Ny lägenhet!
Idag skrev vi på angående om en ny lägenhet i Rotebro! 😃 I lördags fick vi höra om den här lägenheten av Fredrik syster så vi fick gå på förhandsvisning den dagen (det var öppen visning i söndags).

Vi la ett lägre bud än vad de gick ut med. Sedan kom söndagen och det var öppenvisning. Mäklaren ringer cirka 2 timmar efter visningen och säger 50 000kr mer än vad vi budade. Vi gick med på det och sedan var det bara att stämma av med banken och det gick bra.

Nu ikväll var vi och skrev på. Från att ha hitta denna lägenhet till att köpa den tog 3 dagar. Imorgon kommer våran mäklare hit och ska värdera och gå igenom saker och sedan i slutet av denna vecka kommer fotografen hit och tar bilder. Det går undan nu!

Den 8 december får vi tillträde till den nya lägenheten det är en 3 och 1/2:a på bottenvåning med uteplats och lekplats precis runt hörnet. Det finns också ett badkar! som jag har saknat! 😃 Nu måste vi börja packa och rensa bort massa saker innan fotografen kommer.

Idag blev även Alice och Leah 5 månader! 🌸

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu är tjejerna cirka 4 och 1/2 månad och nu tänkte jag berätta om förlossningen så det kommer bli ett långt inlägg.

I slutet av graviditeten fick jag åka in på ultraljud nästan varannan dag. Detta pågrund av att det fanns en liten avvikelse i Alices navelsträng. Näst sista gången som jag var på ultraljud såg barnmorskan att Alice och Leah hade bytt plats, så Leah låg helt plötsligt med rumpan neråt och låg först medan Alice hade puttats upp och hade huvudet ner.

Vid det laget förstod jag att om tjejerna inte bytte tillbaka så skulle jag inte få föda vaginalt (som jag ville). Jag åkte hem och läste på mycket om kejsarsnitt och efter det kände jag mig väldigt lugn och trygg för att genomgå ett eventuellt kejsarsnitt.

Måndagen den 22 maj 2017 åkte jag in till Danderyds sjukhus för att göra det vanliga som jag brukade göra flera gånger i veckan, ultraljud, CTG och tog blodprov för att kolla så jag inte hade havandeskapsförgiftning för jag hade symtom till det. Efter de fick jag vänta på läkaren för lite provsvar m.m. Det var mycket väntande, det tog en hel dag att vara där.

Min mamma jobbar på Danderyd så jag ringde henne medans jag väntade på läkaren så hon kom dit och väntade med mig. Till slut fick vi komma in till läkaren, äntligen. Då tyckte läkaren att vi inte skulle ta några risker och plocka ut dem någon gång den veckan.

Jag ringde Fredrik och sa att det skulle ske den veckan och ”det skulle vara bra om du kunde komma för narkosläkaren ska berätta hur det ska gå till” men han kunde inte lämna jobbet eftersom han skulle förbereda inför att vara borta ett tag. Jag fick hem en massa häften med information som han fick läsa och jag berättade för honom hur det skulle gå till.

Mamma följde med till narkosläkaren och medans vi var där så skulle den andra läkaren som vi var hos innan hitta en tid till kejsarsnitt. När vi kom tillbaka till läkaren så sa hon ”det finns en tid i morgon” och jag blev jätte nervös och tänkte ”shit vi blir föräldrar i morgon”. Jag trodde att vi skulle få tid i slutet av veckan. Mamma gick ut och ringde upp Fredrik och sa ”du blir pappa i morgon”.

Jag åkte hem började städa så att vi skulle komma hem till ett fint hem med barnen, packade det sista i förlossningsväskan, körde katterna till mamma, duschade och åt för jag fick inte äta något efter kl 12 på natten.

Vi åkte till Danderyd kl 8.00 den 23 maj och då tog jag ett till blodprov just för att vara helt säker så att jag inte hade fått havandeskapsförgiftning. Cirka kl 9.00 fick vi ett rum som jag fick byta om i och de tog blodtryck, ultraljud (för att kolla så att Leah fortfarande hade rumpan ner och låg först för annars skulle jag ha blivit igångsatt vaginalt istället) men de låg fortfarande som de gjorde innan.

