Header

Idag var vi på Bollebygd och red en LA:P1, första tävlingen på ganska länge och det gick super! Trots att hon busade lite och skyggade i något moment fick jag snabbt tillbaka henne och kände att hon var med mig hela tiden ändå. Dressyrträningarna för Jessica har verkligen lönat sig, tycker det var stor skillnad!

Vi red i alla fall ihop 67.5% och vann!!

I lördags var vi i Vetlanda på utställning och tävlade om Årets Ponny 2017. Eftersom förra utställningen gick så bra fick vi vara med där och representera Svenska Ridponnys bland massa olika ponnyraser. Det tråkiga var att det regnade så hon var inte lika taggad på att visa upp sig som vanligt för hon frös nog. De utsåg bara en vinnare och gav inga poäng eller nått så vi kom delad 2a med alla andra fina ponnys kan man väl säga :)

Helt otroligt att vi bara åkte på riksutställningen för att det var nära och en rolig grej att se hur det går, och så gick det så himla bra! Kul att hon får visa vilken snygging hon faktiskt är❤

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Min och Anemons 3:dje utställning och det gick superbra, över förväntan! Riksutställning för Svenska Ridponnys i Bollebygd, först vinner hon i sin grupp och sedan tar hon BIS reserv!! Helt otroligt när häst efter häst gick ut ur ringen och det tillslut bara var vi och en hingst kvar, med exakt samma poäng som Anemon! 99888 och 42p, och med det blev hon alltså Best In Show reserv och kvalade att vara med och tävla om årets bästa ponny 2017 redan nästa helg i Vetlanda!! Men jag är inte förvånad, alltid vetat att hon är den finaste ponnyn ❤❤

JAG fick även priset som bästa visaren, hur coolt med tanke på att jag inte har mycket erfarenhet alls?? Detta verkade helt enkelt vara vår grej hahah!

Likes

Comments

...för Jessica Nordin fick vi in idag igen. På slutet var Anemon superfin, ett av våra bästa pass hittills! Får sån motivation av dessa träningar eftersom jag verkligen förstår hur det ska vara och lär mig så mycket. Största fokus är takten som ska vara samma i hela mig och i henne. När vi får till det blir vi verkligen samspelta. Såå roligt när Anemon går så bra!!

Blev lite sent, kom precis tillbaka till vårat stall nu... Men värt det för träningen!

Likes

Comments

Min och Anemons sommarlov i bilder! Vi har hållt igång hela sommaren även fast hon gått på bete dygnet runt, men sommarlov är ju ändå sommarlov så vi har såklart tagit det lite lugnare med mycket barbackaturer och uteritter och bara haft det roligt! Startade även en LA:P1 och Lagtävlan för ponnyallsvenskan i Sotenäs och tog en andraplacering i båda. Men nu är vi tillbaka på Torslanda och träningen börjar på allvar igen :)

Nöjd ponny :)

Likes

Comments

Igår tränade vi dressyr för Jessica Nordin för första gången. Fick mycket nya tips och tyckte det kändes väldigt bra så förhoppningsvis blir det fler träningar framöver!

Likes

Comments

Tanken har ju som sagt varit att stå kvar på Torslanda RK och låta Anemon gå där över dagarna i en stor hage med kompisar. Det slutade dock med att de hon skulle gå med flyttade så det endast var hon och en till kvar och han som äger hagen vill ha minst 3 hästar där + att det är svårt med bara 2 hästar när man ska ta in en så den andra blir ensam osv.

Så det slutade med att den bästa lösningen blev att flytta tillbaka till stallet vi har stått på de två föregående somrarna vilket är jättemysigt! Anledningen till att vi från början tänkt stå kvar på Torslanda RK är att det finns bättre träningsmöjligheter eftersom där finns manege osv. Men tanken är fortfarande att hålla igång henne och träna så gott det går, det är ganska nära mellan stallen så det är bara att ta transporten och åka ner till Torslandas manege och rida ibland! Dessutom finns det massor med fina ridvägar och trivs jättebra i stallet så det går absolut ingen nöd på oss ändå❤

Och Anemon verkar mer än nöjd att träffa sina sommarkompisar igen!!

Likes

Comments

Nu är det snart dax för sommarbetet så låter Anemon beta en stund varje dag för att vänja henne vid gräset. Detta året ska vi stå kvar på Torslanda RK och hon ska gå ute i en stor hage över dagarna med en kompis, som det ser ut nu i alla fall. Planerna är att hålla igång henne och rida som vanligt.

Idag tog jag hackamoret och satt på henne, istället för att leda henne som jag brukar :)

Likes

Comments

Denna våren har vi debuterat FEI Mästerskap och Lagtävlan nationellt, de två högsta programmen som går att rida på ponny. Än så länge har vi gjort 8 starter i dessa klasser och vi har fått mellan 60-63% på alla utom på två i Lagtävlan där vi gjorde en del missar och fick ungefär 59%.

Igår var vi på Hallands Equestrians Ridsportförening och red FEI Mästerskap på 63,902% där en domare satte 65,366% vilket är de bästa % vi fått hittills i denna klassen! 65% är ett kval till SM och det är inte långt ifrån de procenten vi ligger så jag är supernöjd. Vi red även LA:P1 på drygt 68% trots en stor miss (galoppinslag i travökningen) och hamnade därför 0,5% från en andraplacering. Det var lite surt men är jättenöjd med Anemon som skötte sig jättebra och med de fina procenten!

Tidigare har jag berättat att jag haft problem med att Anemon blir spänd och ser spöken på banan. Jag hade nästan glömt av det för det är verkligen så gott som helt borta nu! Det beror nog dels på att jag hela tiden lär mig rida henne bättre och bättre och hon känner sig tryggare och litar på mig, men tror även det beror på att hon börjar förstå vad dressyr egentligen går ut på och börjar tycka det är roligt! Man märker jättetydligt på henne hur nöjd hon är varje gång vi går ut från banan och hon har verkligen börjat lyssna på mig och försöker hela tiden göra sitt bästa. Hon anstränger sig verkligen och kämpar för att göra det jag ber henne om så bra hon kan. Ställer alltid upp för mig och har det största hjärtat, älskar henne otroligt!

Vi utvecklas tillsammans för varje tävling och vi strävar åt att visa upp det domarna vill se och det ger resultat! Vi blir faktiskt hela tiden bättre, det går hela tiden framåt sakta men säkert! För vi har inte gått från LC:1 till de högsta klasserna på en vecka, men nu är vi här och nu ska vi bara fortsätta utvecklas för varje dag! För allt man gör ger erfarenhet, även de gånger de inte går så bra. :)


Hallands Equestrians Ridsportförening

Nöjd och glad ponni :)

Föreningen Mantorps Ryttarna

Hästhagens Ryttarförening

Finaste som finns <3

Likes

Comments