..pray for humanity.

Det är kaos i världen. Nästan varje dag sker det skottlossningar eller terrordåd och igår skedde ett utav de större. Minst 150 människor dog igår i Paris och 300 är skadade, varav många har livshotande skador. De som överlever kommer vara skadade för livet, de kommer aldrig kunna glömma detta. Den hemska händelsen som de var med om, eller såg med egna ögon.

(Saker som detta sker nästan dagligen i Syrien, Irak mm. Det är därifrån de flesta människorna på flykt kommer från. Vi hjälper Frankrike med allt vi kan, och lovar att stå bakom dem, men vad gör vi för de människorna som är med om detta dagligen? De vill vi inte ha i våra länder, vi vill inte ha med dem att göra. Självklart tycker jag att det som hänt i Frankrike är hemskt och jag mår nästan dåligt av att läsa alla artiklar och se rapporteringarna, men det kan vara bra att tänka på att detta sker ofta. Det blir dock inte lika stort eftersom det sker i länder som Syrien eller Irak.)

Islamiska staten tar på sig terroristattacken. I princip hela EU står bakom Frankrike i det som har hänt och vill hjälpa dem att känna sig trygga igen. Alla länder börjar förstå att de måste göra något åt situationen som är just nu i världen.

Det som gör mig rädd är att IS är så brutala och grymma att det kommer krävas så mycket för att stoppa dem. Jag är rädd att detta kan dra igång ett tredje världskrig.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Direkt när jag vaknade idag kändes det som helg. Kanske inte så underligt då jag endast hade handboll och matte innan jag slutade skolan för dagen. Efter det var det bara att skynda hem och packa om väskan. Jag ska nämligen till Borås och sova där, vilket ska bli riktigt skönt och roligt att få träffa dem igen. Detta kan nog bli sista gången innan jul, eftersom jag kommer ha besök nästan varje helg framöver, inte för att jag klagar, inte alls.

Så just nu sitter jag på bussen och ser Grey's och äter en lussekatt, men ni får ha en bra helg!

Likes

Comments

​Idag är det exakt 6 veckor till julafton. Älskar julen så sjukt mycket, så jag har självklart redan börjat lyssna på jullåtar, ätit första lussekatten och bakat de första pepparkakorna för ett bra tag sedan. 

Har haft väldigt mycket i skolan så när jag fick tillbaka fysikprovet idag kändes allt på topp, blev så nöjd, så det bestämde jag mig för att fira med tacos och en pluggfri kväll. Det kan vara behövligt även det.

Igår kom första snön i Piteå och jag är så avundsjuk. Har alltid älskar snö och här i Göteborg lär jag väl få leva med regn hela vintern, det kommer bli riktigt plågsamt. Därav en liten throwback till förra vintern, längtar till jullovet då jag ska få köra lite skoter!

Likes

Comments

Fredagskvällen spenderades med Ronja. Vi började med att göra mat och for sedan och såg lite handboll. Det är ganska skönt att få laga mat med någon, slippa göra allt själv. 

Igår var jag på träning på morgonen och resten av dagen tog jag det lugnt, såg lite Grey's och gjorde även lemonad, vilket var riktigt gott! Satt och tittade på Ben Phillips videos, de är så roliga, fast jag tycker ändå liiite synd om Elliot som måste stå ut med allt.

Nästa vecka kommer nog mest bestå av en massa plugg då jag har en redovisning, en debatt och prov.. Men det ska nog gå bra, hoppas jag i alla fall. Nu ska jag i alla fall se på solsidan innan jag fortsätter plugga.

Likes

Comments

Höstlovet är över och det är 6 veckor och 6 dagar till julafton. Jag hade jätteroligt när jag var hemma på lovet, väldigt skönt att få komma hem och bli lite ompysslad. Bilderna ovanför är några från veckan.
När man är hemma sådär är det egentligen ganska stressigt. Alla vill träffa en och göra saker, men jag är bara hemma i 1 vecka. Självklart vill jag träffa dem, men tiden räcker inte till att träffa så många.
Nu är jag i alla fall tillbaka i Göteborg, tillbaka till min skönare säng haha. Känns som veckan gått jättesnabbt då redan är fredag, så skönt!!

Likes

Comments