Sedan rullade vi in i ett annat rum där man hamnar innan man kommer in i operationssalen. Där fick jag infarter i båda händerna och Fredrik fick byta om till sjukhuskläder. När vi väl fick komma in till operationssalen så gick allting väldigt snabbt.

Det var jätte många sköterskor och barnmorskor m.m. Det kändes som det var 10 st där inne och det var det säkert. Jag fick spinalbedövning, så skulle jag ligga på sidan och dra upp bena mot bröstet, det var jätte svårt med min stora mage men det gick.

Jag känner hur bena sakta domnar bort och jag försöker allt vad jag kan röra på benen men det går inte, jag får nästan panik och börjar hyperventilerar. Det var så obehagligt. Fredrik satt och klappade mitt huvud och då kändes det bättre.

Sedan börjar de gräva i min mage och jag visste inte att det skulle kännas så mycket som det gjorde. Jag kände ingen smärta men jag kände allt vad de gjorde i min mage och det var också väldigt obehagligt.

Kl 11.37 hörde vi ett barnskrik (Alice) och sköterskan kom fram och visade att det var en flicka och tårarna bara sprutade på mig och Fredrik. En minut efter hörde vi ett till barnskrik (Leah) och det var en till flicka (vi visste inte innan vad det var för kön på dem). Så häftig känsla! Fredrik fick gå ut till barnen där de vägdes och mättes och Leah hade kvar litet vatten i lungorna så de fick pumpa ut lite.

Fredrik kom tillbaka till mig med Alice och la henne på mitt bröst, min mamma stod utanför hela tiden och kollade in och när hon såg att båda tjejerna var ute så kunde hon inte hålla sig och kom in.

Sedan rullades jag in på uppvaket och skulle ligga där i cirka 3 timmar tills jag kände mina ben igen, jag hade båda mina flickor på bröstet. Fredrik fick en smörgås, saft och kaffe. Det såg så gott ut! Jag hade fortfarande inte fått äta något. Cirka 17.00 fick vi vårat rum och då fick jag en smörgås och saft. En smörgås har nog aldrig varit så god som den var då.

Nu kommer det en bildbomb!

Plats på Danderyd på väntan att få ett rum 😃 ( jag kunde inte ha några andra skor än foppatofflor för mina fötter var så svullna)😄

Här är en bild tagen av min mamma, väntan på att tjejerna föds. 💕

Bilden är tagen av min mamma när Leah föddes🌸

En stolt pappa💕

Våra vackra döttrar💕

En stolt nybliven mamma 🌸

Fredrik kom med Alice till mig💕

En trött mamma med Alice på bröstet🌸

En trött pappa med Leah på bröstet 🌸

Leah på mammas bröst🌸

Mormor på besök 💕

Dagen innan bf💕

Likes

Comments

Idag gick jag och tjejerna på en timmes promenad. Varje gång jag har gått på promenad så har det inte funnits en runda som man kan gå utan man måste gå tillbaka samma väg för att komma hem. 

Men idag hittade jag en annan väg så att man inte behöver gå tillbaka utan det var en perfekt runda som tar cirka 1 timme. Det var en mysig gångväg som man kan titta på alla fina husen, det låg mycket löv på marken och det luktade löv, så mysigt! 

När vi kom hem så hade jag och tjejerna som en liten spa dag, jag tog lite babyolja på deras huvuden så att man kan försiktigt få bort de torra huden på huvudet. Sedan så badade jag tjejerna, de tycker jätte mycket om att plaska i vattnet. 

Efter det så fick tjejerna smaka på banan med pytte lite grädde i, de verkade gilla det. 

Mammas små isbjörnar

Badtjejer

Nu är äntligen sparksocklarna på plats

Likes

Comments

Idag  smakade Alice och Leah sin första smakportion. Vi tänkte ge det igår egentligen men jag fick världens migränanfall, jag trodde att mitt huvud skulle sprängas så det blev idag istället. Det blev potatis med smör, vi hade ingen grädde hemma så jag tog lite ersättning i så att potatismoset inte skulle vara för fast. Vi började med Leah, hon spåttade mest ut och sen börja hon gråta så hon hann inte smaka så mycket, men vi ska ju ge lite varje dag nu så hon hinner smaka mer de andra dagarna. Alice gick det bättre med men hon spåttade också ut väldigt mycket men lite fick hon nog i sig.

