bild

Yey, onsdag och sista dagen innan härlig långhelg. I alla fall för mig och tjejerna, maken jobbar på fredag.  I kväll väntas grillning med vänner och majbål på området. En kväll som barnen älskar eftersom de får leka länge utomhus med de flasta av alla områdets barn, dagisvänner och klasskamrater. Barnen var så glada i morse och längtade redan till kvällen. Savannah var dock lite arg över tandläkarbesöket hon ska göra innan allt det roliga börjar. Hon ska för första gången bedövas och var orolig, då hon gjorde klart för oss att hon minsann inte alls skulle till tandläkaren idag.

Jag förberedde så gott jag kunde i går kväll. Lade kyckling och kött  i marinad, fixade med alla tillbehören till grillspätten och idag är det bara att skiva upp grönsakerna och det andra som ska träs på spetten. Så fort man tänt grillen för första gången på året vill man ju grilla varje dag, det är ju förbenat gott.

Njut dagen ni fina ?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

  bild

Alltså älskade maken min kan konsten att överraskan han. På de märkligaste små vis. Jag blir crazy på dessa hormoner och vad de gör mot mig, min kropp och mitt psyke. Tidigare kunde jag sällan äta frukost tidigt och jag blev oftast inte hungrig förrän vid lunchtid. Men nu, det är ju galet. Jag är hungrig innan frukost, äter frukost och idag blev jag svimfärdig och tokhungrig vid 10.30 igen. Maken kom då med en bulle till mig, där han mellan ostskivorna gömt en liten lapp ?

Jag har kollat upp lite till med allt som händer med mig och tydligen är det inget ovanligt alls. Men om det då är många som tidigare mått såhär och det sker så pass mycket med en människa borde detta utan tvekan informerats att om vad som kan ske om man slutar med p-piller av denna sort  innan man börjar med dem. Det påverkar ju på alla sätt, både ytligt och känslomässigt. Ja jag vet att jag nämner detta lite mycket just nu, men det påverka mig hela dagarna och just nu mår jag som sagt vidrigt av allt som sker med mig, speciellt eftersom det inte är något jag kan kontrollera själv.

Ja poängen med det hela var ju egentligen hur glad jag blev av makens lilla lapp, så jag får fokusera på det i stället för det andra!

Likes

Comments

 Dagens mitt-i-arbetsveckan-jag! Ja denna vecka är ju så kort.
 
 Sådär härligt fylld med kärlek är jag idag. En liten tjej med ryggsäck packad med matsäck och nödvändigheter för en utflyktsdag skuttade lyckligt in mot dagis idag och en annan tjej gick stolt in på skolgården lite extra glad för att hon gjorde sin läsläxa nu på morgonen så hon kan vara ute med vännerna direkt när hon kommer hem. Matte läxan gjorde hon igår när hon kom hem innan hon kilade ut på gården.
 
 Hon som brukar gilla läxorna tycker nu att de tar viktig tid ifrån vännerna och saker som är roligare. Så klart håller jag med när vädret visar sig från denna sida och lockar mer. Så det bästa är att få läxorna gjorda direkt på måndagen så har man resten av veckan fri sen.
 
 Önskar dig en fin dag!
 
 - Bloggat från iPhone 5

Likes

Comments
Nu i helgen var det mäktig kampsport i stan. Här syns kampsporten Kendo, tror jag den heter. Vi stod och tittade länge och beundrade deras perfektion.
 
 Ja kamp är bara förnamnet på dessa hormoner. Dock har min kropp snabbt kommit tillbaka till den normala månadscykel i alla fall och det är skönt.
 
 Jag har lagat matsäck till lilla hjärtat som ska på utflykt i morgon, förberett lunch, kläder och annat som underlättar för morgondagen att fixa idag och så har jag kört ett 80 minuters crosspass.
 Men som jag skrev ovan så är det lite kämpigt med allt och egentligen inget idag, så jag drar filten över mig och försvinner in i seriernas värld en stund innan läggdags.
 
 Njut kvällen!
 
 - Bloggat från iPhone 5

Likes

Comments

DSC05672

DSC05677

DSC05681

Vi har haft en toppenhelg. Så toppen att jag önskar att den inte vore slut riktigt ännu.

Vi började dagen med sovmorgon efter en sen natt. Ingen frukost, vi började planera för brunch i stället. Grillbrunch med grilspett som vi grillade på gården när barnen kom hem från farmor.

