IMG_1445

IMG_1449

IMG_1451

God morgon härliga advent!

I dag vaknade vi till strålande sol, kalla grader och advent. En stor tjej som har blivit tokförkyld och inte alls är på humör för någon julmarknad och en liten tjej som nog tycker det känns okej att gå i pyjamas hela dagen hon med. De fick öppna sina adventsklappar som idag innehöll vars 3 linnen och ett par handskar, ja och ett choklad som satt utanpå klappen då. Det var mormor som stod för dagens klappar och tjejerna blev väldigt glada. Allt som har med kläder, smink eller dofter att göra är populärt hur det än kommer. Och handskarna kan komma väl till bruk nu när graderna sjunkit som de gjort.

Vi hade planerat att åka ner till stan för julskyltning och marknad, men jag tror bestämt att vi hoppar över det hela familjen. Vi hade kunnat åka med Savannah, men med däckbyte idag och fler marknader framför oss hoppar vi nog över dagens. Jag har med blivit ganska förkyld, inte så att jag mår dåligt som Celine, men en dag i pyjamas i soffan kan omöjligt skada.

Kanske jag passar på att laga till någon god gryta till kvällen, en sådan som kan stå på spisen länge länge och smakar underbart gott såhär en kylig adventsdag. Ja vi får se helt enkelt!

En riktigt trevlig advent önskar jag er alla!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

010

IMG_1434

Glöggen på värmning och gottebordet dukat.

IMG_1425

IMG_1422

IMG_1428

IMG_1426

IMG_1436

IMG_1442

Årets adventsfest blev riktigt bra!

En fantastiskt trevlig kväll i goda vänners lag, med många skratt och lite tokigheter, precis som det ska vara. Och med 8 vilda barn var det ganska livat, men det gick bra det med trots att vi inte bor på 200 kvadrat.

Ja en riktigt härlig kväll helt enkelt. Så mycket energi man får av rätt människor runt sig!

I morgon är det julskyltning i stan, bildäcken ska bytas till vintervänliga, barnen ska få öppna sina första adventsklappar och det första ljuset ska tändas i adventsstaken. Jag har sagt det förr men jag säger det igen, denna tid på året är magisk!

Likes

Comments
Godmorgon ni härliga!
 Tänk när dagen kan börja så här, precis som den gjorde idag. I träningsoutfit och en stund på crossen. Då är liksom grunden för en perfekt dag lagd. Jag passade på innan crossen åkte in i förrådet inför kvällens partaj. Att sedan sätta sig till bordet efter en dusch. Med tända ljus, god kopp sojalatte, familjen runt omkring mig och äta en god frukost tillsammans, det gör den heliga morgonen komplett.
 
  Bilder som denna lär jag bomba er med de närmaste veckorna. Bara att blunda eller vänja sig!
 
 Under granen ligger nu barnens vars 4 adventsklappar, deras vars två chokladkalendrar och deras fina Depend kalendrar som de fick igår av Harriet och Johan.
 
 Dagen ska ägnas åt lite små ärenden, fix inför kvällen och så mycket tid i soffan som jag bara hinner med!
 
 Njut er dag!

Likes

Comments Detta är en av de mest magiska kvällar på året. Dagen då granen åker fram, ljusen tänds (om än lite irritation över att ett är trasigt, men det löser vi i morgon), när silverkulorna hänger på plats och chokladen står på bordet. Ja just det där är en av våra traditioner just denna kväll på året och jag älskar den. I år tillkom det även en annan grej. Celine var på disko men när hon kom hem fick vi mysigt besök av goa vännerna Harriet och Johan. Vi bjöd in i pyjamaser, bjöd på lussebullar och julmust och mös i soffan en stund. Tjejerna fick de finaste julkalendrarna från Depend, gissa vilken lycka med massa nagelgrejer!
 
 Nu är det bara ryggläge i soffan. I morgon är det adventsfest här hemma och det ska bli så roligt. Hoppas innerligt på att hinna med mycket sömn under dagen så jag är pigg och allert längre än till nio, det är ungefär då jag brukar bli toktrött om kvällarna trots att jag sovit en stund på eftermiddagen!
 

Likes

Comments

IMG_1401

IMG_1403

Alltså kolla in vår Discogirl ?

Celin och vännen E håller på att göra sig klara och är så taggade för disco. De fnittrar och fumlar och kollar sig i alla speglar de går förbi här hemma, sötisarna.

Nu är det dags att få dem ut i hallen för att klä på sig ytterkläderna och bege sig mot årets skoldisko!

Likes

Comments

1395

1396

1398

Snacka om lyx för både fötter och en gravidkropp!

Dessa godingar fick flytta in hos mig idag. De har ett mjukt och varmt foder och …lyssna på detta, stötdämpare i klackarna! De är så mjuka och sköna att gå i och jag tror de kommer passa en gravid kropp alldeles utmärkt. Jag märker nu om någonsin hur viktigt det är med bra skor. På jobbet har jag för tillfället boots med låga klackar, men till och från oftast gymnastikskor. Det tråkiga är att jag bara har ett par sköna gymnastikskor och det är mina löparskor. Converse är inte bra för kroppen, hårda och inte direkt anpassade för vinterväder heller. Så ett par vardags sportskor står på vill-ha-listan. Men just idag och nu är jag så nöjd med mina nya skor som får mig att gå som på moln.

