View tracker


Hej på dig!

Jag ber om ursäkt för tråkiga bilder senare tiden. Ska faktiskt försöka bättra mig på det.

Men jag ber däremot inte om ursäkt för mina träningsnörderier. De gör mig lycklig så det stänker om det. Har man för en gångs skull tagit det i lugn och fin takt och försökt läka skador på bra vis så är det fantastiskt när det visar sig hur bra det är. Jag vågade idag lasta på 90 kilo i benpressen och körde två set på 8 repetitioner på den vikten och så resten på 70. Och knäna höll, även mitt högra som så ofta sviker mig. Ännu vågar jag inte lasta på så mycket i benböj med stång, men det är för att jag är rädd. Rädd att skada mig och rädd för att behöva börja om på denna dryga resa. För en person som saknar tålamod så är det där med sakta men säkert ingen höjdare.

Lyckan idag var precis på samma vis som i söndags. Känslan är ihållande. Jag förstår givetvis att det inte kommer fortsätta gå såhär prima hela tiden, men därför njuter jag lite extra nu när det faktiskt gör det.

Jag hoppas på ett intervallpass i kväll och om benen inte orkar får de helt enkelt orka promenera 40 minuter hem och kanske en pw på löpbandet i lutning.

Kram R


Likes

Comments

View tracker

Smarrigt kvällsmål. Jordnötssmöret med chilismak tillsammans med äppelbitar är bara så ljuvligt gott.

Idag har jag haft en aktiv vilodag. Promenad till och från jobbet som ger mig 80 minuter tillsammans. Och så är ju arbetsdagarna ganska rörliga de med.

Jag önskar jag hade mer ork att skriva men jag är helt tom på energi och ska försöka hålla mig vaken en timme till innan det är okej att krypa ner i sängen för skön sömn.

Hoppas starten på din vecka varit bra.

Kram R

Likes

Comments

View tracker


God kväll!
Söndagen har bara pyst förbi i en väldigt fart. Träning, Innebandypremiär för Savannah, matförberedning inför kommande vecka, mysbesök och mys med barnen för att tanka deras närhet inför veckans timmar ifrån varandra. Jag är redo för en ny härlig arbetsvecka. En ny vecka med nya mål och träning.

I morse var jag på gymmet i vanlig ordning. Men i ovanlig ordning lastade jag på med 70 kilo på stången och bara körde två raka marklyft. Ja det var ju inte utan att ta i, men jag gjorde det. Jag har som mål att sluta larva med mig själv, att våga tro på mig själv och vad jag kan prestera. Inte bra på gymmet men mycket just där eftersom det är en stor del av min vardag. Jag gav ifrån mig ett tjut och körde den berömda lyckodansen, ja jag var helt själv där.

En riktigt härlig söndag som ni förstår. Eller kanske inte, men jag talar om det att det för idag var en sådan där känsla som ger en lyckorus som håller i sig.

Stunden efter träningspasset, som var långt, hårt och roligt, blev väldigt känslosam. Jag, som tyvärr många andra kvinnor, har inte alltid haft en fin och hälsosam relation till min kropp. Jag har använt den på fel sett, utsatt den för fel saker och fel kost, fokuserat på fel saker och haft en väldigt osund syn på min kropp.

Jag tycker inte alltid om synen av min kropp. Men jag älskar min kropp. Jag älskar att den är stark för mig och att den är snäll mot mig. Jag älskar att den är med mig i min utveckling, att den fungerar och att den är tydlig mot mig. Den talar liksom om när det är bra och när den behöver vila, den talar om när jag kan pressa den hådare och den återhämtar sig fint när jag sköter mig snällt mot den. Tids nog kommer jag nog tycka om allt med av den, det är mitt mål och jag är envis. Men jag älskar den här och nu, för hur den fungerar.

Den kanske inte ser ut som jag önskat, men den är min och jag älskar den för det. Att säga det är stort för mig. Att tänka det är enormt. Och det är ännu ett mål jag satt upp för året, att älska och tacka min kropp för att den är så god mot mig. Och det gör jag, efter varje träningspass. Jag gör det just då för att det är just då jag känner mig som bäst, som starkast och i princip den enda gången jag står framför en spegel i helkropp. Och de där endorfinernas ska inte underskattas.

Känslan idag när jag gjorde detsamma var så fantastisk. För första gången kände jag verkligen hur jag menade det av hela min själ. Övningen som från början kändes löjlig har gjort verkan. Om det sen spelar in en del med hur bra träningen gick kan ju kvitta, det kändes fantastiskt.

Jag önskar att alla älskar sina kroppar just för att de är deras, för att de är unika och vackra, alla på sitt sätt.


Jag är så redo för en ny vecka. Jag ska avsluta denna med en kväll i soffan och med Sherlock, han är bara så fängslande. Romantiker som jag är så snappar jag upp alla de små vackra ord, meningar och tecken han visar sina känslor på och tycker så klart att det är så fint.

Hoppas du haft en riktigt fin söndag.

Njut kvällen.

