Header

Da var det bare å forlate Bali, men ikke så veldig langt da! Vi tok båten fra padangbai i en halvannen time bort til Gili meno, Lombok. Dette hadde vi planlagt fra før så det var ikke på grunn av "fare". Lokalbefolkningen er rolige, så da stresser ikke vi med det heller. Vi får ikke gjort så mye mer enn å bare holde oss x-antall km unna den. Som min bestefar pleide å si: det er ikke no vits å krysse broen før du kommer til den! - og nå har vi faktisk utsikt rett på vulkanen, så da kan vi holde et øye med den!

Når man drar til slike paradis øyer utenfor den egentlige destinasjonen du skulle være på så er det som å ta ferie fra en ferie! Turkisblått hav, ingen biler, minimalt med mennesker og fantastiske natur! Vi sjekket inn på AVIA VILLA resort og fikk en egen bungalow med privat basseng. Rett og slett helt fantastisk, hadde sikla på denne bungalowen i en måned nå så, hehe. Dagen bestod av bilder, video, litt mer bilder, svømme, spise, sol og vulkan. Vi fikk sett vulkanen som snart skal ha utbrudd, i solnedgangen når vi spiste middag! Ganske spesielt å se røykskyer komme opp derfra og vite at nå kan det skje når som helst! Men det skjedde ikke i dag heller!

Resortet vi bodde på i sin helhet var helt ok. Rommene var helt perfekte, samt bassenget og de felles utearealene. Maten og servicen ble det en litt dårligere opplevelse av - men nå kom jeg for bungalowen, ikke maten! Så jeg er selvfølgelig storfornøyd! Skal du til Gili meno vil jeg absolutt anbefale å bo her! Er du på budsjett, så kanskje ikke.. MEN!
Vi skal allerede dra i morgen igjen, videre til neste øy. GILI TRAWANGAN, hvor det er mer fest, moro og dykkemuligheter!

Hasta mañana!

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Buenos dias!

Som jeg skrev tidligere, 4 timer søvn og klar for en ny dag! Rart det der når du gjør en ny ting hver dag så blir livet så spennende at du ikke trenger søvn? Du får faktisk ikke plass til søvn i døgnet! Herlig følelse! Vi spiste frokost og kom oss avgårde, dessverre litt senere enn vi hadde planlagt.
Som jeg nevnte tidligere, i rush-tiden her så kan det ta så mye som 1-2 timer å kjøre 15-20km om du ikke velger å leie scooter. Det var noe vi vurderte første dagen, helt til det kræsja tre scootere to meter fra oss - de hadde ikke hjelm, det var blod og plast/glassbiter overalt. Det var visst ikke noe lokalbefolkningen ikke hadde sett før, de bare ropte at de skulle få de bort fra veien før politiet kom. Planen min var ikke å ende opp død i en grøftekant i Bali, så scooter må vi se lenge etter!

I dag skulle vi besøke stranden Balangan beach! Den (som de fleste andre strendene her) var også helt nydelig, med klipper og store bølger til å surfe i! Dette var tydeligvis også det perfekte stedet for bryllupsbilde! Vi så en 3-4 halvførnøyde svette bruder i store brudekjoler posere i alle mulig vinkler. Hva gjør man ikke for det perfekte bilde?

Denne kvelden var guttas siste kveld i Bali, så i dag skulle vi dra ut (igjen)
Vi dro til det desidert beste utestedet i Kuta, Sky Garden. Der vi fikk betale 100kr for fri bar og buffet frem til klokken 21, det gjorde ikke noe for lommeboka men hodet neste dag var det værre med. Etter å ha danset, drukket i x-antall timer med hollendere, tyskere, svensker og ladyboys var det tid for sengen igjen! Gili Meno står for tur i morgen!

