Min morgonpigga kille vaknade för tidigt för att jag tyckte de andra skulle behöva vakna så vi gick och gjorde morgontoaletten och begav oss iväg på promenad.

En trött och lugn liten godbit ligger nerbäddad i vagnen och en mycket fundersam mamma går på en stig i skogen längst med en lugn och glittrande sjö.

En hel helg har snart passerat igen. En helg jag inte visste vad den skulle innebära förutom två nätter i en campingstuga men som innebar så mycket tankar och funderingar på framtiden. Eller kanske inte framtiden utan bara fortsättningen från nu.

Innan vi begav oss iväg var det så mycket drama att jag var nära på att ge upp. Men så har jag ju de där människorna i mitt liv som kommer till min räddning när jag verkligen inte klarar det själv. Innan helgen var det första gången sedan allt "började" som jag känner att jag verkligen, inte för en sekund, orkar hålla på mer och bara vill ge upp. Också första gången jag på riktigt lufter luren, ringer och fullkomligt bryter ihop.

Och när det var gjort fick jag ny kraft att ta itu med saker som skulle gjorts för längesedan.
Helgen var en bra brejk i allt detta. Jag vill helst inte fly från saker men denna gången var det absolut nödvändigt.

Nu är det snart dags att bege sig mot stugan, inta frukost och börja bege sig hemåt igen.

Hoppas din midsommarhelg varit fin.

Kram R

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


Midsommar 2017

Dagen började med att jag hämtade upp Savannah och Colin innan vi begav oss iväg på roadtrip mot Tingsryd.
Hit kom vi vid lunchtid tillsammans med Martin och hans pojkar. Vi checkade in, packade upp lite och mötte äntligen Tingsryds bästa campinggäster, mina fina vänner Ingela och Anders med barn och barnbarn.

Dagen började med sol och värme, lite bus och midsommarlunch som senare byttes ut mot regn och dans i regnet. Vilken jätte härlig midsommarafton det blev. Lite sådär småtokigt som det lätt kan bli med ett gäng ungar. Vi avslutade kvällen med grillning och ett gäng trötta barn som precis krupit ner i sina sängar och somnat. Och det lär även jag göra snart.

Hoppas du haft en fin Midsommarafton.

Kram R

Likes

Comments


Jag är djupt rörd över all omtanke jag fått från olika håll. I verkliga livet, kommentarer på sociala medier, sms och mail. Tack snälla söta ni för att ni bryr er som ni gör.

Njurbäckeninflammation var det alltså. Utan njursten som de misstänkte. Tack för det, det räcker med förstnämnda. Det gör vidrigt ont ändå.

Jag har blivit så bortskäm. Under dagen och nu i kväll. Så fint att jag smäller av.
Efter jobbet kom min fina H förbi med sushi och mys. Och lite senare kom älskade Celine och hälsade på, pratade och åt frukttallrik.

Jag fick hem en film och naturgodis tidigare idag som jag nu njuter i min ensamhet. Lite lyx mitt i allt. Och inte vilken film som helst, jag har väntat så på att se fortsättningen på första filmen.

Så...låt filmen börja!

Kram R

Likes

Comments


Hur tänkte jag där?
Jag hade svårt att sova på grund av smärtan som blivit värre, så i den tidiga morgonen innan 05, smög jag ut och igenom staden som var helt öde, till akutmottagningen. Jag tänkte att det kanske skulle vara bra att ta bussen en bit men inga bussar gick vid den tiden. Tanken på att be någon om hjälp slog mig inte och tanken på taxi dök tydligen heller inte upp.

Så jag kommer in på akuten, böjd i 90 grader och håller mig för både rygg och mage.

Jag fick nyss en liten kärleksfull utskällning av en vän som tyckte det var idiotiskt av mig att inte be om hjälp. Men jag känner mig mest till besvär för min omgivning just nu och vill inte belasta någon annan mer. Så i stället ligger jag här, på den platsen jag blir som allra minst och ynkligast och har lämnat både blod och gått igenom andra undersökningar.

Njurbäckeninflammation vs njursten. Eller både ock. Ett mer avancerat ultraljud ska göras och eventuellt en röntgen efter det. Till på köpet har jag lite andra saker att ordna men det verkar kunna lösa sig ändå som det ser ut nu.

Tillåt mig skratta, typ hysteriskt. Och kanske lite galet. Får man redan nu önska sig ett fantastiskt 2018? Jag känner någonstans att jag skulle kunna få önska det och kanske till och med vara värd det.

