Vår vardag

savannah

Savannah satt helt stilla och tyst på en pall i sitt rum. Med skor, handväska, kinapinnar och basker som accessoarer. Jag undrade vad hon gjorde och hon svarade att hon väntade på bussen. Jag gjorde henne sällskap och under loppet av bara några sekunder hann hon med att vänta på bussen, ha tråkigt, fundera över fingrarnas längd och visa hur många år hon är.

sa

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vår vardag

IMG_0376

Lilla trollet, nyvaken och chockad av skönsången.

IMG_0384

Hennes reaktion till denna present skulle jag haft på video. En Lalaloopsy docka blev succé.

Vi väckte Savannah med sång och paket i morse. Celine kom in till oss redan vid fem och tyckte det var dags att sjunga för Savannah men vi lyckades övertala henne att det var skönare med en stund i soffan. Att bli väckt med en kamerablixt i ansiktet och tre morgonhesa röster är kanske inte det ultimata, men hon tog det bra och hon skrattade  innan hon hunnit öppna ögonen.

Celines present till Savannah var en Lalaloopsy docka, hur söt som helst, och den blev en riktig succé. Det finns 8 olika sådana dockor och jag såg redan idag en bra present till Celine i dom. En annan favoritpresent är ett par svarta ballerina/finskor hon fick igår. Hon vägrade ta dom av sig när vi skulle ut och hon somnade med dom på sig. Hon fick ett par silvriga ballerina i morse och de åkte såklart på direkt, men när vi kom hem idag var det de svarta som gällde. Det finns nämligen en liten klack på dom. En “klack” som går ihop med resten av skon, men ändå klack.

IMG_0386IMG_0388

Rester från gårdagens tårta åts till efterrätt idag.

Savannah fick bestämma middagen idag och det blev korv med bröd, lätt och snabbt fixat, till efterrätt blev det rester från gårdagens tårta. Tjejerna är fortfarande trötta efter helgen och somnade strax efter jag läst en bok för dom vid 18- tiden.

Jag är glad att jag redan förra veckan sa ifrån om att jag ville sluta tidigare idag. Dels för att jag nog aldrig varit så trött på en måndag men till största del för att jag fått kvalitets tid med mina små älsklingar. När vi kom hem från dagis satt vi alla tre och lekte med PetShop och de spelade upp vår vardag i sin lek med dagis, träning, jobb, godnattsagor och pussar. Ja de fick till och med med biten där vi tvättar håret på barnen. De talade även om för mig vilken roll jag skulle ha och vad jag skulle säga.

Nu är det dags för avslappning!

Likes

Comments

Vår vardag

lilla

Bilden må vara uttjatad men jag älskar den.

Min vackra, envisa, goa lilla tjej fyller hela 3 år idag. Det är stort, så stort att hon hela tiden visar med fingrarna hur mycket hon fyller. Vi frågar varför hon inte bara säger det i stället men hon tycker det är roligare att visa, nu när hon äntligen fått till det med rätt antal fingrar.

Savannah är ett litet yrväder, i god bemärkelse. Charmig till tusen och pratar innan hon tänker. Ja för pratar gör hon, hela tiden. Hon är nog medveten om det själv, igår när hon var uppe i varv och munnen gick i ett sa hon till mig “Mamma det är inget viktigt men det är bra om du lyssnar”. Mitt underbart söta lilla troll.

Jag önskar att din dag blir riktigt bra.

? Mitt lilla troll - kärleken till dig är starkare än du någonsin kan förstå?

Likes

Comments

Vår vardag

IMG_0337

Fina tulpaner jag fick av The Ladies igår.

Den senare tiden har jag haft nerver av stål, dock inte idag. Tagit både dåliga besked, mindre trevliga människor och rubbade vardagshändelser med ett underligt lugn. Men idag brast det, det rann liksom över och jag lät det göra det, utan att be om ursäkt. Det är inte riktigt min grej, att visa frustration eller sårbarhet.

Det kanske uppfattades som obefogat, känsligt eller rent av opassande men jag försöker att inte tänka på det så. Min verklighet är inte andras verklighet och ibland ligger grunder där långt innan den uppdagas.

Hur mysigt, roligt och trevligt det än är med kalas och festligheter så tar det på krafterna. Jag börjar redan nu räkna ner till nästa helg. Kanske bjuder den på en sovmorgon?

Jag ska lägga fram presenterna, fixa lunchlådan och sedan ska vi avsluta kvällen tillsammans med “Vänner”.

