Vår vardag

2 kopiera

Celine bakom kameran.

3

Savannah bakom kameran.

Tjejerna har börjat visa mer intresse för kameran, till min glädje men även oro. Har lovat att ladda den lilla kameran som de kan använda med ytterst försiktighet. Men bilderna ovan är tagen med min kamera och det syns på bild nummer 2 att jag var lite nervös när Savannah höll i den. Hennes små fingrar räckte inte riktigt runt.

De tycker det är helkul och knäpper väldigt gärna allt i sin närvaro. Celine som sett mig fotografera otaliga middagar ville förra veckan fotografera köttbullarna på sin tallrik. Övning ger färdighet och detta intresse ska självklart uppmuntras.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vår vardagFredagsmys hos grannarna som bjudit både på ljuvlig middag och nu ostbricka och räkor. - Bloggat från iPhone

Likes

Comments

Vår vardag

IMG_2390

En riktigt stolt tjej lärde sig åka rollerblades på egen hand.

Godmorgon i sommarvärmen

Äntligen kom sommarvärmen hit med. Igår kunde vi äta frukost i trädgården och tillbringade även resten av dagen där ute. Celine ägnade sig åt att envist öva färdigheter på hjul.

Hon ville rusa upp tidigt i ottan för att öva men eftersom vi sa att hon fick vänta på oss tills vi ätit frukost och hon inte hade tålamodet till det, drog hon själv på sig skydd, hjälm och rollerblades för att envist öva på egen hand. Vi satt i trädgården och tittade på henne. Bara en stund och några vurpor senare, svischade hon förbi utan problem. De där rollerbladesen stannade på precis hela dagen och när det var dags att ta dem av sig vid sju-tiden strejkade hon lite. Då hade hon till och med ätit middag ute i trädgården med de på sig.

Vår underbara tjej som tidigare varit lite rädd för saker man kan skada sig på är som förbytt och är inte rädd för att testa nya grejer och reser sig upp direkt igen utan att ge upp. Men envishet kommer man långt.

IMG_2395

Efter gårkvällens grillning avslutade vi  middagen med att grilla marshmallows, självklart var rollerbladesen på även då.

Semestern lider mot sitt slut och det är lite ångestfyllt nu när sommaren kommit igen. Men vi får njuta till fullo de dagar som är kvar. I kväll ska vi njuta lite egentid, jag och hjärtat, när tjejerna ska till farmor för övernattning.

Kaffet är klart och ska nu avnjutas i morgonsolen.

Njut dagen!

Likes

Comments

Vår vardagNär jag kom ut med glass och strössel ropade tjejerna "kalasfest". Tänk så lite som krävs för att de ska tycka livet är en fest. Idag har Celine lärt sig något nytt men det förtjänar ett eget inlägg senare. - Bloggat från iPhone

Likes

Comments

Vår vardag

IMG_2289IMG_2290

Gamla leksaker från BRIO.

Godmorgon

Våra morgnar börjar allt senare och tjejerna har kommit in i semestertakter de med, tyvärr började de med det lite långt in på semestern. Men bättre sent än aldrig.

I går gjorde vi en lyckad utflykt till BRIO muséet i Osby, tillsammans med en grannfamilj. Med massor av gamla leksaker, lekland, tomtens verkstad, Barbie-avdelning och kafé fanns där något som passade alla.

IMG_2294IMG_2293

Tjejerna i en ut av lekhörnorna.

IMG_2311

IMG_2316

IMG_2320

IMG_2341IMG_2348

Ett helt rum fullt av Barbie gjorde alla tjejernas ögon stora som golfbollar.

Vi har varit iväg på en del dagsutflykter, umgåtts med vänner och njutit av sena kvällar. Tyvärr har inte semestervädret kommit förrän nu men det har inte hindrat oss från att ta vara på ledigheten. I går badade tjejerna i poolen för första gången under semestern och det verkade vara deras höjdpunkt, som de bett om detta badväder.

Vi avslutade gårdagen med en typisk sommarmiddag, gott grillat. Och som jag sa så har inte vädret hindrat oss från att göra “sommar och semestergrejer”.

IMG_2380

Så länge viljan finns går allt.

Likes

Comments