Header

Tankar

Jag tror dessa bilder är mina favoriter just nu! Eller Don’t hate kanske jag inte riktigt håller med om. Jag tycker att alla som vill är välkomna att hata män som utsätter kvinnor för övergrepp. Men jag tänkte i alla fall på allt som behövs göras nu. Allt som behövs ändras på! Ibland känner jag sådan energi att jag vill spricka andra gånger vill jag krypa under täcket och stänga allt ute.

Hur kommer det sig att det inte ändrats på något förut? Att kvinnor blir utsatta för övergrepp kan ju omöjligt vara något helt främmande som vissa höguppsatta män anser och uttrycker sig om i media. Har de bott under en sten hela deras livstid?

Men nummer 1. Som jag tycker är det absolut viktigaste att sätta fart på är utbildningen om jämställdhet, normer och sexuella övergrepp! Detta är en politisk fråga. Detta måste ingå i ALLA skolor. Jag har inte under alla mina 13 år (5 skolor, tre länder och många olika lärare) i skolan fått lära mig något om normer, feminism, jämställdhet eller sexuellt övergrepp/våld i samhället. Jag har inte haft en ända lärare som på något sätt pratat om detta inför klassen. Det är ju ett stort problem. Jag vet många männsikor som inte ens vet någonting om detta. Slänger ut sig sexistiska kommentarer hit och dit och skrattar. Tänker inte alls. Det är ju där ändringen och jämställdheten måste ske från början av våra liv! Vi har skolplikt i Sverige och vart passar det då bättre att förmedla denna kunskap. Därför måste detta bli en självklarhet i alla skolor. Där alla barn ska få utbildning om samhällets brister. Kram

Jag vill att alla människor ska börja tänka. Tänka på annat än bara det enkla i livet. Hur ska du kunna göra världen till ett bättre ställe? Om du tycker att tjäna så mycket pengar som möjligt och köpa så dyra saker som möjligt för status är svaret, så var så god! Men stanna gärna upp en eller två gånger och tänk!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tankar

Igår på var det ett reportage från soptipparna eller soppbergen i Rumänien. Det är helt sjukt. Det är något jag i alla fall aldrig tänker på. Att ett land i Europa har sådana enorma farliga sopberg som bara är. Dessutom lever människor på dessa sopberg genom att samla säljbara föremål. Finns det verkligen inget att göra åt dessa sopberg? De kom i alla fall inte med några förslag från reportaget. Tydligen får Rumänien de stora bidrag från EU så det kan hantera deras sopor på ett rimligt sätt men icke att det fungerar. Hur kommer det sig att det inte går att göra något åt bergen eller gör vi redan något genom att ge bidrag?​Dessutom tänkte jag på en människa som varje kväll vid cirka 10-11 tiden kommer och gräver i våra soptunnor efter något att troligtvis äta. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra annat än att fortsätta försöka sova. Världens sopor är verkligen ett ämne för sig. 


Likes

Comments

Tonight you gotta let go of someone
'Cause while you're holding on on what you had
You're not giving me a chance
To ever really be your man

You got me feelin' like I don't deserve you
And I'm tryin' to deal with this pain
But it kills me 'cause I know you still love him
Tonight you gotta let go of someone
'Cause while you're holding on on what you had
You're not giving me a chance
To ever really be your man

You say you're fine, you're moving on
Say that I'm the only one
But I know, yes, I know
That I'm in his shadow all the time
'Cause he still creeps up on your mind
Like a ghost, like a ghost

You got me feelin' like I don't deserve you
And I'm tryin' to deal with this pain
But it kills me 'cause I know you still love him
Tonight you gotta let go of someone
'Cause while you're holding on on what you had
You're not giving me a chance
To ever really be your man

But if you let me, I could set your world on fire
Give you somethin' better than you've ever had
And if you let me in, girl we'd have everythin'
But it's like your heart is stuck in the past

But if you let me, I could set your world on fire
Give you somethin' better than you've ever had
And if you let me in, girl we'd have everythin'
But it's like your heart is stuck in the past

Jag tyckte bara denna text var så fin. Oftast om man bara släpper taget om något så finns oftast något nytt och bättre att hålla om.

Likes

Comments

Life

Sista veckan på sommarlovet tog jag ledigt och åkte ner till Torekov! Det är så mysigt där och det finns massa god mat att äta. Vi badade shoppade och åkte en sväng över till Köpenhamn. Tänkte bara lägga ut några bilder från det eftersom jag inte bloggade någon ting där ifrån.

Likes

Comments

Life , Food

Hej! Skolan har börjat och vardagen har äntligen börjat så smått ta form. Men jag vet inte riktigt vad jag känner. Skönt är det såklart men samtidigt lite tråkigt. Igår hade vi iallafall ett litet goodbye party för min syster som flyttar till Åre i veckan. Det var roligt att då många kunde komma! Nu ska jag snart börja ta mig till skolan osv.

