Dagen till ära så har jag varit bästa kompis med dammsugaren och skurhinken samt moppen. Efter ett par timmars städning så gav det ändå resultat, lägenheten börjar bli allt mer och mer ett hem. Eftersom jag inte har några schemalagda lektioner under den här veckan då jag befinner mig "mellan terminer" så har jag spenderat en hel del tid ensam i lägenheten, vilket jag enbart ser som positivt. Jag är van att hemifrån alltid ha någon i huset då mina föräldrar för mestadels jobbat olika tider, så att vara ensam är något jag inte är van vid. Men som går bra. Jag saknar mest min hund om dagarna, så fort jag kommer hemifrån skolan så umgås jag ju jämt med han. Och är jag ledig, ja då är han runt mig 24/7. Så det är ensamt utan honom. Anledningen till varför min hund inte flyttade med oss är för att han är uppväxt i mina föräldrars hus och har växt upp med mina föräldrars hund Troy. Melvin och han har varit bästa vänner i 10 år och det känns inte rätt någonstans att separera dem. Och när jag börjar skolan så kommer jag vara hemma mindre vilket skulle leda till att Melvin får spendera mycket tid ensam vilket han inte heller är van vid.

Hur som helst, idag tänkte jag bjuda på lite smygkikar på vårt hem. Det är ju en del kvar att göra, men några saker har kommit i ordning.

Hoppas att ni har haft en trevlig tisdag!

Likes

Comments

Hej på er allihopa! Här har det minst sagt ekat tomt och här kommer förklaringen.  Förra veckan satt jag hemma med hemtenta, det var riktigt jobbigt. Under kvällarna försökte jag packa så mycket som möjligt. I fredags lämnade jag in tentan och åkte sedan direkt till vår lägenhet,  under eftermiddagen fick vi hem våra möbler.  Så under hela helgen har vi försökt installera oss. Vi har kommit en bra bit men är ännu inte klara. Lite bilder på vårt hem kommer senare, när saker och ting är i mer ordning.  Än så länge trivs vi jättebra, vi är ännu inte vana vid alla stadsljud. Särskilt jag, nattetid. Men man vänjer sig.  Hoppas att ni har haft en fin helg!

Onlinepizza, var givet första kvällen. 

Likes

Comments

Jag har försökt med det här med nyårslöften och likt förbannat varje år så håller det i typ två veckor och sen är det kört. Så det här året tänker jag bara göra löften som är roliga och saker som jag gärna skulle vilja lära mig, livet är redan proppfullt med krav hit och dit.

Mina löften:

* Lära mig att laga BRA mat (mat som är nyttig, god och som gör mig glad). Jag är inget vidare på att laga mat, jag är mer en baktjej.

* Bli bättre på att fira saker och ting (jag är sämst på att ge mig själv en klapp på axeln när jag gjort något bra)

* SLAPPNA AV. Jag försöker ofta ta det lugnt men har svårt att skjuta saker åt sidan när jag väl ska försöka varva ned.

* Blogga ännu mer. Jag tycker ju att det är himla kul att blogga när jag väl är igång, jag tar mig liksom inte bara tiden till det.

* Att göra småutflykter och roliga påhitt i vardagen. Jag är dålig på att hitta på roliga saker i vardagen. Det är inte meningen att man ska längta till helgen hela sitt liv och "inte leva" under vardagen.

Har ni några nyårslöften?

Likes

Comments

Ännu ett helt år har tickat förbi och imorgon är det årets sista dag. Det känns som om det var igår som jag tänkte tillbaka på år 2015 och stolpade upp förhoppningar inför det kommande 2016. Och nu är det förbi. Året har gått fort, men ändå inte. Det känns som det har hänt så mycket saker under detta år att det knappt fått plats, det känns som om 10 års händelser har skett under 1 år. Jag har gjort sådana här årssummeringar förut och alltid tänkt "oj, vad jag har utvecklats". Fast när jag tänker efter så tror jag inte att jag har utvecklats så extremt mycket tidigare år som jag trott. Det är väl klart att man utvecklas, men man är ju fortfarande densamma. Man lär sig ju bara mer saker. Man lär sig att hantera förluster och motgång, man lär sig strategier för att orka när det inte går som man vill. Man lär sig att försöka njuta av tiden när det går bra. Man lär sig att uppskatta hälsa hos en själv och andra, inte bara när man blir sjuk eller när någon annan blir sjuk. Man lär sig att prioritera och man lär sig vad som är viktigt i livet. Man lär sig vad man ska lägga sin tid och energi på, och vad man ska undvika. Det här året har varit som en "gott- och blandatpåse". Motgång, medgång, motgång, medgång, motgång, medgång. Konstant. Det är nog precis så livet ska vara.

Det är lätt att man fastnar vid motgångarna, och man sörjer över saker och ting. Men jag tänker inte ens nämna dem. Jag tänker istället stolpa upp det som jag tycker har varit fantastiskt med det här året:

* Att jag har fått träffa nya vänner året under! (och gamla med så klart för den delen)

* Att jag och Elias bestämde oss för att vi ska flytta ihop, äntligen!

* Mitt sommarjobb, jag lärde mig så otroligt mycket!

* Att jag och Sara grejade kandidatuppsatsen, som vi kämpade. Och vi klarade det!

* Gotlandsresan med familjen, där jag fick även träffa mina gotländska släktingar!