Kram R


Likes

Comments


Lördagsfyset bestod av styrka för överkroppen, 55 minuter på löpbandet men inga intervaller utan bara 22% lutning och 7,9/h rakt igenom. Sist men icke minst blev det 5 minuter på repstegen/climbern. Alltså den är brutal.

Hemkommen och duschad blev det god frukost i form av Acaibowl. Mums.

Nu ska liten goding sova middag och för oss blir det nog ett avsnitt av Shooter. Vi ligger två avsnitt back nu eftersom vi snöat in helt på Elementary.

Så fort Colin vaknat ska vi svira om och bege oss ut.

Kram R

Likes

Comments


God morgon!
En lite trött och kaffetörstig mamma här.
Varför vaknar Colin så tidigt när han varit på förskolan. Under lovet sov han så bra. Men inte för att han somnade senare. Vad beror det på? Det borde ju vara tvärtom.

Hur som helst så bjöd natten inte på jätte mycket sömn. Fast så somnade jag nog för tidigt. Redan strax efter 21 kröp jag ner i sängen och somnade på minuten. Så kanske blev det en del sömn ändå.
Jag får i alla fall mysa med en liten busig goding. Varför vaknar han alltid så tidigt på mina morgnar? När det är H som ska gå upp sover han alltid längre. Men har jag väl vaknat har jag svårt att somna om och då kan jag lika gärna gå upp och få Colintid.

Idag ska det inte hängas i hemmet bara. Förmiddagen ska jag träna och när Colin sovit middag och tjejerna kommit hem ska det flängas runt lite här och där.

Men nu är det billek.

Kram R

Likes

Comments

View tracker


Men hej härliga fredag!
Härlig på så många vis. Den startade på gymmet med både styrka och kondition. Underbart. Följt av lugn och skön dusch och ingen stress till jobbet. Jag kom in lite senare idag. Inte mycket men tillräckligt för att ha en stressfri start.

Tjejerna ska sova borta i natt. Middag ska avnjutas framför tvn och Sherlock ska förgylla min kväll. Men så ska jag först vara här på jobbet i flera timmar till.
Just därför älskar jag fredagar. Man får lite av allt.

Härlig fredag önskar jag dig.

Kram R

Likes

Comments

(Bilder:Pinterest)


Men hej du fina som kikar in!

Hoppas du har en fin dag.

Jag har under senaste delen av 2016 jobbat så hårt med mitt tankesätt kring saker, människor, händelser, situationer och ja, livet i helhet. Det är mitt ansvar och min skyldighet till mig själv att välja att se saker ur andra vinklar, att vända tråkiga eller jobbiga saker till något bättre och att utmana mig själv på flera vis. För att det är något just jag mår bra av.

Och givetvis hoppar jag inte upp ur sängen lycklig som få varje morgon, verkligen inte. Men mitt tankesätt och mitt jobb bakom en olidligt tidig morgon som inte är självvald blir bättre och bättre. och jo, tanken spelar så stor roll i vårt välbefinnande. Jag hade kunnat gnälla över de få timmarnas sömn jag fått, vilket jag gör ibland, men jag kan också välja att se det fina i att få den där mysiga stunden på morgonen med min son. Då när det bara är han och jag och jag får alla kramarna. För är det en ofrivilligt tidig morgon så är det i 99% av fallen på grund av honom. Är det en frivilligt tidig morgon så är det ju oftast på grund av träning och bara det är ju positivt i sig.

Jag kan också välja att se en väldigt hektisk dag på jobbet som något roligt. Se alla avbrott i mina uppgifter som att någon behöver min hjälp och känna mig lite stolt över att det faktiskt är just jag som kan hjälpa till. Och stressa så magen gör ont slutade jag med för länge sedan. Typ sedan jag kom tillbaka från min föräldraledighet. Jag gör mitt bästa i den takt det tar och gör vad jag hinner. Mer kan jag inte göra.

Tankesätt som jag jobbat hårdare med än många kanske tror. Men det är mitt eget ansvar till att ha rätt sinnesstämning. Och vissa dagar är det liksom bara okej att vara i totalt fel mood. Så länge de bättre dagarna vinner i mängd.

Samma sak är det med kritik och komplimanger. Varför är det så otroligt lätt att ta till sig kritik eller elaka kommentarer, låta det älta och gnaga medan det inte alls är lika lätt att ta till sig komplimanger? Något många borde bli bättre på tror jag. När jag själv ger en komplimang så vill jag ju att personen jag ger den till ska ta åt sig och verkligen förstå att jag menar det jag säger.


Think in Magic


Likes

Comments


God kväll fina du!

Hoppas din onsdag varit fin. Min har varit tipptopp. Många skratt på jobbet, lagom flow med arbetsuppgifter och så har ett anställningsavtal med tecknats idag.
Ja det var ju det jag ville dela med mig av redan förra veckan när det blev klart men ville ändå vänta tills avtalen var skriva.

