En morgonpromenad med ljudbok i lurarna var en skön start trots illamående. Jag får ju inte löpträna mer så det är promenader eller cross som gäller, ja och styrketräningen då.
 
 Vi åkte hem till vänner på fika och lilla godingen Markkus strålar alltid som en sol och får våra hjärtan att smälta. Han är precis i åldern då de börjar med -dadafa, och prutta med munnen. Åh vad jag längtar efter det vi har framför oss!
 
 Någon timmes sömn när vi kom hem och så kom vännerna Veronica och Glen med deras tre barn hit på middag. De två äldsta tjejerna är jämnåriga med våra och de har följt varandra sedan dagisstart.
 
 Tjejerna ska ha söta granntjejen övernattande och vi ska ha en soft soffkväll. Det är fullt ös mest hela tiden. Men snart är vardagen här igen och då blir det mindre av allt så det gäller att passa på!
 
 
 - Posted using BlogPress from my iPhone

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det är dagar som denna då man är extra glad att man bitit ihop andra dagar och tagit sig ut på äventyr. För att ha fått energin påfylld av vackra ting, vänskap, magiska vyer och upplevelser som för mig är så värdefulla. Som till exempel vår måndags-roadtrip.

IMG_9930

Jag älskar verkligen alla små mysiga platser här finns. Inte långt ifrån oss och med magiska vyer, mysiga gårdsbutiker, ja guldgruvor som gömmer sig lite här och var. När vi är ute på tur är det oftast Henric som kör, jag insuper omgivningen i små bilder och lägger märke till de där småsakerna som för mig blir en vacker tavla att spara i minnet. Ofta drömmandes att bilen kunde stanna just där och då och låta mig få föreviga bilden med kameran. Men det är inte alltid det behövs, ibland räcker det med att den är sparad i minnet. Att jag har sett mina barn skratta åt något eller att de funnit en plats som jag kan se att de får ro av eller som fångar deras uppmärksamhet på annat sätt, precis som jag får av mina platser.

IMG_9959

Denna platsen skapade såklart en enorm nyfikenhet hos barnen. Jag såg att de sträckte på sig för att se över sanddynan om de kunde se vad som var så läskigt. Celine, den lite försiktiga, smög sig fram på stigen med lång hals. Savannah gick med bestämda nyfikna steg, som om hon inte kunde på reda på vad det läskiga var snabbt nog.

Och så fick de syn på havet och våra baddjur till barn ändrade kurs och rusade ut i havet. Som om det var friheten som väntade. Celine njuter verkligen av vattnet. Hon utmanar sig själv, tar fler simtag och allt annat runt henne försvinner. Hon hör mig inte ens ropa hennes namn. Jag känner igen mig, det är vissa platser som får mig att försvinna sådär. Som låter mig glömma omgivningen och fyller på min kropp med omedveten energi som jag inte kan förklara. Savannah ser det lekfulla i havet, vågorna som leker med henne och låter henne hoppa över dem. Vattnet som glittrar som diamanter om hon sparkar upp det i luften eller fyller sina små händer med vatten och kastar det framför sig.

IMG_9960

IMG_9921

IMG_9947

Dagar som denna, då jag mår illa av tanken på det mesta och känner hur skönt det vore att ligga kvar i sängen hela dagen. Ja det är då det är extra härligt att plocka fram de där bilderna som fyllde mig med glädje och energi. Som när jag såg glittret i mina barns ögon. När jag såg de vyer som för mig är magi. Hundratals meter av äppleträdsodlingar, traktorer som skördade och rullade ihop höbalar som ligger sådär fint på åkrarna, ett glittrande hav, en stenugn oväntat placerad i en härigt lummig trädgård eller mina barns händer som vilar tryggt i min makes där de går framför mig och pratar om havet som slår in mot klipporna.

IMG_9952

MAGI helt enkelt!

Likes

Comments
 Påfyllning av gokaffe!
 Gissa vilken jag njöt av så fort vi kommit hem, Chailatte såklart.
 
 - Posted using BlogPress from my iPhone

Likes

Comments

Recept

Ingenting känns gott just nu. Inte hela tiden då, men just nu. Och jag mår så illa. Jag vet att det hjälper om jag får något i magen men jag kan inte förmå mig att äta något. Inte ens glass och då är det illa, riktigt illa. Glass är ju liksom min grej. Inte ens Ben & Jerrys, ja ni förstår.

