Header
View tracker

Mindre av mig, mer av dig. Jesus allt jag vill är att reflektera din villkorslösa kärlek. Bara i din kärlek. Amen

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Jag har ramlat dit igen... har varit sjuk i 3 dagar nu. Precis när jag blev "frisk" så visade termometern 38.8 och då var det bara att finna sig i några dagars sängvila. Sen efter det kom halsont och huvudvärk. Ugh är så LESS på att vara sjuk! Vill vara uppe och träna, gå i skolan och jobba men jag blir yr så fort jag ställer mig upp.
Så har iaf kollat två säsonger av the originals. Har ni sett den?! Sjukt bra! Igår var även Alex här en stund och pussade på lilla mig. Världens finaste är han ❤️

Måste ta någonting att äta nu. Har haft noll matlust så igår åt jag bara en halv portion pasta och en rostmacka. Behöver verkligen näringen känner jag av nu, blir nästan lite svimfärdig av att inte ätit ordentligt.
Kram!

Likes

Comments

Det är många som vill att jag skriver lite mer om hur det är att vara hsp (highly sensitive person) och hur jag hanterar min vardag. Till att börja med, är du ny och inte har läst mitt första inlägg om hsp hittar du det HÄR . I det inlägget förklarar jag lite vad det innebär att vara hsp och varför naturen valt att göra några av oss lite känsligare

Några saker som jag upplever annorlunda som hsp

- Musik. Jag älskar jazz och klassisk musik och det händer flera gånger i veckan att jag sitter på mitt rum och gråter till vacker musik, inte för att jag är ledsen eller så men snarare att jag uppfattar musik djupare än andra. Musiken känns i varenda cell i kroppen och jag kan sitta och rysa till många många låtar. Musik rör mitt allra innersta

- Syn och hörsel. Jag kan få extremt ont i huvudet av ljud och helst vill jag ha det knäpptyst omkring mig hela tiden. Även min syn är extremt bra och jag är känslig mot starka ljus. Går mer eller mindre alltid omkring och kisar.

- Människor. Jag kommer ihåg hur jag och mitt ex alltid bråkade om saker han hade gjort som jag tyckte var så otroligt korkade. Jag kunde bli så sinnessjukt frustrerad över att han var så otroligt impulsiv. För att jag tänker annorlunda. De saker som kanske inte är självklara för honom är det för mig och det var väldigt ofta som vi rök ihop på grund av det. Jag kunde bara inte förstå hur han tänkte. Just detta är någonting som jag gång på gång kämpar med. Att min omgivning inte är så eftertänksamma som jag förväntar mig. För mig är det HELT otänkbart att gå ut och festa med mina killkompisar samma kväll som jag och min pojkvän haft århundrandets bråk, men för honom är det helt okej att dra ut och festa med sina klängiga tjejkompisar eftersom att han inte har samma konsekvenstänk som mig. Han tänker inte ett steg längre. Jag är extremt duktig på att dra slutsatser av ett agerande, räkna ut sannolika konsekvenser och ytterligare konsekvenser på den konsekvensen. Jag ligger alltid 3 steg före alla andra och det gör att det finns extremt få människor som jag orkar vara omkring. Jag upplever det ofta som att väldigt många tycker om mig, just eftersom att jag är så duktig på att göra konsekvensanalyser. Det är sällan jag sårar någon eller gör bort mig. Istället är det jag som blir sårad.

- Glädje och sorg. Som hsp är alla känslor förhöjda. När jag är glad skiner jag som solen och när jag är ledsen är jag fruktansvärt ledsen. Ingenting är grått för mig. Det finns aldrig någonting som är lagom. Men just detta, att jag har så nära till mina känslor har också varit en enorm framgångsfaktor för mig. Jag känner mig själv SÅ bra och vet exakt när jag behöver plocka fram vissa sidor av mig själv. När jag håller föredrag framför folk är jag världens mest självsäkra, sassy och utåtriktade kvinnan som finns. Jag blir ostoppbar och oövervinnerlig. Ingen är bättre än mig när jag kopplar på mitt alter-ego.

Likes

Comments

Menskopp. Av den informationen jag hört/googlat är menskopp så sjukt mycket bättre än tamponger. Mer ekonomiskt, hygieniskt och säkrare för läckage. Dessutom mycket bättre för kroppen eftersom att tamponger torkar ut slemhinnorna i fifi och kan orsaka irritation och så. MEN vet inte om jag vågar. När jag läser om den låter det sjuuuukt bra men när jag gick till apoteket och kollade in en verkade den så jäkla... stor? Förstår inte hur den ska få plats

Hur ofräscht det egentligen är att gå omkring med skinnväskor och skinnskor, samma sak gäller med pälsjackor och andra djurlik.

