Foto, Makeup

Alltså ni vet ju att jag ÄLSKAR smink. Och på senaste tiden har jag införskaffat mig en hel del nya favoriter som gör mitt smink så on fleek :) Bland annat den här produkten. Och även den här . Testa!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Resor

Önskeinlägg besvaras, förstås!! Så nu ska jag berätta om mina reseplaner i Januari.

Den andra Januari reser jag iväg mot Melbourne, SJÄLV. Tidigare var jag väldigt nervös inför att flyga själv, men alla har bara sagt att det kommer att gå bra, och i nästan alla fall ordnar det ju sig alltid. Jag menar jag är verkligen inte rädd för att planet kommer störta eller något sånt, e lixom inte en rädd person. Men däremot så är jag en blandning av kontroll freak och vimsig, oklart javet. Men alltså, jag vill ha kontroll på situationen men på samma gång så är jag väldigt hetsig och vimsig ibland, speciellt i stressiga situationer. Skärper lixom inte till mig (förutom på jobbet eller skolan i stressiga situationer, där blir jag väldigt effektiv) utan börjar istället vimsa runt. Men så länge jag bara skärper till mig, vilket jag förstås kommer göra när jag är tvungen så tror jag att det kommer gå hur bra som helst.

Tänk att få resa med dessa, två av mina allra bäste vänner som båda befunnit sig utomlands hela hösten ❤

I Melbourne kommer jag att möta upp Becca som befinner sig där hos en au pair familj. Där kommer jag då att även träffa Alexandra och vi två ska då bo hos Beccas au pair familj i dryga två veckor! Vi har inte planerat så mycket ännu i detalj åså, men jag är verkligen personen som vill ta dagen som den kommer när jag reser. Orkar inte planera dagarna i detalj lixom. Men något vi åtminstone ska göra är att åka till Sydney en dag! Alltså så sjukt att jag skriver att jag ska åka till Sydney, det är lixom en dröm för mig, seriöst. Och det kanske låter löjligt men är så otroligt taggad på att dra ut och festa utomlands igen, för som ni vet är detta en person som ÄLSKAR att festa :))

Efter detta åker vi sedan ännu en vecka till Nya zeland och bor hos Alexandras familje bekanta. Det är något som känns ännu längre bort? Fattar lixom inte att jag ska få resa till Nya zeland också? Detta är så sjukt för mig som aldrig varit utanför Europa. Men ja! Så ser det ut. Mitt 2018 kan ju absolut INTE på något sätt börja bättre. Och ni förstår nog inte ens hur mycket jag behöver lite ledighet nu. Har jobbat helt galet mycket nu de senaste veckorna, mycket mer än tidigare i höst. Så det kunde inte sitta bättre med en resa snart.

antique, architecture, and beautiful-bild

australia, city, and harbour-bild

mountains-bild

Alltså alla ställen ser ju så sjukt fina ut på weheart it bilder.. Speciellt Nya zelands natur alltså.. Kommer ju tappa hakan. Ni får ju verkligen förvänta er MASSOR med bilder :)

Likes

Comments

Åsikter

Om ni trodde att jag missat #övistoo och #dammenbrister. Nej det är väl klart att jag inte missat det. Och jag tycker självklart att det är en revolution som är här nu. Detta är livsviktigt. Jag har själv tidigare skrivit några inlägg som berör detta ämnet. Bland annat det här & det här. Om ni vill får ni gärna läsa dem också.

Är bara så paff och mållös över att absolut ingenting händer. Det har stått stilla så fruktansvärt lång tid, tills nu. Att alla dessa jäkla svin (män) ska få komma undan så lätt. Att de ska få ta ifrån våra kvinnors värde, respekt, liv så lätt gång på gång. Att de ska få genomföra en BROTTSLIG handling ostraffat så många gånger.

