View tracker

God kväll, eller god natt kanske jag ska säga? Hej i vilket fall. Idag har jag och livets favorit haft en supermysig dag. Vi gick upp vid 10-11, fick besök av min farbror Tommy och sen tog vi bilen till Lund i en himla fart för att hinna till Mattssons Fotobutik innan de stängde. M skulle skaffa någon kamerarem innan han åker.

Därefter åkte vi till Nova och åt och sen vidare hem. M var helt slut så han somnade i bilen en liten stund och väl hemma i Helsingborg igen åkte vi snabbt hem till Maria och Alexandra för att jag skulle ge alla djuren vatten och mat, dvs Marias fyra ödlor och kaninen Elliot. Maria är nämligen i Ronneby denna veckan och Alexandra är i Stockholm över sommaren. Då får man agera lite djur- och lägenhetsvakt.

Vi åkte hem och la oss och tittade på Breaking Bad i vad som kändes en evighet. Det är mysigt att bara vara nu. Vi bestämde oss för att maxa kvällen med att gå till den lokala pizzerian och ta varsin sallad och sedan dess har vi bara suttit på varsitt håll i lägenheten och myst.

Nu ska jag gå och pussa på min fina. Snart börjar äventyret.
Kram på er! (Det blir lite roligare inlägg framöver men just nu får det bli tråkiga inlägg). 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

​Hej, alla ni som fortfarande är inne och tittar här. Jag tror att jag slår världsrekord i att starta upp och lägga ner bloggandet snart, jag får helt enkelt skärpa mig. Nu tänkte jag försöka ge det en chans till och om det glider ut i sanden igen så får jag inse att det här inte är någonting för mig. 

Det som har hänt det senaste är egentligen inte så mycket. Jag har gjort klart mitt första år som ämneslärarstudent och har numera 4 och ett halvt år kvar. Jag har valt mitt andraämne och det blev samhällskunskap som påbörjas nu i höst. Snart bär det iväg för min älskade sambo, något vi har väntat på sen vi blev tillsammans tror jag och sommarjobbet är igång. 

Det som kommer hända framöver; eftersom jag blir ensam stora delar av sommaren har jag bokat in massvis med spännande saker! Nästa vecka från onsdag-fredag ska jag vara i Trollhättan. Jag bilar ner med Marcus pappa, syster och hennes sambo för att se Deep Purple. Jag möter upp min mamma och sen väntar några härliga dagar i min gamla hemstad följt av avslut med Iron Maiden på Ullevi. Därefter måste jag skynda hem för att gå på sommarfest hos Marcus moster!

I slutet av juni åker jag upp i 4-5 dagar till min fina Frida i Skövde, för ett par välbehövliga dagar där. 11 juli ska jag springa ett Ravlundalopp med Malin och i augusti kommer det två damer hit, Hanna och Stina, för att festa till det i några dagar. Utöver det är sommaren maxad med jobb och en omtenta, så det är full rulle för min del. 

Nu är det några dagar här hemma som vi bara ska ta och rå om varandra på, innan det bär av. En del av mig är ledsen, en del av mig är stolt. Det är blandat, hela tiden. I alla fall, igår hade vi världens mysigaste lilla grillfest här hos oss med Marcus föräldrar, Marcus syster, hennes kille och hans två barn + deras hund och min mormor och hennes gubbe. Det var superduperbra!

Nu ska jag göra frukost (ja, jag vet att det är lunch?). Kram!

  • 35 readers

Likes

Comments

View tracker

I min hemstad. I min fina, lilla trygga hemstad, där händer det ingenting. Det är en liten stad där jag har gjort allt och ingenting. Vuxit upp, formats, skapats, utbildats. Jag har gråtit, skrattat, svurit. Jag har hatat, älskat, sörjt och varit glad där. Jag har varit olycklig och lycklig. Jag har flyttat därifrån på grund av att jag varit trött på staden och velat allt annat än att bo kvar där. Jag har längtat bort och längtat dit. Min hemstad är Trollhättan. 

Det sköljde en våg av sorg, hemlängtan, ilska och ofattbarhet över mig häromdagen när nyheterna nådde mig här i Helsingborg. I området där jag vuxit upp, gått i skola, där jag känner människor har det hänt något fruktansvärt. Jag har gått i samma skola både som gärningsmannen och som offren. Det är ofattbart. Något sånt här får inte hända. Varför har jag tagit så illa vid mig när jag egentligen inte är personligt inblandad?

Det är mina hemtrakter. Jag kan varenda liten gömd stig i Trollhättan. Jag har alltid tyckt att det hänt för lite där, men som en gammal klasskompis till mig skrev på sin Instagram om det här: nu har det hänt alldeles för mycket. Det är svårt att se sin stad brinna. Det är lite som att se sin uppväxt också brinna. Det här hade kunnat drabba mig när jag var i 7-8 års åldern och gick i den här traktens skolor. 

Det har drabbat min framtida yrkesroll för alltid, att det här fick lov att hända på ett ställe där 400 blandade människor av elever, barn, lärare ska kunna gå varje dag och känna sig trygga, lära sig och formas. Hundratals barn kommer inte våga gå till skolan på länge. Bara när jag själv skulle gå till skolan igår kände jag obehagliga vibbar, för vem är det jag går med i korridorerna, stöter på i caféet, möter i entrén? 

Ännu mer frustrerad blir jag av att det här har hänt när jag läser hur folk resonerat under tiden och efter. Kommentarer som: "det är säkert en jävla svartskalle som gjort det här", "säkert en islamist", "säkert en neger", och så visar det sig vara en ensam, liten, svensk kille i samma ålder som mig själv, som gick in och gjorde det här PÅ GRUND AV att det gick människor med utländskt bakgrund på skolan Kronan i Trollhättan. Det var gärningsmannens motiv till det här dådet.  