Kött"imitation". Har ni sett alla nya veganska alternativ till kött, som är skapade för att likna kött till en så hög grad som möjligt. Har samma färg som kött, form och till och med även smak. Om jag ska vara ärlig tycker jag verkligen inte om tofu/soyabiffar och liknande. Tycker det smakar svampigt och allmänt tråkigt. Sen förstår jag inte heller varför man som vegetarian/vegan skulle vilja ha någonting som ska likna kött. Personligen äter jag mycket hellre frukt och grönt, bönor och andra plantbaserade alternativ.

Varför heter våldtäkt våldtäkt?! Gör mig så FÖRBANNAD när jag tänker på det. Ta bort "våld" ur våldtäkt NU! Det är extremt sällan en våldtäkt sker med våld. Oftast är gärningsmannen någon kvinnan känner sen innan, och det är vanligt att offret blir så chockad att hon fryser till under våldtäkten och inte vågar göra någonting. Finner det extremt problematiskt att våldtäkt heter våldtäkt eftersom att namnet då antyder att det måste varit våld med i bilden för att våldtäkten ska "räknas". Det är hur vanligt som helst att våldtagna tjejer inte anmäler eftersom att de är osäkra på om övergreppet verkligen var en våldtäkt. Kalla det sexuellt övergrepp och gärningsmannen för sexualförbrytare.

Varför frågar folk fortfarande om jag och mitt ex fortfarande är ihop? I vinter är det ett och ett halvt år sen vi gjorde slut.


Likes

Comments

I onsdags var jag och Alex och såg på bio efter skolan! Vi såg "fantastic beasts and where to find them" som är den nya Harry Potter filmen, fast utan Harry i den. Jag tyckte om den! Älskade den inte, men det var ändå en helt okej film. Trodde att jag skulle tycka bättre om den eftersom att den ligger precis i min genre. Fantasy/Äventyr/Sci-fi och lite "apocalypse" känsla är ju exakt det jag älskar att se, men tyvärr tycker jag att filmen var lite väl vanilj för min smak. Aningen tråkig

Jag behöver hitta en ny bokserie att läsa! känns som att jag har läst allt jag har hemma i bokhyllan typ 10 gånger och behöver komma ut och hitta lite nytt. I år har jag hittills köpt 7 böcker, men alla är utlästa och jag fastnade inte direkt för någon av dem. Läser "Ull" just nu, men det klickar inte riktigt. Behöver ha en riktigt bra bokserie att grotta ner mig i. Mår som allra bäst då.

Förresten, tycker ni att det är jobbigt att shoppa ensamma? Jag skulle behöva köpa lite julklappar i helgen och orkar inte riktigt hänga med någon. Jag tycker faktiskt det är svinmysigt att shoppa ensam. Man får gå omkring i lugn och ro, och ingen tjatar på mig att jag tar för lång tid på mig osv. Men brukar vara en hel del folk som stirrar snett på mig när de inser att jag går omkring ensam. Speciellt tjejgäng i min ålder. Känns så himla surt!

Anyways! Jag ska försöka ta det lugnt i helgen. Alex kommer över ikväll och då ska vi rå om varandra. Det kan vi behöva. Lite chips och en bra film tycker jag låter bra. Sen på lördag ska jag träffa vänner på lunch och på söndag tänkte jag ha spadag. Försöker hinna med en stund varje vecka då jag låser in mig i badrummet i en timme och badar, har ansiktsmask och hårinpackning, plockar ögonbrynen, rakar mig etc. Ni vet allt det där haha! Men ja, det är faktiskt skönt att ha den rutinen. Me me me me and myself.

Likes

Comments

Det har ekat tomt här inne nu ett tag... det beror på att det har varit sjukt mycket för mig en period. Jobb, skola och pojkvänsproblem sliter på en. Men nu känns iaf allting okej igen så då tänkte jag kika in här och säga hej

Hej! Hur mår ni? Jag är trött. Har varit i skolan hela dagen sen åkt direkt till jobbet och jobbat 4 timmar. Glömde helt att dricka vatten dessutom. Ett glas vatten hann jag med, på HELA dagen. Först vid 21 tiden hann jag dricka ett till. Ska bli otroligt skönt med helg faktiskt. Har varit en extremt intensiv vecka.

Likes

Comments

Det börjar alltid som ett insektsbett.

