Header

Tanken har ju som sagt varit att stå kvar på Torslanda RK och låta Anemon gå där över dagarna i en stor hage med kompisar. Det slutade dock med att de hon skulle gå med flyttade så det endast var hon och en till kvar och han som äger hagen vill ha minst 3 hästar där + att det är svårt med bara 2 hästar när man ska ta in en så den andra blir ensam osv.

Så det slutade med att den bästa lösningen blev att flytta tillbaka till stallet vi har stått på de två föregående somrarna vilket är jättemysigt! Anledningen till att vi från början tänkt stå kvar på Torslanda RK är att det finns bättre träningsmöjligheter eftersom där finns manege osv. Men tanken är fortfarande att hålla igång henne och träna så gott det går, det är ganska nära mellan stallen så det är bara att ta transporten och åka ner till Torslandas manege och rida ibland! Dessutom finns det massor med fina ridvägar och trivs jättebra i stallet så det går absolut ingen nöd på oss ändå❤

Och Anemon verkar mer än nöjd att träffa sina sommarkompisar igen!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nu är det snart dax för sommarbetet så låter Anemon beta en stund varje dag för att vänja henne vid gräset. Detta året ska vi stå kvar på Torslanda RK och hon ska gå ute i en stor hage över dagarna med en kompis, som det ser ut nu i alla fall. Planerna är att hålla igång henne och rida som vanligt.

Idag tog jag hackamoret och satt på henne, istället för att leda henne som jag brukar :)

Likes

Comments

Denna våren har vi debuterat FEI Mästerskap och Lagtävlan nationellt, de två högsta programmen som går att rida på ponny. Än så länge har vi gjort 8 starter i dessa klasser och vi har fått mellan 60-63% på alla utom på två i Lagtävlan där vi gjorde en del missar och fick ungefär 59%.

Igår var vi på Hallands Equestrians Ridsportförening och red FEI Mästerskap på 63,902% där en domare satte 65,366% vilket är de bästa % vi fått hittills i denna klassen! 65% är ett kval till SM och det är inte långt ifrån de procenten vi ligger så jag är supernöjd. Vi red även LA:P1 på drygt 68% trots en stor miss (galoppinslag i travökningen) och hamnade därför 0,5% från en andraplacering. Det var lite surt men är jättenöjd med Anemon som skötte sig jättebra och med de fina procenten!

Tidigare har jag berättat att jag haft problem med att Anemon blir spänd och ser spöken på banan. Jag hade nästan glömt av det för det är verkligen så gott som helt borta nu! Det beror nog dels på att jag hela tiden lär mig rida henne bättre och bättre och hon känner sig tryggare och litar på mig, men tror även det beror på att hon börjar förstå vad dressyr egentligen går ut på och börjar tycka det är roligt! Man märker jättetydligt på henne hur nöjd hon är varje gång vi går ut från banan och hon har verkligen börjat lyssna på mig och försöker hela tiden göra sitt bästa. Hon anstränger sig verkligen och kämpar för att göra det jag ber henne om så bra hon kan. Ställer alltid upp för mig och har det största hjärtat, älskar henne otroligt!

Vi utvecklas tillsammans för varje tävling och vi strävar åt att visa upp det domarna vill se och det ger resultat! Vi blir faktiskt hela tiden bättre, det går hela tiden framåt sakta men säkert! För vi har inte gått från LC:1 till de högsta klasserna på en vecka, men nu är vi här och nu ska vi bara fortsätta utvecklas för varje dag! För allt man gör ger erfarenhet, även de gånger de inte går så bra. :)


Hallands Equestrians Ridsportförening

Nöjd och glad ponni :)

Föreningen Mantorps Ryttarna

Hästhagens Ryttarförening

Finaste som finns <3

Likes

Comments

Denna helgen red jag två pass för Jill Flygare. Anemon var grym båda passen och jag fick massa nyttiga tips som funkade skitbra! Jag hittade yttersidan mycket bättre och när jag har koll på den går hon så jäkla stadigt och koncentrerar sig inte på andra saker. Hon blev så himla lätt och bärig, flyttade verkligen vikten till bakbenen och gick så jäkla fint hela passen. Kände att hon var trött i slutet på det sista passet men hon ställde upp till 100 och gjorde sitt bästa! Skolorna som kan vara det svåraste enligt mig gled på hur bra som helst som vi aldrig gjort annat, och bakdelsvändningarna där hon ibland har snurrat runt tidigare blev perfekta! Jag kände verkligen att jag hade kontroll över varje steg och visste exakt hur jag skulle göra.