Jag trivs verkligen toppen på min arbetsplats. Vi är många anställda och har ett fint samarbete alla kategorier tillsammans. Vi har mycket att göra och samtidigt oftast väldigt roligt. Två saker som är viktigt för mig. Att ha att göra eftersom jag lätt blir rastlös och att få känna att jag ser fram emot mina arbetsdagar som bjuder på mycket skratt och skoj.
Det jag saknat en tid är utveckling. Jag behöver utvecklas och lära mig nya saker. Det jag däremot inte velat är att lämna mina kollegor. Så när en annan tjänst på min arbetsplats blev ledig och min kollega ändå ska på föräldraledighet, ja då passade jag på att söka en annan tjänst och fick förra veckan reda på att jag fick den. Jag flyttar alltså bara några meter, får behålla mina kollegor men får testa på nya grejer.

Nu ligger en intensiv vår framför mig. Vi ska lära upp två nya och jag ska i samma veva lära mig nya arbetsuppgifter. En intensiv med rolig vår som jag ser fram emot väldigt mycket.

Jag är inte nöjd med förändringarna där. Jag är så otroligt trött på mitt hår att jag i morse var så nära på att ta kökssaxen och bara klippa av det mesta. Jag måste göra något åt frillan alltså. Jag känner inte att jag hinner och orkar prioritera tid för håret så egentligen är det ju smidigt att bara sätta upp det. Men det är så tråkigt.

Nog om stora hårresande problem. Jag har metime i soffan och ska njuta den till max. Läxorna gjorda och tjejerna behövde egentid de med tydligen. H är på föräldramöte med Celines fotbollslag så jag har intagit ett välförtjänt ryggläge i soffan.

Kram RLikes

Comments


Men hej i tisdagskvällen!
Bloggen blir så lätt lidande i veckorna om jag planerat dåligt och det är precis vad jag gjort denna veckan. Ledsen för det. Jag har prioriterat träningsplanerna i stället.

Jag började min härliga tisdag på gymmet. Alltså det minsann inte att få en bättre start på dagen. Att komma till jobbet och redan vara pigg, allert och igång känns toppen. Jag är inte vaken så länge om kvällarna men det är det helt klart värt.

Nu i kväll har det hunnits med cross, läxläsning, varning och lite mys. Men nu sover Colin och jag har äntligen sjunkit ner i soffan. I morgon är jag Home alone på kvällen så då blir det ingen Sherlock. Jag har ju en serie som jag ser ensam så den lär det bli i morgon när barnen somnat.

Men nu, Sherlock. Äntligen!

Kram R

Likes

Comments

Bild: Pinterest 


"Du tränar, är det inte lite mycket? Jag avskyr denna träningshets" har jag hört många säga och sett många skriva. För det är ju en "hets" om man tränar. Det är en hets om fler och fler gör det. Och det kan omöjligt vara för att fler upptäcker tjusningen i det. Känslan av det, hur kroppen mår av det och hur roligt det är. Nej det är en hets. Oavsett om det är så att du tränar hårt eller "rör på dig lite varje dag" så är det "hets". 

Och är det ingen hets så gör folk det för mycket, för lite, på fel tider då man borde sova eller leka med dina barn. Tränar du på barnens vakna tid är du en dålig förälder också. Nej förlåt, en dålig mamma. För om en pappa tränar under ett barns vakna tid bryr sig ingen om. Mammor är dåliga.

Och när du ändå är en dålig hetstränande mamma kan vi ju lägga till hur dålig du är om du arbetar heltid. Ja det blir värre och värre. Låt papporna göra karriär, låt dem träna utan att vi har åsikter om det och låt dem "passa" sina barn när de tycker de har tid över. Låt dem behålla hälsan och göra vad de tycker är roligt. En mamma bör inte ha intresse utöver familjen. Om det inte är något pyssligt med väninnorna, då kan det vara okej. 

Så många åsikter. Tills man själv antingen upptäcker tjusningen med träning, hittar en hobby utanför familjen eller arbetar 100%. För det är bara då allt är okej, om man själv gör det. Att acceptera andras val tar antagligen mer energi än att ta sig ut i löpspåret eller till gymmet. Lägg energin på att göra din hälsa en tjänst istället för ditt psyke en otjänst.

Finns det något tråkigare än gnälliga, bittra och negativa människor. Som har så mycket åsikter om andras val, drömmar eller livsstilar.

Jag hade aldrig velat leva i en relation med en man som "passade" barnen i bland, som hindrade mig att vara jag för att jag är mamma och som satte käppar i hjulet för mina mål.

Alla är vi olika. Men en sak kanske vi kan försöka komma överens om. Vi gör alla vårt bästa för att må bra, för att våra barn ska må bra och för att våra liv och vardagar ska fungera på det vis vi vill. Våra barn mår bra om vi mår bra och att ägna en stund åt sig själv under deras vakna tid behöver inte betyda att vi "väljer bort dem".

Att bry sig om sin hälsa är en gåva till sina barn!

Det var allt jag hade att säga idag. Jag har vilodag för att jag valde att ha det så jag tar vilodag med syfte att sitta i soffan och mysa till serie, spamma Instagram och bara vara jag.

Kram RLikes

Comments