Header

Denna helgen red jag två pass för Jill Flygare. Anemon var grym båda passen och jag fick massa nyttiga tips som funkade skitbra! Jag hittade yttersidan mycket bättre och när jag har koll på den går hon så jäkla stadigt och koncentrerar sig inte på andra saker. Hon blev så himla lätt och bärig, flyttade verkligen vikten till bakbenen och gick så jäkla fint hela passen. Kände att hon var trött i slutet på det sista passet men hon ställde upp till 100 och gjorde sitt bästa! Skolorna som kan vara det svåraste enligt mig gled på hur bra som helst som vi aldrig gjort annat, och bakdelsvändningarna där hon ibland har snurrat runt tidigare blev perfekta! Jag kände verkligen att jag hade kontroll över varje steg och visste exakt hur jag skulle göra.

Det bästa tipset var nog att jag skulle titta ner. Innan har man ju alltid fått höra att man ska titta upp och får absolut inte sänka blicken, så jag har varit fast i det, men Jill sa till mig att titta ner på hennes hals ibland för att se hur det ska se ut. Synen är ju faktiskt ett sinne man lär med och det hjälpte faktiskt otroligt mycket att se hur hennes hals skulle vara. Det gav mig en mycket bättre känsla av var jag hade yttersidan och yttertygeln som jag annars kan tappa lite ibland och detta hjälpte även sjukt mycket i skolorna.

Andra passet red vi även igenom FEI Lagtävlansprogrammet för det har jag aldrig ridit förut och vi är anmälda till den klassen om ett par veckor. Känns så grymt kul att behärska dessa program nu, för det gick verkligen superbra, så nu ska vi bara visa vad vi går för på tävlingsbanorna också. Det var längesen vi var ute på dressyr nu men vi har första starten 9 april i Trollhättan. Då ska vi rida LA:P1 och FEI Inledande. Är fett taggad!


Detta var tyvärr de enda bilderna jag har från träningen, önska jag hade filmat för hon var så jäkla fin!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

En julpuss från Anemon❤️

Likes

Comments

19/11 -16
Hopptävling Båstad
LB+ & LA

Första klassen gick väldigt bra, dock 4 fel i andra fasen men ändå resulterade det i en 2a placering av 17 startande!

Andra klassen började jättebra och Anemon kändes väldigt med mig, tills jag får en total blackout och glömmer helt av vägen! Blir tvungen att lägga en volt och hoppa hindret jag red förbi, men sen kom jag inte ihåg nästa hinder igen så valde att utgå... Jag var väldigt trött i denna klassen för hade inte ätit nått riktigt på hela dagen så tror det var därför, annars brukar jag komma ihåg banan. Så jäkla besviken på mig själv som bara sabbar det, ville så gärna ha en felfri runda och därmed ett kval till MSV! Ååååhhhh!!! Får helt enkelt släppa det och se till att förbereda mig själv lite bättre till nästa gång, dvs att äta innan osv...

Nu har vi iaf ingen mer tävling inbokad innan jul, så nu ska vi träna över vintern framtill vårens tävlingar. Då jävlar tänker jag sätta de där kvalen!!

Likes

Comments

Älskar att det har kommit snö och att den ligger kvar! Det gör kvällarna lite ljusare och är så himla mysigt, ger nästan lite julkänsla😍 Ända nackdelen är att man måste brodda och att hästarna får styltor under hovarna, men det hindrar mig inte från att rida ut ändå!!

Likes

Comments

Här kommer en liten haul från mässan på Elmia Scandinavian Horse Show i Jönköping. Aldrig varit där tidigare men tyckte den påminde om en mindre version av mässan på GHS. Hittade i alla fall många bra saker.

Dressyrträns från Dyon. Anatomiskt skuret bakom öronen och supermjukt läder. Alltid velat ha ett rundsytt träns för tycker det är så snyggt, och är jättenöjd med detta! Passar jättebra och blev skitsnyggt på!!

Grå huva från Harcour. Kommer använda den till vårt gråa hoppschabrak på tävling och till dressyrtävling. Grått är en bra färg till Anemon för det smälter in bra på henne och så ser hennes öron mindre ut än i vita huvor. Hon har faktiskt jättestora öron så måste ta stl full på huvor för att de ska få plats!

Svarta helskodda ridbyxor från Gutos. Vita sömmar och silverdetaljer på fickorna bak.

Ett par basic svarta ridhandksar som var billiga. Sliter ut handskar så fort så har knappt några hela kvar nu, så det behövdes.

Beställde även ett nytt schabrak från Mias Ridsport. "Behöver" ett nytt till tävling för det vi har nu drar sig lite under sadeln och veckar sig. Vad jag hört ska Mia-schabraken ha bra passform och ligga stilla under sadeln. Man fick designa själv så valde ett vitt schabrak med ett kantigt hörn och silverkant. Har sett många som har liknande schabrak och tycker de är riktigt snygga! Måste dock tyvärr vänta 6-8 veckor innan det kommer men det är nog värt det.