Likes

Comments

Life

Hej! Idag vaknade jag av att det ösregnade och blixtrade! Igår bakade jag blåbärsmuffins gott gott. Det är en del saker som hänt senaste veckan men mina föräldrar avbröt sin semester och kom hem till mig så allt blir nog bra! Jag har väldigt lätt för att prata om både svåra och lätta saker så det är skönt att kunna få ur sig allt till både familjen och vännerna. Anna jag vet att du läser detta och du är BÄST! Tack för att du alltid sitter i andra änden och lyssnar på mig i timmar när jag är ledsen och behöver prata om allt! Du är bäst!

På söndag åker jag även ner till henne för sista ledigheten. Bytte bort alla mina pass och tog en vecka ledigt eftersom jag tyckte jag behövde det innan skolan! Det ska i alla fall bli väldigt roligt!

Nu ska jag snart iväg till jobbet. Hoppas det blir mycket att göra!

Likes

Comments

Life

Fem av mina instagramfavoriter. Jag spenderar mycket tid på Instagram. Kanske inte så bra egentligen men mycket av inspirationen i livet hittar jag där. Jag gillar egentligen alla jag följer men jag har några favoriter som jag brukar kolla regelbundet på.

1. @roseulveman en dansk tjej som jag bara älskar. Hon är så himla fin och hennes bilder inspirerar mig bara. Genom henne har jag hittat många andra danska tjejer med några tusen följare som verkligen ger mig inspiration.

2. @Linneamichaelas hennes bilder har poppat upp då och då men jag bestämde mig för att följe henne för någon vecka sen bara. Hon är bara GIRLPOWER ! Så jäklasnygg och kloka åsikter helt enkelt.

3. @chloeschuterman1 ja jag vet inte hur länge jag följt henne. Hon har inspirerat mig i flera år. Hennes kläder älskade jag förut. Men nu har jag inte följt henne på länge men då och då går jag igenom hennes biler. Finner alltid något inspirerande med henne, både kläder och liv.

4. @poemsporn_ ett konto med massa korta texter om livet. Poppar upp hela tiden på mitt flöde och jag gillar det.

Sen så följer jag även några Uniceff konton vilket är viktigt och intressant. Ibland lägger det bara ut bilder med kort tex och ibland med långa texter som jag brukar läsa. Ofta handlar det om människors liv eller krissituationer i de länder de jobbar i. Intressant!

Likes

Comments

Life

Hej, denna dag har varit något utöver det normala. Stressig och mycket bara. Men tror vi lämnar det så. Var så trött så jag la mig på golvet en stund. Dock fick jag bästa överraskningen när jag kom hem ett paket från Anna!

Ikväll tänkte jag ta det lugnt. Ska städa lite och förhoppningsvis laga någon mat. Men i så fall måste det handlas och det kändes ju mer än jobbigt. Haha vilken Deppdag! Men har skrattat mycket även idag som de flesta dagarna. Jag är lbara ite extra trött idag.

Likes

Comments

Life

Min kropp. Den är vacker, Precis som alla andras. Jag älskar den. Jag ber ingen älska den med mig. Jag ber er att respektera den. Jag ber er att inte ta på den utan lov. Känn och kläm inte på den om ni inte frågat. Det är bland det värsta som finns. Ni män som tar föregivet att det är varsågod. Det är verkligen inte varsågod att ta föregivet att jag vill ha era händer på den. Hur svårt ska detta vara att förstå. Hur många gånger ska man behöva berätta det självklara innan ni fattar. Ta inte på min kropp utan lov. Tack

Jag skrev detta för ett tag sedan men postade det aldrig. Jag vet egentligen inte varför eftersom det händer så mycket skit hela tiden. Varje dag så läser jag i tidningen om någon man som har sexuellt ofredat en kvinna. Det är fruktansvärt att kvinnor inte ska få ha sina kroppar ifred. Utan ständigt vara utsatta. Vad är det som är så fruktansvärt svårt att förstå för vissa människor. Uttjatat får detta vara men vi kan inte sluta berätta det förens mänenn förstår det självklara. Ta inte på kvinnors kroppar utan lov.

Likes

Comments

Clothes, Life

Nu har jag precis ätit en pizza. Eller en pizza bit som mamma gav mig igår. Väntar på mamma som ska komma snart hoppas jag. Sen ska jag på personalmöte. Såg nu att det spöregnar ute så tar nog inte mina blå ballerinaskor.

Köpte den här tröjan på Lindex på rean! Fin tycker jag eller så fin en vit tröja kan bli med lite text! Kjolen köpte jag också förresten från M&Q!

Likes

Comments