En vän öppnade upp sig för mig om ett övergrepp hon hållit hemligt. Hon orkade inte berätta åt alla. Hon orkade inte ta upp det med förövaren för hon visste att han inte skulle få vad han förtjänade ändå. Och hur ofta är det inte såhär? Att vi som kvinnor förminskar, bortförklarar och håller det hemligt. Att vi inte ens INSER att ett övergrepp har skett och skämtar bort det, försöker förtränga det. Men det går inte i all evighet. En dag bubblar händelserna upp till ytan, förr eller senare. Och om inte så följer dom med en, resten av livet. En parasit som aldrig vill ge med sig. Som äter upp en inifrån. Det är på grund av detta som en revolution måste ske. Allt bara måste ut. Stigmat kring våldtäkter MÅSTE upphöra. Vi SKA prata om det vi varit med om. HÖGT SÅ DET HÖRS. För nu fan får det vara nog.


För mig handlar det inte om att berätta min historia längre, eller att berätta andras. För mig handlar det om att de svinen som gör detta varenda dag, runtom i världen, och går ostraffade, ska börja tänka till. Att varenda man där ute ska tänka till efter att ha läst dessa fruktansvärda berättelser, tagna rakt ur vardagen. Verkligheten. Jag vill att ni ska rannsaka sig själv. Tänka efter vad ni gjort? Har ni tagit på någons kropp emot personens vilja? Har ni kallat någon för hora? Har ni skickat en oösnkad dickpick? Har ni haft sex med någon bara för att få njutning och komma själv? Har ni ropat eller visslat efter någon? Ja visst. Då har ni gjort bort er. Då har ni förminskat en annan person och sexuellt trakasserat någon. Tänk efter. Minsta lilla ansträning krävs för att en attityd förändring ska ske.

För allt jag vill och allt jag brinner för i slutändan, är att kvinnor, transpersoner, bögar, utveckling störda ja ALLA ska bli behandlade med respekt och på samma jävla grunder som heteromannen. För det är heteromannen som sitter på makten idag och har suttit på makten i alla dessa år och han som måste ändra sin attityd.

Jag och min kropp. Min kropp som varit med om jobbiga händelser men som är så stark idag. En kropp jag inte gömmer, hatar, eller är osäker i längre. Den duger fan bra som den är. Och jag tänker visa den hur mycket jag vill. En dag kommer den inte vara ett sex objekt längre och jag ska kämpa tills den dagen är här.

Likes

Comments

Resor

Förra helgen besökte jag och Lotta Stockholm! Vi bodde hos Daniela och hängde förstås med henne jätte myket ❤ Åt SÅ god mat, drog ut en kväll och shoppade massor haha.. Slösade så mycket pengar men det var de värt! Väldigt skönt att få miljö ombyte i några dagar.

Dock är det helt sinnessjukt dyrt att gå ut och festa i Stockholm precis som det är att bo där.. Har du lixom ett vanligt jobb som ungdom och inte är typ bloggare eller nån offentlig person som tjänar lite extra är det ju fan omöjligt att skaffa egen lägenhet. Det är nog främst därför man inte börjar studera direkt efter gymnasiet, eftersom att de flesta vill spara ihop lite pengar. Här i Vasa är det ju löjligt billigt att bo mitt i stan.. Vi har en stor och fin trea MITT i stan och vi betalar 420 euro för den. Dock blir jag ju alltid lite mållös över hur fin stad Stockholm faktiskt är, och så finns det ju så enormt mycket mer möjligheter där, man blir lixom inspirerad varje gång man går utanför dörren.

Så nackdelar och fördelar med allt! Blir lixom mer och mer säker på att jag vill flytta till Sverige och studera i höst för varje dag som går. Nu är vi snart inne i December igen.. Tiden flyger! Snart bara lite på en månad tills jag åker till Australien och Nya Zeland för några veckor. Längtar så ofattbart mycket, men tills dess ska jag jobba lite till och fira jul. Trots att jobbet går mig lite på nerverna just nu., men thats life! PUSS.

Likes

Comments

Hej igen!! Vaknade upp med världens torraste hals natten till tisdag som sedan nästa natt höll mig vaken. På morgonen hade jag så uppsvällda tonsiller så jag var tvungen att kolla upp halsen, och jap angina var de. Så blev två hemma dagar för mig med en otroligt ond hals. Som tur kickade antibiotikan in snabbt så kände mig helt återställd redan i Lördags typ. Men så under dessa dagar har jag hittat massa nya roliga tidsfördriv som jag tänkte tipsa om.

