Spenderade kvällen på akuten igår, med utgång "en mild hjärnskakning". Tänkte att jag skulle ge en förklaring av hur det gick till och det började med att jag åkte upp till Ale ridsport för att greja i stallet och rida två hästar. Jag och Lydia (som jag praktiserar hos) skulle först ut med varsin häst och galopparbeta på en äng, någonting som hästarna också tycker är roligt samtidigt som det är bra träning då tanken var att rida i en backe så hästarna skulle få styrketräna lite.

Väl ute på ängen skulle jag hoppa upp, vilket tog en liten stund då hästen hade svårt att stå stilla och var nog väldigt taggad. Tillägger att den här hästen normalt sett är supersnäll och vi trodde bara att hon skulle vara pigg. Väl uppe i sadeln hinner jag väl inte så mycket mer än att sätta båda fötterna i stigbyglarna innan hästen börjar göra luftsprång och bocka rejält. Hamnar framför sadeln och blir knockad då hästen drar upp huvudet, därefter trillar jag av.

Var snabbt uppe på benen igen och vi jobbar på att få in hästen som springer runt lös. Jag håller i den andra hästen och lyckas även få tag i den lösa hästen. Hon hade trampat sönder tyglarna så Lydia går in med henne i stallet för att byta till ett par andra och under tiden hoppar jag upp på den andra hästen och börjar rida runt. Ungefär här börjar jag bli snurrig. Först och främst känns allting drömlikt och inte som att det händer på riktigt, och när jag försöker minnas detaljer så går det inte. Jag vet vart jag är någonstans men inte hur jag kom dit och hela dagen känns väldigt otydlig. Dessutom har jag ett stort, suddigt kryss för ögonen -det är klart jämte krysset men ungefär som när man sett in i ett starkt ljust och sedan ser det framför sig suddigt, så såg alltså krysset ut för mig.

Jag hoppar av hästen och ställer mig med huvudet mellan knäna. Hör hur en kille ropar "Mår du bra?" och när jag inte svarar kommer han ut och hjälper mig. Kommer ihåg att jag sitter ett tag ute på en pall med huvudet mellan knäna, och Lydias hund sitter jämte mig och är orolig. Nästa bit jag kommer ihåg är att jag sitter i soffan inne i butiken -fortfarande med hunden svansande runt mig, och jag försöker beskriva mitt mående till de runt omkring. Såg även på min hjälm och själva skärmen var det en spricka i. 

Såklart åkte vi in till akuten i Kungälv, vilket man alltid bör göra då man misstänker hjärnskakning. Är jättetacksam för Lydias hjälp då hon körde dit mig och var där tills mina föräldrar kom dit. Jag har ju aldrig varit på sjukhus förut, men det var jobbigt att vänta. Var där i kanske tre timmar och det konstaterades att jag fått en väldigt mild hjärnskakning. Behövdes ingen röntgen, utan istället hemgång med ordentlig uppsyn under natten (skulle väckas tre gånger för att se till så jag vaknade ordentlig och var alert).

Allting har gått bra nu i efterhand, har tagit det lugnt idag, skulle egentligen ha jobbat på en förskola men fick ringa om återbud. Har ont i huvudet, men smärtstillande hjälper. Har varit lite trött så har sovit men jag har också varit ute lite. Bland annat var jag en sväng på Ale ridsport för att beställa en ny hjälm, behöver ju självklart byta ut min nu vilket man alltid bör göra då den råkat ut för slag (annars kanske den inte hjälper lika bra nästa gång). Tänkte att jag skulle gå till stallet redan imorgon för jag behöver det, men också för att det är bra avkoppling för hjärnan och doktorn tyckte också det var bra. Ska bara hålla mig från att ramla av eller att hoppa upp på pigga, busiga hästar i dagarna framöver. Annars är läget bra och jag mår bra.

 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments


Praktiserar och jobbar, så ser livet ut just nu. Praktiserade i stallet hela förra veckan och sedan kom Joel hem på helgen så då var jag med honom. Den här veckan har jag varit i stallet mån-ons, jobbat som vikarie på en förskola tors, fredag och var även och red en lektion på K igår, hade Meija (Moijes mamma) och det gick väldigt bra. Idag har jag och mamma varit på tippen och slängt skräp, övade på att köra med släp samtidigt, och ska snart åka till stallet för att vara där hela dagen.

