I dag har vi firat svärmor och barnens kusin som fyllt år, här hemma.

Innan alla kom hann jag sitta vid mitt skrivbord. Sminka min i lugn och ro, titta lite på en serie och skriva ett blogginlägg. Allt medan Colin sov middag. Annars när han sover middag passar jag på att vila själv, städa eller snabbt slänga iväg ett inlägg.

Senaste tiden har jag försökt att vila faktiskt, jag har en lite längre period med dålig sömn bakom mig och jag är så trött. Inte på ett sätt som att "jag går och vilar en stund", utan verkligen trött på ett sätt man bara kan förstå om man själv varit där och upplevt den typen av trötthet. Jag har helt enkelt för mycket inom mig nu och jag känner att jag måste ta hand om mig. Jag har tagit en del beslut om min tid.

Jag har lätt att hamna i en ond cirkel för att jag vill vara alla till lags. Men denna hösten, så fort min vardag med heltidsarbete sätter igång igen, blir det ändring. Jag kommer säkert anses tråkig. Men jag har kommit till en punkt där jag faktiskt inte bryr mig. Nu är det jag som är viktigast i mitt liv och kan min omgivning inte acceptera det får det vara så. Jag orkar inte bry mig om vad andra tycker jag ska fokusera på när jag håller på att gå i sönder här hemma.

Jag är (kommer snart vara igen), en heltidsarbetande trebarns mamma. Med en anhörig som är sjuk och det tar mycket kraft från mig, psykiskt. Tre barn med föräldramöten, aktiviteter (inte för Colin såklart), läxor, vardagen och annat som hör till är en hel massa grejer samt tar tid bara det. Och det är tiden jag behöver räcka till för, det som är viktigast i mitt liv. Och min livlina är träningen. Det är vad jag kommer satsa på under hösten. Mig själv, familjen och min tid för återhämtning.

Jag vet att det finns de som redan nu kan bli irriterade över att jag sällan tackar ja till evenemang lång tid innan. Det är inte för att vara taskig, det är för att vara snäll mot mig själv. Men jag kommer bli hårdare med det. Jag kommer prioritera mina lediga dagar, alltså helgerna, till återhämtning. Inte för att det är oviktigt utan för att jag och mitt mående är viktigast för mig. För att jag måste räcka till för mig och mina barn. Och jag tänker inte be om ursäkt för att jag anser att mitt välmående är viktigast i mitt liv. Jag hoppas ju att du gör det samma i ditt liv.

Jag har varit nere i depression tidigare och jag har känt en tid att jag legat på gränsen och varit på väg att falla ner i gropen igen. Det har varit för mycket som hänt, det har varit för lite sömn och det har varit för mycket press över att vara andra till lags. Jag måste sätta stop för min egen skull, För min och min familjs skull. Jag har märkt det på grund av sömnen, för den inre stress som direkt sätter igång när det börjar bokas in grejer och på mitt humör och på hur nära jag haft till tårar. Jag försökte förbereda mig inför förra veckan, då jag visste det skulle komma en massa datum att skriva upp. Föräldramöten, lovdagar, aktivitetsstartar, studiedagar och alla papper som skulle fyllas i och lämnas in.

Jag har inga nyårslöften. Jag sätter upp mål i stället och mitt mål inför hösten står helt klart för mig nu. Det har blivit så tydligt sedan Henric började arbeta igen.

Hösten är min tid och jag ska fokusera på mig. Huvudpersonen i mitt liv.

Jag ger dig tipset att göra detsamma mot dig själv. Du är viktigast i ditt liv. Och skulle du inte ha tid eller ork för mig för att du behöver prioritera dig själv stöttar jag dig till hundra procent. Jag finns kvar där, utan sura miner, utan att tänka att jag är mindre värd för dig och utan irritation. För att jag vet hur viktigt det är att ta hand om sig själv och för att jag vet hur viktigt det är med människor i sin närhet som accepterar det utan krångligheter. Jag hoppas att du har sådana i din närhet och jag hoppas även att jag har det.

Har man inte förståelse för att någon måste prioritera sig själv och inte kan ta en "ursäkt" som att någon tackar nej för att ligga hemma i soffan för att den behöver det är man ingen ödmjuk person. Man måste inse att man inte har huvudrollen i andras liv utan se till att man har det i sitt eget och hoppas att man själv tar ansvar för att man också tar hand om sig på bästa sätt den dagen man själv känner att det är det man behöver.

Det är dags att prioritera. Sluta snacka och börja göra!

Börjar nu med ansiktsmask, en kopp te och skriva blogg innan vi ska kolla serie på Netflix.