Eller kanske bara rent av en lugn vecka, en enda. Det kan ju omöjligt vara för mycket begärt att bara få en vecka utan strul och tråkigheter. Varje söndag önskar jag mig detsamma. Hoppet är det sista som överge en, eller hur?

Nä nu får detta se till att lösa sig. Jag har en helg med barnen och fina vänner att se fram emot. Och det finns inte en chans att jag tänker ändra på det om det inte är absolut omöjligt.

Kram R

Likes

Comments

Jag en annan dag.

Godmorgon!

Med en sämre natt i bagaget är jag glad att jag ligger här i soffan och inte tvingade iväg mig till jobb som jag i vanliga fall hade gjort. Jag har så ont i både rygg och mage och magen är uppsvälld som en boll. Jag har fått antibiotika som jag hoppas ska göra sin verkan snart.

Jag ligger och filosoferar på framtiden. Både den som är i morgon, om en vecka, månad och längre fram. Jag planerar för det jag kan planera för, tänker på sommaren och vad jag önskar fylla den med, vad jag kan göra med barnen under semestern och vad jag ska göra själv. Jag önskar att vissa saker sett annorlunda ut men det man inte kan förändra är inget att hänga upp sig på.

Och så tänker jag på hur jag hade önskat forma framtiden. Den som innebär en vardag och som varar längre fram i tiden. Jag kan inte bara leva för vad som händer här och nu för dagen, jag kommer inte till ro i det. Man måste börja någonstans och jag börjar planera i tanken, kanske börja kolla upp möjligheter för några av tankarna.
För som jag längtar efter en vardag. Jag vet att den kommer se annorlunda ut jämfört med innan. Jag måste ju skapa en vardag som innebär att inte ha barnen hos mig hela tiden. Jag måste skapa en ny vardag, med nya rutiner. Det tar tid men jag måste börja någonstans.

Men just nu tänker jag planera tre dagar framåt, för en midsommarhelg som jag tror kommer bli toppen. Mer om det vid senare tillfälle.

Kram R


Likes

Comments

Inlägget är i samarbete med Loddo.

Månadsboxen från Loddo innehöll några spännande saker.

Först ut den delikata Nocco i smaken Cassis. Jag älskar ju dessa koffeinhaltiga drycker att dricka på gymmet eller precis innan.

Denna box kändes väldigt passande för mig för nästa produkt var supermellanmålet CHIAGO , ett mellanmål med 100% ekologiska råvaror. Nick kexbar var supersmarrig, helt utan tillsatt socker.

Boxen innehåll även Comviq kontantkort, perfekt för iPaden under sommarsemestern, dippmix med smak av rödbeta från Gårdschips som ska bli spännande att smaka, Flux Drops som är goda sugtabletter, Smakis med smak av jordgubb och ett "senilsnöre" till glasögonen .

Jag tycker det är lika spännande varje gång boxen frånLoddo kommer. Nya produkter att testa, saker man kanske inte köpt annars och vissa favoriter man köpt tidigare.
Likes

Comments


Ganska märkligt ändå. Hur man kan gå från känslan av att vara stark till känslan av att vara liten, svag och ynklig. Miljön runt oss har säkert sin påverkan, människorna runt oss med. Vissa människor lyfter och låter oss träda fram i all vår kraft medan andra trycker ner eller förminskar oss.

Igår hade jag en stund av riktig power. En stund då jag kände mig precis så fantastisk och stark som jag egentligen är. Sen kom åter igen käftsmällen från någon som har ett så stort behov av att trycka till mig och inte har någon självinsikt över huvud taget. Och efter det var det Dominoeffekten. Det började där, sen kom nästa sak och jag ville bara blunda för verkligheten jag skulle ta tag i idag igen, en liten stund till.

En sak leder till en annan och jag är så matt på att stå i mitten och inte ha makten att göra vad jag vill och önskar åt något håll. Jag är också väldigt trött på att få skuld för saker jag inte kan styra och rå över. Jag bryts liksom ner bit för bit och just nu önskar jag inget mer än en trygghet.

Allt blir inte alltid som man tänkt sig, det är en mening jag sagt så många gånger detta året. Men tänk om något blivit som man tänkt sig, så ljuvligt. Det kommer, så Småningom.


