Hej på er! Har precis satt mig ner framför datorn nu, har haft fullt upp hela dagen. På onsdagar går vi till klockan 5, inte alls kul nu under vinterhalvåret då det nästan är mörkt då.. men men. Har i alla fall haft lektioner hela dagen då vi hade en föreläsning med en professor i Internationella relationer från Göteborgs universitet under vår håltimma. Det var inte den roligaste föreläsningen jag varit på men jag lärde mig något nytt om källkritik och medialiseringen runt om i världen. Imorgon har vi en till föreläsning, denna gång med en journalist som varit mycket nere i mellanöstern så det tror jag kan bli intressant att lyssna på.

Kom i alla fall hem vid halv sex tiden, slängde i mig lite mat och gick sedan ner till stallet. Gjorde alla stallsysslor och sedan skrittade jag ut på Flower i mörkret, i typ 35 min. Hon var dunder taggad, och det har hon nu varit den senaste veckan, tycker bara det är kul och det är inget som stör min ridning då hon är väldigt ambitiös till att arbeta. Imorgon blir det lite andra planer i schemat då mamma och jag idag bestämde oss för att åka till Jönköping och kolla på Elmia Horse Show efter jag slutat skolan, så mamma är såpass snäll och rider Flower på förmiddagen då hon är ledig.

Nu ska jag skriva lite på en inlämning innan jag ska gå och lägga mig, hoppas ni haft en bra onsdag - kram!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Likes

Comments

​Måndag: ​Skrittade ut i ca 40 minuter på blandat underlag. 

​Tisdag: ​Dressyrträning för Elin. 

​Onsdag: ​Lättare uteritt så hon blir av med eventuell träningsvärk/mjölksyra

​Torsdag: ​Backträning, trava 4ggr upp för backen, och sedan galoppera 4ggr upp för den. 

​Fredag: ​Jag ska åka till Johanna i Värnamo, så antingen vilar hon eller så rider mamma henne. 

​Lördag: ​Är i Värnamo, beroende på vad hon gjorde på fredagen så vilar hon eller så rider mamma henne. 

​Söndag: ​Beroende på när jag är hemma så rider jag henne om jag hinner, annars får hon vila då med. 

Likes

Comments

​Var i Alingsås i lördags och tävlade. ​Hoppade 110cm och debuterade även 115cm, vädret var verkligen inte på topp - det var svinkallt och snöblandat regn.. Men det var bara att bita ihop och rida fram ute i regnet. Allt blev dyngsurt, men trots det så försökte jag tänka positivt och Flower var inte speciellt bekymrad över vädret så det var i alla fall skönt.

Flower kändes väldigt pigg och fin på framridningen, hade samma känsla på framhoppningen, dock var hon en aning stark i början men efter ett tag blev det bättre. Hoppade fram några gånger på räcket, jag tycker att jag aldrig riktig får någon ordentlig distans till, det blir antingen för nära eller för långt ifrån.. På oxern hoppar Flower superbra och vi kommer nästintill alltid rätt på den. Men i alla fall, hade en bra känsla med mig in på banan. Vi var felfria fram tills hinder nummer 8, då jag ville att Flower skulle gå av ett språng tidigare men hon valde att lägga till ett = krasch in i hindret och jag hamnar på halsen. Men jag la bara en volt för att komma in i rytmen och sedan hoppade hon de två sista hindren helt fantastiskt! En jättebra och fin runda överlag om man bortser från vårt missförstånd på 8:an. 

Hoppade inte fram speciellt mycket till 115cm, tog bara oxern på 110cm och sedan räcket precis innan jag skulle in på banan på 115cm. Flower var ganska trött hela rundan så vi kom lite nära på nästan varje hinder eftersom hon inte riktigt orkade hoppa ifrån. Men vi var felfria på hinder, hon sprang ut ur första kombinationen för hon orkade inte riktigt ta i till B hindret. La bara en volt och kom på det igen, med lite mer tryck - hoppade den hur lätt som helst och även resten av banan. Sista hindret var en till kombination, som hon hoppade super i! ​(film från tävlingen finns på min instagram: @rebeccasshowjumping)

Är jättenöjd över Flower som alltid kämpar på och vill alltid göra sitt bästa, det är bara rutinfel som vi gör men det kommer allt eftersom att försvinna. Vi gjorde vår första tävling i Juni som var en lokal 90cm, nu 5 månader senare hoppar vi regionala 115cm. Tycker vi har utvecklats jättemycket på såpass kort tid men det finns ännu mer kvar att träna på! Är jätteglad över att jag gett Flower den tid hon behövts och inte stressat upp henne i klasserna. 

två halvkassa mobil bilder, första bilden är ifrån 110cm och andra är på sista kombinationen i 115cm. Hoppa kan hon ju i alla fall, älskade bushäst <3

Likes

Comments

Idag var det en kort skoldag, vi hade invigning av demokrativeckan som gick jättebra! Efter den hade vi bara en lektion, internationella relationer, där vi har ett grupparbete om terrorism. Vi slutade vid 11, så nu väntar jag på bussen och har även passat på att söka jobb. Så vi får väl hoppas på det bästa!

När jag kommit hem ska jag göra något att äta till mig och min syster som är sjuk, efter det ska jag skritta ut Flower och göra alla stallsysslor. Har jag lite plugg att ta tag i som jag får göra i eftermiddag/kväll.

Hoppas ni haft en bra måndag än så länge och att den fortsätter så, kram!

en härlig bild från när jag var på Gröna Lund i somras

Likes

Comments

Sitter just nu på tugg med tjejerna.
Har haft en toppen helg - hoppas ni också haft det, kram <3

Likes

Comments