Hej sent i kvällen!
Dagen har passerat i en rasande fart.
Jobb, träning och kvällsmys med mat och dryck. Och övernattning.

När man pratar om livet i stort och smått, går in på djupet, försvinner tiden så kvickt. Högt, lågt, livets tvärvändningar under 2017 och framtidens spänning. Samtalen hade kunnat fortsätta halva natten.

Jag är mitt i djupa samtal så bjuder på dagens tre jag och tar vid där vi pausade samtalet igen.
Som jag älskar att lära känna människor på djupet.

Kram R

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments


Första morgonen av flera ensam i mitt hem på Suterrängplan.
Jag njöt en sen frukost och åkte sedan till Lund för att hämta Celine som sovit hos bästisen. Jag ville ha henne med denna sista dag innan lämning.

Vi har mest myst i mammas soffa. Kliat varandra på ryggen, sovit några minuter och tittat tv. En väldigt lugn och mysig dag.

Nu är barnen lämnade, jag har landat här hemma och väntar besök alldeles snart.

En skön söndag med så mycket söndagskänsla som det bara går. Ganska mysigt faktiskt.

Kram R

Likes

Comments


WOW för gårkvällen!
Tänk att jag har äran att jobba med dessa fantastiska människor. Med den fantastiska Sigmund som jag fick höra så mycket annat fint om igår av alla som höll tal.
70 års fest och mer livat och ösigt än man kan tro. Vi lärde oss Tango, vi åt gott, vi dansade en massa annat och kvällen bjöd på så många skratt.
Det är verkligen så roligt att umgås med sina kollegor på detta vis. Gamla som nya.
Två av våra tidigare obducenter som numera är pensionerade var på plats och jag fick dansat med dem båda.

Jag är ingen talare. Men för första gången i mitt liv vet jag exakt vad jag skulle önskat att jag sa igår. Jag satt flera gånger och tänkte att det vore så långt utanför min bekvämlighetszon att det inte är klokt men funderade ändå på att göra det. Gränsen för hur långt man kan gå utanför zonen har jag ju prövat så många gånger på sistone ändå.

Kvällen slutade inte där men det får bli ett inlägg för sig.

Nu ska jag bege mig mot barnen och spendera sista dagen med dem innan de ska till pappa vid 16-tiden. Jag ställde klockan för att inte sova för länge. Så timmarna i natt kan räknas på mindre än en hand. Så trött men ändå full av energi.

Kram R

Likes

Comments


Nu är jag redo för kvällen, för att fira livet och en man som jobbar för det.
En fantastisk Patolog fyller 70 år. Det är en ära att få fira detta med honom.

Jag har fått skjuts in till Lund. Ska bli spännande att se hur jag tar mig hem härifrån sen. Mörkrädd och i en annan del av stan där det inte är lika livat som mitt i city. Men det löser sig, det gör ju allt annat.

Njut kvällen!

Kram R

Likes

Comments


Kvällens galej kräver sin outfit. Och med den typen av kläder nerpackade i kartonger som gömmer sig långt in i ett förråd fick jag bolla med det jag hade. 7 olika klänningar har jag visat för tjejerna här och fem av dem på Instastories.
Och hjälp fick jag.
Nu är vinnaren vald och jag har till och med väska och skor som passar till. Inte dåligt för att ha en 5:e del av sin garderob tillgänglig.

Jag ser fram emot kvällen så mycket!

Snart dags att hoppa in i duschen och börja göra sig redo. Mamma och barnen kör mig till Lund sen får jag ta mig hem på bästa sätt när det blir dags. Jag sover på andra stället i natt för att slippa väcka mina älskade och för att kanske kunna sova längre än till 04.

Kram R

Likes

Comments


Godmorgon lördag!
Jag hade så svårt att somna i natt. Trött precis hela dagen men när jag väl skulle få sömn så snurrade huvudet. Det var ett tag sedan sist.

Natten har varit mest vaken, i djupa tankar om mig själv och framtiden. Om då, nu och sen.
Det är ändå spännande och ger nya möjligheter när större saker i livet händer. Även när det är tråkiga saker kan det komma gott ur det.

Att lära känna mitt nya jag är i alla fall intressant och spännande. Att hitta sin roll inom de olika kategorierna tar säkert sin tid, eller så är den självklar och bara väntar in mig.

Jag som mamma med barnen på halvtid, den nöten är nog den svåraste att knäcka. I alla fall i hjärtat. Än så länge så är det ingen "vanlig vardag" även om vardagen har börjat. När vi kommer hem så är det bara vi som gäller. Inga vänner och lek, inget som distraherar från tiden med barnen eftersom de inte har sina prylar här och platser att stänga in sig på. Inte helt okej för dem men än så länge rent egoistiskt härligt för mig. Intensiv ja, men ändå mysigt.

Mitt nya jag som mamma utan barn på halvtid är väldigt social. Spontan och social. Jag har utforskat mitt jag i olika sociala sammanhang och träffat nya spännande människor.

