Lite sådär känns det efter första dagen av inskolning. Ansiktet bortvänt. Det gick såklart jätte bra. Colin rusade in till barnen, lekte fint och tittade bara efter var jag fanns då och då, när han såg mig var allt okej och han fortsatte leken. Middagen gick med fint. Han åt hela sin portion och halva min. Och så var det dags för att sova middag. Det tog en stund, lite tårar, lite bus och cirka 40 minuter senare sov han fint på madrassen bredvid några andra barn.

Han är van vid att somna i min famn eller vagn och med ljuden uteifrån eller total tysthet här hemma. Det är ju bara han och jag. Men jag låg bredvid honom och till slut sov han gott tills ett annat barn väckte honom 45 minuter senare.

Under tiden satt jag med fritidspersonalen och berättade lite om oss. Om Colins start i livet och känslorna bubblade upp. Det blev några tårar och jag fick förklarat hur jag kände inför detta. Att jag längtar efter att få komma tillbaka till arbetslivet men samtidigt hur ont detta gör och jag fick höra hur okej det var, att jag var långt ifrån ensam och att det vore konstigt om det inte kändes sorgset eller lite märkligt i hjärtat.

Jag tog en lång och skön promenad i kvällssolen med podcast i lurarna. Magen är ännu öm, inte så att det gör ont utan ansträngning men ändå så pass att jag kände att gymmet vore en mindre bra ide idag.

Nu är det ny säsong av Empire, första avsnittet släpptes idag på Viaplay. Nu sitter vi bänkade.

Kram R

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


Första dagen på ett nytt kapitel av både Colins och vårt liv. Inskolning på förskolan står på schemat och mitt mammahjärta brister. Dagen som tidigare känts så långt borta är nu här och det är inte utan att jag har lite ångest. Givetvis är det inte bara negativa känslor kring det. Och känslorna har inget med oro att göra.

Men idag är det alltså dags och i morgon med. Morgondagen blir det inte bara inskolning förresten. Nej det blir först inskolning och sedan vaccin direkt efter det. Dubbelt ajaj i mammahjärtat i morgon alltså.

Kram R

Likes

Comments


Vilken dag det varit. Den går inte till årets bästa men det behövs ju sådana dagar med. Jag har mestadels legat i sängen, haft ont men inte fått den där akuta smärtan som i morse och förmiddags. Hela magen är svullen och öm och jag känner mig gravid i vecka 30 ungefär. Det mest obehagliga är att ömheten är blandat med träningsvärk från i förrgår och i går. Jag kan inte riktigt skilja på vad som är vad.

Jag tränar ytterst sällan mage. Jag gör övningar för att stärka magen inifrån, mammamagen om man nu vill kalla det så. Men i övrigt tränar jag sällan bara magen, den tränas ju vid andra övningar då hela kroppen tränas och under det där mjuka på magen skymtas och känns rutorna ganska bra faktiskt. Sak samma, jag tränade en del mage både i förrgår och igår och har i dag en ordentlig träningsvärk som flyter ihop med ömheten över hela magen. Mindre skönt.

Jag har precis ätit kvällsmål som blev lite extra stort idag då jag inte kunnat äta ordentligt under dagen. Hungrig som en varg men inte sugen på något alls och mått illa av tanken på mat.

Jag hoppas både smärta och extrem uppblåsthet försvunnit tills i morgon då liten goding ska skolas in på förskolan. Mammahjärtat är inte helt okej med detta ännu!

Ryggläge i soffan ska snart bytas mot ryggläge i sängen.

Kram R

Likes

Comments


Ett sent hej och godmorgon idag.
Min dag började inte så härligt. Jag vaknade med en fruktansvärd smärta i magen, en smärta som jag liknar med de jäkligaste förlossningsvärkarna, tog mig in i badrummet och kräktes. Av smärtan, för det är ingen magsjuka.
Jag kände hur det började susa i öronen, hur jag började svettas och hur jag sakta tappade medvetandet medan jag hörde Colin från hans rum.

H kom upp, tog Colin och efter en stund i badrummet kändes smärtan hanterbar. H åkte till jobbet och Celine kom upp. Förklarade för henne vad som hänt eftersom hon såg mig ligga ganska matt på golvet och inte fara runt och duka fram frukost, plocka leksaker och greja som jag gör alla andra morgnar. Det tog kanske 25 minuter från att H åkte tills de fruktansvärda smärtorna kom igen. Jag kröp in i badrummet och hann säga till Celine att jag kommer svimma igen. Sen hörde jag Savannah gråta en stund senare.

Celine hade ringt efter H och tog hand om Colin. Hon hade gett honom dricka och små brödbitar. Jag hade ju hunnit förklara för henne att det inte var någon fara, att jag skulle bli okej igen men Savannah hade inte hört det och var jätte rädd stackaren.

Jag satt lutad över en stol i köket medan barnen åt frukost. Savannah blev glad igen när jag förklarade för henne, Colin kastade brödbitar på mig och skrattade och Celine håll ordningen till H kom hem. Då kröp jag ner i sängen och har inte kunnat resa mig förrän nu.
Fortfarande väldigt öm i magen, lite illamående och märkligt nog vrålhungrig men inte alls sugen på något förutom kaffe som säkert inte är det bästa. Undrar lite om det kan ha varit något jag åt igår, som kyckling. Eller vad det annars kan bero på. Men jisses så ont jag haft. Och så ont jag ännu har även om det är mycket bättre.