Likes

Comments

Du vet de dagene hvor du bare går ut av døra og har absolutt ingen plan eller ide om hva som skal skje eller hvor du ender opp? Dette var en slik dag! Stella og jeg stod opp tidlig, bestilte oss en uber og bestemte oss for å dra til padang-padang beach. Trafikken her på Bali er helt elendig, så det tok nok en god time, halvannen å komme seg de 20 kilometerne... På veien spurte ubersjåføren oss om vi ville smake på cat coffee? Vi forstod ikke helt hva han mente, men han fortsatte å repetere, yes, cat, drink cat. Spente på hva dette var så ble vi med han til denne katte kaffe cafeen han snakket så varmt om. Da vi kom frem fant vi ut at dette var kaffe "produsert" på katt?!
Produksjonen foregår ved at en asiatisk palmesivett, et kattelignende dyr, spiser modne kaffebær, for så å la kaffebærene gå gjennom fordøyelsessystemet. Bønnene kommer helskinnet gjennom fordøyelsessystemet, blir renset, brent og til verdens dyreste kaffe - Kopi Luwak som den heter kan komme opp i 500kr koppen! Det var en morsom opplevelse, alt skal prøves si! Som vår nye indonesiske venn One sier: There is no NO on vacation! De ordene lever vi etter nå!

Vi fortsatte ferden til et tempel her i Bali som heter Uluwatu! Utrolig nydelig utsikt og fantastisk arkitektur! Vi fikk på oss saronger og knipsa bilder som asiatiske turister i Oslo på en varm sommerdag i frognerparken! Virkelig verdt å ta en tur dit, utsikten var på godt engelsk breathtaking!

Next stop: the beach! Det er ikke den mest imponerende stranden vi har vært på, men nå har vi også vært på en del strender da. Det kan også ha noe å gjøre med at det var NOK mennesker der! Så om du skal besøke padang-padang vil jeg anbefale å dra tidlig eller ved solnedgang, men det er så absolutt en strand det er verdt å besøke!

Vi ble utrolig sultne på stranden etterhvert og bestemte oss for å gå og ta en matbit - men lite visste vi at vi skulle gå rett inn i det mest fantastiske hotellet jeg har vært på noen gang! SUARGA padang-padang. Skal du til Bali så er det faktisk bare å sjekke inn her med en gang! Vi spiste en deilig middag med denne fantastiske utsikten og ble faktisk sittende i flere timer å bare se på hav og himmel som gikk i ett og en fantastisk solnedgang.

padang-padang møtte vi også Håvard - en skikkelig koselig kar fra Stavanger! Vi bestemte oss for å dra ut med han og kompisene Vegard og One den kvelden! Det var utrolig koselig og den beste kvelden i Bali sålangt! Har ikke hatt så mye latterkramper på lenge. Det er faktisk menneskene du møter, båndene du skaper og minnene bare dere deler sammen som utgjør utrolig mye av opplevelsen av stedet! "im in love with people i`ve never met" 
​ Bildet under beskriver kvelden veldig bra! Vi så ikke sengen før soloppgang omtrent, fire timer søvn, så rett på et nytt EVENTYR!

hihi
Hasta Mañana!

Likes

Comments

Good morning, and welcome to another day in paradise!

I dag var Stella fast bestemt og sinnsykt gira på surfing og stranda, jeg hadde ikke no i mot å slikke litt sol så da gikk ferden mot vår første strand i Bali, Canggu beach - men først frokost! Vi stoppet innom Crate cafe og jeg ble så sinnsykt positivt overrasket! Frukt, farger, iskaffe og helt fantastisk god mat og bra service! Besøker du noen gang Canggu så MÅ du innom her å spise frokost eller lunch!

Deretter kom vi oss endelig på stranden! Surfers paradise? absolutt! hvertfall for nybegynnere som oss! Litt for skeptisk og jetlagged la jeg meg ned på solsengen mens Stella dro ut for å fange noen bølger.

