Godkväll

Jag har mest legat i soffan idag med. Inte sovit lika mycket och är betydligt bättre än i går.
När Colin somnat nu i kväll tog jag tag i ytterligare grejer från badrummet för att organisera ner i lådorna på skrivbordet. Jisses så mycket smink jag kastat. Det håller inte i evigheter.

Nu är det däremot dags för de sista två avsnitten av House of Cards för denna säsongen. Nya kommer inte förrän i början av nästa år, längtar!

Kram R

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


Augusti har varit en fin månad.
Jag har spenderar fina stunder med fina vänner, jag har skrattat mycket, kroppen har mått bra och jag har haft mycket tid med familjen. Det är en månad som Augusti jag önskar mig genom hela hösten. Tid för återhämtning och tid med de som betyder mest i världen för mig. Familj och vänner, sådant som ger energi och får själen att dansa.

Jag har fått tid med tjejerna var för sig, gått på bio, fikat och haft långa mysiga samtal på deras rum. Viktiga samtal om livet och andra betydelsefulla ting.

Jag har fått tid med vänner, tillsammans i grupp och var för sig. Tid för ytliga samtal och hysteriska skratt och djupa och viktiga samtal.

Jag har fått tid att finnas här för barnen. Hela dagar tillsammans med Colin och med tjejerna och sedan tjejerna började skolan har jag varit här och hjälpt dem komma in i rutinerna på morgnarna och tagit emot dem när de kommit hem. Vi har fått en mjukstart inför höstens rutiner.

Jag måste nog säga att denna månaden har innehållit allt jag önskar livet innehöll alla månader om året. Den har varit perfekt på många vis. Den har också innehållit en del smärta och sorg, men jag fokuserar på det positiva och fina, det som får mig att känna mig rik på livet.
Familj och vänner!

Tack Augusti för en fin månad!Likes

Comments


Min lilla stjärna.
I morgon börjar ett nytt kapitel i vårt liv. På riktigt. I morgon är det dags att börja skola in vår lilla stjärna på förskolan.

Vi hade honom på föris en kort tid innan sommaren. Men det var för att det inte gick att lösa på annat sätt och vi fick inte plats på den förskolan vi skulle ha honom på förrän nu. Så efter flera månader tillsammans igen är det dags att börja inskolning på den "riktiga" förskolan i morgon.

Som läget ser ut just nu blir det H som får ta första inskolningsdagen. Jag vill inte riskera att smitta någon liten juvel på förskolan.

Colin känns väldigt redo nu. Han har hunnit bli 1,5 år, han är väldigt aktiv och social och älskar att vara med andra barn i hans ålder. Han tar för sig och visar vad han vill och känner tydligt. Han utvecklas också på ett annat sätt på föris. Jag märker så mycket på hans utveckling bara den tiden han var på förskola innan sommaren.

Jag är med redo för arbete. Det var jag tidigare med och när det var dags för föräldraledighet och sommarsemestern kändes den inte sådär nödvändig som man brukar känna inför semester.
Men jag har njutit tiden hemma nu och varit med älsklingen precis varje dag. Tagit vara på tiden på ett bra sätt.

Men även om jag känner mig redo är det alltid jobbigt att lämna över till någon annan. Det är ju mitt barn, det finaste och värdefullaste jag har. Det är inte roligt att vara ifrån sina barn så mycket och lämna över ansvaret till någon vi ännu inte känner. Vi kommer givetvis lära känna personalen, men det tar tid och krävs förtroende och vägen dit är jobbig.

Lite ångestladdat är det här idag. Även om jag sagt en tid nu att jag är redo att börja jobba så är det med väldigt blandade känslor jag ska lämna ifrån mig vår yngste goding.

Tänk så fort tiden gått!

Likes

Comments


Godmorgon!
Är det inte märkligt? Jag äter aldrig frukost. Jag går upp, dricker kaffe och behöver sedan vara igång ett tag innan hungern kommer.
Men nu. Nu när det river som ett rivjärn i halsen och jag inte alls ville kliva ur sängen, då vaknar jag vrålhungrig. Och någon smoothie som brukar vara det jag startar med var jag inte sugen på. Bröd och en skål müsli med naturell Yoggi var vad jag behövde. Tydligen!

Status idag då? Sämre än igår. Halsen ondare, kroppen ömmare, febern är kvar, näsan lika täppt och rinnig och humöret lika känsligt.

Så tacksam för min fina make som är hemma och sköter barn, hem och passar upp mig.

Önskar dig en fin dag!

Kram RLikes

Comments

Alla bilder är inspiration från Pinterest.

Godkväll govänner.