Man ska liksom hitta sitt jag i alla möjliga situationer och det är både roligt och skrämmande. Och väldigt intressant.
När man får tillfälle att förändra och känna efter är möjligheterna många och när man vågar gå utanför sin bekvämlighetszon är de ännu fler. Jag har utmanat mig själv på sätt jag aldrig trodde jag skulle göra och både vunnit vänner och lärdomar. Och självförtroende.

Ingenting blev som jag trodde men jag har lärt mig massor av det. Både om mig själv och om andra. Jag vet vad jag ska jobba på, för det är bara mig själv jag kan ta ansvar för. Och jag vet vilka styrkor jag ska vara stolt över.

Detta är den mest lärorika resa jag gjort i livet!

Så jag börjar lördagen med lite mer kraft i mig än jag haft de senaste två dagarna. Med lite mer energi och styrka, men också med väldigt mycket mindre sömn.
Sak samma, en dag och kväll att se fram emot!

En fin dag önskar jag dig.

Kram R


Likes

Comments


Jisses så trött jag är idag!
Jag kom inte i säng förrän efter midnatt på grund av en strulig tvättmaskin. Eller egentligen var ju jag orsaken eftersom jag glömde sätta på vattnet till den och fick därför sitta uppe och vänta ut den innan jag kunde krypa ner. Och just igår när jag var så galet trött.

Jag har redan stämplat ut och har ett ärende att göra medan Colin sover klart sin middag på föris. Jag fick möjligheten att gå och eftersom barnen snart ska lämnas så vill jag ta varje minut jag får. Dessutom fick jag ett sms om att Colin skadat sig och var jätte ledsen, så då kan mammahjärtat inte fokusera på något annat ändå.
Sista kvällen och natten med barnen och den ska vi spendera tillsammans med mjukiskläder och mys. Jag har ju hela lördagen och söndagen med men i morgonkväll ska jag på middagen och natten gör ju inte så stor skillnad när de ändå sover.

Men nu är det nog snart fritt fram att hämta Colin och om en timme kan vi hämta tjejerna med innan vi beger oss mot Lomma. Eller kanske en sväng förbi Burlöv för att köpa skor till Colin.

Fredagskramar!


Likes

Comments


Kärlek så det fullkomligt smäller om det!
Min lilla prins som jag älskar dig. Du är busig, livlig och alldeles alldeles underbar.


Kramar, pussar och lite pastakaos har vi avverkat här i kväll. Pussar och kramar överväger helt klart stunden det tog att plocka nudlar från halva hemmet här. Nudlar liksom.
De fick önska vad de ville och de ville ha nudlar. Märkliga barn.

Colin har tagit en välbehövlig dusch, jag har städat undan efter barnen och just nu ligger jag här med en nästan sovandes goding en bit i från mig. Vällingen är drucken och ögonen blir tyngre och tyngre. Älsklingen min.

Min dag har inte varit helt tipptopp men ändå bjudit på många hjärtliga skratt. Det är viktigt, då tar man sig igenom allt. Både huvudvärk, halsont och andra bekymmer.

I morgon är efterlängtad fredag. Helgen inleds med fredagsmys med barnen, bara de och jag. Lycka!
Lördag är det tid med barnen hela dagen och på kvällen ska jag på ärofull middag för att fira en fantastiskt fin 70-åring. En av våra fenomenala patologer. Och på söndag är det mys med barnen igen, hela dagen. Och kvällen är bokad med något annat trevligt. Tänker att det är toppen att boka in något kul att se fram emot på söndagarna när man ska lämna barnen för att mildra känslan av att just lämna dem ifrån sig.

Så helgen, jag är redo för dig!

Kram R

Likes

Comments


Vilka otroliga morgnar det är nu!
Solen över åkrarna och känslan av att möta ännu en ny dag. Så härligt.

För varje dag som går känns det lite lättare. Igår fick jag ett bakslag men reste mig starkare idag. Det är ju precis så det är. Och vetskapen om det är stärkande bara det.

Innan trivdes jag mest bara när jag var på jobbet och hade fokus på det för att slippa smärtan i hjärtat och saknaden, men nu trivs jag väldigt bra även utanför arbetstid. Och jag ser fram emot saker. Nu först och främst helgen. Den kommer innehålla lite allt möjligt kul.
Tiden med barnen är läkande på de flesta vis. Deras närvaro har gjort mirakel med mig.
Men det händer ju annat kul med som är läkande och roligt. Precis sådant jag behöver.

Lunchen slut och jag också faktiskt. Så otroligt trött idag, brukar inte få lunchdipp så ofta alls faktiskt.

Kram R
Likes

Comments


Mitt i veckan redan och dagen har gått i ett.
Från tidig morgon till nu i princip. Nu har jag sjunkit ner i soffan och uppdaterar mamma om livet och spännande saker jag har framför mig.

Jag har myst med barnen, fixat naglarna, varit ute med tjejerna och varit hemma hos mina fina värdar och kramats.

I morgon börjar vardagen för tjejerna med. En börjar 5:an och en börjar 3:an och Colin började sin nya avdelning igår. Små blir stora.

Nu är det strax dags för mig med att krypa ner.

Kram R

Likes

Comments