Vår vardagLunchdejt med finaste finaste Maria. - Bloggat från iPhone

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vår vardag

110928-5

Savannah vid hämtning på dagis idag. Hon fixade frisyren själv i morse och den ser precis likadan ut nu som då.

Godkväll härliga höstkväll!

Efter flera dagar av sjukdom och därmed minimalt med sömn här hemma, är vi ganska matta. Celine klagade över huvudvärk i fredags och på natten kom hon upp och var stekhet. Hela lördagen var hon trött, febrig och hade fortfarande huvudvärk men vaknade piggare på söndagen och var bra i måndags morse. Men på eftermiddagen ringde dagis och jag fick hämta henne. På kvällen klagade hon över huvudvärk igen och på natten började hon kräkas. När hon igår, för femte dagen i rad klagade över huvudvärk och varken ville äta eller dricka under hela dagen tyckte sjukvårdsrådgivningen att vi skulle åka till sjukhuset med henne. Hon hade vätskebrist och efter mängder med vätska och lite mat är hon nu precis samma pigga Celine som vanligt, med lite extra spring i benen och enorm längtan efter vännerna på dagis.

Savannah fick med stanna hemma igår eftersom vi inte visste om det var magsjuka. Men idag har hon varit på dagis och var lagom mallig när vi hämtade henne och hon märkte att Celine med önskat att hon var där. Deras syskonkärlek just nu är väldigt oberäknelig. Ena sekunden leker de jättefint, kammar varandras hår och kramas för att sekunden senare skrika, smälla i dörrar och vara rasande på varandra. Härligt det där!

Det har varit en underbar höstdag idag, så när det var dags att hämta Savannah passade jag på att ta med mig kameran ut…efter jag dammat av den. Kanske låter lite fånigt, men vilken kick jag fick av att knäppa lite bilder, tänka på fokus och ändra inställningar.

Nu ska kvällen avnjutas i soffan, med tända ljus och en bra film. Jag älskar höstkvällar?

Likes

Comments

Vår vardag

IMG_2444

Älskade hjärtat mitt har börjat på dans.

Jag tog en paus. Från bloggen, från kameran…ja från det mesta faktiskt. Jag var utpumpad på energi och hittade ingen inspiration till någonting. Statusen är oförändrad men så fick jag en gnutta energi och tänkte använda den till något jag tycker om, bloggen.

Det är sällan jag faktiskt tar något eller någon för givet. Att jag har fantastiska och underbara vänner och familj vet jag, men när livet krisar på riktigt upptäcker man hur fantastiska de faktiskt är och vilka som är de äkta guldgruvorna. Och jag känner mig rikare än någonsin som har så mycket äkta guld runt mig. Att säga att ni är underbara är en underdrift, ni är så mycket mer. Ni ger mig energi, även om det inte syns just nu, så känns det i precis hela kroppen.

Och barnen ska vi inte snacka om. Att man blir trött av att vara förälder är väl inget att hymla om, att den yttre energin ibland försvinner av mardrömmar, trots och tvärtemot-sägande. Men den energin de ger till hjärtat är den mest kraftfulla som finns. Den energin som håller en flytande oavsett hur livet vänder.

Från det ena till det andra. Celine har börjat på dans och är totallycklig. Hon svirar, gör piruetter och försöker göra sig så graciös hon bara kan. Hon älskar det. Savannah har ännu inte börjat på någon aktivitet och vi har bestämt att hon får vänta till nästa termin. Anledningen är inte att hon är för liten, anledningen är att hon är en så bestämd liten dam och mycket väl hade kunnat gå ifrån aktiviteten om det inte passade henne just då. När jag frågade henne i måndags om hon med ville dansa sa hon – Nej, det kan Celine göra. Så kan jag sitta här och rita istället. Lilla underbaring.

Jag hoppas min paus är över och att jag i text och bild finner inspirationen igen.

Kram Rebecca

Likes

Comments