Likes

Comments

Nu var det länge sedan jag skrev, har inte känt att jag har haft tid. Här kommer det en sammanfattning om den närmaste veckan.

I onsdags var jag, tjejerna och mamma på öppnaförskolan. Det var jätte skönt att få hjälp. Leah var jätte trött mitt under sångstunden så mamma gick iväg med henne så hon kunde sova, jag och Alice satt kvar och försatte sjunga. Det var kanelbullensdag så då bjöd de på bullar. 

I torsdags åkte jag, tjejerna och mamma till pizza hut och åt buffé, det var super gott

I fredags kom Maria hit, hon var här ungefär vid 10.00 och vi satt och pratade jätte länge, vi hade mycket att prata om. Sedan åt vi lunch och efter det åkte vi och hälsa på Marika (Marias mamma) så hon fick träffa barnen lite. Det händer så mycket med barnen nu, det går så fort. 

Efter det så åkte vi till Täby centrum och kollade lite men vi hittade inget, sen åkte vi till Ica maxi och handlade middag så vi åkte hem och lagade potatisgratäng, kött, en god sallad och bea. Vi kollade sedan på idol. Maria sov här också. Igår hade vi bara en slappadag och sedan körde jag Maria till hennes kompis för hon skulle hämta något där. 

Jag fortsatte till Fredriks föräldrar för Fredrik hade jobbat där under dagen och vi åt middag där.

jag är så dålig på att ta bilder så det blev en bild som jag tog för några dagar sedan

Likes

Comments

Nu är vi hemkomna från öppna förskolan. Tjejerna tyckte att det var jätte roligt. Leah skrattade jätte mycket på sångsamlingen när man skulle lufta upp barnen upp ovanför huvudet och ner igen och samma sak flera gånger. 

Det var en mamma där som är på samma föräldragrupp som mig så nu bestämde vi att vi ska ses där på onsdagar. 

Det är lite roligt, för två  träffar sedan så bestämde de flesta mammor att ses på öppna förskolan på en tisdag och då är det tiderna 9.00-12.00. Då kom det bara jag och en till mamma från gruppen, det var ju förstås massa andra föräldrar också men bara vi två från föräldragruppen. 

I torsdags när jag var på en träff igen frågade "bvc-sköterskan"om det var några som gick den tisdagen på öppna förskolan och jag svarade förstås "ja" och de andra mammorna (som har enlingar) sa att de tänkte men att det inte gick och någon mamma sa att hon hann bara komma till centrum sen kom hon inte längre. 

Då ville mammorna träffas på onsdagar istället för då är det tiderna 13.00-16.00 just för att det blir för stressigt för dem på förmiddagarna. Men som sagt så var det bara en mamma från gruppen som dök upp idag. Det är lite roligt. Men jag märker att mammorna inte vågar klaga så mycket när jag är där.

‍‍

Likes

Comments

Igår skulle Fredrica och Emil ha passat tjejerna men Alva hade feber så då passade mamma dem istället. Då åkte jag och Fredrik och åt middag på Texas Longhorn, för jag och Fredrik har knappt träffats den här veckan. Det var första gången som jag och Fredrik var ensamma sen vi fick tjejerna så det var mysigt, men jag är så van att ha med mig barnen vart jag än åker så när vi satt på restaurangen så fick jag typ panik för det kändes som att vi hade glömt barnen i bilen även fast vi hade lämnat dem hos mamma innan. Det var en jätte jobbig känsla. 

Oxfilé och en halv grillad hummerstjärt

brownie med chokladglass, sjukt gott

Likes

Comments

I söndags så döptes mina små flickor, under själva "ceremonin" så blev båda väldigt ledsna och det var ju typiskt för innan och efter var dem nöjda och det är väldigt sällan som de blir så ledsna. Det var en blandning av att det var varmt och de var jätte trötta för så fort man la dem i vagnen efteråt så somnade båda så gott. 

