldrars vetskap, eftersom att jag ville slippa pressen från dem och sedan tog jag bussen dit och körde upp. Och denna gång klarade jag det! 2 dagar innan det körde jag upp och blev kuggad, men denna gång tyckte mannen som var min instruktör att jag körde helt felfritt. 2 dagar innan var jag i deras ögon inte förtjänt av ett körkort, och 2 dagar senare var jag det, TROTS att min körstil inte förändrats alls på 2 dagar. Jag hoppas ni förstår min frustration och besvikelse över Trafikverket som jag tycker är riktiga losers. Jag fick offra mycket pengar och sätta min psykiska hälsa på spel, men jag lovar er att jag aldrig kommer gå en enda dag utan att var TACKSAM och glad över mitt körkort. Jag tror att detta blev en nyttig livsläxa om att aldrig ge upp trots att saker ibland känns omöjliga, och att jag är mycket starkare än vad jag tror.

Jag vill även länka till 2 (väldigt olika!) låtar som jag tycker får avsluta detta inlägg för att de beskriver min sinnesstämning så perfekt. JAG ÄR PÅVÄG! Studenten, Universitetsstudier i Halmstad och med körkortet i handen. Nu känns inte längre någonting jobbigt, och den ständiga ångesten över körkortet är borta! NICE att leva!

Likes

Comments

... beror på projekt körkort! De senaste 2 veckorna har jag levt, andas och svettats övningskörning och igår TOG JAG KORTET! Och jag kan säga att jag tog det som 18-åring, vilket var min vision. Fyller nämligen 19 år på onsdag 😘 det var på tiden alltså!

Vill ni att jag gör ett LÅÅÅÅNGT inlägg med körkort do's and dont's? Har väldigt mycket tips på lager, eftersom att denna resa varit det absolut jobbigaste, mest psykiskt påfrestande jag någonsin gjort.

Jag går på moln just nu. Helt fantastisk känsla verkligen

Likes

Comments

Längesedan vänner! Brukar inte blogga på helgerna, som ni säkert märkt hehe. Jag har iallafall varit hemma och tagit det lugnt hela helgen. Var i Mos med A en kort stund på lördagskvällen eftersom att butikerna stänger 21:00 och alla barnfamiljer brukar dra vid 19:00 ish, mycket skönare att shoppa då när man inte behöver trängas med barnvagnar. Köpte ett par söta booties inne på HM, ville egentligen ha dem i beige, men det var bara de svarta kvar och de såg också fina ut :)

Idag ska jag göra någonting spännade... berättar senare ikväll vad det är. Vill inte jinxa det liksom... Har iaf varit uppe hela natten och tänkt på det så har inte fått någon sömn, och imorse hade jag riktigt ont i huvudet. Blir alltid såhär, jag blir jätte lätt påverkad av spänningshuvudvärk. Är SÅ nervös att jag mest vill hoppa av. Dessutom har jag riktigt mycket mensvärk på det, så det är inte mycket som står rätt till idag.

Jag har ätit jättedåligt på sistone. Har varit hungrig men inte haft någon matlust över huvud taget. Lukten av mat får det liksom att vända sig i magen och jag får kväljningar av att tänka på lagad mat. Det enda som går ner är kall mat, olagad. Typ mackor och liknande. Vet inte riktigt vad det beror på, men har varit såhär i 2-3 veckor nu. Hoppas det går över snart.

Kram på er!

Två nya. Jackan är SÅ mycket finare i verkligheten. Väldigt tunn och vårig, och jag gillar att den är ljus i färgen. Äger ingenting liknande, från lager157 och kostade endast 200 kronor. Bootsen är från HM som jag skrev ovan. Bekväma och snygga till vardags! 399 kronor

Likes

Comments

Ett av mina största intressen är mat. Jag ÄLSKAR att laga mat, och det är ofta jag exprimenterar runt i köket. Ett annat stort intresse är hälsa och nyttigheter. Kombinerar man dessa två brukar det sluta med att jag sitter och letar inspiration till hälsosam mat på youtube. Jag har 2 personliga favoriter som faktiskt gör NYTTIG och enkel mat. Det är ofta som jag tycker "healthy fast food"-videos är allt annat än nyttiga (framförallt youtuber från USA, shocker...) men dessa två är verkligen the real deal

Likes

Comments