Likes

Comments

Vår vardag

IMG_0353

Savannahs fjärilstårta var lite svårare att lappa ihop än jag trott.

Savannah fick sin fjärilstårta och var så glad. Att den var lappad lite här och var och att grädden under marsipantäcket syntes på diverse ställen gör inget. Hon fick blåsa ljus, höra “Vi gratulerar…” och öppna presenter. Gissa om vår lilla tjej var trött efter helgens firande. Hon somnade redan innan 18.00, innan sista gästen gått.

IMG_0356

Savannah blev helt till sig av synen av tårtan och den fina sången.

Hon har fått så mycket fina grejer och är helt överväldigad själv. Tjejerna har varit uppe i varv precis hela helgen så jag hoppas de sover riktigt gott i natt. I morgon firar vi hennes själva här hemma men lugn och mys.

Likes

Comments

Vår vardagSavannah blev påmind om att morbror Richard inte kunde komma på hennes kalas idag och började genast tjura. Men en stund senare pratade vi med mormor och fick reda på att han kom hem från Italien i natt och därmed kommer på kalaset iallafall. Nu har vi en dansandes tjej här hemma i stället. Nu är det dags för oss att sätta igång med dagens bestyr. - Posted using BlogPress from my iPhone

Likes

Comments

Vår vardag

IMG_0289

Lilla älsklingen går och väntar på att vännerna ska dyka upp.

Tjejerna vaknade tidigt även idag och redan från första sekund började Celine fråga hur långt det var kvar till Savannahs kalas. Savannah däremot var fast besluten om att hon inte skulle ha kalas, hon ville gå på någon annans kalas. Men när det närmade sig och hon fått på sig klänning och leggings började hon med längta.

IMG_0296

Det räckte inte med kalasklänning, prinsessa skulle hon med vara. Syskonkärleken har varit ljuvlig idag.

IMG_0303

Paket i all ära, men roliga kort tar nog priset.

Hon har fått massa fina presenter, stojat med sina vänner, smällt ballonger och funnit nya vänner i mina vänner, tack goaste ni. Hon är väldigt nöjd med sin dag och så är även jag.

IMG_0323

Ja det var ju inte bara de små barnen som hade roligt.

När jag kom hem från träningen var tjejerna fortfarande vakna, något jag inte räknat med. De var så trötta redan när jag gick hemifrån men besöket från farmor och faster Fanny lyckades nog hålla dom uppe lite längre. De bad själva om att få gå och lägga sig och somnade nog inte många sekunder efter vi sagt godnatt.

Melodifestivalen har vi bojkottat de andra gångerna men såg hela idag. Jag gillade låt nummer 7, men annars inga direkta höjdare. De håller inte mottot längre, eller är det kanske så att det inte ska vara schlager mer? Jo så är det nog, förr hette det väl schlagerfestivalen? Och nu Melodifestivalen? Det är nog bara jag som är gammeldags och vill ha schlager i dessa “festivaler”.

Nu till sängen, mina tittgluggar börjar bli smalare och smalare. Och eftersom jag valde soffan istället för köket nu i kväll har jag lite att stå i i morgon förmiddag.

Likes

Comments

Vår vardag

IMG_3452Savannah på hennes 2-års dag, snart 1 år sedan.

Nu börjar det ordna upp sig, lite grann iallafall. I rasande fart fixade vi lite av presenterna som hon ska få av oss på måndag, hennes “riktiga” födelsedag. Vi har inhandlat allt för barnkalaset i morgon. Mellan 12 och 14 kommer hemmet stormas av 9 härliga ungar och någon go förälder. Vissa är kanske lite för små för att gå på barnkalas själv. Det kommer bjudas på korv med bröd, glass med sås och strössel och avslutningsvis blir det fiskdamm, lördagsgodiset fixat med andra ord.

En timme mellan barnkalas och” mina-vänner-kalas”. Klockan 15 kommer the Ladies. Jag ska där mellan hinna röja undan efter barnen och fixa med det (förhoppningsvis) smarriga jag tänkte bjuda på. Har bara ett problem, en av ingredienserna verkar vara något påhittat, Citygross hade ingen aning om vad det var. Min lott ligger nu hos Coop och de gör mig sällan besviken.

Efter mys med både tjejerna och The Ladies bär det för mig och Fröken H av till 24/7 för att svettas, massor. När jag återigen befinner mig i hemmet är det dags att börja förberedelserna inför söndagens kalas. Savannahs önskan om en fjärilstårta ska bli sann. Så för mig är det till att mecka ihop en fjäril som smakar gott, rosa och grön ska den också vara. Vi har inte kommit längre än så. Vad ska det bjudas på under söndagens kalas? Bara kakor, tårta, kaffe och saft? Eller någon typ av sallad med bröd till, Grekisk kanske, eller Italiensk? Ja den frågan får vi lösa i morgon.