1. Stranger things. Världens bästa serie verkligen.. efter game of thrones förstås :) Men så otroligt bra gjord och bästa skådespelarna. Så bra musik och unik story. Handlar alltså om en pojke som blir spårlöst försvunnen och hans bästa vänner, familj och polis som försöker hitta honom. Allihopa dras då in i en jävligt creepy onaturlig värld typ. Till och med JAG tycker detta är skrämmande. Det är typ onaturligt men ändå inte så konstigt att det inte går att nå. Ni MÅSTE se. Är så arg att jag nu måste vänta så länge på säsong tre..

Bildresultat för stranger things

2. Happy death day. Jag kollar ju aldrig film just för att jag blir så uttråkad men hittade en kanoon bra en. Var väldigt skeptisk inför den eftersom den var tänkt att vara skrämmande. Men istället var den en riiktigt bra typ drama/thriller? film. Jag både skrattade och grät till den. Kan inte sätta fingret på vad som var så bra? Men huvudpersonen var riktigt girl power också. Seee!

Och så två stycken poddar som jag upptäckt!! Forni & Hamilton. Drivs av michalea forni och hamilton, vilket man kanske fattar av namnet lol. En annorlunda podd ändå och så fin på nåt sätt. De pratar mycket om känslor av olika slag, brustna hjärtan och sorg och sånt. Jag gillar ju djupa poddar och det är verkligen den här!

Och via denna hittade jag sedan en podd på spotify! Equalizer. Där Linnea Henriksson som jag älskar, intervjuar kända kvinnor inom musikbranchen. Jag älskar musik och jag älskar kvinnor, kan ju inte bli bättre podd!


Och sist så vill jag ännu tipsa om en youtube kanal jag iof följt en låång tid men inte kollat på desto mer? Men som jag nu på nåt sätt funnit pånytt! Wild daze. Eller Mika som hon heter. Hon är verkligen så ärlig, fin och personlig i sina videos. Stor inspirationskälla på instagram är hon, men har lixom glömt att hon har youtube också. Vloggar är ju mina aabsoluta favorit typer av videon om jag kollar youtube, men hon gör massa annat. Mycket lookbooks. Kolla in!!

Hoppas ni fått lite tips på vad ni kan fördriva tiden med i dessa sjuk tider :-) och minns att dricka litervis vatten och även ett till tips, varmt vatten med pressad citron saft. Jag tycker det är sjukt gott och det gör susen. ❤

Likes

Comments

 Men alltså hur kul helg hade inte jag i Umeå igen? Förutom provet då, det var ju mest ganska svettigt :-) Men jag fick bo hos bästa Lisa den här gången, så nu har jag sett två områden man kan bo på i Umeå. Hanna bodde hos Becca som bor precis brevid typ så det var perfekt. Vi fixade tacos på Fredag kvällen och myste sönder. På lördag efter provet hade vi typ inga planer så vi bara drack vin hos Becca och tog sedan bussen till stan. Och helt spontant så slutade vår kväll på Lorentz konsert haha! Så jäkla kul! 

 Skrev alltså högskole provet så kan ju även berätta lite om hur det var uppbyggt, om nu någon är intresserad! Tänker att det kan ju vara så, jag visste ju inget. 

Så dagen började kl 8 med info typ, men själva provet började kl 9 om jag minns rätt. Man MÅSTE ha ett pass med sig ifall man kommer ifrån Finland! Sedan bestod provet av 5 pass, om jag minns rätt här också haha. I vårat fall var det två verbala delar bestående av en kortare läsförståelse (Motsvarar engelska läsförståelse men på svenska) och även en kortare läsförståelse på engelska, ett antal ord som man ska välja rätt beskrivning på och menings uppbyggnader där det saknas ett antal ord, vart man då ska placera rätt alternativ. Till alla frågor finns alltså typ 4 olika svars alternativ och man ska välja rätt.