Likes

Comments


Joel har påbörjat sin utbildning i försvaret, vilket innebär att han bor i Stockholm nu. Jag har försökt hitta ett hästjobb, ett bra jobb på ett hoppstall där jag får bo, rida och jobba. Detta jobbet har inte dykt upp trots att jag provjobbat på tre stall nu i höst. Samtidigt har nya planer (äventyr) dykt upp inför våren och jag har därför beslutat mig för att bo hemma ett tag till. Hemma ska jag praktisera på Ale ridsport och jag börjar där redan imorgon, vilket ska bli superkul och jag kommer säkerligen få lära mig mycket. På fredagar ska jag hoppträna i en grupp på K-ridcenter, första gången var denna fredagen och jag red markarbete på Moijes mamma Meija. Kul att få fortsätta träna för Annika. Som jobb, i kombination med min praktik, ska jag vara vikarie. Pratade idag med en person på Aroseniusskolan i Älvängen (mitt gamla högstadie) och de vill gärna ha mig där, det enda jag måste vänta på är mitt utdrag från belastningsregistret (som man måste ha för att få arbeta inom skola) och så snart jag har det har jag även jobb.

Så ser livet ut just nu, och i övrigt har jag umgåtts mycket med vänner. Var bland annat på Liseberg för första gången på 4(?) år tillsammans med mina kusiner och vi hade superkul. I helgen kommer Joel hem och jag längtar efter honom. Känns konstigt att vara ifrån varandra, även om jag (på sätt och vis) vänjer mig vid det.


Likes

Comments

Nu är vi inne på vår sista Thailand-dag, ikväll går flyget till Bangkok och sedan åker vi vidare till Stockholm. Vad vi ska hitta på idag vet vi inte ännu, mer än att packa och checka ut från hotellet. Kanske blir massage och en lång lunch/middag... Igår tog vi det lugnt hela dagen, låg på stranden och solade, badade i poolen, fick massage och sedan gick vi ut och åt en jättegod middag. Bilderna nedanför är från gårdagen.

Likes

Comments

Nog bästa kvällen hittills... Jättemysig marknad, lugn atmosfär, alldeles jämte havet. Fanns en massa matstånd så vi gick runt och tittade, köpte lite mat, och fortsatte gå. Joel testade friterade fågelfötter (jag vågade inte), men gav sedan bort dem till en thailändare haha. Ingen hit.

Likes

Comments

Lite bilder från sista dagen i Koh Tao (söndag). Spenderade dagen på "shark bay" med att sola, bada och snorkla.

Likes

Comments

Idag åkte vi från Koh Tao, tillbaka till Koh Samui. Denna gången bor vi i Bophut, nedanför är lite bilder på boendet. Vi bor i ett jättefint rum med havsutsikt. Åt goda hamburgare till lunch i hotellets restaurang, och har även tagit ett dopp i poolen. Snart ska vi ut och se oss omkring.

Likes

Comments

Nu har vi varit en natt på Koh Tao, boendet är ganska dåligt men vi står ut med det de 3 nätter vi spenderar här (är inte på rummet så mycket ändå). Igår hyrde vi moppar, så idag har vi åkt runt en hel del och sett mycket! Mycket terrängkörning, vilket är kul. Vi har kört till lite olika platser för att snorkla, många olika, fina fiskar i vattnet! Har inte sett någon sköldpadda ännu, så lite besviken över det, men kanske hittar en imorgon. Joel sprang på sin gamla lärare när vi lunchade, lite roligt sammanträffande.

Nu tänkte vi ta mopparna till närmsta stad (även om det är gångavstånd) och äta middag. Blir en heldag här imorgon med!

Bilder från gårdagen och dagen.

Likes

Comments

Nu börjar det bli dags att sova, men innan jag lägger mig tänkte jag bara lägga ut lite bilder från vår dag. Idag har vi varit på båtutflykt och paddlat kajak, sett apor, socialiserat oss med ett par australiensare, sett Emerald Lake, kollat på "monkey ireland" och snorklat, såg en massa fina fiskar och även en bläckfisk! Imorgon åker vi ifrån Chaweng och Koh Samui, för att spendera några dagar på Koh Tao.

Likes

Comments

Idag gick jag runt med kameran i handen hela tiden, så då blev det mycket bilder! Vi började dagen som vanligt med en god hotellfrukost, sedan gick vi ner till stranden. Spenderade några timmar vid stranden och badade och solade, vattnet är helt underbart! Efter det blev det thaimat till lunch och avslutade med crêpes och glass. Sedan gick vi tillbaka till hotellet och badade i poolen. Resten av dagen har vi tänkt ägna åt att duscha och fixa på hotellrummet, sedan går vi nog ner till staden och kollar runt. Imorgon ska vi på båtutflykt runt omkring öarna här.

Lite bilder från dagen.

Likes

Comments