Vår vardag

IMG_3873

När Celine besöker “Damrummet” kan det ta sin lilla tid. När hon hörde kameran låta utanför dörren till toaletterna på Aquariet på Tivoli, sa hon “Mamma, helt ärligt, du tar väl inte kort på toaletterna?”

Inne på sista veckan

Nu har vi bara en vecka kvar av årets sommarsemester, jag ska tillbaka till arbetet nästa tisdag. Vi har mestadels tagit det väldigt lugnt under vår semester och tagit dagarna som de kommit, precis som det ska vara enligt min mening. Men något som inte varit enligt min mening är vädret. Vi har bara fått 4-5 riktigt varma sommardagar, jag hade önskat mig många fler.

Celine har bara 1 1/2  vecka kvar på dagis innan hon börjar förskoleklass. Både spännande och skrämmande enligt mig, men enbart spännande enligt henne. Hon fick en ny fin ryggsäck i våras som hon sååå gärna ville ha som skolväska, nu har den bytts ut mot en önskan om en “tuffare” skolväska utan tryck av Bratz eller andra figurer.

Ögonlocken börjar kännas tunga och jag en stund längtat efter att få krypa ner i sängen. Men morgondagens middag har varit i ugnen och är inte klar förrän precis nu.

Sov Gott

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vår vardagEfter en hel dag inomhus klädde vi om och åkte till stan för att äta middag. Vädret har varit väldigt ostabilt med ösregn ena minuten och solsken andra. Tjejerna har varit ute och lekt lite då och då men mestadels har vi roat oss inomhus med att måla naglarna, lekt med lera, dansat breakdans och tränat. Nu i kväll gjorde vi oss i ordning för en stund på stan. Och vi avslutade med en Ben & Jerrys glass på Nova.


- Bloggat från iPhone

Likes

Comments

Vår vardag

IMG_3759

Vi började vår vistelse i Danmark med att äta frukost på stationen.

Vi har haft en heldag på Tivoli i Köpenhamn. Vädret har varit perfekt förutom några droppar regn, inte för varmt och ingen gassande sol. Tjejerna har varit lyriska och helt galet energiska hela dagen och de hann inte mer än lägga sig i sina sängar och säga godnatt förrän ögonlocken stängdes och minuterna senare snarkades det från bådas sängar..

IMG_3798

IMG_3810

IMG_3821IMG_3824

IMG_3901

IMG_3925IMG_3926

IMG_3935

IMG_3808

Dagen har varit helt underbar och tjejerna betygsatte den som den bästa dagen på sommarlovet. Vi började med att köpa åkband till tjejerna men efter en liten stund gick vi också och köpte oss vars ett åkband för att Savannah skulle kunna åka fler karuseller. De flesta karuseller kräver en längd på 110 eller 120 cm och hon har inte riktigt passerat det ännu. Celine var lite galen och ville ge sig upp i loopen, nedsläppet och andra “riskiga” åkattraktioner men gränsen för vår höjd gick vid det största pariserhjulet som var en väldigt bra bit över marken det med.

Kameran har fått jobba idag, äntligen. 181 bilder kvar efter rensningen och det är nog mer än jag tagit de senaste månaderna tillsammans.

Nu ska det bli skönt att sätta sig tillrätta i soffan och titta på en bra film, ja och fortsätta dagens överflöd av godsaker.

Likes

Comments

Vår vardagEfter några riktigt varma och lata dagar tillsammans med grannar tog vi en paus från solen idag. Vi åkte till Entré i Malmö och åt lunch med svärmor och gick och strosade i affärer, sedan åkte vi till Starbucks och njöt av god kaffe. Vi avslutade med en sväng på Burlöv Center på hemvägen. Tjejerna vet att vi ska till Tivoli i Köpenhamn men de vet inte när. Jag är riktigt ivrig över att få berätta för dom i morgon bitti att de får byta om och göra sig redo för Tivoli. De ser väldigt mycket fram emot tågturen dit med. Sitter och hoppas på att tröttheten ska komma snart så jag får min skönhetssömn eftersom klockan konstigt nog kommer ringa i morgonbitti. Det går snabbt att vända på dygnen men är svårare att komma i takt igen. - Bloggat från iPhone

Likes

Comments

Vår vardagVilken underbar dag det varit. Gassande sol, vattenkrig flera gånger om, cykeltur, bärplockning, mellanmål och lunch ute och nu äter tjejerna middag här ute i ett avbrott från ytterligare ett vattenkrig. - Bloggat från iPhone

Likes

Comments

Vår vardagSent igår fick vi åka och hämta tjejerna. De hade haft en riktigt bra dag men längtade hem. Celine sa att hon hade haft så roligt att hon glömt oss, men tänkte på oss när hon skulle sova och saknade oss då. Nu äntligen är det sommarvärme på riktigt. Termometern står redan på 24 grader och ska gå upp till 27 idag. Och igår vid 23-tiden när vi hämtade tjejerna var det fortfarande varmt. Över två veckor semester utan direkt sommarvärme, gissa om jag ska passa på att njuta dessa soldagar. Tjejerna tittar på Sommarlov och är redan insmorda i hög solfaktor, för jag gissar att de kommer springa ut direkt när Sommarlov är slut. Själv ska jag snöra på mig löparskorna och svettas en stund innan det blir för varmt. Njut dagen! - Bloggat från iPhone

Likes

Comments

Vår vardagFrån lunch hemma hos farmor till Tivoli och övernattning hos faster Sofie. Vi har just kommit hem från en mysig lunch hos svärmor där även fastrar och farbror var med. Det blev plötsligt bestämt att tjejerna skulle följa med faster Sofie och farbror Joakim till Malmö för att gå på Tivoli och från det blev det bestämt att de även skulle övernatta hos Sofie. Två helt stirriga och lyckliga tjejer har just packat sina väskor och begett sig iväg på stort äventyr. - Bloggat från iPhone

Likes

Comments

Vår vardagGodingarna leker på gården med sina vänner och jag sitter i trädgården och lyssnar till deras skratt och samtal mellan raderna i boken. Det var längesedan jag kopplade av med en bok. Den jag läser nu är slutet av en bok jag läste förra sommaren, konstigt nog minns jag handlingen och behövde inte börja om. - Bloggat från iPhone

Likes

Comments

Vår vardagEn soft morgon i stadsparken. Vi har matat ankorna och fiskarna och ligger nu och njuter i varsin hängmatta. Om en stund, när mamma bara fått vila ögonen i två minuter ska vi gå bort till den stora lekplatsen. Det blev så hastigt att vi kom iväg nu på morgonen så en stunds lek sedan lite kaffe för mig och bullar för tjejerna på ett café i stan. Just nu njuter jag ledigheten alldeles extra. Solen skiner äntligen och värmen har kommit. - Bloggat från iPhone

Likes

Comments