Ska lägga mig igen, får passa på när H är hemma och Colin sover.

Kram R

Likes

Comments


Efter en film i vardagsrummet smet jag in i sovrummet med min lilla bricka, dator och telefon. Jag har legat på latsidan under påsken och låtit inkorgen fyllas på utan att beta av mejlen. Det är något som stressar mig enormt. Jag kan inte ha ett siffertal på mailen på telefonen och bara låta det vara, jag måste in och titta i alla fall så siffrorna försvinner och slutar stressa mig. Men under påskhelgen har jag tagit ledigt från inkorgen och då har jag inte betat av mejlen, vilket ändå stressat mig trots att jag tagit bort siffrorna. Jag vet ju att de obesvarade mejlen finns där i inkorgen. Så igår kväll och i kväll ägnar jag tid åt min inkorg.

Jag blir lätt rastlös. Jo det går att bli trots att man ar fullt upp med familj, barn, träning och annat. det jag menar är att jag ständigt behöver en pågående utmaning, ett projekt eller liknande. Jag har ju riktigt bra rutiner kring träningen men eftersom det är någon jag tycker är roligt så är det inget jag behöver paus ifrån, förutom kroppens vila som behövs för att bygga upp och prestera bra.

Jag har hängt på tidigare utmaningar från diverse människor, inom träning pratar jag nu. 100 squats om dagen i 100 dagar till exempel och många fler utmaningar. Det är något jag gjort utöver min rutinmässiga träning. För att det är roligt och för att jag tycker om att lyfta på stjärten från soffan om kvällarna. För att jag då har et utmaning rullande och inte hinner bli rastlös. Känner jag av rastlösheten, ja då är det bara att börja göra squats. Om vi nu tar det som exempel.

Nu är jag där igen, då rastlösheten gör sig påmind. Därför är det nu plankutmaning här hemma som pågår. Olika typer av plankan. Vanlig, sidan, med arbetandes ben i sidorna, ja alla möjliga plankor. Minst 10 minuter om dagen och om man fördelar dem på 1 -2 minuter var så blir det inte alls mycket. 10 minuter om dagen i 2 veckor, tills nästa utmaning påbörjas. Utöver detta så har rockringen börjat användas igen. 10 minuter tänkte jag var bra för att komplettera plankutmaningen, men 10 minuter är ingenting. Det är så roligt så de försvinner på noll tid är man står framför tv:n. Hur som helst så blev det så, bara för att ha ett mål. Om det sedan blir mer är det ju bara ett plus.

Dagens gymträning blev i alla fall 35 minuter styrka. Triceps och baksida axlar/rygg, 50 minuter på löpbandet och avslutningsvis 10 minuter på trappmaskinen. 10 helgalan minuter med steghöjden på max och hela kroppen fick jobba ordentligt.

Nej men om jag skulle ta tag i den där inkorgen nu då.

Sov Gott!


Likes

Comments


Mellis och sen vila, det är vad vi satsar på nu. Man blir ju himla trött av att springa på gården och jaga postmopeden. Alla fordon är så intressanta att Colin blir som i trans. Det går liksom inte få kontakt med honom när han får syn på något intressant fordon. Och det är imponerande hur fort de där små benen kan röra sig.

💜

Likes

Comments


Colin och jag äter en lite sen frukost och ska sedan bege oss ut i det härliga vädret. Colin har i vanlig ordning ätit gröt och jag äter kvarg med god müsli med bitar av ingefära och så har jag tillsatt torkade mjuka fikon och aprikoser.
Underbart gott!

Likes

Comments


Godmorgon!
Veckan jag lite fasat för är här. Om två dagar börjar inskolningen med Colin. Det har absolut inget att göra med att jag tror något kommer gå dåligt. Det brukar ju vara det man får höra, det kommer gå bra. Jag vet att det är i all välmening men det är inte vad det handlar om för mig.

Hur som helst. Igår gjorde Colin premiär på lekplatsen på egna ben. Och som han utforskade och upptäckte grejer. Han var så lycklig att han inte visste vilken grej han skulle utforska först. Han sprang från den ena saken till den andra och var så upptagen av allt. Behöver jag säga att det inte var så populärt när vi skulle gå in igen.

Nu ska vi lämna två tjejer på skolan.

Önskar dig en fin dag!

Likes

Comments


Mums!
Mango och kiwi och en halv burk kokos-kola kvarg. Så gott så gott.

Jag har placerat mig i sängen, tänkte slötitta på tv medan jag svarade på några mail, borsta gaddarna och sedan hoppas på att kunna somna inom det närmaste.

Kram R

Likes

Comments


Kvällskaffe är något jag aldrig dricker. Jag är så känslig mot koffein att sömnen blir störd. Eller jag kan inte somna helt enkelt. Men den senaste tiden har det blivit mer och mer kaffe så jag misstänker att toleransnivån är högre. Suget är det i alla fall och den där ena stora koppen jag tidigare tog på morgonen har blivit fler och fler under dagen och nu även kvällen tydligen. Hoppas bara att det kommer gå bra att somna i kväll.

Nu ska jag njuta av en kopp kaffe i alla fall och sedan ska Colin få sin kvällsgröt.

Kram R

Likes

Comments