Snorpapper, nässpray, snörvel, alvedon, rinnande ögon, röd Rudolf näsa och svettig panna är allt annat än glamour. Så kommer maken hem med två olika smaker av Yollibox frozen yoghurt och genast känns livet lite lyxigare. Och jag känner mig så älskad. Han vet vad som gör frugan glad.
 
 Okej, min secret. Nu har jag bestämt mig. Länge har jag funderat på en ny tatuering (snälla mamma tuppa inte av nu). Och jag vill ha något som symboliserar barnen. Jag har tidigare funderat på svalor men två svalor kändes lite lamt eftersom jag vill ha dem små. Men nu, nu blir det ju tre och då känns det genast aktuellt igen. Tre små svalor, den första större än den andra och den andra större än den tredje. Ja ni förstår grejen. Den ska sitta på ett dolt ställe som mina andra tatueringar gör. Men jag måste erkänna att det var när jag såg Molly Sandens tatuering på foten som jag bestämde mig att det verkligen skulle bli så. Jag tänkte att svalor kanske skulle bli klent, men hennes är bara så perfekta, lagom små och vackra. Så min nästa och förmodligen sista tatuering blir en liten svala för varje barn!
 
 - Posted using BlogPress from my iPhone

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

 Idag skedde det, det jag så länge haft på gång. Kalklitir färg är på väg hem till mig och både höst & graviditetsboandet har satt igång.
 
 Inreda.com har världens snabbaste service. Från beställningen var gjord, och det idag en söndag, så tog det inte lång tid förrän paketet var packat och jag fick ett kollinummer. Helt otroligt!
 
 Jag ligger här i soffan, febrig och känslofull av hormoner och tittar på det ena förlossningsprogrammet efter det andra och tårarna sprutar, ja så att jag fulgråter. Tur jag är ensam en stund. Maken tog med sig tjejerna ut en sväng. Celine är sämre igen men ville komma ut och vi båda anser att frisk luft är bra så länge man orkar det. Men hon och jag lär stanna hemma i sängen i morgon med.
 
 Nu är reklamen slut...
 
 
 - Posted using BlogPress from my iPhone

Likes

Comments

0175

Så var vi inne på sista dagen av sommarmånaderna, Men hösten har redan hälsat på och satt sitt spår i en hejdundrans förkylning. Att immunförsvaret är på vänt under en graviditet har jag fått så fint bevisat för mig med två förkylningar under loppet av 1,5 vecka. Men denna är värre än förra. I dag har jag feber och ögonen rinner i ett och näsan likaså. Nysningarna kommer som attacker och gör att det värker i magen varje gång. Jag har vaknat sju gånger i natt och nyst så att maken vaknat stackaren.

Förutom alla bacillusker som härjar ser jag så fram emot hösten och de mysiga kvällarna den bjuder på. Ja och även helgmorgnarna. Frukost i trädgården har bytts ut mot frukost i morgonrock med tända ljus och stor variation på frukostbordet och allt utan ettriga getingar. Ja alla årstider har sin charm och precis lika mycket som jag älskar ute-frukostarna på sommarn, älskar jag höst-frukostarna på hösten.

I dag blir en dag under filten!

Likes

Comments

 

0161

0171

Vi åkte ut en sväng till skogen idag för att få lite frisk luft och komma bort från basilluskerna där hemma. Celine är fortfarande förkyld och så även jag. Förutom stunden i morse då jag gick på powerwalk så har jag haft en fruktansvärd huvudvärk hela dagen, en sådan som inte Alvedon råder bot på.

Nu på eftermiddagen fick vi besök av kära svärmor som hade med sig goda kakor till kaffet.

Jag ser fram emot en kväll i soffan, med några koppar varmt te att lindra den kliande halsen med och en filt att värma kroppen med.

I morgon ska Henric och Savannah åka för att besöka nytillskottet i familjen, tjejernas kusin. Men tyvärr får jag och Celine stanna hemma denna gången, vi vill ju inte riskera att smita den lille. En helg i lugn takt och med mjukiskläder på är precis vad vi behöver.

