Flower, Skolan, Vänner

​Hej på er, det var allt ett tag sedan.. Men har inte riktigt prioriterat bloggen denna veckan, känns som jag har haft fullt upp hela veckan med skolan, stallet och vänner + festligheter. I onsdags fick vi besök av en kiropraktor i stallet, hon tyckte att Flower var väldigt stel i bakbenen, och när vi gjorde böjprov så visade hon en liten hälta. Hon blev därför behandlad i båda bak och har fått vila helt och stått i sjukhage tills idag. Imorgon ska hon få gå ut i sin vanliga hage och börja skrittas förhand. Känns ju lite tråkigt nu när säsongen snart drar igång men känns ändå skönt att vi fick ordning på det nu istället för att stå där om 3 månader med en helt halt häst, och vara borta hela säsongen. 

På onsdagkväll åkte jag skidor för första gången dessutom, det var inte det enklaste men jag tyckte att jag gjorde det ganska bra och åkte hem med alla ben i kroppen hela - så tycker det gick över förväntan haha! 

Helgen har innehållit en hel del festligheter, det var 18 års fest för Elin i fredags och igår hade vi klassfest. Har haft en jätterolig helg och har idag sovit ut och bara tagit det lugnt, en perfekt söndag helt enkelt. Nu ska jag sätta mig ner och plugga inför min Internationella relationers examination imorgon, älskar det ämnet men det är så mycket och öppet, det finns liksom inte direkt något rätt eller fel på något sätt... aja det ska nog gå bra! 

Hoppas ni har haft en bra helg, kram <3 

Likes

Comments

Flower

Skrittade ut i ca 20minuter i skogen med mamma och Flower. Sedan red jag ett super pass ute i paddocken, det är perfekt underlag nu så vi passade på. Skönt och nyttigt med lite variation så man inte alltid rider inne i ridhuset.
Imorgon ska Flower kollas igenom av en kiropraktor, känns skönt att få en liten check innan tävlingssäsongen drar igång.

Hoppas ni haft en bra helg, kram!

Likes

Comments

Flower, Skolan

Det var ett tag sen, men har haft fullt upp nu när skolan dragit igång och det var ingen mjukstart direkt.. engelska NP första dagen och vi ska skriva en dramaturgisk filmanalys som en essä tills imorgon, it feels good to be back. ;) Det underlättar inte heller att jag har konstant lock för båda öronen så jag hör knappt något. Jättejobbigt verkligen, var på vårdcentralen idag och kollade upp det. Har massa vätska i mellanörat, vilket gör att det är helt stopp typ. Fick mediciner som jag ska ta nu i en vecka framåt och funkar inte det får jag pröva en penicillinkur, går inte det så behöver jag sövas och någon sticker hål på trumhinnan. Tror att jag har öronkatarr, det jag har läst verkar stämma med vad jag har i alla fall. Aldrig blir jag frisk..

Flower har i vilket fall varit super fin att rida denna veckan! Jätteglad över att få vara igång igen och hoppade henne i tisdags, hon har verkligen mognat och hoppar mycket bättre nu! Känns kul att börja komma igång och hoppträna nästa vecka (skulle hopträngt idag men med tanke på att jag knappt hör något så väntar vi tills nästa vecka.)

Imorgon är det äntligen fredag, skönt! Har inget speciellt planerat inför helgen vilket är ganska skönt då jag knappt hör något. Hoppas ni haft en bra dag och får en fortsatt bra kväll, kram <3

en bild från i somras på Flower och (en saknad) Russin, favorit tjejerna <3

Likes

Comments

Allmänt, Flower

Hej på er! Hoppas allt är bra med er, jag är tyvärr fortfarande sjuk men börjar bli bättre. Var på vårdcentralen i torsdags och kollade upp det, hade en släng av halskatarr (mildare form av halsfluss). Men halsontet har försvunnit och kvar är en hemsk hosta samt en dunderförkylning ;)

Flower som skulle sättas igång den här veckan fick en till vilovecka, inget som förstör något egentligen utan tror detta påverkar henne positivt. Hon har hunnit smälta allt hon lärt sig och allt som hänt under 2016 och förhoppningsvis mognat en hel del. Hoppas på att kunna rida henne imorgon och sedan rida på som vanligt. Vår första tävling är i början av februari, 100 & 1110 cm i Alingsås, dessutom i avd A eftersom ¨bebis¨ inte är någon bebis längre utan fyller faktiskt 7 år detta året. Men jag kommer alltid att se henne som min bebis <3


Likes

Comments

Flower, Träning och tävling, Vänner

Börjar året på bästa sätt... genom att bli sjuk! Kände mig lite förkyld redan förra veckan men inget mer med det, men nu när all ¨julstress¨ och nyår är över och jag äntligen kan slappna av - då blir jag sjuk. Händer på varenda lov, så fort jag slappnar av och kan ta det lugnt så blir jag sjuk, usch! Har ont i halsen och en jättejobbig hosta.. hostan är som värst på kvällen/natten så jag får inte direkt så mycket sömn. Är därför ganska trött på dagarna och pga halsont så äter jag inte speciellt mycket = trött och hängig. Flower som skulle sättas igång efter hennes lilla vintervila får väl vila några dagar till. Red henne i alla fall igår, men idag hade jag ingen ork alls till att rida. Får hoppas på att jag kurerat mig tills slutet av veckan och kan rida då! Har i alla fall under dessa två dagar kommit fram till vad mina nyårslöften är:

1 Bara äta godis och sådana ¨onyttigheter¨ på helger, total förbud på veckodagar.

2. Börja träna lite mer, menar inte att jag ska skaffa gymkort osv men att jag kan göra vissa övningar här hemma. Tack vare ridningen så är jag ganska vältränad, men man kan ju alltid bli bättre för sin egna skull - och ifall jag och Flower ska hoppa högre och få Flower starkare så måste självklart jag bli starkare.

3. Flower och jag ska debutera 120cm första tävlingen i April, och till årets slut ska vi i alla fall ha hoppat 125cm, hade varit kul om vi debuterade 130cm också men det ser jag inte som något löfte utan mer som ett plus i kanten om det skulle hända!

Tycker detta är rimliga och bra mål, vet att jag kan klara de alla vilket gör det extra kul - det är aldrig kul att sätta upp mål/löften som man själv vet att man aldrig kommer klara. Bättre att sätta upp små och rimliga mål för att sedan komma på nya under årets gång.

Likes

Comments