Header

Gjorde ett försök till Upplandskubb i måndags men det var alldeles för grovt rågmjöl. Läste ju lite snabbt, denna gång tog jag fintmalt rågmjöl.


Det är viktigt att man har en kastrull / gryta på minst 2 liter. Den får inte ha handtag av bakulit eller plast.
Jag använde min Le creuset gryta men locket hade plastknopp så tog folie och la tätt på, men den blev för bred så brödet jäste mer på längden än höjden. Rekomenderar något mindre kastrull men minst 2l, så det jäser på höjden.


Du behöver:
50 g jäst
3 dl vatten
1 dl mörk sirap
1 tsk salt
5 dl vetemjöl
5 dl finmalt rågmjöl


Gör följande: Smula jästen i degbunken och värm vattnet till fingervarmt, 37°.
Häll över lite av vattnet och rör ut jästen så den löses upp, tillsätt sedan resten av vattnet. Häll i salt, sirap och sen rågmjölet, arbeta ihop det och tillsätt sedan resten av vetemjölet i degen.

Arbeta degen smidig och lägg upp på bakbord. Knåda och rulla i hop degen till en slät rund form.
Smörj sedan kastrullen, locket och mjöla därefter kastrullen med rågmjöl. Lägg ner degen i kastrullen låt jäsa i 40 minuter under locket. Sätt ugnen på 200°. Grädda brödet i nedre delen av ugnen, med locket på. Låt grädda i ca 60 minuter.


Perfekt som frukostbröd i helgen!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments



Hello I'm back!

Har försökt ta tag i det här om jag ska blogga eller ej, men jag har fått förfrågningar om när jag kommer ta upp bloggandet igen och lägga upp recept. Så jag lovar att göra mitt bästa för att posta nya recept här.

Jag bjuder på ett brödrecept så länge kommer i ett separat inlägg strax, för sen ska vi iväg till gymmet och köra dagens pass.


Ikväll ska vi bort till våra kompisar och deras barn, middag och lördagsmys står på schemat. Hur mysigt som helst! :)


Trevlig lördag!

Likes

Comments

Ett härligt brunch stop på Granja Petitbo.

Ett till brunchställe mitt i smeten, med långväntetid (kö utanför). De har god varm mat men pannkakorna var ingen höjdare.

En av de bättre frukostarna vi åt under redan var på El Petit Princep, välgjort kaffe, färskpressad juice och goda ting på menyn.


Ett återbesök på ett pinchos ställe, billiga tilltugg, samt cava och öl.

Restaurang Tapas 24, de serverar något mer fine dining tapas och därefter priset men väldigt gott.

Här satt vi vid stranden nära där vi bott tidigare tillfällen och började kvällen med iskall Sangria & en panna Paella.

Stor favoriten La flauta, kanske inte världsklass service på alla i personalen men maten är himmelsk det blev hela två besök hit.

Kärt återbesök på denna bar med härliga drinkar.

Okänd rooftop bar nära rambla, jordens största mojitos.

Såklart ett återbesök på mexikanska Restaurangen Rosa Negra.
Goda & prisvärda maträtter och riktigt goda mojitos.

Bartips Número Nueve, alltså vilka drinkar riktiga hantverk. Glassdrinken med glas i formen av en strut. Så gott & fint att titta på!

El xampanyet, hit återkommer vi gärna, vi gjorde hela 2 besök dit. En bar som lätt kan beskrivas som att att kliva in hemma hos ägarna. Livligt och massor med värme!
Här hittar ni världens godaste Cava, be om husets EGNA den är så god serveras i champagne kupor, vi fick vid första besöket vanliga champagneglas blev dessvärre besvikna på cavan men insåg snabbt att man måste be om husets cava. Gör det, då får ni smaka på något unikt!
Vi tog in en omelett och andra goda tapasrätter. Här får man räkna med att det blir fullt snabbt, högljudnivå men det är rakt igenom autentiskt och oerhört trevlig personal!

Vinbar Brutal, goda lite finare viner. Med härlig Soulmuik strömmande ur högtalarna.

Sist men inte minst ett måste, ett besök på Churrerian, Xurreria Trébol, Vi beställer 6 churros med varm hemkokt choklad i kopp.

Likes

Comments


Vår semester resa i somras blev till Barcelona, vi var där i 8 dagar och spenderade våra dagar väl samtidigt som det var semestemode till max.

Att få äta frukost/brunch på massa mysiga ställen, sedan blev det bad och poolhäng på hotellets härliga rooftop bar, eventuellt en kortare tur på stan innan vi intog rooftop baren. Efter det gjorde vi stan och upptäckte en del nytt, då vi bodde mer centralt denna gång och att besöka några gamla favoriter hann vi förstås med. Och sen har vi adderat ett gäng guldkorn till vår lista ett par barer med magiska drinkar, vinbarer, brunchställen & restauranger.


Som vi älskar denna stad! Helt otroligt skulle verkligen kunna bosätta mig där.
Denna stad har absolut allt och det är så underbart att komma dit, det här var 3:e gången vi åkte dit.
Fler kommer det garanterat bli! Här kommer del 1, oj så mycket bilder vi tagit och vad mycket härligt vi sett. Tar del 2 senare.☀ ✈



Likes

Comments

Fortsättningen av vår semesterresa

" Ett härligt brunch stop på Granja Petitbo. Ett till brunchställe mitt i smeten, med långväntetid (kö utanför). De har god varm mat men pan…"

Our summer vacation, Barcelona 2017

" Vår semester resa i somras blev till Barcelona, vi var där i 8 dagar och spenderade våra dagar väl samtidigt som det var semestemode till …"

Skurna pepparkakor med mandel

"Här kommer receptet på mina skurna pepparkakor med mandel i som jag gjort på mitt vis. Jag har kavlat ut degen och tryckt ut hjärtan av deg…"