Hoppas att du har en fin lördag ?

Likes

Comments

 Vi har haft en riktigt slö och mysig fredagskväll. Tjejerna har precis krupit ner i sina sängar och var båda för trötta för film.
 
 Förr var det nötter med choklad eller ost och kex som stod på bordet för fredagsmys. Men då smaken förändrats så är det olika från vecka till vecka. Morötter och dippa eller något annat gott. Idag är det macaronn. Köpta på stan igår i en söt liten Macaronn butik som ägs av en charmig kille som Henric känner till sedan ungdomen.
 
 Ja det var vad jag trodde skulle varit gott idag. Men då jag valde igår så är det givetvis annorlunda idag. Just nu är det morötter, blomkål och gurka som lockar tillsammans med en god chili dipp. Så synd att vi inte har någon dippa hemma då! Ja en knäckemacka med mjukost blir nog bra det med. Nu är det i alla fall dags att krypa under filten och titta på 24.
 
 - Posted using BlogPress from my iPhone

Likes

Comments

 En VAB fredag med en lite piggare tjej. Febern är borta, men hon är förkyld. Snuvig och hostig men så mycket piggare än igår.
 
 Jag passade på att ta min dagliga promenad på morgonen idag när jag hade möjlighet. Och efter flera dagar av djupa tankar på olika vägar i livet så ändrade jag riktning idag, jag måste det. Med Fredagspodden för två veckor sedan i tankarna så valde jag att börja med att ta en annan runda än den jag tar varje dag, alltså ta en annan väg. Nytt och spännande, annat att titta på men också lite skrämmande när vägarna var nya och några jag aldrig tidigare vandrat på. Jag kände mig fri och nyfiken!
 
 Jag började där, med min dagliga promenad. Men inom mig har en större process startat.
 
 Det är en härlig fredag och kvällen kommer bli toppen, jag känner det på mig. Med levande ljus, färska blommor, vitlöksbröd, räkor, maken och 24 kan det ju inte bli annat. Och det efter timmar av mys med tjejerna!
 
 - Posted using BlogPress from my iPhone

Likes

Comments

0155

För att starta helgen fick snittblommor följa med hem, något att njuta av redan idag…

0142

…och något att njuta av i morgon! Smaker för barn i en påse och smaker för vuxna i en annan.

Jag har varit på apoteket för att köpa hem nässpray, alvedon och tabletter mot Celines onda hals. Stackars godingen är så förkyld.

Och så har jag varit på lång kvällspromenad. Jag har varit så försjunken i djupa tankar hela dagen att jag behövde koppla bort dem lite. Och då är ljudbok och promenad ett perfekt medel. Djupa tankar om livet, framtiden, de människor jag och vi har i vår närhet, släkt och vänner. De som borde finnas mer i barnens liv och de man ibland önskar kunde handla annorlunda. Men man kan bara förändra sig själv och sin egen inställning till omgivningen och tillvaron. I bland önskar man att saker vore lite annorlunda, men att acceptera läget är det bästa.

Jag är så glad i de människor som finns här med oss och för oss, de som visar intresse för barnen och vad som händer i deras liv och de som faktiskt lyssnar på vad de har att säga.

Jag har också kastats tillbaka många år i tiden, till den som betydde sådär alldeles extra för mig. Som ville vara med mig alltid, som öppnade sina armar alltid, som tog mig och mina ord på allvar, som lyssnade och brydde sig och som fanns där utan att jag bad om det. Som alltid hade sin dörr öppen för mig och som lät mig vara där precis hur mycket jag ville. Jag kastades tillbaka till min mormors kök, där jag så många gånger suttit och känt mig så älskad och välkommen. Det är så att det snörps åt runt min hals och gör ont i mitt hjärta när jag tänker på att mina barn aldrig fick träffa den fantastiska kvinna som betydde allt det där för mig, jag hade liksom velat dela med mig av henne.

Djup saknad ?

Likes

Comments

0138

Så var det dags för terminens första VAB och det med Celine. Hon är så sällan sjuk.