Jag trodde jag var sugen på dadlar så jag gjorde dadelbollar av lite grejer jag fick för mig skulle bli bra som “deg”. Det blev bra, lite hård deg kanske med det blev bra ändå. Att jag var sugen på det sedan när jag var klar var dock bara lurendrejeri. Så nu ligger de fint i en burk i kylskåpet.

IMG_9966 
Såhär gjorde jag dadelbollarna!

22 dadlar. Tog ut kärnan och skar dem i mindre bitar.
4 msk kaffe
4 msk kakao
Vaniljpulver, vet inte hur mycket exakt.
3-3 1/2 dl fiberhavregryn
1 dl mandel (hackad)
Kokosflingor att rulla dem i.

Jag mixade dalar med kaffe med stavmixer och hällde sedan i övriga ingredienser. Rullade till bollar och sedan i kokosflingorna.

IMG_9971

Lätt som en plätt och hälsosammare än de vanliga chokladbollarna!

Likes

Comments
 Idag är en stor dag. Det är årsdagen för mitt rökstop, jag har alltså varit rökfri 1 år. Och vi hade inskrivning med bebis i magen, på MVC. Barnmorskan som var precis sådär underbart fin och ödmjuk som en gravid kvinna behöver, gav mig tummen upp på rökstopet och sa att jag ska vara stolt över mig själv. Gissa om jag är?
 
 Vi ska fira. Jag som trodde sushi var förbjudet men fick veta motsatsen nu ska fira på sushi. Jag har även tagit blodprovet och därmed avklarat en stor börda. Ja idag sträcker jag lite extra på mig och klappar mig på axeln. Det enda barnmorskan påpekade var att min träning som var toppen kanske var lite för mycket med 6 dagar i veckan och att 4 räcker gott och väl. Men nu sedan mitt illamående blev värre har det ju blivit ungefär så många gånger i veckan, 4-5. Och jag har verkligen lyssnat på kroppens signaler, gällande träningen i varje fall.
 
 Familjen stod stolt vid min sida och höll min hand när blodproverna togs och jag kände hur kärlekstårarna brände bakom ögonlocken.
 
 Idag firar vi!
 
 - Posted using BlogPress from my iPhone

Likes

Comments Datenight med min älskade make. Tjejerna är hos mormor och vi har tagit dagen riktigt soft. Tanken var att jag skulle laga skaldjurswook, men efter att ha somnat på soffan och inte vaknade igen förrän efter 18 beslöt vi oss för att gå ut. Pasta var det jag var sugen på, inte ätit på evigheter. Vi ringde Vespa för att beställa för avhämtning, och planen var att vi då skulle ta oss med det till parken och äta där. Men med minst 45 minuters väntetid hoppade vi det. Nästa plan var Romana, väl där fick vi besked om att det varit vattenläckage i köket och det var stängt. Samma flyt idag som igår. Vid detta laget var illamåendet för mycket för att vela så vi hamnade bredvid Romana, på ett av våra favoritställen, WrapHouse.
 
 Middag och sen hamnade vi hemma hos vännerna Harriet och Johan. Vi ska strax bege oss hemåt och fortsätta titta på 24, är nu en bit in på säsong 3!
 
 - Posted using BlogPress from my iPhone

Likes

Comments

 I förrgår vaknade jag och hade inte det där jätte illamåendet. Idag vaknade jag och hade det gånger tio och det har suttit i hela dagen.
 
 I 30 graders värme är det inte så härligt att må såhär. Och luften behöver verkligen rensas. Ett ordentligt regnoväder och åska hade behövts, men endast lite muller har kommit. I flera dagar har det lovats regn, men icke. Jag är ju liksom inte den som klagar på sol och värme, jag älskar det. Men nu behövs det, för att kunna andas normalt och kanske sova en natt utan att vakna helt våt av svett.
 
 Vilken sommar vi fått!
 
 - Posted using BlogPress from my iPhone

Likes

Comments

Jag hade allt planerat. Vilka ställen jag ville besöka och de var förutbestämda sedan i våras. I Simrishamn ville jag till Apoterkarns trädgård för att äta goda delikatesser och handla i gårdsbutiken. I Rörum ville jag äta på det franska Creperiet och i Kivik ville jag till musteriet. Och så ville jag avsluta med Lödahus chokladkultur i Kivik. Däremellan ville jag stanna till på stränder för att barnen skulle få bada och andra fina platser vi fann på vägen.

Låt mig säga såhär, det gick inte enligt planen. Men det blev bra ändå!