Det bästa tipset var nog att jag skulle titta ner. Innan har man ju alltid fått höra att man ska titta upp och får absolut inte sänka blicken, så jag har varit fast i det, men Jill sa till mig att titta ner på hennes hals ibland för att se hur det ska se ut. Synen är ju faktiskt ett sinne man lär med och det hjälpte faktiskt otroligt mycket att se hur hennes hals skulle vara. Det gav mig en mycket bättre känsla av var jag hade yttersidan och yttertygeln som jag annars kan tappa lite ibland och detta hjälpte även sjukt mycket i skolorna.

Andra passet red vi även igenom FEI Lagtävlansprogrammet för det har jag aldrig ridit förut och vi är anmälda till den klassen om ett par veckor. Känns så grymt kul att behärska dessa program nu, för det gick verkligen superbra, så nu ska vi bara visa vad vi går för på tävlingsbanorna också. Det var längesen vi var ute på dressyr nu men vi har första starten 9 april i Trollhättan. Då ska vi rida LA:P1 och FEI Inledande. Är fett taggad!


Detta var tyvärr de enda bilderna jag har från träningen, önska jag hade filmat för hon var så jäkla fin!!

Likes

Comments

En julpuss från Anemon❤️

Likes

Comments

19/11 -16
Hopptävling Båstad
LB+ & LA

Första klassen gick väldigt bra, dock 4 fel i andra fasen men ändå resulterade det i en 2a placering av 17 startande!

Andra klassen började jättebra och Anemon kändes väldigt med mig, tills jag får en total blackout och glömmer helt av vägen! Blir tvungen att lägga en volt och hoppa hindret jag red förbi, men sen kom jag inte ihåg nästa hinder igen så valde att utgå... Jag var väldigt trött i denna klassen för hade inte ätit nått riktigt på hela dagen så tror det var därför, annars brukar jag komma ihåg banan. Så jäkla besviken på mig själv som bara sabbar det, ville så gärna ha en felfri runda och därmed ett kval till MSV! Ååååhhhh!!! Får helt enkelt släppa det och se till att förbereda mig själv lite bättre till nästa gång, dvs att äta innan osv...

Nu har vi iaf ingen mer tävling inbokad innan jul, så nu ska vi träna över vintern framtill vårens tävlingar!!

Likes

Comments

Älskar att det har kommit snö och att den ligger kvar! Det gör kvällarna lite ljusare och är så himla mysigt, ger nästan lite julkänsla😍 Ända nackdelen är att man måste brodda och att hästarna får styltor under hovarna, men det hindrar mig inte från att rida ut ändå!!

Likes

Comments

Här kommer en liten haul från mässan på Elmia Scandinavian Horse Show i Jönköping. Aldrig varit där tidigare men tyckte den påminde om en mindre version av mässan på GHS. Hittade i alla fall många bra saker.

Dressyrträns från Dyon. Anatomiskt skuret bakom öronen och supermjukt läder. Alltid velat ha ett rundsytt träns för tycker det är så snyggt, och är jättenöjd med detta! Passar jättebra och blev skitsnyggt på!!

Grå huva från Harcour. Kommer använda den till vårt gråa hoppschabrak på tävling och till dressyrtävling. Grått är en bra färg till Anemon för det smälter in bra på henne och så ser hennes öron mindre ut än i vita huvor. Hon har faktiskt jättestora öron så måste ta stl full på huvor för att de ska få plats!

Svarta helskodda ridbyxor från Gutos. Vita sömmar och silverdetaljer på fickorna bak.

Ett par basic svarta ridhandksar som var billiga. Sliter ut handskar så fort så har knappt några hela kvar nu, så det behövdes.

Beställde även ett nytt schabrak från Mias Ridsport. "Behöver" ett nytt till tävling för det vi har nu drar sig lite under sadeln och veckar sig. Vad jag hört ska Mia-schabraken ha bra passform och ligga stilla under sadeln. Man fick designa själv så valde ett vitt schabrak med ett kantigt hörn och silverkant. Har sett många som har liknande schabrak och tycker de är riktigt snygga! Måste dock tyvärr vänta 6-8 veckor innan det kommer men det är nog värt det.

Såhär ser det ut fast med en bredare silverkant istället för den svart/vita kanten.

Likes

Comments

Idag blev det en mysig sväng ut i höstsolen. Anemon var pigg, blåste en del. Denna veckan har vi tagit det ganska lugnt, gått promenad två dagar och ridit ut. Tyckte det kändes bra med en sån vecka mellan alla tävlingshelger, för denna helgen är inget inbokat.

Likes

Comments