 Sedan var det även 3 delar "matte"  typ. Den delen bestod av ganska vanliga ekvationer, linjesystem, problemlösning och sånt som man haft i kort matte i gymnasiet typ. Den nivån. Och också diagram och statistik uppgifter. Till de fanns också svars alternativ. Det svåra var ju att man hade 55 min tid per pass. Speciellt matte delarna blev alldeles för stressiga för mig, fick alltså bara gissa på ganska många frågor. Men som tur ströks den matte del som enligt mig gick sämst. De stryker alltid en del av fem delar, slumpmässigt. Mellan provpassen hade man då en 15 min rast alltid för att återhämta sig typ, och mitt på dagen hade vi en timmes mat paus. 

 Måste ändå ärligt säga att jag tyckte att frågorna var lättare än jag trodde de skulle vara, så vi får se! Kanske det gick helt okej ändå! Ska inte säga nåt lol, kanske gick åt skogen också :-) Men hoppas på att jag skrapat ihop några poäng iallafall så jag har chans att dra till Sverige!

Likes

Comments

Tankar, Åsikter

Me too. En hashtag som går het just nu. Tyvärr. Att vi som varit med om sexuella övergrepp av någon form ens ska behöva uppmärsksamma det och KÄMPA för att våldtäkts kulturen bland män ska upphöra är fan inte klokt. Det är ju inte psykopater eller galningar som utför våldtäkter heller, det är vänner, bekanta, ja. Vi känner alla någon. Men vi erkänner inte det.

När jag var i yngre tonåren, sisådär 13-15 år, hade jag en enorm respekt för pojkar. I högstadiet var det vi flickor som anpassade oss efter de populära pojkarna. Alla fester och planer var på deras villkor. Det bästa jag kunde höra var en pojke säga att jag hade en bra röv, stora bröst eller en bra kropp. Att en pojke ville hångla eller sa att jag var snygg gav en falsk känsla av lycka, uppskattning. Jag insåg inte mitt eget värde över huvudtaget helt enkelt. Jag skulle ha varit ett så lätt byte för våldtäkt under den här tiden, eftersom att jag också syntes och hördes så mycket. Jag tog mycket plats trots att jag på samma gång var så enormt osäker och beroende av pojkars bekräftelse.

Som pojkarna pratade om våra kroppar, och även om mina vänners kroppar när jag var med var ju rent ut sagt förjävligt. Rangordnade, betygsatte varenda jävla detalj med våra utseenden. Och att jag inte sa något skäms jag för så enormt mycket idag. Men hade helt enkelt för stor respekt för dom.

Jag och mina flick kompisar pratade aldrig om pojkarnas kroppar. Det var lixom inte ett samtals ämne. Och aldrig någonsin när vi var ute och dansade på ungdomsdans (som man gjorde på denna tid, solf, åminne, ni som vet, vet :)) slog tanken mig att slå på någon pojkes röv eller krypa in med händerna under hans kläder. Men det hände redan här så många gånger. Kan lixom räkna gångerna jag faktiskt hånglade med någon för att JAG ville det.

För att inte tala om hur många oönskade äckliga meddelanden jag fått skickade till mig när jag lagt upp en del bilder på min instagram. Åt er som inte följer heter jag rebeccaawik. Och kan ju säga som så att jag inte bryr mig ett skit längre. Jag har kontroll över min kropp och jag äger den. Alltså publicerar jag precis vad jag vill. Men väldigt många pojkar verkar inte förstått min mening med till exempel en bild på röven.

Jag har haft sex emot min vilja för att jag inte ORKAT eller VÅGAT säga nej. Och det värsta är att jag insett det så sent som nu på sista tiden, för jag har ju tänkt att det är ju så pojkar är. Dom är ju så kåta. De vill ju alltid ha sex och vi ska ställa upp. Men halå? Flickor är väl precis MINST lika kåta. Vi håller oss bara på avstånd. Vi kan förstå ett nej. Och vi kan ACCEPTERA ett nej. Fast det egentligen inte borde ha något med ett kön att göra eftersom ett kön är en väldigt obetydlig sak egentligen. Men nu ser samhället ut som det gör.