Njut kvällen fina.

Kram RLikes

Comments


Detta är från dagens träningspass och en stunds foamroller för mina väldigt onda rumpmuskler. I dag stod det ben och rumpa på schemat och jisses så jag körde på. Jag avslutade sedan med 40 minuter på löpbandet med 22 graders lutning. Trodde inte jag skulle orka, men med lite envishet gick det fint!

Alltså som jag mår.
Känslan av att vara stark som en oxe, ja alltså jag är ju inte det men känner mig så, den är obeskrivligt härlig. Jag älskar att känna att min kropp är stark och frisk.

Jag har njutit sommarens godsaker och säkert fått en del myskilon på köpet. Men vet ni, det bästa som finns är att det inte gör något. Känslan av att duga och känna sig precis lika härlig ändå, den är fantastisk och för mig ett tecken på mognad. Ett tecken på att jag kommit så långt i kärleken till mig själv att det är värt mer än något annat.

Jag känner mig stark, frisk, hälsosam och grym. Och den känslan sitter inte i det yttre, den sitter djupt inom mig. Jag har inte vägt mig på över ett år. Jag mäter inte mitt välmående i kilon.

Däremot kan jag ju säga att sommarens gottigheter tillhörde sommaren och nu är det dags att satsa på höstens mål. Balans kallas det för mig. Att leva och njuta, av olika saker i olika perioder i livet. Nu sedan en liten tid tillbaka proppar jag kroppen full med energi i form av de näringsämnen som den blir fulltankad på. De som gör att jag finner orken att pressa kroppen, som får den att utföra precis det jag önskar att den ska och fortsätta bygga en stark kropp av.

Sedan min senaste mil jag sprang, då knäet brakade totalt, har jag inte vågat mig ut på en längre löprunda igen. Jag vill ge det tid att läka och håller nu på med rehab-övningar. Stretch som ska vara bra mot löparknän och jag övar det med intervaller och jogg på löpbandet. Det är inte samma sak som ute på asfalt och annan terräng, men det är en början.

Hur som helst så går träningen så otroligt bra just nu och vad jag än gör så gör jag rätt för jag ökar i styrka, jag känner mig grym och jag längtar efter varje ny träningsdag. Jag ser verkligen fram emot träningshösten och de mål jag har.

Jag fungerar ju lite så. Att även om jag är nöjd och glad för det som är, vill jag alltid ha nya mål och jag älskar att testa min kropp och psyke. Jag älskar att kunna forma och mixtra. Att makten är endast min. Men allt blir så mycket lättare och bättre när man tränar och äter av rätt anledningar. Jag älskar till exempel när jag känner hur min bål äntligen blivit tillräckligt stark efter mina graviditeter att jag känner hur den aktiveras vid andra styrkeövningar.

Mina magmuskler är förstörda, men jag har tränat och tränat för att lära mig aktivera bålen rätt och känslan av att äntligen kunna det är enorm. Jag älskar att se mina stolta och starka axlar och jag har lärt mig att älska mina starka ben. Förr i tiden hade jag komplex för mina ben, de blev muskulösa för ingenting. En squat och de exploderade, typ. Ja alltså ni fattar grejen. Men nu, fatta hur bra det är med en stark kropp. Och de där starka benen som bär mig varje dag, som bär mina barn och som gör det möjligt för mig att utföra så mycket saker både i vardagen och i träningen.

Jag är helt enkelt väldigt tillfreds just nu. Och det är ju toppen när man har nya mål att kämpa mot. Det är bra att ha en stabil grund att stå på när man ska utmana sig själv. 

Nu kör vi mot träningshösten och dess mål. Jag är så taggad!

Kram R
Likes

Comments


Det är så lätt att vara med om saker. Att göra grejer som man njuter av just där och då, men sedan glömmer bort eller som bara blir ett minne man kanske inte tänker så mycket på. Något som varit.
När sommaren är över tänker man ofta "var tog sommaren vägen? Den försvann så snabbt".

Jag reflekterar ofta över saker som varit. Inte bara gör dem och sedan räknar bort dem. Just nu, i slutet av sommaren och i slutet av min långa ledighet, har jag tänkt tillbaka på sommaren 2016.

Vi inledde vår ledighet tillsammans med resan till Turkiet. En fantastisk vecka som betydde så mycket för oss alla. Det var inte bara en resa att lägga till i fotoalbumet eller en stämpel i passet. Den betydde mer än så. Vi pratar ofta om den och det får mig att bli så varm i hjärtat att det inte är något våra barn tar för givet.