Dags att fixa till en diskotjej som står och glittrar i hallen framför spegeln!

Likes

Comments

Det är inte alla dagar kroppen är snäll mot mig, men när den är det så passar jag på att göra något gott för den. Igår fick jag till ett bra träningspass. Inte bra i bemärkelsen som bra var förr, men bra för att befinna mig i detta "tillstånd". Så skönt det kändes efteråt!
Vi skrattade så när vi tittade på denna bilden i morse efter vi tagit den. Jag ser tokarg ut, trots att jag skrattar bakom telefonen. Och tjejerna tyckte det såg ut som jag drog Celine i örat när jag i själva verket strök henne på kinden och tog bort en hårslinga som trillat ner i ansiktet. I dag är en händelserik dag. Celine ska både simma klädsim i skolan och gå på disko i kväll. Kläderna ligger noga utvalda där hemma och hon har rutinen klar från att hon kommer hem i eftermiddag. Stora tjejen! Savannah skulle med göra något roligt med skolan idag och i kväll ska hon hjälpa mig att klä granen när Celine är på disko. Japp hos oss åker granen fram inför 1:a advent. Att ta in en gran två dagar innan julafton och kasta ut den två dagar efter ger mig inget, vi vill njuta av magin längre än så! Och så ska jag återuppta min jakt på vita rosor, de verkade slut i hela staden i går! Fredagskramar!

Likes

Comments

1375

1378

Vit duk med silvrig löpare och en ljusslinga får vara basen till bordsdekorationen för lördagens kommande fest!

Mitt hem är min borg. Den plats på jord där jag vill känna mig trygg. Där jag mår bra och får vara precis som jag är i precis den sinnesstämning jag befinner mig i. Den plats som speglar mig och vem jag är, den plats som jag älskar att sätta min signatur på. Den plats där jag tillsammans med min familj har min bas och trygghet!

Det ger mig ro i själen att gå här hemma, fixa och dona, flytta runt på saker, förändra efter humör och boa. Alltid är det så, men lite extra mycket nu. Det beror till stor del på årstiden och den underbart förväntansfulla månad vi har framför oss, men såklart även graviditeten. Är det någon gång man boar så in i norden så är det ju just då, under en graviditet.

Jag har gått från rum till rum, tittat på detaljer och ljus, på placeringar av saker och sett de små förändringar jag ska göra. Kanske så enkla som att bara flytta på något litet. Samtidigt beundrat och känt en enorm glädje, som ett rus, mitt hem som skänker mig den trygghet som det gör och jag känner en sådan tacksamhet för vad vi har. En tacksamhet för vårt hem och det vi byggt upp, för de möjligheter vi haft i grunden och för de vi skaffat oss. Pengar i sig är en trygghet, men har man ett hem som man i hjärtat kallar hem så är det mer värt än alla pengar i världen. Ett hem där man kan känna sig trygg och där man kan få frid att vara med sin familj. Pengar gör ingen stolt, inte på ett betydelsefullt sätt. Men det vi har i vårt hem gör mig stolt, den värme och kärlek vi skapat i vårt hem gör mig stoltare än något annat.

Tankar jag tänker ofta men som idag blev till text i ett inlägg på grund av ett samtal mellan två personer där den ena beskrev sin lycka i alla ytliga ting som denna kan skaffa sig för de pengar den fått medan den andra berättade om lyckan över att få fira jul med sin familj och inte ensam för första gången på 7 år. Och att anledningen till detta var att den jobbat så hårt för att få ihop tillräckligt med pengar för att kunna ta sig till sin familj och sitt ursprungliga hem där tryggheten finns.

Det är makt i mina ögon, det är sann lycka som ger spår där sann lycka ska ge spår, i hjärtat!

Likes

Comments

IMG_1385

IMG_1387

IMG_1392

Ja såhär blev pallen som jag målade om igår. Färgen syns dock inte tillräckligt på bild, men jag gillar den matta gråa färgen och den passade bättre in i köket nu. Jag har målat med Kalklitirfärgen San Saccaria från Inreda.com.

Jag återkommer senare, men just nu ska jag passa på att vila och ta igen lite förlorad sömn!

Likes

Comments

 3 bilder från igår och en från idag! Den lilla cellofan påsen innehåller lite av julgodiset vi bakat och var en gåva till min kollega och hennes man som jag tog med idag. Jag gjorde det sista julbaket igår, saffransknäck. Men nu är jag trött på det så det blir inte mer. Jag tog i alla fall med mig till kollegan som en "förlåt att jag lämnar dig innan lunch varje dag" gåva! Men nu har vi ju en ny person här som håller på att lära sig våra uppgifter så helt ensam är hon ju inte.
 
 Bara två timmar kvar innan det är dags att bege sig hemåt igen. Löjligt! Men så känns det så mycket bättre i kroppen av de kortare arbetsdagarna så det får gå.
 
 Kram från mig!

Likes

Comments