Header

Vi havde modeller til klipninger i vores sidste modul på grundforløbet. Jeg havde en model med masser af krøller. Jeg valgt at lave en solid klippeform, det var nogenlunde det hun havde i forvejen, og det falder flot i hendes krøller og ser stadig lækkert ud når det er glat.

De 4 forskellige klippeformer

Solid form

Alle længder ender på samme niveau (lige lange)
Udtryk af at have en firkantet form
Farven BLÅ
Længdeforøgelse fra den ydre til den indre del af hovedet

Hårets overflade er uaktiveret (hænger lige ned, der sker ikke noget, ingen spidser ses)

Gradueret form

Er trekantet i sin form
Grader
- Lav graduering 0-30 grader
- Mellem graduering 30-60 grader
- Høj graduering 60-90 grader (90 grader bruges kun til klipninger af mænd)
Spidser ligger i lag ovenpå hinanden
Aktiveret/uaktiveret
Vægtlinjen, der hvor det aktiverede og uaktiverede mødes
Farven GUL

Øget længde

Længdeforøgelse fra det indre til det ydre del af hovedet
Hårets overflade er aktiveret, da spidserne bryder overfladen
Aflang form
Farven RØD

Uniform

Har ens længder over hele hovedet
Følger hovedet
Hårets overflade er aktiveret
Rund form
Farven GRØN

Rumaksen

4 linjer i rumaksen

- Horisental (lige indellinger, paralle med gulvet)
- Vertikal (paralle med væggen)
- Diagonal til højre
- Diagonal til venstre

2 buede linjer i rumaksen

- Konkav (A)
- Konveks (V)

3 friseringsretninger

- T-form
- Schefted
- Naturligt fald

Reminder
Klip altid fra kort til langt!


Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

Vi lavede en opgave i dette modul. sammensat af 7 opgaver i alt, i denne har jeg skrevet noter og forklaret de forskellige metoder. Herunder billeder af min endelige frisure med curler, og lidt fingerfald.

Likes

Comments

Vi havde nogle timer med langhårsfrisering, dette havde jeg bestemt set frem til. Men det er nu sværere end hvad man tror.. ;)
Super spændende, jeg fik kun lyst til at lære flere forskellige sammensætninger i det lange hår.

Der vises herunder forskellige sammensætninger med, fletninger, chanelknude og snoninger.

Likes

Comments

I dette modul skulle vi påføre farve. I starten på førte vi balsam ligesom at det var farve, på øvelses hovederne. Vi øvede bundfarve, helfarve og endda striber. Alt dette skulle ende ud i en kundedag, hvor vi skulle have model som vi kunne farve.
Jeg valgte at påføre farven på min model i bunden, og så efter 10 min ca, trak jeg det ud på sidser, for at det ville faide lidt ned gennem håret, i det endelige resultat.

Likes

Comments

Der findes mange forskellige oprulninger under permanent, og de kan alle give utrolige flotte krøller. Alt efter hvad for noget hår man har, og hvem man selv er som person.

- Standard oprulning
- Murstens oprulning
- Spiral oprulning
- C-form


Likes

Comments

Formtørring af dame hår

Dette er meget sværere end hvad man tror, det er vigtigt man holder børsten på den helt rigtige måde, i og med du skal forme håret til det du vil have.
Lidt eksempler på mine forskellige resultater:

Føn glat hår med en rundbørste. Dette bliver primært brugt i langt hår, det bliver glatter ved hjælp af rundbørsten og den varme luft fra føntørren.

BOMBAGE

Likes

Comments

Farveharmonier

Jeg har på disse 3 forskellige "billeder", forsøgt at skabe forskellige stemninger med farver.


Likes

Comments

Designanalyse

Produktet bliver brugt til at sidde i, I vores salon

vi også produktet til at sidde og vente, til det er ens

tur i salonen. Der mange lige og skarpe linjer i sofaen, den er rektanglet og udstråler at være meget eksklusiv. Den er meget blød, men har samtidig den skarpe kanter og linjer, så der er mulighed for at sidde helt ergonomisk korrekt med ryggen.

Der er brugt hvis læder som overtræk, indeni er den opbygget af skum. Produktet virker godt med de materialer som er blevet benyttet i produktet. Man kan få produktet i en billigere og dyrere udgave, hvilket også bestemmer kvaliteten af produktet. Der er ikke anvendt teknologi og de tager ik hensyn til miljøet.


Fremtiden for vores salon

Vores planer for salonen - Først prioriterer vi at skabe en kundekreds, når vi har fået en stor nok kundekreds og økonomien er stigende vil vi udvide til en kosmetolog afdeling og tilføje negleteknikker til salonen sådan så vi kan tilbyde vores kunder hele pakken.

Focux er indrettet i lyse lokaler i Vejle
Slap af i vores vaskestole med indbygget massage mens du nyder en friskbrygget kop kaffe, the eller en kold hyldeblomstsaft. Vi i salon Focux vil gerne kunne tilbyde dig hele pakken, lige fra kosmetologiske behandlinger til en ny lækker frisure og et par lækre negle. Vi henvender os typisk til unge piger og den travle husmor, men manden er selvfølgelig også velkommen. Vi sætter meget fokus på vores kunders behov og krav. Vi vil gerne kendes for at kunne tilbyde vores kunder den store pakke og vores serviceminded personale.


Skitser

Moodboards

Stil, indretning og vores målgruppe

Likes

Comments

Det var i 50'erne de unge begyndte at vise sig lidt frem, dengang hvor teenagerne begyndte at være en fase man skulle igennem. Rock'n Roll kom frem, Elvis Presley og ikke mindst Marilyn Monroe. Der var fokus på damernes farver i deres beklædning og farver alle andre steder, men især formerne blev vigtige at vise frem i diverse kjoler mm.

Men ved siden af alt dette var kvinderne stadig den lille husmor som sørgede for alt i hjemmet, men det var i 50'erne det begyndte at ændre sig lidt.
Dans på gaderne, barer og udenfor i det frie, var helt normalt i dette årti.

I min styling har jeg taget udgangspunkt i filmen Grease, af hovedrollen, Sandy. Jeg har taget inspiration af hendes hår og dels tøjet. Men har gjort beklædningen mere moderne, da man sagtens ville kunne se netop denne tøjstil i dag.

Likes

Comments

Dette er min præsentation om mig selv, denne plakat fortæller en masse ting om mig personligt, i det visuelle.


Mit layout er bygget op med forskellige dele fra mit liv, der er bla. en diagonal linje op igennem hele plakaten. Jeg ville gerne have den var meget enkel, præcis og ren, da det også er sådan jeg er som person.
Danseparret i hjørnet symboliserer mit tidligere liv som professionel danser, Hjertet i midten fordi jeg er en meget kærlig og loyal person, dette kan man også læse i mit citat som symboliserer det samme. Til sidst "R" i hjørmet, som selvfølgelig er mit forbogstav, det står i hjørnet fordi det er en plakat om mig.

Likes

Comments