Vi skulle egentligen varit i Tingsryd, Småland i dag. Men då planerna ändrades så tog vi vår årliga Skåne-roadtrip igår i stället. Vi gör denna varje sommar. Upptäcker vårt fina landskap och hittar nya platser att besöka. Nu i våras började jag redan kika runt på olika ställen värda att besöka. Så i går morse, mitt under vår planering fick jag sms från min fina vän Harriet som undrade var våra planer bar för dagen. Det slutade med att vi startade från Gunnesbo tillsammans 11.30.

006

Collage

007

IMG_9941

IMG_9934

011

014

IMG_9933

017

Vi körde mot Ystad där vi tänkte börja med en kaffe. Med det var så fullt av folk där att vi inte fick någon parkering och fortsatte då mot charmiga Kåseberga. I Kåsebrga hamn dracks det kaffe och åts glass innan vi fortsatte mot Simrishamn. Där upptäckte jag att det mysiga Apotekarns trädgård inte hade öppet på måndagar. Vi stannade i Simrishamn och gick en sväng. Innan vi körde vidare kikade jag in på Lödahus chokladkulturs hemsida och insåg då att även de har stängt på måndagar. Varför?

025

034

039

046

Vidare körde vi mot Rörum och beslöt oss för att ta ett dopp i det vackra havet. Vit, mjuk sand och medelhavsblått vatten, tjejerna sprang i och ville såklart inte gå upp igen. Efter bad skulle vi ätit på Rörums creperie, men då klockan blivit så mycket beslöt vi oss för att ta Kivins musteri först och sedan köra och äta. I Kivik köpte vi äpplemust, andra sorters must, juicer, krämer, marmelader och chutney i olika smaker.

055

Lite mer än vrålhungriga körde vi äntligen mot Rörums creperie. För att upptäcka, när vi till slut kommit fram, att det inte fanns plats och att de inte ville ta emot fler gäster för att de hört om ett kommande oväder. Oväder??? Det var 29 grader och strålande sol! Jag höll på att tuppa av. Tre av mina “vill besöka ställen” sket sig. Ja då begav vi oss tillbaka mot Kivik igen. På vägen hade vi sett en skylt med texten “Stenugnsbakade Pizzor” och vi insåg att denna stenugn låg utomhus i en trädgård som såg sådär härligt inbjudande och charmigt lummig ut. Tror ni där var öppet? Nej stängt på måndagar. Varför är allt stängt på måndagar?

Vi hamnade tillslut i Kivik igen, med varsin stenugnsbakad pizza som satt riktigt fint i magen. Fast till ett omänskligt rånarpris.

Lite oflyt med våra besöksmål, men ack en sådan trevlig dag ändå!

Likes

Comments

 Dagens resa mot Småländska Tingsryd blev inställd och i stället kör vi Skåneutflykt längst kusten. Med start i Ystad och avslut i Kivik. Vi har några små härliga ställen med i planeringen och så hittar vi alltid nya pärlor här i vårt underbara Skåne. Med oss har vi vännerna Harriet och Johan och jag ser verkligen fram emot vad dagen har att erbjuda.
 
 Kameran är givetvis med idag och den ska användas flitigt, med vill ni hänga med under dagen så finns jag ju på Instagram under namnet rcheeky.
 
 - Posted using BlogPress from my iPhone

Likes

Comments Tre tjejer hade vi här i natt. De somnade inte förrän 02.30 strax efter att vi kommit hem. Helt galet vad vi vänt på dygnen. Men så sov de till 10.40. Kvällarna är så härliga att njuta utomhus nu att man inte vill gå in. Själv vaknade jag tidigt och kände inte det där påtagliga illamåendet som jag gjort alla andra morgnar. Så då tog jag tillfället i akt att starta dagen på det sätt jag tycker mest om, med träning. 40 minuter på crossen och svetten lackade i de 24 grader det redan hunnit bli vid den tiden. Konditionen blir sämre, jag har jobbat länge och hårt för att få en kondition som gör att jag kan fortsätta i evighet, men nu är det slut på det. Jag är medveten om varför konditionen blir sämre och det är så klart värt det, men jag ska inte sticka under stolen med att det allt är lite irriterande.
 
 Efter träningen åt jag frukost och sedan påbörjade jag pajbakning. Vi hade ett gäng vänner här nu i eftermiddags och bjöd på vinbärspaj med vaniljsås.
 
 Jag ligger utslagen på soffan nu, nyduschad i kallt vatten och nästan längtar tills det är dags att gå och sova för natten.
 
 I morgon har vi planer på mysig heldagsutflykt så jag hoppas jag mår bra!
 
 - Posted using BlogPress from my iPhone

Likes

Comments