Header

Hoppning i Borås, en LB+ & en LA+ väntar!! Och som vanligt är man uppe före solen😴

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Är så dålig på att uppdatera, men förra helgen debuterade vi i alla fall FEI! Det var min och Anemons första FEI någonsin!!

Första klassen red vi en LA:P2, vi har alltid två klasser eftersom det oftast går bättre i andra. Det var också ett helt nytt program för oss, jag hade inte ens ridit igenom det en enda gång innan. Hon var inte riktigt framme för skänkeln så hon gick inte lika bra som hon kan, men ändå en helt ok runda med nån småmiss bara. Fick drygt 62% och det stämde bra överens med känslan.

Andra klassen bar FEI inledande. Här var hon bättre framme för skänkeln men inte helt 100 så blev fortfarande lite lång i formen. Någon småmiss här med men inget stort. Mitt mål var 60% och vi fick över 61% så är jättenöjd! Helt klart godkänt i vår debut och väldigt nöjd med henne. Nu är det bara att fortsätta kämpa vidare :))

Likes

Comments

Idag mjukstartade vi med den första tävlingen som blev en pay & jump på Billdals RK. Vi anmälde till den bara några dagar innan eftersom vår hopptränare och vi tyckte det kunde vara bra att ta en lättare tävling innan vi börjar med de riktiga, så detta var den första bästa som kom upp kan man säga.
Vi red två klasser, en 1m (som motsvarar LB) och en 1,10m (som motsvarar LA) och gick felfritt båda.
Anemon var nervösare än vanligt och var väldigt lös i magen, antagligen för det var längesen vi var på en tävling nu, men hon skötte sig lika bra som alltid och var fokuserad med bra energi. Efteråt verkade hon väldigt nöjd.
Man märker inte alls att det var över 3 månader sedan sist, men det var det faktiskt! Anledningen till att vi inte tävlat på länge är egentligen bara att vi bestämt oss för att vila och varva ner under sommaren då vi tävlade mycket i våras, och det är först nu passande tävlingar har dykt upp.

Men nu är vi i alla fall på g igen vilket känns jättebra!

Idag körde vi på en rosa outfit!

Likes

Comments

Hösten har kommit på riktigt nu, träden byter färg och det blir mörkare för varje dag. Jag var ute i skogen med Anemon på en stig jag inte varit på innan, jättemysigt tyckte jag... Tills vi kom tillbaka och hon var full av älgloppor!! Vidriga små kryp som satt nerkrupna i hennes päls, till och med under sadeln, och massa i svansroten! En satt till och med i mitt hår, usch!! Plockade ca 12 st, aldrig sett mer än typ en enda innan! Så ja, tänker inte rida på den stigen något mer på ett tag... Anemon var i alla fall inte alls så upprörd som många hästar kan bli av älgloppor men man märkte att hon var irriterad och att det kliade, stackarn! Förhoppningsvis har jag iallafall fått bort alla nu.

En helt annan sak som jag tänkt på är det här med att det är bra att hästen har man på båda sidorna. Då ska den tydligen vara jämnt musklad, ingen aning om det stämmer men Anemons man har iallafall börjat lägga sig åt båda hållen. Den har bytt sida flera gånger innan men nu ligger den verkligen ojämnt uppdelad åt båda hållen om man inte kammar ner den åt ena sidan, inte så snyggt men kanske positivt då?

Det är ändå lite fint med höstens alla färger och mysigt när det börjar mörkna, om man ska vara lite positiv även fast sommaren officiellt är över :)

Likes

Comments

Idag körde vi med ljusblå outfit på dressyrlektionen för Sofia. Anemon var piggare än vanligt och såg en del spöken, men väldigt bra när den sidan kommer fram på träning så man får chansen att träna på det och få tips. På tävling brukar det ju oftast dyka upp lite spöken så ju mer jag tränar på att hantera det desto bättre.
Vi red igenom FEI inledande en gång inför tävlingen som är om ett par veckor och bortsett från någon småmiss så tyckte jag det kändes väldigt bra. Det är som sagt vår första FEI någonsin så det ska bli väldigt roligt att se hur det går. Jag själv ska bara försöka tänka på att slappna av och rida som hemma, jag vet ju att jag kan så hur svårt ska det vara att göra det på tävling liksom? Svårare än man tror hahah ;)
Planen fram tills dess är att rida som vanligt, varierat med uteritter, hopp o dressyr, och träna in programmet så det sitter! När man är nervös är det en stor hjälp att kunna programmet till 110 så man i alla fall inte rider fel :)

För övrigt tycker jag Anemon bara blir finare och finare hela tiden, allt blir lite bättre och lite enklare för varje gång. Så lycklig över min fina ponny!