Att man sen efteråt i högerextrema grupper har hyllat honom för att göra det enda rätta och har gett andra högerextrema människor styrkan att också ta "problemet" i egna händer, nej. Nej. Jag säger bara nej. 

Alexander Karim är en skådespelare som har skrivit ett inlägg om det här på sin Facebook, och jag kommer citera honom nu, för det är så angeläget och mitt i prick:

"[...] Tre människor är döda idag. Två offer och en förövare. En mördare. 20 år gammal. Men han var inte ensam. Bakom honom marscherade en armé av hundratusentals Flashback- och Facbookoratorer stark. Professionella hatare. Ni tror att ni bara gör oskyldiga inlägg i debatten. Hyllade kommentarsfält som dryper av svartaste människoförakt - 'Släng ut råttorna', 'sträng gränserna för fan', 'SD till makten'. 

Och han läser. Han växer i sin övertygelse. Han är inte ensam. Han har Er på sin sida. '160 000 kriminella syrianer om året!!', 'de vill våldta våra kvinnor och tvinga på dem burka!!', 'synd att de brinnande asylboendena varit tomma!'. Det är rätt, tänker han. Någon måste agera. 'Trampa på kackerlackorna så kanske de flyr vidare'. 

Och han läser. Och känner. Och han tar en kniv. Ett svärd. En mask. Han ska trampa på kackerlackorna. Två oskyldiga liv. Kroppar vars enda synd var ett mörkare pigment. Drömmar släckta. Familjer i sorg. Ett land i skräck. Och kvar sitter ni vid era skrivbord och känner er helt oskyldiga. 

Men den här mannen var inte själv. Han var inte en ensam förövare. Han var ett symptom av vårt Sverige. Ett resultat. Och emedan han höll i det dödliga vapnet så ekade fötterna av hela hans armé genom skolkorridorer idag. 

Och ni alla borde skämmas.
"

Jag gråter, och jag sörjer för Trollhättan. Mina tankar är hos alla de drabbade. Kärlek är starkare än hatet. Jag är med er, dag och natt, Trollhättan. Vila i frid och kämpa på.. Högerextrema krafter är det sista som ska vinna i den här världen. 

Likes

Comments

Idag står det långt arbetspass på schemat för mig. Jag har stängningen på Maxi idag så jag jobbar 15-22.15. Då ska jag raka vägen hem och hinna läsa några kapitel ur min kurslitteratur så att jag är något förberedd inför föreläsningen imorgon. Marcus är ledig både idag och imorgon och därför ska jag försöka passa på att vara med honom så mycket som möjligt, jag tror nämligen att det vankas storövning för soldaterna snart... Det finns alltid en baktanke med deras ledigheter. 

Vi hörs imorgon. Har något tidsinställt inlägg som kommer snart. Kram och ha en bra kväll!

Likes

Comments

​Förra helgens bröllop när Marcus kusin Fredrik och hans Annika blev Man & Fru Andersson.

Likes

Comments

Hej hallå! För ett tag sedan slutade jag blogga, och då bloggade jag på blogg.se. Jag valde i alla fall att byta portal nu när jag kände att jag skulle börja igen. Har flyttat över enstaka inlägg och insåg att jag inte skrivit en bokstav sedan 29 januari, så jag tänkte att jag skulle uppdatera er lite om vad som har hänt det senaste. 

De största händelserna som har ägt rum sedan januari är; att jag slutat jobba på Piggelins Barnsim för att jag skulle börja plugga religionsvetenskap & teologi heltid i Lund. Jag tog mitt körkort i mars efter att ha sagt upp kontakten med körskolan och endast fortsatt köra med Marcus och min plastmorfar. Jag tog kursexamen i juni och fick anställning på ICA Maxi i Hyllinge. Jag har varit i Stockholm med Marcus och mamma och sett ACDC på Friends Arena.

​​Jag har kommit in och börjat studera till ämneslärare i svenska på Lunds Universitet (fast läser på Campus i Helsingborg) och jag har flyttat till Helsingborg och blivit sambo med Marcus. Så det är i princip dem stora händelser som hänt i år! 

Annat kul som har hänt i år är att jag och Marcus planerat slottsrundor och ska besöka 99 slott, vi har umgåtts mycket med familj och vänner, jag har gjort Military Weekend och testat på Marcus yrke. Jag har tatuerat mig på låret. Ah, och just det! Jag har fasiken sett Thåström! Likes

Comments

​Nya gardiner i köket, med tillhörande matchande duk! Jag välkomnar hösten nu, tack!

Likes

Comments


Igår åkte Marcus till jobbet och skulle vara borta två dagar, vilket i sin tur betydde att jag skulle vara ensam hemma. Inte mig emot men jag visste verkligen inte vad jag skulle laga för mat. Allt vi har är köttfärs i stora portioner och kyckling i stora portioner och jag orkade bara göra något litet. Så jag gjorde toscansk tomatsoppa, men jag la i kidneybönor och kikärtor och vid sidan om rostade jag ett bröd.

Likes

Comments

Förra veckan var jag hemma hos Marcus i Helsingborg och fixade då till lite julstämning där. Ny ljusstake, julstjärna, uggle-gardiner, växt och lite småtomtar. När han kom hem från jobbet satte vi upp julstjärnan tillsammans. Mysigt!

Likes

Comments


Sedan en liten tid tillbaka har jag träffat den här karln och medan han åkte till jobbet så passade jag på att göra ordning hemma hos honom, för det var totalt kaos och så kan man inte ha det. (Tänk er ostädat x83583950).

Likes

Comments