Vår vardag

IMG_1927

Tre nya favoriter i skåpet.

Nu på “äldre dar” har jag börjat tycka småblommigt, romantiskt och “tantigt” är så fint. Förr i världen skulle allt vara svart eller vitt. När jag såg dessa bedårande skålar kunde jag helt enkelt inte låta bli och när jag igår var tvungen att duka fram jordgubbar, melonbitar och vindruvor använde jag såklart mina nya skålar och Henric skrattade lite åt mig. Han vet att jag dukade fram det där enbart för att få använda skålarna på direkten.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vår vardag

IMG_1886

Här har vi en som gillar speglar…och sig själv.

Igår när Henric skulle gymma följde jag och Savannah med eftersom Celine var på kalas. Henric svettades, Savannah njöt av synen av sig själv i de enorma speglarna och jag lekte paparazzi och utnyttjade speglarnas möjligheter jag med.

IMG_1883 IMG_1878

Som sagt, speglar. Och lite styrketräning för Savannah med.

IMG_1904IMG_1908

Eftersom Savannah hela tiden vill visa sina konster på ribbstolen eller på plinten så får Henric ingen ro när vi är med, ändå envisas han med att vilja ha oss där. Själv tycker jag att det är ganska skönt med min egen tid på gymmet och på mitt gym får man varken ta med sig barn eller någon annan som inte ha passerkort, så jag är säker. För min del kommer det inte hinnas med gymbesök förrän på torsdag när vi är lediga. I morgon har jag lovat min kväll till maken och på onsdag är det Celines fotbollsträning och då vet jag att jag kommer vara helt slut när vi väl kommer hem.

Jag njuter för fullt av mina nyfixade naglar och ska passa på att lacka dom nu när vi sätter oss i soffan för att se film, då hinner de förhoppningsvis torka innan det är dags att krypa ner i bingen.

Hoppas ni haft en fin start på veckan och en härlig kväll.

Likes

Comments

Vår vardagBefinner mig hos fina Camilla för att få tassarna fixade. Miljön här ute på landet gör mig så gott och de fina rapsfälten som börjat blomma får mig att le stort. Nu är det dags för lite unna-mig-själv tid. - Bloggat från iPhone

Likes

Comments

Vår vardag

IMG_1679IMG_1682

Bilder på godingarna från förra helgen.

Godmorgon sköna söndag.

Idag gör det inget att dagen började tidigt, vi har lite på schemat som ska hinnas med. Igår satt jag och skrev en hel drös kalasinbjudningar till Celines Hawaiikalas och idag ska hon själv få skriva sitt namn på alla. Men nu först ritar hon ett kort till dagens kalasbarn. Båda tjejerna har lekdejter inbokade och Celine har ett kalas att se fram emot.

Njut dagen fina ni

Likes

Comments

Vår vardag

IMG_1833

Vi har soffhäng och myskläderna är på.

Fredagsmyset blev inte hemma i soffan, det blev på vift. Så idag har vi lördagsmys i stället. Vi dukade fram jordgubbar, melon, nektariner och ostbricka och tittar på Alice i underlandet med tjejerna. De gäspar redan så jag förmodar att de kommer vandra in till sina sängar så fort filmen är slut.

Idag har vi varit i Lomma eftersom de årliga Lommadagarna hålls nu i helgen. Henric åt sin obligatoriska sillmacka och tjejerna fick i vanlig ordning ballonger av “utställarna”. Vi stötte på en del kända ansikten och precis som varje år är det så roligt och gå där och se vem av mina gamla bekanta som fått barn, utökning av familjen eller gift sig. Vissa “gamla” vänner träffar man bara en gång om året och det brukar vara just denna dagen.

IMG_1825

Ska återgå till soffan och familjen och njuta av tjejernas sista vakna minuter, jag hör hur det gäspas ikapp därinne.

Kram Rebecca

Likes

Comments

Vår vardagFotbolls träning idag igen. Celine blev så glad att hennes tröja, shorts, väska, fotboll och dricksflaska äntligen kommit. Hon tycker det är superkul med alla övningar och trix med bollen men när det kommer till matcherna blir hon osäker och idag ville hon åka hem. Till slut berättade hon att hon inte gillar det eftersom hon inte vet vad hon ska göra. Så till helgen har vi lovat att visa henne hur man gör när man spelar i lag. - Bloggat från iPhone

Likes

Comments

Vår vardag

IMG_1819IMG_1821

Kvällsmat på dagis, efter ösregn.

I dag var det den årliga grillfesten på dagis. Vädret har varierat väldigt under hela dagen, strålande sol och ösregn. Tyvärr kom mullret och sedan ösregnet precis när alla barnen satt i backen och sjöng. Så grillningen fick skötas utomhus men vi åt inne och efteråt kunde vi gå ut och leka igen.

