Gymnasium i Falun skulle innebära en flytt och en lägenhet där är inte det enklaste att få tag i. Jag hamnade i en liten, och då menar jag liten, etta i Borlänge. Ett eget boende, ny stad och nya människor väntade. En omstart. Sköööönt!!

Jag minns första dagen i skolan. Så nervös har jag nog aldrig varit, jag kände mig så liten! Men ett kompisgäng fick jag, ett riktigt bra ett. Men precis som i högstadiet skulle vänner och killar komma och gå, tills i 3:an, då jag fick vänner för livet och även träffade mannen i mitt liv.

Jag brukar beskriva gymnasiet som den bästa och värsta tiden i mitt liv. Allt kändes så rätt och så fel på samma gång. Mer än så behöver jag inte berätta.

Studenten kom och flög förbi. Ja, den bästa dagen i livet flög verkligen förbi! Sen stod jag där. Med ett heltidsjobb, hus, bil, sambo och två katter i handen.

Och här är jag nu. Med räkningar upp till hakan, ansvarstagande på ansvarstagande, men med hela livet framför mig. Just nu känns det tungt, men det är okej. Det får vara så ett tag nu i början. Innan man fått koll. Och när jag fått den kollen, vilket jag räknar med att ha fått fram till sommaren. Då ska jag leva livet till fullo.

xoxo, Rebecca

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag vid halv 8 åkte vi från hotellet i Enkering i Bayern. Tysklands mysigaste by och hotell? Definitivt!! Ni ska få se en massa härliga bilder. Vid middagen så fick vi underhållning i form av dragspelsmusik och sång, och såklart blev jag uppbjuden till att spela instrument. Så jag ställde mig där och fick spela nåt klapprande instrument som jag aldrig sett förr. Svetten rann samtidigt som jag asgarvade, så jobbigt men så roligt! Jag vet inte men på något sätt lyckas jag alltid glida in på ett bananskal och stå i centrum? Haha, jaja typiskt mig. Men kul är det ju!

Imorse åkte vi kl 07:30 och har passerat München och befinner oss nu i Österikes Alpvärld! Så fantastiskt det är här! Jösses alltså, vilka vyer.

Senare kommer vi komma in i Slovenien och passera Ljubljana innan vi till sist kommer fram till Novigrad i Kroatien, vårt mål.

Bilder från Enkering, Bayern, Tyskland

Bilder från Alperna, Österrike

Slottet på bilden från Alperna är ett örn-näste, där filmen Örn-nästet spelades in

Likes

Comments

Igår kl. 21 kom vi fram till Rostock i Tyskland. Lite senare checkade vi in på hotellet och jag hade, tro det eller ej, men svårt att somna. Jag var jättetrött men jag var så uppspelt efter all info och alla nya platser att det tog en stund att ta in allt.

Nu är klockan 8 och vi har precis rullat iväg från hotellet och ska röra oss söderut, till München! Så vid 17-snåret är vi där är det meningen. Nu ska jag njuta av att se på alla de städer vi åker förbi, mer uppdatering kommer sen!

Likes

Comments

Nu har vi nyss kommit fram med färjan som gick från Helsingborg till Helsingör. Nu: vidare med buss mot Gedser ✌🏼

Likes

Comments

Imorse ringde klockan vid 04:10. Om jag var levande då? Inte direkt. Men nu, 6 timmar senare och med en kaffekopp i kroppen mår jag finfint. Just nu åker vi igenom Göteborg och är påväg till Helsingborg där vi ska ta en färja över till Helsingör. Därifrån ska vi åka buss till Gedser och sedan ta en färja över till Rostock. En lång dag blir det, men mycket får jag se!

Likes

Comments

Nu var det ett tag sen. Men jag har ju faktiskt en del att berätta!