Likes

Comments

Vår rosa outfit matchade gårdagens kvällshimmel. Hon kändes fin, men nu ska jag rida henne i en lägre form resten av veckan och låta "tävlingsformen" vila. Då brukar hon orka ännu mer och vara ännu finare när man tagit det lugnt några dagar och sen kräver lite mer igen. 

💗

Likes

Comments

Anemon har redan fått tjockare päls och nu när det varit så varmt har hon blivit väldigt svettig när jag har ridit, så nu var det dags att ta fram klippmaskinen! Hon fick en helklippning och sparade bara pälsen under sadeln.

Passade även på att köpa ett par täcken på Hööks eftersom det var rea, två stalltäcken att ha när det blir kallare så hon håller värmen utan sin päls. Ett marinblått med röda kanter 250g från Amigo och ett marinblått med vita kanter 150g från Fairfield. Båda passade perfekt och blev supersnygga på! Min favorit är det från Fairfield, tyckte det var jättefint med de sydda rutmönstret och de vita detaljerna.

Väldigt nöjd med båda täckena, blir perfekt när det är kallt :)

Väldigt utmattande att vara en provdocka alltså!!<3

Likes

Comments

Igår blev det ett kvällspass i en rosa/grå outfit. Red igenom FEI inledande två gånger, och hon var så himla fin! Mjuk för hand och skänkel och i en jättefin form med mycket energi. Supernöjd med passet, så taggad på att komma ut på tävlingsbanan igen. Senaste tiden har hon känts finare än någonsin!

Vi har även köpt ett nytt träns som är tänkt till hoppningen som jag red med idag och igår. Hennes förra hoppträns satt inte perfekt utan skavde lite, så nu har vi köpt ett micklemträns som är utformat att inte ligga mot tänderna för att vara så skönt som möjligt. Det är även väldigt mjukt och bredare bakom öronen.
Vi köpte det i brunt med gulddetaljer för att matcha vår bruna sadel. På mitten av nosgrimman satt först en ring som är till för typ longering men mamma tog det till en skomakare som tog bort den eftersom vi inte behöver en ring där. Man fick även med spännen som man kunde knäppa fast i tränset och i bettringen för att bettet ska ligga stadigare men jag upplevde att hon blev stummare i munnen eftersom spännena höll tillbaka bettet så föredrar att rida utan dem.

Hon kändes som sagt jättefin igår och verkade trivas i tränset, och även idag red jag med det på hoppträningen och hon kändes hur fin som helst. Sitter väldigt bra på henne, riktigt nöjd med köpet!

Ska även ha ett nytt dressyrträns och även det vill jag ha ett anatomiskt för att de sägs vara väldigt bekväma. :)

Likes

Comments

Förra veckan var vi på dressyrträning för Liza och Sofia, två grymt duktiga tjejer. Det var andra träningen för dem och jag fick många bra tips på övningar och knep att ha med sig på dressyrbanan. Jag hoppas få in lite mer regelbundna dressyrträningar nu eftersom vi inte riktigt haft någon dressyrtränare att rida regelbundet för innan. I hoppningen tränar vi tex varje söndag för Augusta Speiser och vissa torsdagar för Ted Nätterqvist vilket funkar jättebra. Senaste tiden har jag mest klarat mig själv i dressyrandet och ridit för min mamma när hon varit med och det har ju funkat bra det med, men nu hoppas jag få in fler riktiga träningar också!

Anemon var i alla fall jättefin, hon gick bättre än på länge! Hon verkar ha vilat sig i form under sommarlovet, jag tror det har gjort henne gott att få ta det lite lugnt och äta näringsrikt gräs under ett tag och låta kroppen vila ut och bygga upp sig. Nu är vi taggade på höstens tävlingar!

På tal om tävlingar har vi just anmält oss till vår första FEI!! Den är om någon månad och som förklass ska jag rida LA:P2, så det blir två helt nya program. 

Jag har nästan svårt att ta in det, det känns så sjukt eftersom hon aldrig tävlat mer än någon enstaka LC flera år innan vi köpte henne i dressyr. Vi har jobbat så hårt för detta, från att lära oss göra stadiga skänkelvikningar som vi hade jättesvårt för i början och ens att fatta rätt galopp och bryta av från galoppen... Så mycket vi jobbat med och som under tiden bara blivit bättre och bättre utan att man märker det. Det är först när man går tillbaka och kollar på filmer från de första dressyrtävlingarna eller från när jag provred henne för första gången man verkligen ser hur sjukt mycket som hänt! 

Så nu ska vi i alla fall rida vår allra första FEI i hela våra liv, tillsammans! Det kommer dock bli den första tävlingen efter sommaren och två helt nya program som sagt, så jag har inte jättehöga förväntningar. Mitt mål är att få minst 60% men även om det skulle gå sämre är jag glad att vi ens är där! 

Så stolt över min fina ponny!!!Likes

Comments