Nesten hele dagen ble tilbrakt på denne stranden, før vi tok oss en matbit på The lawn og en svømmetur i poolen! Veldig deilig og avslappende beachlounge! Senere på kvelden prøvde vi oss på utestedene... vel, nå er vi veldig glad i salsa, reggeaton, merengue.. genrelt latinsk dans og musikk. Det var mer "Kos, Ios, barstreet stemning akkurat her i Canggu, så vi ga litt opp å dra ut. Men for dere som liker det så heter stedet Old mans og ligger nede ved stranden. Vi tok heller en øl på den "colombianske" baren her som heter Pablo

Likes

Comments

God morgen!
Reisedag, minimalt med søvn denne natten og 24 timer med reising foran meg. Great...
Humøret er en smule nervøst fordi jeg vet hvor vondt det er å sitte i et fly i 18 timer, men jeg vet også hvor godt og verdt det det er når det er ferdig! Kaffe, dusj, tannpuss, pass og nøkler (check) - deretter on my way to Gardermoen for å møte Stella! Etter en kjapp runde innom taxfree for å kjøpe med oss en smak av Norge, passkontroll og boarding ventet det nå 6 og en halv time med fly til første stopp, Dubai. Emirates er når blitt mitt favoritt flyselskap! vi fikk upåklagelig behandling, masse mat, gratis drikke og alkohol hele flyturen om vi måtte ønske det - derfor gikk flyturen fort og fantastisk! Kjappe to timer venting i Dubai så var det på`n igjen, denne gangen var vi dessverre ikke like heldige, vi ble plassert på sete E og F det vil si midt i mellom to andre personer, jeg følte meg som sild i tønne de neste 10 timene. Etter et par joggeturer i flyet, mat, 2-3 filmer på skjermen og en koselig samtale med flyvertinna bak i flyet som spurte: Are u here with your husband? on honeymoon? jeg svarte litt forvirret: No, but if i was, we problably wouldnt be married after this long flingt. SÅ ENDELIG var det tid for landing!
Stusset litt på spørsmålet til flyvertinna helt til vi kom oss til Canggu hvor vi skulle bo. Så forstod jeg hvorfor. Par par par overalt, jeg har aldri vært på et sted med så mange par før! så Bali er tydeligvis stedet an må dra på bryllupsreise!
Vi kom til Canggu ved solnedgang, så vi tok en liten middag på en koselig restaurant rett utenfor leiligheten hvor jeg fort oppdaget at gyrosen jeg bestilte var vegansk! ikke helt min smak, men da har jeg prøvd det også!
Besos! 

Likes

Comments

Haha, neeeida.. Vi hadde returbillett, men ikke før fire måneder senere.
Til dere som er ferdig med å studere, til dere som har vært ferdig med å studere en stund og til dere som er lei.. bare lei av hverdagen. Dra, bare dra.. hør, nyt, lukt, smak og opplev verden! NÅ!

Jeg tenkte å fortelle dere litt om hvorfor jeg har valgt den "livsstilen" og hvordan det hele startet. 

For fire år siden satt jeg hos en kompis, skulle starte på Handelshøyskolen om to måneder og hadde en form for angst over den situasjonen og hva jeg bandt meg opp til. Så datt det en setning ned i hodet mitt som noen venner av meg hadde sagt tidligere; "hvis jeg noen gang roter det skikkelig til her i Norge, så stikker jeg til Mexico, haha"
Mexico tenkte jeg...
Mexico? 
Jeg kunne vel ingenting om Mexico? Taco, tequila, sombrero og kokainkarteller? Det var det jeg forbandt med Mexico. Et par trykk på tastaturet senere, med hodet fullt av tanker om at jeg ville ha alt annet enn et A4 liv så var både et studieprogram og flybillett bestilt og jeg skulle til Mexico om to måneder. Alene. 

Et par kuler varmt hos mor, tommel opp fra far og skrekkhistorier fra venner var jeg overraskende lite nervøs over at jeg skulle til et av verdens såkalt farligste land - tror kanskje jeg trengte det? eller så var det det faktum at jeg ikke ante hva jeg holdt på med. Det er mest sannsynlig det siste, fordi det vet jeg fortsatt ikke. Men en ting jeg aldri hadde forventet da jeg satte meg på det flyet 28.August var at disse fire månedene skulle legge grunnlaget for de kommende årene, perspektivet mitt på livet og hva som virkelig er viktig. Det var også her jeg møtte fire personer som har så enorm innvirkning på livet mitt og er mine beste venninner i dag. 