Vi är alla bara människor som måste arbeta tilsammans och ta vårt ansvar, vi måste säga till och ingripa fast det kan vara skrämmande. Och ni som någongång ser ett övergrepp ske, gör något. Snälla. För det är det som förändrar. När alla kön som finns går tilsammans emot våldtäkts kulturen, vi som blivit utsatta klarar det inte ensam. ❤

Och så vill jag uppmärksamma ett otroligt välskrivet och bra inlägg skrivet av Janina. HÄR . SÅ BRA

feminism-bild

Likes

Comments

Hej hej halåå på er igen!! Nu har ännu en helg passerat och datumet visar 16 Oktober.. Hur ens? HUR är det Halloween om nån vecka och därmed första veckan av November snart. HUR har butikerna börjat sälja julkalendrar och liite jul pynt till och med.. Jag fattar inget! Det här året börjar redan lida mot sitt slut? Jag som hela tiden tänkte att högskole provet är långt borta, men det ska jag skriva nu på Lördag? Fattar absolut ingenting! Tiden flyger, och det känns av mer nu än någonsin.

Har dock bestämt mig för att bara leva och göra roliga saker tills efter resan och satsa på att komma in till nån skola då. För jag orkar inte fundera mer på det. Det blir bara myket bättre så! Högskole provet skriver jag nu den här gången mest endast på skoj nästan, och för erfarenhet. Så det blir det en trip över havet till Umeå igen på Fredagen. Ska bli kul! Man hålls ju fan inte på ett och samma ställe nångång.. Men efter de här ska jag vara hemma några helger i alla fall :-) Jag trivs ju ändå väldigt bra här i vår lägenhet. ❤


Hade den toppen på mig i Lördags och alltså what? Inte heller min stil eller hur!! Men gillade den såå mycket! Vad händer med min stil.. Jag byter typ alltid emellanåt..

Och Jag MÅSTE tipsa er om en sjuuukt sevärd film som jag såg på bio i Lördags med my friendss. Snowman. En film baserad på Jo nesbös bok snömannen, alltså utspelas filmen i Norge och massa svenska skådisar medverkar, men filmen är på engelska och har en brittisk produktion bakom sig. Invecklat haha! Men iallafall så sevärd. Det var typ en kriminal thriller film, alltså inte en skräckis obs! Väldigt bra. Kunde lixom gå och betala för att se den igen lätt. 

Likes

Comments

Resor, Vänner

Förra Fredagen tog jag tåget till Helsingfors och sedan båten till Tallin, men bästa Wilma som sällskap <3 Båt resan gick såå mycket fortare än vad båtresan till Umeå går, trots att de är nästan lika långt avstånd.. vilket var tummen upp!

Och vistelsen i Tallin gick också vääldigt fort, så skulle gärna åka tillbaka igen och se mer! Men vi hann med lite shopping, som va helt okej! Hade en aning bråttom igenom alla butiker så skulle säkert ha fått mer utav shoppingen med mer tid, men köpte åtminstone ett par klackar ifrån River island som jag dör för, typ. Sjukt värt köp. Och jag vet att klackar egentligen inte är min grej, men jag vill att det ska bli min grej! Eftersom att jag känner mig så mycket äldre och mognare i klackar👼 lol. Vi tog också en öl med Wilmas klass kompisar som också var i Tallin samma dag vilket var super kul!

Nästa dag tog vi bussen till Åbo för att träffa på Sofia <3 Där gjorde vi mat och blueberry shots och drog ut i nattlivet :-) Blev väl en aning senare kväll än jag hade tänkt men på något sätt hann jag i tid till bussen hem kl 11. Var så jäkla trötttt. Usch. Vill aldrig åka den bussresan igen själv haha, men de väl inget jämfört med hur lång flygresa jag kommer ha för mig själv till Australien, får ju hoppas på att jag sitter brevid nån otrooligt trevlig typ. Men en kanoon helg var även detta, verkligen!

Likes

Comments