Idag lämnade jag sängen och tog en dusch för att få kramas med denna sköna böna. Alvedon, citron och honungste, het dusch och solglasögon gjorde att jag kände mig lite lite bättre en stund. Ja solglasögonen gjorde inte att jag kände mig bättre, men de täckte mina rinnande och svullna ögon.
 
 Den vackra kvinnan bredvid mig på bilden är min fina vän Ingela som jag lärde känna på en blogg gala för fem år sedan. Vi har träffats flera gånger sedan, med familjerna och på ännu ett blogg galej. Men nu var det längesedan, fram tills i dag då. Så trist att jag inte var på topp, men jag hoppas att jag mår lite bättre i morgon och hinner träffa dem innan de lämnar stan igen. Om inte så dröjer det inte lika länge denna gången. När hela familjens semester börjar ska vi besöka dem på campingen.
 
 Men nu först har jag och tjejerna ännu en veckas semester att se fram emot!
 
 - Posted using BlogPress from my iPhone

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

IMG_9625

Vänskap ?

Det där med vänskap genom livet!

Jag minns när jag var liten, när vi var på semestrar med familjen. Man fann vänner hur lätt som helst, man behövde inte ens förstå det språk de talade för man hade liksom en underbar vän ändå som allt var så enkelt med redan från början.

Och så hade man sina vänner där hemma. De där som man skulle dela så många år tillsammans med, de som man skulle skapa minnen med och växa upp tillsammans med. De som visste allt om en från dagen man började skolan tills det var dags att träda in i vuxenlivet och göra val om sin framtid, vilket gymnasium man skulle börja på och vilken kille man trodde man skulle vara kär i livet ut. De där vännerna som fanns vid ens sida och torkade tårarna när livet inte blev som man trodde och tonårens drömmar byttes ut mot allvar.

Många ut av vännerna har man växt ifrån på vägen. Man prioriterar olika saker och väljer olika vägar, det är så livet ser ut. Man finner nya vänner, med gemensamma intressen, via arbetet, via vänner, genom barnen eller en graviditet. Eller till och med genom en blogg, som jag funnit några fantastiska vänner.

Det där med vänskap blir mer komplicerat med åren, det borde inte vara så men kanske beror det på att man med tiden blivit sårad och får svårare med förtroende och närhet i den formen. För visst har man haft en nära tjejkompis som på ett eller annat sätt svikit. Berättat en hemlis som är sådär galet hemlig och känslig, skvallrat om pinsamma grejer, spridit falska rykten eller på annat sätt gjort något så illa att vänskapen som betydde så mycket inte längre existerar. Vänskap är rikedom som tyvärr inte alla kan se. Det som blir lättare med åren är att man lär sig vilka som är värda att släppa in och vilka som inte är genuina.

Vänskap borde inte vara komplicerat, med den borde inte tas för given heller.

Ja att värdera de människor man har omkring sig kan behövas i bland. För utan att man tänker på det kan det finnas energitjuvar och sådant känns så onödigt att slösa energi på. Jag är mitt i det där nu, då jag behöver sortera och omvärdera. Jag har så fantastiska människor omkring mig och de är värda min energi. Tyvärr finns det nog några som tar mer energi är de ger också och det är väl där jag är nu.

Jag märker det så tydligt när det finns sådana personer i min omgivning. Inte dåliga människor, verkligen inte, men människor som kanske inte är rätt för just mig, som inte ger av sig själva eller som det inte blir en tvåvägsvänskap med. Alla kan inte vara lika och jag har vänner som är min raka motsats, men så ger de mig så mycket av sig själva och vi respekterar varandra för de vi är på ett fint sätt. Så länge man kan vara sig själv, inte behöver anstränga sig så in i norden och man ger och tar lika mycket, ja då är vänskapen lättare.

Ni mina vänner, jag sätter så mycket värde i er ?

Likes

Comments
 Med några alvedon i kroppen och en hel dags vila åkte vi med våra vänner till Potala i Malmö för att ära Asiatisk buffe'. Så blev det spontant bestämt att vi skulle vidare till Interpool. Vi spelade shuffleboard, vilket var första gången för mig, och så drack jag och hjärtat en super smarrig alkoholfri drink.
 
 På vägen hem fick en Ben & Jerrys följa med eftersom det var precis vad halsen bad om. Och det var liksom inte mig emot, alls!
 
 Uppkrupen i soffan med mjuka kläder och varm och go filt sitter vi nu och njuter av glassen och kollar film. En perfekt barnfri kväll, minus förkylning och halsont!
 
 
 - Posted using BlogPress from my iPhone

Likes

Comments

 Mamman ligger nerbäddad, sådär trött och hängig så att barnens så kallade experiment som kräver förkläde får vara. Det eventuella kaoset får helt enkelt vara kaos och eventuella tillstöket får vara så. Jag hoppas de har roligt i alla fall!
 
 Strax kommer farmor för att hämta busfröna och den snarkandes maken bredvid mig ska väckas. Han har haft jouren i natt. Inte på jobbet, utan vänskapsjouren. En liten goding har kommit till världen i natt och Henric körde dem till förlossningen i går kväll. Vi båda var tillräckligt spända och nyfikna för att ignorera tröttheten och vänta på att telefonen skulle göra läte ifrån sig.
 Det kom i natt, en stund efter vi somnat. Det där härliga tecknet på att ett nytt liv kommit till världen och att ännu ett mirakel skett. Livet är underbart!
 