Jag började veckan med att ta itu med några av bekymmerna. Ett av bekymmerna är en urinvägsinfektion som nu blivit mer än så, med feber och smärta i både rygg och mage. Dagens planer efter jobb fick ställas in och i stället fick jag gå ifrån tidigare.

Jag har också tagit lite tunga beslut idag. Sådana som man egentligen inte vill men måste för att det tar för mycket energi för att ignorera. Jag har till följd av det flera samtal att ta itu med men tänker att jag får beta av ett i taget. Och vissa ligger ännu på "paus" i väntan på att jag ska bestämma mig för ett 100% säkert beslut. Jag måste börja skala av det och de som tar mer energi än det ger. Och det är aldrig kul även om det är nödvändigt.

Jag är dock enormt tacksam över mina vänner. Ni vet de som känner, ser eller hör när allt inte är som det ska och visar sin kärlek och ödmjukhet på ett så självklart och fint vis. Det gör mig rörd och så tacksam.

Idag önskar jag mig bara trygghet. En varm och mjuk famn att få krypa nära i tysthet, en hand som smeker min kind och säger att allt kommer bli bra.

Jag är min egen hjälte, så tänker jag. För jag behöver någon som står upp för mig, som tar hand om mig och som älskar mig för den jag är, trots fel och brister och trots tiden i livet som just nu är lite svajig. Och det blir jag helt enkelt, det är jag som måste stå upp för mig själv och ge mig trygghet. Även om jag måste ändra mål och riktning och gå en annan väg än jag hoppats på. Det blir inte alltid som man tänkt sig men det blir bra ändå, ännu en klyschig mening som man både sagt och hört så många gånger. Och det stämmer, det kommer bli bra. Jag har tagit mig genom eldar förr och kommer göra det igen.

För jag är min egen hjälte!


Likes

Comments


Det här mina vänner, det är världens absolut bästa gäng kvinnor. Mina The Ladies, som de brukar kallas här i bloggen (några saknas).

Gårdagen var magisk. På så många vis. Det är inte ofta jag får in träffar med så många olika betydelsefulla personer i mitt liv som jag fick igår. Så många olika aktiviteter på samma dag och så mycket känslor på samma dag.
Fast det där sista stämmer kanske inte helt, jag brukar nog få in de flesta känslor under ett dygn som livet ser ut just nu. Men hur som helst så var gårdagen något utöver det vanliga.

Jag smet förbi tjejerna på vägen hem för att kramas och grattulera bästaste Becky till sin examen. Hon är grym hon. Och så gick jag därifrån med ännu mera glädje än jag kunde föreställa mig innan.

Mina girls alltså, energi och power så det fullkomligt smäller om det!

Fortsättningen på kvällen var härlig den med. Jag behövde den och mina tankar som kört runt senaste veckan behövde den.

Men nu behöver både tankar och kropp ett grymt gympass, så det är precis vad jag ska roa mig med ett tag framåt.

Kram R

Likes

Comments

Alltså titta på henne, min älskade virvelvind till dotter. Så fin att jag smäller av.

Fredagsmys!
De senaste månaderna har gått i ett och jag har haft folk runt mig precis hela tiden. De senaste två veckorna har jag varit ganska mycket själv men haft fullt upp med andra saker. Det är verkligen massor att stå i när man ska skiljas och när man ska skapa sig en ny vardag och ett nytt liv.

Idag är jag med ensam och att fredagsmysa själv har jag inte gjort på många år. Ensamheten kom åt mig som en käftsmäll. Har jag inte haft barnen så har det varit AW, mys med tjejerna eller annat att göra men just nu, idag, är det jag. Jag i ett ösregn under ett paraply genom staden.

Just idag har varit en lite mindre bra dag, ännu nya beslut att ta och jag vill liksom bara checka ut en stund. Kanske är det därför ensamheten känns lite mer.

Hur som helst så är det fredag och en helg ligger framför oss. I morgon ska jag flytta mina saker från förrådet jag hyr till ett annat förråd och i övrigt ska jag försöka ta hand om mig själv så gott jag kan i helgen. Med träning och annat jag mår bra av.

Kram R

Likes

Comments


Så var det inte bara en vanlig fredag.
Det är skolavslutningsfredag.
Minns känslan av frihet när sommarlovet började och det var dags att åka till landet med mormor och morfar.

Jag var och kramades med tjejerna på skolan och så var jag på avslutning med Savannahs klass.

Finaste tjejerna♥️ och en "DABBANDE" mamma!

Likes

Comments