Jag minns denna sommaren med så blandade känslor. Med mycket kärlek, tid tillsammans med både familjen och med vänner. Härliga sommarkvällar med skratt, rosé och djupa samtal. Sena kvällar med serier på tv:n, samtal om nya mål inför hösten och mer långsiktiga mål och drömmar. Mycket träning och mycket god mat.

Sommaren då vi alla befunnit oss i en skön harmoni till stor del. Förra sommaren var Colin så liten och jag spenderade mest tid inomhus för att skydda honom från sol och värme, nu har det hänt lite mer även om vi också njutit av tid hemma.

Jag kommer avsluta min ledighet, min sommarsemester och föräldraledighet 2016, tillsammans med massa härliga vänner.

Vi ska om en vecka ha en fest här hemma. Vi har ordnat barnvakt till alla barn och samlat ihop hela gamla gänget och fler därtill för en kväll med grillning, mingel, rosé och dans. Jag längtar så det stänker om det. Jag är så otroligt glad att det är så många som kunde komma. Vi tänkte att det säkert var många som hade planer eller inte skulle kunna komma, men nästan alla har tackat ja och vi blir väldigt mycket folk här hemma. Jag hoppas och ber om fint väder så vi kan vara i trädgården. Som prognosen ser ut nu så ser det lovande ut.

Jag är redo för hösten och väldigt redo för arbete. Jag är redo för rutiner och för nästa kapitel i livet.

Men just nu är jag endast redo för ett seriemaraton och soffhäng.

Kram RLikes

Comments


Ni vet känslan när man vaknar upp och känner att det ligger en bra dag framför en? Så kände jag när jag vaknade idag. Det var med lite extra kraft jag begav mig till gymmet. Kan bero på att jag fick träna på morgonen då jag helst tränar och under veckan har jag begett mig till gymmet efter en hel dag hemma med barn och dålig sömn. Ganska trött med andra ord.

Ja riktigt härligt var det idag i alla fall. Och inte nog med det. Jag nådde ett av mina mål idag. Helt utan förväntning om det och jag blev så glad att jag gjorde dansmoves, det går när man är nästan ensam på gymmet. Jag gjorde tre snygga chins. Och sen fortsatte jag med gummiband som lite hjälp på traven.

Intervallerna jag sprang idag var lite payback för igår. Jisses sådan kraft jag hade i dem och jag ökade på i fart massor.
En riktigt bra träningsdag med andra ord

Hela familjen åkte till stan när jag duschat och var klar. Vi åt lunch på Korvhuset, promenerade genom stan, köpte present till kusinen som vi ska fira i morgon och avslutade med att köpa lite grönsaker till kvällens Tacosmiddag.

Nu är det en stunds soffmys innan middag ska påbörjas. Det är så varmt ute men jag är inte alls sugen på att vara utomhus och svettas. Vi som skulle greja i trädgården idag. Ingen här är pepp på det.

Kram R

Likes

Comments


Godmorgon fina!
Lördag och efter liten sovmorgon är det lite extra GO i mig idag. Sitter och njuter kaffe, njuter av kaoset av goa barn och laddar för gymmet.

När Colin sovit middag har vi en del att stå i så jag ska hinna med träning innan dess. Nemas problemas, han ska inte sova förrän om en timme och sussar sedan i cirka 1,5-2 timmar. Idag är jag extra taggad och känner mig lite extra stark. Trots ordentliga genomkörarpass i veckan och ganska mycket ömhet i både ben, mage och triceps.

Nu kör vi lördag hörni!

Kram R

Likes

Comments


Dessa boots hittar du HÄR (ad-link) och de är på väg hem till mig.


Jag älskar Refunder. Tack vare Refunder kunde jag göra lite kvällsshopping av de pengar jag sparat där. Jag går alltid in på Refunder innan jag beställer något, för att se om butiken finns där och då beställer jag såklart genom mitt Refunderkonto.

Ett tips till dig är att göra det med.

Gå in och läs och registrera dig HÄR. Du tjänar pengar på dina köp som du senare kan använda till andra köp eller rent av föra över till ditt vanliga bankkonto om du så önskar.

Jag klickade även hem två klockor. Jag har en i rose och en i silver som jag brukar mixa mellan, men vill ha svart och vit med och då blev dessa toppen.

Den svarta HÄR och den vita HÄR (ad-links).


Likes

Comments


Vilken dag

Jag fick inte ens ihop 3 timmar sömn i natt. Det märks direkt när Colin är eller håller på att bli sjuk och natten skvallrade om att det var precis så det skulle bli. Han vaknade dunderförkyld och febrig. Jag som sovit dåligt av flera anledningar var inte alls upplagd för en vardag. Hade så behövt helgdag idag. Och med en sjuk goding krävdes mer av mig.