Såhär ser det ut fast med en bredare silverkant istället för den svart/vita kanten.

Likes

Comments

Idag blev det en mysig sväng ut i höstsolen. Anemon var pigg, blåste en del. Denna veckan har vi tagit det ganska lugnt, gått promenad två dagar och ridit ut. Tyckte det kändes bra med en sån vecka mellan alla tävlingshelger, för denna helgen är inget inbokat.

Likes

Comments

KM dressyr Torslanda Ridklubb
22/10 -16

På KMet bestämde jag mig för att testa det högsta ponnyprogrammet FEI Mästerskap som träning, för tanken är ju att börja tävla de klasserna nu och framöver.

Anemon kändes fin och verkade trivas på hemmaplan. Det ösregnade ute på framridningen så det tog en stund att mjuka upp henne men tyckte jag hade henne fint mellan hand och skänkel när vi gick in på banan.

Hon var fin även på banan och är supernöjd med rundan. Det blev några onödiga småmissar men det är ju bara sånt som händer. Vi fick i alla fall 64,39% och är jättenöjd!! Nu var tävlingen inte nationell men på nationella FEI Mästerskapsprogram är 65% ett SM-kval, så för att bara varit första gången vi red programmet är jag uppriktigt stolt över vår prestation! Tänk att när jag fick hem henne hade hon bara gått någon enstaka LC i dressyr och jag hade som högst tävlat LB, så tillsammans har vi tagit oss från ostadiga LC-rundor till de högsta ponnyklasserna!

Lite synd var att vi inte tog första klassen som huvudklass men hade ju inte räknat med att det skulle gå så bra, så vi hade LA:P1 som själva klassen till KM. Fick lite mer missar i denna och hon blev lite spänd vid en del då det var någon utanför som bankade i väggen, men är ändå nöjd och tyckte ändå det gick bra. Fick 63,947% och tyckte det var rättvisa %.

Känns fortfarande så himla bra sedan FEI-klassen, som ett bevis för att vi är redo för de klasserna nu! Inga ord beskriver hur stolt jag är över fina lilla Anemon❤️

Likes

Comments

Hopptävling Borås LB+ & LA+
15/10 -16


I helgen var vi ute på vår första "riktiga" hopptävling sedan våren.

Första klassen LB+ blev det väldigt stressigt till. Först så var vi lite sena så jag fick typ rida fram på framhoppningen men Anemon kändes pigg och uppmärksam och verkade inte påverkad av det. Sedan när jag skulle in på banan ropade de upp "Rebecka", men då hette hon som skulle in efter mig tydligen samma sak så hon trodde det var hennes tur och gick in istället. Det är ju alltid två på banan, den som hoppar och den som ska hoppa efter, så när det var min tur att hoppa banan förstod de ju att det var fel person på banan.

Jag fick ca 10 sekunder på banan innan jag skulle starta för fick ju inte vara inne när den före mig hoppade, så hann inte visa henne banan alls typ. Därför hade hon nog fokus på publiken vid ett hinder som var precis bredvid läktaren eftersom hon inte sett den tidigare och glömde bort fötterna så tog med oss en bom ner. Lite surt med en rivning i grundomgången men hade ändå en jättebra känsla och är jättenöjd med henne. 

Jag måste erkänna att jag var ganska nervös inför LA+ eftersom jag aldrig tävlat så högt innan. På träning brukar vi hoppa banor upp till 1,20m men det blir ju en annan sak utan tränare och framför en publik. 

Men hur nervös jag än är innan så blir jag alltid lugn när jag väl sitter i sadeln, för vi känner varandra så bra nu så det är som jag vet vad hon tänker. Vi har blivit ett så bra team och jag litar på henne lika mycket som hon litar på mig. Det gör att jag aldrig blir osäker på henne, det finns liksom ingen tvekan utan båda är lika fokuserade. 

När man väl är på banan tänker man inte så mycket utan är bara fokuserad på hinderna, och det kändes så himla enkelt! Vi hade ett bra flow genom hela banan och det kändes helt enkelt lätt. Tyvärr fick vi ett pet och även ett tidsfel, men är supernöjd med rundan och med oss båda två!

Det jag kunde gjort bättre är att ha haft ett högre grundtempo mellan hindrena. Är extra nöjd att vi klarade alla hinder jag från början tyckte verkade svåra och som många rev, det vi rev var egentligen mer otur.

105cm

105cm

115cm

115cm

Likes

Comments

Hoppning i Borås, en LB+ & en LA+ väntar!! Och som vanligt är man uppe före solen😴

Likes

Comments