Vår vardagUppe tidigare än vanligt idag. Vi hade till och med ställt klockan för att hinna i tid till Sommarlov. - Bloggat från iPhone

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vår vardagVi blev bjudna på lunch i Västra hamnen i Malmö. Hit ska vi i morgon igen för att titta på Sommarlovs inspelningen. Här är fantastiskt vackert och lagom mycket folk, just nu. Här brukar annars vara smockat med folk. - Bloggat från iPhone

Likes

Comments

Vår vardagIdag har det mer eller mindre regnat hela dagen. Inte direkt sommarlovskänsla, som Celine sa. Samma visa var det igår men då passade vi på att göra tjejerna lyckliga med ett besök på Skattkammarön med några grannar. Idag har vi knappt sett röken av Celine. Hon har varit på kalas och sedan hemma hos en kompis och lekt. Stackars Savannah har fått dras med oss själv idag. I morgon kommer de båda dansa lyckodansen när de får reda på att de ska till mormor och sova över. - Bloggat från iPhone

Likes

Comments

Vår vardag

IMG_2220

IMG_2221IMG_2246

IMG_2242

IMG_2237

Godkväll

Trampebåtsturen igår var verkligen lyckad. En timme i båten och dagens träningspass var avklarat. Tjejerna tyckte det var riktigt roligt och satt glatt och vinkade och hejade på alla vi mötte, både i kanalen och uppe på land.

I dag har vi varit i Alnarp. Till min besvikelse var det gamla klätterträdet, som jag klättrat i miljoner gånger som liten, för gammalt nu för att användas som klätterträd så tjejerna fick “klättra” på en stor stubbe i stället. Vi hade med oss picknick och fikade i parken innan vi åkte hemåt igen.

Nu är det totalt lugn i huset. Tjejerna har precis åkt till farmor där de ska sova i natt. Och nu fick jag bråttom, Henric står i hallen och stampar.

Likes

Comments

Vår vardagTjejerna älskar detta. Inte så konstigt för det är vi som trampar så svetten lackar. Hade jag anat att det skulle bli så här hett hade jeansen inte åkt på. Men kul är det och gymmet lär jag inte behöva besöka idag. - Bloggat från iPhone

Likes

Comments

Vår vardag

IMG_2214

Äpple och kanelmuffins med smuldegsöverdrag.

Godmorgon i solskenet.

Det är bara att konstatera, detta är inte mitt år. Man brukar kanske säga “min dag”, men hela detta året har mestadels inneburit större eller mindre katastrofer. När jag i förrgår tog fram kameran för att fotografera våra nybakade muffins trillade halva objektivet ner på golvet, medan andra halvan satt kvar på kameran. Detta var väl det minsta problemet hittills, men det var liksom det som gjorde att bägaren rann över. Det var dessutom det objektiv som är var min favorit, självklart.

Jag vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta längre, de senaste månaderna har slag efter slag träffat mig och det enda jag kan göra är att resa mig igen. Vissa saker är privata men att nämna att livet är tufft ibland är det väl ingen som rynkar på ögonbrynen för (det är alltså varken kameran eller kommande historia som är det tuffa). För att se komiken i det hela, så kom hela det fula ordförrådet för allt som hänt, igår på Ikea. Jag skulle hjälpa Celine på toaletten och slog till mitt finger så hårt att nageln bröts så långt ner att det började störtblöda och nageln hängde fast på en liten hudbit. Då, just där, på damtoaletterna, vällde både tårar, ord och känslor fram. Jag skämdes inte ens av blickarna jag fick och tänkte bara “ni skulle bara veta”, innan jag gick därifrån med ett påklistrat leende.

Ny dag, nya tag. Idag ska vi bege oss till Malmö för att trampa trampebåt och besöka parken. Kameran ska jag ta med, med original-objektivet. Kanske var det straffet för att den fått vila för länge.

Njut dagen, familjen och era nära.

Likes

Comments

Vår vardag


Första dagen på dessa tre semesterveckor vi har framför oss har snart gått. Vi startade lugnt och har mest varit inne och haft det mysigt. En tur till Coop där tjejerna fick leka i leklandet medan vi handlade räddade deras dag. Nu sitter de och leker med lera och gör goda maträtter till oss, som vi måste smaka på för att de inte ska bli stötta. Vi njuter av att inte ha några planer och tider att passa och telefonerna är mestadels ljudlösa. Detta är semester! - Bloggat från iPhone

Likes

Comments

Vår vardag

IMG_2188

Älsklingarna små.

Vanligtvis går vardagarna fort men när det är semester går de ännu snabbare. I går var vi i stadsparken en stund innan jag gick vidare till finaste fröken H för kaffe och tjejsnack. Att träffa henne är balsam för själen och jag gick därifrån med ett lättare hjärta.

Magarna gapar efter frukost och efter det är intaget ska vi göra oss redo för en stund i Botaniska trädgården.

Njut av dagen fina ni.

Likes

Comments

Vår vardag

IMG_2184

Savannah tycker det är besvärligt med chokladsås på tummen.

IMG_2186

Celine njuter för fullt av sin glass.

Det har ekat tomt med inläggen här på sistone. Det har sina orsaker. Med handen på hjärtat har hela detta året hittills varit extremt påfrestande och tufft på alla sätt och vis. Och jag har aldrig behövt semester mer än nu. Jag fokuserar därför på det absolut viktigaste i livet just nu och tar tillvara på alla vakna minuter av dygnen och ledigheten med familjen.

IMG_2192

Nu i kväll hade vi nagelfix med tjejerna. Pappa lackade naglarna på dom och jag dekorerade sedan med blommor, pärlor och penslar. Tjejerna sover och vi sitter nu i soffan och myser, tittar på “Svinalängorna” och äter bär som plockades idag.

Dags att återgå till filmen, soffan, maken och njuta vidare av ledigheten.

Likes

Comments

Vår vardagVädret igår var hett, kvavt, ösregnigt och mullrigt. Idag är det hett och ännu kvavare. Vi hade inga planer alls för dagen och beslöt oss i morse för att åka till Folkets park i Malmö. Vi har tittat på djur, lekt, åkt karusell , ätit lunch och nu är vi på det lilla leklandet i parken. Vi behövde svalka och en kaffepaus. Om en timme är det teater för barnen, om Petsson och Findus. Vår första semestervecka börjar i morgon. Härligt! - Bloggat från iPhone

Likes

Comments