Vad gäller hennes riktiga födelsedag, på måndag alltså, så ska denna klart firas den med. Men bara av oss i familjen. Presenterna är nästan klara, bara en sak kvar som jag hoppas står kvar på sin plats inne på BR i morgon. Vi börjar ju givetvis morgonen med sång i härligt hesa toner och så får hon öppna två paket då. Resten får hon på kvällen efter middagen.

Savannah har fått för sig att hon ska på kalas och inte ha ett kalas. Celine däremot är helt taggad för helgens festligheter. När jag idag gav henne befogenhet att roa de små trollen kom hon direkt på en utmärkt lek som hon kan lära dom, nu kallar hon sig själv för lektant och har gått in i rollen totalt. – Mamma, blir dom stökiga och jobbiga, då säger jag till dom! Hon är för go, min stora lilla tjej.

Åsa: Du anar inte hur skönt det ska bli att snart få komma upp till dig på tjejfest, bastubad och mys. Men först kan du få komma hem och bli lite blekare?

Likes

Comments

Vår vardag

IMG_4754

Denna vissna lilla ros beskriver mig bäst just nu.

Jag är inte på topp idag. Har känt mig lite yr, frusen, varm och illamående. Men kanske beror det på att jag inte druckit tillräckligt, ätit tillräckligt eller stressat för mycket. Jag hoppas på något av dessa alternativ för någon sjukdom har jag varken tid eller lust med. Hela helgen ska det kalasas och i morgon ska det handlas, förberedas och donas.

Även idag bar det av till gymmet efter arbetsdagen. i morgon är det fridag av alla ovanstående anledningar. Jag gav järnet på trappmaskinen i 25 minuter, pumpade armar en stund men gav sedan upp eftersom jag var matt och yr. I stället försökte jag hjälpa fröken H men det hela slutade i en massa fnitter och att vi begav oss hemåt. Det blev iallafall 1 timmes träning och det känns helt okej. Jag kom inte från arbetet i vanlig tid heller så jag var inte hemma förrän tjejerna redan krupit ner i sina sängar. Men pussa dom godnatt hann jag till min stora glädje.

I morgon är det äntligen fredag och just “äntligen” säger jag för att tjejerna längtat så mycket till helgen. Celine kommer varje morgon med något nytt hon kommit på som vi inte får glömma. Som ballonger, tårta, fiskdamm och presenterna, de är de viktigaste. Jag tänkte försöka hinna med en tur till Nova med henne på söndag, så hon kan få köpa en present till Savannah.

Men just nu ska jag inte göra mycket mer än att lägga mig i soffan och vänta på att Henric ska dyka upp!

Likes

Comments

Vår vardag
me

Jag är äntligen klädd i pyjamas och sitter uttömd på energi i soffan, i positiv bemärkelse. En stund på trappmaskinen, så pass lång stund att hela jag hann bli genomvåt av svett. Därefter ett pass Latino Jam, jag bara älskar det!

Jag passade på att byta om till träningskläder i omklädningsrummet på arbetet. Och lyckades på något underligt vis, när jag skulle ta på träningstoppen, göra en konstig rörelse med armen. Det smällde till i axeln och gjorde så in i norden ont. Gick helt okej under träningen men nu gör det sådär grymmeont igen.

Sitter som sagt nyduschad, nyäten och helt orkeslös i soffan. Jag har utan tvekan kunnat lägga mig på huvudkudden och somna direkt, men behöver lite kvalitets tid med maken, en stund till åtminstone.

När jag fixade maten för en stund sedan var jag redan då trött och lite förvirrad. Hällde peppar i köttfärsen och insåg sen att jag hällt på så mycket peppar som om det vore krossade tomater. Smaken var inte nådig, jag gillar mig egen köttfärs, men idag hade jag noll koll på allt. När jag sen skulle blanda detta med keso för att få bort smaken lite tog jag nog alla ostsorter jag kunde hitta. Jag rev parmesan, hällde på fetaost och mozzarella, ja och keson då. När jag till slut skulle äta och tittade på min tallrik började jag undra vad som var fel på mig. Självfallet skulle det ju inte vara en massa ostar, utan grönsaker. Ja trött är jag allt.

Hoppas ni får sova riktigt gott i natt!

Likes

Comments