 
 - Posted using BlogPress from my iPhone

Likes

Comments

112 Jo, nog behövs det kaffe till denna “jag-slutade-med-vardagskaffe-för-snart-ett-år-sedan” kvinna idag med! En “fika kaffe” då och då är njutning. Men vardagskaffet slutade jag med för snart ett år sedan, förutom nu de senaste dagarna då, när sömnen strulat ordentligt och ställt till det för mig. Det hjälper nog inte så mycket, kaffet alltså. Men jag har druckit ett galet gott kaffe, med en härlig sötma och lagom styrka, ja lite bättre än cafékaffe faktiskt. Sak samma, idag har vi en rolig dag framför oss. Tjejerna ska till kära farmor för övernattning och vi skulle hunnit med både träning och några andra grejer innan vi ska till en restaurang i Malmö med 7 av våra vänner. Jag ringde och bokade bord i förrgår och har längtat så efter den asiatiska buffé vi ska äta, sedan dess. Men träningen blir det inget av. Att träna med lite förkylning är en sak men med feber eller halsont är no-no för mig. Ingen feber men redan i går kväll kände jag att något var på gång och nu när jag vaknade vid 04-tiden vaknade jag dunderförkyld och med halskänningar. Så det blir att kurera hela dagen i stället. Känns inte så tokigt det heller, att ligga nerbäddad, dricka te och bara mysa. Annars går ju dagarna i ett.   Godmorgon lördag!

Likes

Comments

IMG_9689

Det låg ett paket utanför dörren när jag kom hem idag. Ett paket fullt med rakhyvlar att Buzza.

IMG_9712

Jag är en Buzzador och är nu med i kampanjen av BIC Soleil rakhyvlar. Jag var så ivrig att testa att jag klev direkt in i badet.

Ben, armhålor och bikinilinje fick den testas på direkt och utan minsta sår är jag nu len som babyhud. Jag började direkt att packa små goodies till mina vänner med varsin rakhyvel och rabattkuponger. Redan idag har jag buzzat till 3 av grannarna och i morgon ska jag ta med mig till 4 av mina vänner. Vi ska ut och äta med ett gäng vänner i morgon och då är det perfekt att passa på.

Soleil Bella är en rakhyvel med 4 rörliga blad, rörligt huvud, återfuktar, håller 10-15 rakningar och säljs i dagligvaruhus för ca 60 kr för ett 3-pack. Jag har ju bara testat den idag så hur länge bladen är vassa kn jag ännu inte svara på, en återkommer med det under kampanjens gång. Men den var smidig att hålla och följde kroppen perfekt.

IMG_9719

Spirorna är lena som sammet!

Likes

Comments
 Ja något mer på sömnkontot blev det inte. I stället började jag fylla kaffekoppen strax innan åtta och den har fortsatt fyllas på sedan dess, mellan skafferirensning, uppassande av barnen och deras vänner och tvätt.
 
 För en liten stund sedan tog jag med mig tjejerna och en vän till dem och körde för att möta H och hans kollegor och äta glass!
 
 
 - Posted using BlogPress from my iPhone

Likes

Comments

 Klockan är 04.00 och jag har legat och stirrat på den ljusa natten och lyssnat på fågellivet i 35 minuter.
 Varför? Jag förstår inte varför jag vaknar och inte kan somna om. Jag minns en dröm, men den var verkligen inte något jag ville vakna ifrån. Jo i så fall för att berätta för maken som hade dansat av lycka om den vore sann. Ja det hade ju jag med, den handlade om en av våra idoler. Makens största idol sedan barnsben.
 
 Jag behöver sömn! 3,5 timmar klarar jag inte efter en natt med bara 4!
 
 - Posted using BlogPress from my iPhone

Likes

Comments
 Jag tycker det är toppen och Celine tycker det är ren och skär lycka, att hennes aktivitet finns att utöva även under sommaren. Eos erbjuder träning två gånger i veckan även under sommarlovet. Det är bara att dyka upp de dagar man kan.
 
 Jag var ju redan vaken helt galet tidigt. Låg och läste en stund och körde sedan igång på crossen eftersom jag ändå hade tid liksom. Efter basketen var vi på gymmet med maken och hans kollegor. Och nu har vi hunnit hem om för dusch, mellanmål och mini stunds vila. Dags att bege oss iväg igen, för att hämta maken och en kollega och ta en tripp till Malmö!
 
 
 - Posted using BlogPress from my iPhone

Likes

Comments

 06.10 vaknade jag! Maken var så trött att han inte stängde av sin klocka, som ringde och ringde och ringde. Väl vaken har jag svårt att somna igen. Två timmar innan min egen klocka skulle väcka mig och med endast fyra timmar på sovkontot.
 Ingen fördel alls. Men om jag måste nämna något gott med det så är det att jag får starta dagen i lugn och ro, i sängen, med mitt citron och ingefäravatten och med min bok som jag väntat att få påbörja. Den där som jag gömde för mig själv för att spara till semestern!
 
 
 - Posted using BlogPress from my iPhone

Likes

Comments