Vi gick in och ut till "star wars" introt så fick Fredrik de han ville Fredrica sjöng "Vargsången" och jag och Fredrica sjöng "Handens fem fingrar" det blev lite kaos för kantorn trodde att vi skulle ha med oss ackord och då var det bara 20 min kvar till dopet och vi hann inte öva igenom låten så det var jobbigt Ischa läste en jätte fin dikt som hon hade skrivit (det kom nästan en tår) Maria läste en bön/dikt, Niklas hällde upp vattnet och Danny gick in med korset. 

Tjejerna fick jätte mycket fina och bra presenter och vi fick mycket hjälp av Fredriks föräldrar, mormor och morfar och av min mamma (det uppskattades verkligen)  

Oavsett väder behöver barnen få friskluft!

I torsdags var jag på mammagrupp och då pratade vi om smakportioner, mellan när barnen är 4-6 månader kan man börja ge barnen små smakportioner och att när barnen själva visar intresse på att vilja smaka så ska man låta barnen smaka. Vi känner att barnen fortfarande är lite för små eftersom den föddes 1 månad för tidigt så vi har inte någon brådska med att ge dem. Vi tänkte vänta ett tag tills de är mer stabila och kan sitta lite bättre själva m.m.

Fina filtarna som tjejerna fick av deras farbror Dennis och flickvännen Anna i doppresent. 

Glada tjejerna

Likes

Comments

Jag har haft fullt upp så jag har inte hunnit skriva något på ganska länge. Nu är Dixie iallafall utekatt och det är väldigt skönt, då slipper vi tänka på att hon kan smita ut när vi ska in eller ut. Det känns bra också att hon håller sig bara här på gården, då vet man vart hon är och man slipper vara orolig. Hon trivs att vara ute. Vi har bara gått ut med Trixie 2 gånger än så länge, vi har inte haft tid att gå ut med henne men nästa vecka får vi ta tag i det. 

För ungefär två veckor sedan fyllde mamma år så i lördags firade vi henne. Hon bjöd på 3 rätters. Det var supper gott. Redan då började Fredrik må halvdant och sedan på söndagen var han sängliggandes (mansförkylning) så det var nästan som jag hade 3 barn hemma

Jag glömde ta kort på efterrätten men det var marängsviss iallafall

Igår hämtade jag upp Marina och åkte till Täby centrum, det var länge sedan som man var där, vi åt på vapiano och vi tog det som jag alltid tar varje gång jag äter där "pollo piccante" den maträtten är jätte god.

Likes

Comments

Halloj!

I lördags var vi i Värmdö på bröllop, det var Fredriks ena chef som gifte sig med sin Jessica. Det var jätte fint och jätte god mat. Fredrik hade sagt "ska vi inte sova där på hotellet?" Jag hade sagt " nej, det är skönt att sova och vakna upp hemma" det ångrade jag mig när vi var där. Det tog mer än 1 timme att komma hem och jag körde och det var kolsvart ute och ingen belysning.  Det gick både två stycken rådjur över vägen och en räv plus att jag var ganska trött så det var jobbigt att vi behövde åka hem. 

När vi kom hem gick vi och la oss på engång. När vi vaknade på söndagen så kände det väldigt skönt att vi sov hemma, för vi sov ut och hade en mys morgon. 

Idag var jag på öppna förskolan! Det var jätte roligt. Den öppnade klockan 9.00 så då var jag där, jag var först så då visade pedagogerna mig runt och sedan började det rulla in mammor, det var sammanlagt 9 mammor med sina barn. Det var upp till 9 månader på barnen. Både Alice och Leah var vakna, båda var så nöjda och låg på magen på en filt på golvet. Dem låg och farsinerade på alla de andra barnen. Det var en flicka som föddes en dag innan tjejerna så dom var lika gamla nästan men den flickan såg äldre ut än Alice och Leah. Det var också en pojke som var en månad yngre än tjejerna och han såg ut att vara lika gammal som Alice och Leah. Klockan 10.00 hade vi sångstund och lite ramsor som man kittlade lite på barnens magar m.m. Efter det satt några mammor och pratade.

Efter öppna förskolan träffade jag Marina, det var länge sedan som vi träffades. Vi åt lunch på Esspresso Hause, jag tog en cecarsallad. Efter det så gick vi runt i butikerna och kollade lite och jag köpte ett par Jeans. När jag kom hem gick jag och tjejerna och la oss på soffan och vilade, det var jätte skönt.

Likes

Comments