När vi kom hem kröp hon direkt ner i sin soffa och tittade på Netflix och jag kröp ner i vår säng och somnade på studs. Hon var uppe och åt för en liten stund sedan men har nu lagt sig igen för att läsa.

Det jobbigaste med att bli sjuk just nu var inte själva sjukdomen enligt henne själv, det var att hon idag skulle följt med en vän hem och att de skulle få ansvaret att själva gå dit efter skolan. Inte för att det är någon lång sträcka, men för henne var det stort och det gjorde att hon kände sig så vuxen, som hon sa.

Det brukar vara nu, som det sätter fart. Någon vecka in i terminen när alla möts igen efter sommarlovet.

Eftersom helgen började tidigare än planerat ska jag bege mig ut senare för att köpa hem till helgens frukostar, köpa färska snittblommor och göra helgmysigt. Celine önskade sig ett nytt te som hon dricker i skolan så det ska hon givetvis få.

Till senare ? ?

Likes

Comments

bild Tänk, redan en tredjedel avklarad av graviditeten. Men så har jag ju inte vetat om det hela tiden heller. De första veckorna är man ju ovetandes och så var jag ovetandes ytterligare 1,5 vecka efter det. Så att första delen går snabbast är inte så konstigt. Varje dag vi byter vecka läser vi tillsammans om hur bebisen utvecklats, visar på linjal hur lång den är och läser hur mammakroppen förändras och vad som sker i den i och med det växande livet. Från nu till vecka 22 växer bebis i helt galen fart. Och att det mesta redan är färdigt och bara ska “finjusteras” är så fantastiskt och ofattbart. Bebisen är nu 8-8,5 cm från huvud till rumpa och rör sig smidigare och smidigare. Ja den kan till och med hålla upp huvudet en liten stund. Mammakroppen. Ja det är ju så olika för oss alla men det står såhär: Illamåendet har minskat eller helt försvunnit för de flesta - Mitt illamående har lugnat ner sig och är som värst på kvällen nu. Men att det inte är hela dagar gör mig så lycklig. Tröttheten har släppt och du börjar återfå energi - Tröttheten, ja den har ni ju hört om vid detta laget, den är grotesk. Man blir lättare andfådd och pulsen slår fortare - Ja det stämmer in på mig. Min kondition som var på topp innan är nu urkass. Promenaderna känns som mina löpturer gjorde innan. Toalettbesöken för att kissa blir färre (för en tid i alla fall) -  Jo det kan jag hoppas på för de där nattliga besöken som stör den välbehövande sömnen är inge kul. Har den inte kommit innan så brukar hungern sätta fart nu – Jag kan vara vrålhungrig men kan inte äta så mycket, då mår jag illa. Däremot märker jag att jag inte kan gå 3 timmar eller mer mellan måltiderna som förr. Då blir jag både hungrig och grinig. Man är mer mottaglig för förkylningar, influensa och andra krassligheter -  Jag gör vad jag kan för att undvika det med hjälp av handsprit och tvätta händerna ofta, hålla mig ifrån förkylda människor så gott det går och ta hand om mig på bästa sätt med mycket frisk luft och vitaminer. Ja en tredjedel är alltså passerad och två tredjedelar har vi kvar. Om ungefär 4 veckor är det dags för ultraljud och det ska bli så spännande att se vårt mirakel. Det känns lite mer “på riktigt” och verkligt efter det och för mig känns det ännu mer speciellt när vi kan börja prata om honom eller henne. Jag älskar detta nya kapitel vi påbörjat ?

Likes

Comments

 Oj vad jag utmanade mig själv i dag. En kvällswalk kändes så långt ifrån under hela dagen och inte alls lockande. Men när barnen skulle lägga sig tog jag mig i kragen och gick en lång runda. Det är nog inte så länge till vi får njuta solen på detta sätt och jag vill ta vara på det och så piggnade jag till lite grann, fyllde själen med energi och lyssnade nästan klart på en av ljudböckerna. En givande och härlig runda!
 
 Men nu har jag som de flesta andra kvällar landat i soffan och det är så härligt det med!
 
 
 - Posted using BlogPress from my iPhone

Likes

Comments