Nyttigt, Recept

Smoothie!

2 dl yoghurt (naturell)
1 dl blåbär
1 msk chiafrön

1/2 banan
riven ingefära

Och toppad med kokosflingor.

Snabbt, enkelt och nyttigt.

Likes

Comments

Desserter, Recept

DU BEHÖVER

Hallonmousseline
100g hallon
0,5 citron - endast saften
0,5 dl strösocker
1st ägg + 1st
äggula
50g smör
100g smör (rumstempurerat)

Macarons:
2,5 st äggvita
1/3 dl strösocker
1dl + 1 msk florsocker
1,5 dl mandelmjöl
Några droppar karamellfärg (röd/ros) passande till hallonsmak.

GÖR SÅ HÄR

Mousseline

1. Värm hallon och saften från citronen i en kastrull. Tillsätt strösocker och koka upp.


2. Häll i ägget + äggulan, låt sjuda till första bubblan. OBS, rör hela tiden i botten. Tillsätt 50 g smör och vispa ihop ordentligt. Häll över i en burk och plasta mot ytan. Låt stå i kylen 4 timmar eller över natten.
3. Vispa hallonkrämen med 100 g smör med elvisp. Den kommer skära sig men går ihop igen när den börjar bli varm. Tips: Du kan smälla 10-15 g av smöret och hälla i för att få upp temperaturen.

Macarons

4. Sätt ugnen på 15o grader

5. Vispa upp äggvitan till ett fast skum. Blanda skocker, 1 msk florsocker och färg. Häll ner det i äggskummet och vispa i 2 minuter.

6. Sikta 1 dl florsocker och mandelmjöl. Vänd ned i blandningen i marängen och blanda med slickepott tills marängen börjat bli lös.
7. Spritsa ut blandningen på bakplåtspapper ca. 3cm i diameter. Baka på 150 grader i ca.12 minuter.
8. Spritsa krämen på hälften av macaronsen och lägg på lock. Förvara i kyl i en tätslutande låda, låt stå minst en dag innan servering.

(receptet kommer från "kökets baktips" på TV4)


Min mobil "dog" och ville inte samarbeta mer med mig idag, så tyvärr blir det bara bilder från när jag gjorde mousseline...

Likes

Comments