Jag ska ut och resa! Och den resan börjar om exakt 5 timmar och 50 min. Jag ska åka på en bussresa som når sitt slutmål i Kroatien. Jag och mamma har alltid drömt om att få åka dit tillsammans och nu ska vi äntligen få det! Är väldigt spänd och förväntansfull över att få åka dit med buss, kommer få se så mycket och besöka många destinationer på vägen dit.

Klockan är ställd på 04:15 och då går bilen mot Grums där vi ska gå på bussen. Vi kommer sedan spendera vår första natt i Rostock i Tyskland, wiho! 🍻

Likes

Comments

Jag bodde hos mamma i veckorna och varannan helg. Fördelen var att mamma hade sin lägenhet ca 100 meter ifrån pappas hus, så jag gick ofta emellan på dagarna.

Just nu var det hästar som gällde. Jag hade ända sedan jag var riktigt liten älskat hästar och drömt om att få börja rida på ridskola. När jag var 10 år blev den drömmen sann och jag spenderade flera dagar i veckan i stallet, för att få borsta, mocka eller bara titta på dem!

Jag red på ridskolan i ca 4 år innan jag tvingades sluta då det blev för dyrt. Dock fortsatte jag rida hos en privatperson som hade en ponny och han kom att betyda så himla mycket för mig, älskade lilla Ture ❤️

Vid 14-15 års ålder upptäckte jag killar, en mycket intressant varelse. Tiden som förut brukade läggas på hästar, prioriterade jag nu att lägga på kompisar och killar. Det var en del som kom och gick, vänner som pojkar.

Till sist kom vårterminen i årskurs 9 och det var dags för mig att göra det första betydande valet i mitt liv. Gymnasievalet. Jag var riktigt trött på byn där jag nu spenderat mina 16 år. Jag ville härifrån, börja om, hitta mig själv och bli någon annan. Efter mycket tankar, funderingar och rankningar hade jag valt. Hotell -och turismprogrammet på kristinegymnasiet i Falun, mitt första val. Snart stod det klart. Det var där jag skulle spendera de nästkommande 3 åren av mitt liv.

To be continued...

Likes

Comments

Fick hem ett paket igår med några favoriter och några nya produkter, som jag tror även de kommer bli favoriter. Kan börja med ett par trogna vänner som funnits med mig länge: Fudge clean blonde, schampo och balsam som motverkar gula toner i håret. Så. Jäkla. Bra!!!! Jag har använt dessa länge och kommer nog inte tröttna på dem. Dock får man se upp med att inte ha i det för länge då man kan få lila/blå toner i håret.

Två nya produkter jag valt att prova är olaplex och biolage Matrix advanced keratindose.

Olaplex används både privat och på salonger och jag har hört att det ska göra under för håret, speciellt om man utsätter håret för mycket (färg, blekning, värmeverktyg osv.)
Håret ska bli mjukt, silkeslent och återfå sin glans + att det ska stärka håret.

Keratindose ska ge håret en extra dos av keratin som håret behöver för att hålla sig friskt och starkt. Även denna produkt ska göra håret silkeslent.

Jag ska prova dessa i några veckor framöver så återkommer jag med resultat!

Produkterna är beställda på Cocopanda.se
Fudge Clean Blonde - 189kr/st
Olaplex - 299kr
Biolage Matrix advanced keratindose - 199kr

Likes

Comments

Varför sover jag bort mina dagar?! Får ångest av det fast att det samtidigt är skönt. Vaknade ca 11 idag, ganska lagom tid att vakna tycker jag! Dock så låg jag och drog mig till klockan ETT(?!)

Hur som helst, efter det åkte jag och handlade och sen gjorde jag världens mysigaste pannkaksfrukost (om jag får säga det själv) till mig och min darling!

Nu har jag precis kommit ur duschen efter en jävligt jobbig springtur. Sprang inte ens långt eller länge, men är man lat i kombination med astma så räckte 20 min ganska bra! Dessutom var det första gången på ca 1 år som jag sprang, så det så.

Nu ska jag mysa ner mig i soffan till några avsnitt av vampire diaries och lasagne, puss

Likes

Comments