Det sticker till lite och man kollar sig runt omkring för att se vad det var som gjorde ont. Men man hittar ingenting särskilt och så glömmer man bort det där bettet ett tag. Det är ju trots allt sommar? Det har alltid varit sommar och insekter hör sommaren till intalar man sig själv. En kort tid senare börjar det att klia. Det kliar och det kliar. Man går och hämtar en isbit eller liknande att lägga på bettet för att liksom dämpa smärtan. Men det hjälper bara ett kort tag och efter det börjar man riva på bettet, och man fortsätter att riva och riva tills det riktigt blöder. Och trots att det blöder slutar man inte. Man bara river. Och sen sitter man där en tid senare med ett ärr som man har rivit upp varenda gång det har bildats en skorpa över, för man kan inte låta bli att klia. Som ett sår som man river upp gång på gång och aldrig riktigt kan lämna bakom sig. Ärret finns där som en påminnelse om det där jäkla insektsbettet som från början inte verkade särskilt farlig. Som man trodde skulle gå över. Som jag inte trodde skulle ge mig permanenta ärr. Inte han, klart han aldrig skulle göra såhär mot mig.

Men nu sitter jag här, med permanenta ärr på mitt hjärta och massa nya insektsbett som växer sig till stora tumörer på min kropp. Och det kliar så in i helvete.


Likes

Comments

1. Att få sova ut ordentligt gör mig lycklig. Känna sig pigg men ändå ha så lång sovmorgon att man hinner med att scrolla ett varv på instagram eller kolla lite bloggar innan man behöver gå upp. Ligga kvar och dra sig för att myyysa lite extra med pojkis, pussas lite och prata om dagen gör min dag så himla mycket bättre

2. Värmeljus gör mig lycklig. Tänder ljus vid varenda tillfälle jag får här hemma och jag tycker det bidrar så mycket till att jag ska kunna koppla av. Livet som HSP är inte lätt och jag behöver vara extremt tydlig för min hjärna att nu ska vi ta det lugnt och det gör jag genom att byta om till bekväma kläder och göra det lite mysigt omkring mig. Det är 100% psykologi, men min tokstressiga hjärna som registrerar sinnesintryck konstant behöver tydliga rutiner för att verkligen förstå att det är dags att koppla av

3. Inredning gör mig lycklig. Jag kan gå i inredningsbutiker i TIMMAR och kolla och jag är en materiell person som ömt vårdar mina vackra saker. Som en högkänslig person (gud vad jag snackar om hsp nu) är det skönt att inte behöva interagera med folk hela tiden och det är därför jag har en särskild förkärlek till inredning, konst och musik som på ett sätt bara är en enkelriktad kommunikation. Jag får vara ifred med mina egna tankar bland massa vackra prylar och det är så himlans skönt ibland

4. Kramar gör mig lycklig. Den fysiska närheten måste finnas där och jag tar ofta i folk. Håller i handen, kramas, pussas. När jag är i butiker har jag extremt svårt att låta bli att ta i saker och min spontana reaktion när jag träffar folk är att kramas. KRAM!

5. Socker gör mig lycklig. Jag är vääärldens godisråtta och skulle helst äta godis varje dag hela tiden. Inte bra alls för min kropp och jag önskar jag hade lätt att bli av med sötsuget, men något sött blir det iallafall varje dag. Dock har jag inte några större problem med det. Allt är okej i lagom mängd och om socker gör mig lycklig har jag råd att unna mig det då och då. Kan räcka med att jag köper en chailatte efter skolan och HELA min dag är räddad

6. Lilla Viksjö gör mig lycklig. Hade inte velat växa upp på något annat ställe i hela världen och en hel del av min identitet och vem jag är finns i dessa områden. Alla människor jag älskar, nästan alla mina minnen och min trygghet finns här


Likes

Comments

Hej kompisar! Kom ihåg att uppskatta era pappor lite extra såhär på Farsdag, det ska iaf jag göra! Vi firade min pappa med sång och presenter på sängen, sen åt vi hembakad tårta. I eftermiddag ska vi äta middag på en av mina favoritrestauranger här i lilla Viksjö och fira.

Kom nyss hem efter en riktigt lång morgonpromenad. Kände att jag behövde röra lite på kroppen och samtidigt få lite ensamtid med mina tankar så blev en prommis. Gick ungefär 6 km. Jag tycker det är så himla skönt att gå ensam på promenader ute i naturen och lyssna på musik. Blir lite Rebecka-tid och det är precis sånt jag behöver just nu. Härligt att också ta vara på de få soltimmarna vi har såhär på vinterhalvåret

Likes

Comments