Jag har spenderat en stund med att kika efter arbetsplats/makeup plats inspo. Jag vet i princip hur jag vill ha det men tycker det är kul att kika runt. Armeringsjärn ska upp på väggen bredvid spegeln och bilder, inspiration och liknade ska sättas upp där. Armeringsjärnet vill jag dock ha i svart tror jag, kanske spraya det. Älskar den rostiga rustika stilen men det passar inte in med resten här. Och lampor runt spegel så småningom.

Jag har kombinerat sminkbord och arbetsplats/skrivbord. Så högra sidan är med spegel och makeup och vänstra för dator och annat. Kanske är det här jag kommer höstboa mest i år, resten av hemmet känns liksom ganska boat redan. Bara ljusen som ska åka fram, men ännu är det ganska varmt om kvällarna.


(ad-links)

Likes

Comments


Jag är serielover av rang!
Året om och gärna något avsnitt varje dag. Vi har sett de flesta av intresse på Netflix, några av dem är de ovan och de jag verkligen rekommenderar.
Vi har också sett en hel del på Viaplay, C more, HBO nordic och andra streamingtjänster.

Det vi alltid har är Netflix. Barnen tittar under sina användare varje dag de med. Ett avsnitt innan det är dags att sova eller ett avsnitt efter skolan innan det är dags att göra läxor.

Nu är vi/jag på jakt efter fler serier. Det känns som vi sett alla vi har intresse av. Jag behöver en att se om bara jag tittar på och så en att se tillsammans med Henric. Just nu tittar vi på sista säsongen av House of Cards men det varar ju inte för evig.

Har ni tips?
Vi gillar inte vampyrserier eller andra overkliga saker. Inte skräck heller. Action, drama eller komedi gillar vi.

Vi har som sagt sett massor av serier, men det måste ju finnas något guldkorn kvar som vi missat?!

I kväll blir det i alla fall mer House of Cards.

Kram R

Likes

Comments

Bilder lånade från Pinterest. Jag älskar fjädrar!


Först vill jag bara skriva att jag vet att ett av mina inlägg i går var lite "hårt" skriver. Det är inte lätt att låta Bad ASS när man egentligen är softisch. Summan av allt var att jag, och alla andra tycker jag, måste stå upp för sig själv och vårda sig själv på bästa sätt. Man måste vara rädd om sig och omge sig med människor som också är rädd om en, förstående och ödmjuka till andras mående.

Du är den viktigaste personen i ditt liv!


Jag ligger här hemma och mår allt annat än bra. Jag fick be H komma hem. Inte alls kul.
Jag är grymt känslig, som jag brukar bli när jag är febrig och sjuk. Har gråtit för totalt onödiga saker. Som att jag inte kan träna idag, att jag fick ringa hem H och erkänna mig svag, att jag har helt knallröd näsa och rinnande ögon. Att min nacke värker och ingen kudde känns skön. Ja men ni hör ju. Så otroligt känslig att jag skäms.

Det bästa är att jag vet hur fort allt kan ändras. I går morse kände jag ju mig stark som en oxe. Tränade och mådde prima, kände mig oövervinnelig. Idag kan vem och vad som helst knäcka mig. Därför ligger jag här i trygghet under täcket och vågar knappt öppna mailen eller kika på sociala medier.
Längtar tills det vänder igen och jag åter igen känner mig stark och kraftfull.

Kram R

Likes

Comments

​(ad-links)

Hösten är den absolut bästa tiden för att boa. Den årstiden då man antagligen spenderar som mest tid inomhus. För mig är det viktigt med mjuka filtar och kuddar i soffan, ljus i lyktor och ljusstakar och många bra serier att titta på. Den tiden som blir över på dygnet vill säga.

Det står ständigt en kopp med te på soffbordet och dofterna i hemmet är ljuvliga. Svagt doftande ljus tillsammans med hett te. 

Älskar höstkvällar!


Likes

Comments


Godmorgon!
Jag var så pepp för ny vecka. Men har varit vaken större delen av natten på grund av ett huvud som snurrat och en megaförkylning som slog till sent i går. Idag mår jag allt annat än bra. Näsa som rinner och hals som river.

Det är sista dagarna innan inskolningen nu. Jag och Colin har tre hela dagar kvar tillsammans. Och jag hade inte planerat att spendera dem risig. Men sådant har man inte makten över.

Kaffe, näsdukar och mjukiskläder är huvudingredienserna för idag och att försöka roa en 1,5-åring efter bästa förmåga. Ja Colin blev hela 1,5 år igår.

Nu ska jag försöka få fart på tjejerna här!

Kram R

Likes

Comments


Måste bara tipsa om en godsak jag upptäckte för ett tag sedan.
Dessa ubergoda hallon och blåbär, doppade i choklad från Renée Voltaire.
De är så mumsiga!

Kram & Godnatt!

Likes

Comments