* Skidresan i januari, där jag fick för första gången se norrsken och jag lärde mig att åka i röda skidbackar - heja mig!

* Dagar som jag och Elias har spenderat ute i skärgården

* Jag har lärt mig att fiska med kastspö

* Kolmårdsutflykt med STORA familjen (familjen+respektive)

* När Elias hund fick valpar

* När vi åkte till en sjö under en sommarkväll så Melvin och Troy fick bada

Det finns ännu mer härliga och glada minnen från året!!


Tack för detta år!

Likes

Comments

Jag har haft en fin julafton med familj och släkt,  och god mat. Jösses vad jag var mätt när jag gick o la mig.  Idag har plugg stått på schemat, inte så roligt men man får ju tyvärr inte välja allt här i livet. Nu är det snart dags för en ny omgång med julmat, mums.

Jag fick fantastiska julklappar igår, biobiljetter, peng, saker till lägenheten, kläder och hud/hårvårdsprodukter. Så tacksam och nöjd. 

Likes

Comments

Igår var en sån där dag som man aldrig tror ska inträffa i sitt eget liv. Igår var en riktigt jobbig och omtumlande dag med mycket tårar. Morgonen började med att mina föräldrar vaknade av att min hund (som vanligtvis sover i deras säng) fick ett krampanfall. Han skakade, var avflackad och okontaktbar. Under anfallet lät det som om han inte fick luft och mamma trodde att han skulle dö i hennes famn. Efter anfallet var han väldigt rädd, förvirrad och vinglig på benen. Eftersom min hund är 9 år så började tankarna snurra varför han fick ett anfall. Både min mamma och jag var orolig om han fått en stroke eller en hjärnblödning, men han visade inga tecken på förlamning. Eftersom jag har lite kunskaper om epilepsi så blev oron nästan bara värre och jag började undra om han hade blivit förgiftad av något, fått en inflammation eller tumör i hjärnan. Hos veterinären var dock alla blodprov bra. Det gick inte att hitta en orsak, vilket jag också var glad över. Jag hoppas att det här var första och sista gången som han får ett anfall, och han att får fortsätta vara frisk framöver. Nu har vi i alla fall en medicin som vi ska ge honom vid längre anfall (om han nu skulle få ett igen) då det kan vara skadligt att ha ett längre anfall.

Sedan var det min tur att åka till läkaren och jag fick reda på att jag har en cysta som sitter mellan äggstockarna och trycker mot alla omkringliggande strukturer, den sitter långt ifrån på ett optimalt ställe. Jag har haft ont i två veckor och nu fick jag ett svar på varför. Cystan är ganska stor men såg ut att vara godartad, så det blir uppföljning på den. Självklart blev jag lättad över att den var godartad men jag blev också ledsen för att just nu är det lite för mycket av allt. Antingen spricker cystan av sig själv vilket kommer göra jävligt ont enligt läkaren eller så blir det eventuellt operation i framtiden, jag hoppas på det första nämnda.

Under den här julen är jag bara glad över att hela familjen får vara med och vara samlade ännu en jul. När man har en sådan här dag då får man en ordentlig påminnelse om vad som är viktigt här i livet och vad som är mindre viktigt.

Likes

Comments

Jag är ju helt otrolig när de kommer till bloggandet, jag har varit urdålig men hoppas att jag ska skärpa mig här nu kring jul.  Under veckan avslutade jag min sista praktik för utbildningen,  en märklig men också mäktig känsla.  Jag har studerat nu i 3,5 år och det börjar lida mot sitt slut (bara ett halvår kvar). Det är väldigt mycket tankar som surrar runt i huvudet. 

Igår var jag hemma och pluggade,  ligger faktiskt riktigt bra i fas. Sedan tog jag bussen in till stan och mötte upp Elias.  Vi fixade lite julklappar, åt mat och såg sedan på bio.

Likes

Comments

Åh vad jag har varit dålig på att blogga.  Men nu är det mycket som händer i mitt liv.  För tillfället har jag praktik.  Och uppgifter samtidigt att göra i skolan. Sedan är det mycket planering och förberedelser inför flytten som är typ 4 veckor bort. Jag har även en stundande tenta om cirka 4 veckor.  Så just nu är det väldigt mycket i mitt liv. Känner mig riktigt stressad och känslorna åker berg o dalbana. 

Under helgen har jag och Elias varit på Ikea, som vi kommer nog att besöka ett par gånger till haha.  Vi har försökt att ha en lugn helg så vi kan få hinna varva ned och ladda upp med energi för att kunna fokusera.  Idag har jag och mamma varit i djuraffären med Melvin.  Han fick prova vinterjackor vilket var passande eftersom det efter ett par timmar började snöa här.  Sedan blev det lite pizzamys och tvtittande.

Likes

Comments

Jag är en riktig pysselmänniska,  jag kan sitta timme efter timme utan att bli det minsta uttråkad.  I helgen konstruerade jag ihop det här pepparkakshuset,  så himla kul!

Likes

Comments

Hej på er! Hoppas att ni mår bra,  jag gör i alla fall det.  Jag och Elias tog en lång och mycket välbehövd sovmorgon. Tror jag aldrig sovit så djupt i hela mitt liv. Sedan har vi varit inne i stan och fixat lite julklappar, så skönt att ha det klart! Slipper man att trängas bland alla andra människor ett par dagar innan julafton. 

Ikväll blir det troligtvis att hänga i gott sällskap och se vad som händer. 

Likes

Comments