Mexico var som en boble, så det gir faktisk mening for meg  når disse paradise hotell deltakerne skylder på at de er i en boble når de gjør dumme ting på tv. Nå hadde bobla vår heldigvis ikke et tv-team som fulgte med oss. Men ja, det er en boble.. det er deg, de 10 nærmeste vennene, god mat hver dag og barstreet - og selvfølgelig et nytt eventyr hver dag. Ingenting annet i verden betyr no, dette er din verden, den kjedelige Norge hverdagen eksisterer ikke!
​Jeg gjorde ting jeg aldri hadde forestilt meg at jeg skulle gjøre - svømte med delfiner, skillpadder, manta rays og hvalhaier! av den sistnevnte opplevelsen svelget jeg nesten halve atlantern i ren panikk over at det svømte en 12 meter lang fisk mot meg, men for en opplevelse det var! Jeg besteg en vulkan, besøkte gamle maya ruiner, dro til paradis øyer, lærte masse om kulturen, andre mennesker og ikke minst om meg selv! Gud så mye du lærer om deg selv på reiser! Jeg tror dét er en av grunnene til at dette ble min avhengighet - mitt dop. Jeg røyker ikke, snuser ikke, drikker ekstremt skjeldent - så jeg måtte vel også bli avhengig av noe tilslutt? (annet enn sjokolade) hihi. 
Du tøyer grenser, du finner deg selv i helt absurde situasjoner, du knytter helt spesielle bånd over HELE VERDEN, du blir ofte "lost in translation" og du blir vitne til en unik solnedgang hver kveld. ja, du blir avhengig. 

Etter Mexico opplevelsen ble jeg deprimert, neida ikke no alvorlig. men nordmann som hater snø og kommer hjem til Norge i januar type deprimert. Folk er sure, det er mørkt ute og det er kaldt. Det var først da jeg skjønte hvor bra jeg hadde hatt det og hvor høy jeg hadde vært på livet! Etter det så har jeg fortsatt å jakte på den følelsen.. og jeg finner den. Norwegian, SAS, Momondo og Skyscanner er vel søkeordene du finner først på macen min! Jeg bestiller nok en 6-8 reiser i året, alt fra 5 dagers turer til 5 uker, og disse skal jeg skrive masse om senere!

Hasta mañana

Likes

Comments

"Dette har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert!"
- Pippi langstrømpe

Etter mye om og men, en del forespørsler og ikke minst forberede meg på å legge en del tid i dette - har jeg bestemt meg for å starte en reiseblogg!
Om ti dager så starter jeg en reise til noe helt nytt og spennende. ASIA, nærmere bestemt Denpasar, Bali!
Latin-amerika har vært favoritten i fire år nå, men nå var det på tide å utforske noe nytt! Reisen ble bestemt for en drøy 2 mnd siden hvor min venninne Stella sa; "vi skal ikke dra til Bali a?" og som det lite gjennomtenkte, spontane JA-menneske jeg er, så tok det ikke lang tid før Stella og Rebecca hadde billetter til andre siden av verden, hvor vi skal være i nesten en måned!
Det er både spennende og litt skremmende å reise til et land hvor du ikke aner hva du har i vente! Men jeg gleder meg sinnsykt mye til alt jeg skal se og alle menneskene jeg skal møte! "Im in love with people i´ve never met, and places i´ve never been."
Innlegg om tidligere reiser vil også bli publisert etterhvert!
Både anbefalinger av mat, hoteller, hosteller, strender og byer! så stay tuned!

Besitos!


Følg oss på instagram og snapchat for flere videoer og oppdateringer!

Instagram
Rebeccaserrano
Stellakissmat


Snapchat
Serrano93
stellakissmat


Rocinha, Rio de Janeiro, Brasil

Pacaya Vulkan, Guatemala

Havana, Cuba

Ilha Grande, Brasil

Likes

Comments