Dagen gick i alla fall och efter att ha kämpat med att hålla ögonen öppen en stund på eftermiddagen så kokade jag kaffe och kom igång lite igen när tjejerna kom hem. Jag begav mig trots allt till gymmet när H kom hem.

Fick till ett bra pass av 35 minuter styrka och 30 minuter på löpbandet i maximal lutning, men inte intervaller som jag hade planerat. Jag fick helt enkelt träna efter dagens förutsättningar och det gick bättre än förväntat. Men efteråt var jag verkligen helt slut. 

Jag har alltså haft noll energi och noll inspiration idag.

Jag tänker att jag gräver ner mig i soffan nu, håller fredag och startar Netflix. Ber om en bättre natt och kanske en sovmorgon i morgon. Ja man kan ju alltid drömma och önska. 

Njut kvällen.

Kram R


Likes

CommentsVar tog tiden vägen?
Du min fina tjej som alldeles nyss hade köttfärssås i hela ansiktet. Som staplade fram på vingliga ben, som höll min hade för att du behövde mitt stöd.  Du som gav mig en ärofull titel. Den mest betydelsefulla titeln för mig.
Var tog tiden vägen?

Nu går du med bestämda steg mot skolan. Mot en dag utan mig vid din sida hela dagen. Du kommer sedan hem och berättar vad du lärt dig och vad du varit med om. Du behöver mig fortfarande, men på ett annat sätt. Men även nu, tar du min hand då och då. Och jag håller den i ett fast och kärleksfullt grepp. Precis som jag kommer hålla i dig hela livet samtidigt som jag mer och mer släpper dig fri att utforska världen med egna ögon.

Att vara mamma är det absolut tuffaste och underbaraste jag vet!

Hur ska jag någonsin kunna släppa taget och känna mig okej med det? Det undrade jag men kom på att jag måste inte alls släppa taget. Du är mitt barn, för all framtid oavsett ålder. Jag behöver inte släppa taget, bara fortsätta älska dig villkorslöst som jag alltid gjort.
Jag vill skydda dig under mina vingar in i mitt sista andetag. Jag vill skydda dig från världens alla orättvisor, från hat och avundsjuka. Jag vill skydda ditt hjärta från att brista. Men så vet jag att det där är saker du kommer gå igenom. Brustna hjärtan och andra olustiga känslor. Det värker i mitt hjärta redan nu, jag fasar för den dagen. jag fasar för att se hela din värld rasa samman.

För jag vet, att oavsett vilken ålder man är i så är de problem som man har just då, världsliga. Och jag är inte föräldern som kommer säg att det kommer tusen andra att älska, för just där och då existerar bara en och det är det sista man vill höra. Just där och då är det problem man har ett problem som inte ska förminskas.

Men det gör mig så ont att veta att jag inte kan skydda dig från allt.

Det är så man lär sig, det är så man blir stark och det är så livet är. Jag är fullt medveten. Men att se något av sina barn lida är det absolut värsta jag vet. Det absolut mest smärtsamma som finns.

Jag ska skydda dig så gott jag kan medan du upptäcker livet.

Jag förstår bara inte var tiden tog vägen. Varför du blev så stor så snabbt.

Min fina fina flicka.

Älskar dig på ett sätt som det inte finns ord för. 

Kram MammaLikes

Comments


Vilket helt galet bra träningspass jag fick till idag. Först styrka och sedan intervaller på löpbandet. Härligt mör i kroppen kom jag hem och överraskades med sushi.

Sedan Colin somnade har vi tittat på House of Cards på Netflix. Vi slutade mitt i säsong tre för längesedan men återupptog det häromdagen igen. Nu är vi i rätt mood för det.

Kram R

Likes

Comments


Liten bus och jag njuter av ljuvligt god smoothie.
Gjord på kokosmjölk, proteinpulver från Fitnessguru i smaken päron/vanilj, acaipulver, frysta hallon och mango.
Mumsigt värre!

Jag har redan börjat längta efter kvällens träningspass. Och har därför varit megaduktig och förberett ordentlig lunch och middag. Kyckling givetvis. Hade kunnat äta kyckling alla dagar i veckan alltså. Älskar därför att det är en bra proteinkälla.
I går hade jag ingen förberedd lunch och därmed uteblev lunchen. Så dåligt av mig, men jag blir bättre och bättre. Och nu är det dags för nya träningsmål och därmed viktigt med maten. Och för mig uppenbarligen förberedelserna.

Nog om det. Nu ska vi mysa lite innan det är dags att sova middag.

Kram R

Likes

Comments