Tjejerna var såklart i full lek med vännerna direkt de kom hem så för att komma ifrån gården lite tog vi med oss några barn och cyklade till 4H gården och sedan till en stor lekplats. Har turen att vårat område är berikad med mängder av lekplatser. Resten av eftermiddagen har vi hängt på gården, fixat lite i trädgården och på sena eftermiddagen klämde jag in ett 90 minuters crosspass.

DSC05687

Efter en utsökt middag med pulled turkey rusade barnen ut igen och vi påbörjade förberedelserna för kommande vecka. Savannah ska på utflykt, Celines gymnastikkläder packas, ett tandläkarbesök för Savannah, present köpas och så har vi skrivit inköpslista till onsdagens grillning med vänner innan vi ska till Majbålet.

Jag tycker det är så skönt att avsluta veckan med att ha koll på kommande, med mat, gymnastikkläder, eventuella tandläkar/läkarbesök och annat som man behöver ha lite koll på. Då är det extra skönt att krypa ner i soffan på söndagskvällen och det gör att jag inte har någon ångest för ny vecka.

Så med allt det gjort redan så är det precis vad jag tänker göra nu, krypa ner i soffan och mysa med maken och njuta av tanken på denna härliga helg vi har haft!

Har du haft en bra helg?

??

Likes

Comments

 Savannah testade åka inlines idag, med hjälp av Celine. Men jag tror att hon nöjer sig med cykeln ett tag till. Hon gör inget annat än cyklar och cyklar hela dagarna.
 
 Kolla in morgondagens prognos, heeelt galet...
  Det där är riktig sommarvärme minsann. Tyvärr ser det inte ut så hela veckan och det är ju synd när vi har ännu en långhelg att se fram emot. Men vem vet, igår när jag kollade vädret såg det inte ut sådär i morgon så det kan ju hinna ändras.
 
 Klockan är slagen sju och det är tid att pussa två älsklingar godnatt strax. Känns så taskigt att kalla in dem för nattförberedelser när solen skiner och det ännu är varmt, men så känns det varje år när vintern är slut och det återigen är liv och lek på gården hela dagarna och kvällarna. Tidig morgon och skola/dagis väntar i morgon igen så det är bara att bita i det sura äpplet. Som förälder är man mindre populär varje kväll vid just den tiden!
 
 - Bloggat från iPhone 5

Likes

Comments

 Förbereder för grillbrunch! Vi är sena i år, med grillpremiären. Det blir premiär idag och det med en grillbrunch.
 
 Maken och jag var uppe halva natten och sov till 9.30 i morse. Härligt!
 
 Ännu en underbar, solig och varm dag framför oss.
 
 - Bloggat från iPhone 5

Likes

Comments
 Jag trivs bäst i öppna landskap, sjöng Ulf Lundell och jag kan inte mer än att hålla med!
 Det skånska landskapet denna tiden på året, jag blir lika lycklig av det och njuter totalt av det varje år. Dessutom har vi fått njuta 20 härliga grader denna härliga dag!
 
 Barnen är hos farmor för övernattning och vi har precis kommit från restaurangen där vi åt Asiatisk buffé. Mätta i magen ska vi ge oss ut på lång cykeltur innan vi bäddar ner oss till film senare i kväll!
 
 
 - Bloggat från iPhone 5

Likes

Comments

 Lilla hjärtat började denna lördagsmorgon med att tappa tand nummer två. Vuxentanden bakom har kommit upp för längesedan så nu hoppas vi att den kommer växa rätt när den fått plats till det!
 
 - Bloggat från iPhone 5

Likes

CommentsMånga sätt att ta sig från ett ställe till ett annat. Bara idag har jag lyckats på fem olika sätt. Benen, buss, bil, inlines och cykel.
 
 Efter middagen nu ikväll gav vi oss ut på tur hela familjen. Jag, Henric och Celine på inlines och Savannah på cykel. Det var så mysigt att vi tog en mycket längre tur än vi planerade från början. Givetvis leker barnen på gården med vännerna nu. Solen lyser fortfarande och det är 15 härliga grader. Tidigare idag var det hela18.
 
 Nu har jag varit aktiv precis hela dagen, med 90 minuter crosspass, städning, jogg, inlinesåkning, cykeltur och promenader. Så det ska bli skönt att byta om till mjukisar och krypa ner i soffan bredvid maken om en stund.
 
 - Bloggat från iPhone 5

Likes

Comments