Tjejerna har strulat med sömnen i natt och både de men framförallt jag, har varit riktigt trötta idag. Nu när vi kom hem somnade de bums. Henric och jag ska sätta oss i soffan och fortsätta kvällen med tv-spel. Han har fått ett nytt spel där han agerar mordutredare och tydligen behövde han en kvinnas list.

IMG_1811

När det är regn och rusk utanför fönstret, blir det extra mysigt med levande ljus.

Likes

Comments

Vår vardag

IMG_1799

Mina fina?

I dag bjöds jag på sovmorgon och vaknade inte förrän älsklingen öppnade sovrumsdörren så jag skulle känna doften av kaffet. Jag låtsades sova en stund till, för tjejerna lekte på sitt rum och det var ovanligt lugnt. Henric var nog otålig för stunden senare viskade han precis bredvid mig att kaffet var klart och att de var redo att starta dagen.

Vi hade bestämt att vi skulle ägna förmiddagen i Stadsparken, mata ankorna och leka på den stora lekplatsen. Det var många fler än vi som hade samma planer denna söndag.

IMG_1752

Ankbebisarna var hungriga på bröd men hade problem att fånga bitarna.

Tjejerna var eld och lågor över alla ankbebisar och försökte att endast kasta brödbitarna till de små. Savannah och hennes temperament fick vi se när hon blev arg på “de dumma stora” som tog bebisarnas bitar.

IMG_1796

En bild på hela familjen lyckades vi med få, efter några omtagningar och en ostabilt balanserandes kamera.

Celine har kalasat idag med och efter det har vi lagat god söndagsstek och haft några gosiga timmar. En riktigt härlig helg har passerat och jag önskar att den skulle varat en extra dag. Men riktigt än är den inte slut. Ute vräker regnet ner och det mullrar för fullt, en perfekt kväll för soffan och en bra film. Men först ska håret tonas och ett hett bad avnjutas.

Njut kvällen

Likes

Comments

Vår vardagCeline är ombytt och redo för kalas. Till och med kalasörhängena är på. -Bloggat från iPhone

Likes

Comments

Vår vardag

IMG_1663IMG_1670

Jag lyckades få en bild på Savannah utan V-tecknet. Celine är klar för utklädnads-kalas.

Trots allt som stod på dagen schema har vi lyckats väldigt bra med dagen och samtidigt fångat varje minut. Det har varit en riktigt underbar lördag och jag har fått alla mina behov fyllda. Familjen tillsammans, ensam med Savannah, några timmar ensam med härliga vännerna och nu väntar kvalitets tid med maken. Hade jag haft en timme ensam med Celine hade jag lyckats med precis allt, men för Celine är det just nu vännerna som gäller och det får jag helt enkelt acceptera. Och det är ju så härligt att se henne springa runt på gården med resten av alla gårdens busfrö och höra alla barn skratta tillsammans.

Idag slog det mig mer än tidigare hur bra jag trivs med att bo precis här. Väldigt många av dagiskompisarna bor här och väldigt många utöver de är i just Celines ålder som hon älskar att leka med och även lite äldre barn som älskar att leka och gulla med Savannah. Och nu vid denna årstiden är det helt enkelt toppen.

IMG_1698

Fröken H har dukat fint på hennes innergård.

IMG_1688

Och massa läckerheter bjöd hon på.

IMG_1692

Och här är hon, finaste underbaraste fröken H.

IMG_1700

Jag lyckades också hamna på bild, ovanligt. Men ännu mer ovanligt är det jag har i handen.

Några timmar med tjejerna gjorde som vanligt susen för själen. När jag idag deklarerade att även jag skulle ta ett glas Sangria var det några hakor som föll och en bild var ju ett måste. Tillsammans med dessa tjejerna trivs jag ypperligt. Det finns inget ämne som är tabu att prata om och inga kapitel som hoppas över. Allt är tillåtet och ingen dömer. Men ny energi hämtades jag av familjen och vi åkte hem för att starta grillningen.

IMG_1712IMG_1715

Dagens grillmästare & jag.

Eftersom barnen inte var ett dugg intresserade av att avsluta sin lek och komma in i trädgården för att grilla, bestämde vi oss för att dra ut grillen på gården och sköta grillningen därifrån. Tjejerna kom och åt sin korv och sprang sedan iväg igen och vi satt och njöt av vår saftiga köttbit samtidigt som vi hade koll på tjejerna.

När vi kom in för en liten stund sedan skedde exakt samma sam som igår och som antagligen kommer ske resten av sommarkvällarna. Tjejerna tog en dusch och kröp sedan ner i sina sängar och somnade på två sekunder.

Efter en ovanligt tuff vecka ska det bli riktigt gott att krypa upp i makens famn och bara koppla av. Dvd:n är laddad, jordgubbar sköljda och ljusen är tända trots värmen. Nu ska vi njuta av lugnet.

Hoppas ni njuter av lördagen och sommarkvällen ni med!

Likes

Comments