I torsdags denna veckan gjordes besiktning, vilket gick bra och senare på kvällen skrev vi på papper. Jag har alltså varit hästägare i tre dagar nu och det känns jättebra! Hästen heter Zach och är 8 år, skimmel. Har tävlat upp till 120cm. Tanken är att vi ska bli kompisar och träna och tävla hoppning och det ska bli jättekul.

Igår var vi med på hoppträning för Ragnar Bengtsson och det gick väldigt bra för att vara första gången. Enda kruxet berodde egentligen på att jag red med fel betsel, ett hackamore som gjorde att han blev väldigt stark och drog ner huvudet, var svårt att styra och jag fick hela tiden kämpa med att försöka komma ner i sadeln. Idag när jag trimmade testade jag istället ett kombinationsbett som är ett bett och hackamore kombinerat. Det gick hur bra som helst, så nu är jag sugen på att testa det på en hoppträning. Ska dessutom prova fler bett, har varit lite inne på om gagbett kan vara något, så det ska jag prova om jag rider imorgon. Kul att testa olika, så jag vet hur han svarar. Måste ju kunna få tag i honom, hehe.


Likes

Comments


Har hänt så mycket roligt de senaste dagarna omkring jul och nyår. Började högtiderna med uppesittarkväll hos Joels familj, med bingo och julklappslek. På julafton umgicks jag med familjen, först var vi hos mammas släkt på förmiddagen men spenderade resten av dagen hemma. En väldigt lugn jul, så som det ska vara. På juldagen var jag med Joel och vi sov i stan på Gothia Towers och var ute och åt. Oerhört mysigt och så häftigt att se ut över hela Göteborg.

I mellandagarna har det mestadels varit lugnt, var ute på en liten shoppingrunda och köpte ett par nya, gosiga tröjor. Dessutom fyllde min lillebror 17 år, och vi hade ett slags släktkalas hopbuntat med engelskt julfirande.

På nyår var det fest och jag firade med Sarah och Joel hemma hos Joels kompis i Kullavik. Roliga människor, inte så mycket tjejer men det var kul ändå. En bra start på det nya året, 2016 är visserligen svårslaget men hoppas 2017 blir minst lika bra, om inte ännu bättre.


Likes

Comments


Usch, har haft världens förkylning sedan lördags. Börjar nog äntligen ge sig, men är fortfarande inte helt bra. Har stannat hemma dessa dagar, mestadels bara kollat på film och legat i sängen, men igår var jag så rastlös att jag städade hela huset och gjorde fint inför julen och bakade dessutom lussekatter! Jättegoda blev dem, gjorde även några med vaniljkräm.

Idag har jag varit på K och tränat med Meija. Vi gjorde lite roliga övningar med höjdhoppning i början, där vi hoppade upp oss på 130cm och på slutet gjorde vi lite omhoppningssvängar.


Likes

Comments


På senaste har jag haft mycket tankar kring hur jag vill göra med framtiden. Just nu fungerar livet bra, jag har alltid någonting att göra om jag vill det, men det känns som om någonting saknas. Förr hade jag ett så tydligt mönster, först skola, sedan ridning, i fem dagar, helg och så börjar nästa vecka om på samma sätt. Nu kan varje vecka se helt annorlunda ut. Heldag i stallet, kanske jobb, helger existerar inte utan jag kan vara ledig en tisdag exempelvis. Jag vet inte om jag är helt förtjust i konceptet.

Jag har funderat på att köpa en häst, eller jag har nu bestämt mig för det, har övervägt noga just för att det är ett såpass stort beslut. Det hade varit roligt med ett nytt projekt, nu är det över ett år sedan jag sålde Beauty och Moije lämnade jag ju tillbaka för flera månader sedan. Köper jag häst skulle jag dessutom få en vardaglig struktur på köpet, det kostar ju och då skulle jag behöva jobba heltid för att ha råd.

Och så återstår då vad jag gör till våren, jobba och rida är nog ett ganska bra beslut, samt att jobba på arkitektur hemuppgiften -mest för att det vore kul och se om jag kommer in. Frågan är däremot om jag inte skulle göra nåt för mig själv. Är många kompisar som åker utomlands nu, och Joel är i försvaret. Bara göra något helt annat. Är ju många satsande hästtjejer som flyttar till Tyskland och jobbar på stall, tufft och slitsamt men tänk vilken erfarenhet de får! Jag har velat så länge, också åka utomlands men det är alltid en fråga om hur och hur länge och om jag kommer tycka det är roligt. Min senaste tanke är att åka utomlands med den häst jag ska köpa, till Tyskland eller Holland. Bara tre månader som arbetande elev, samla erfarenhet men utan att behöva släppa allt det jag har hemma. Än så länge spånar jag bara lite om idén, men jag tror att jag kommer ångra mig om jag inte gör någonting sånt, just som jag har möjligheten.

Ett par videos på mig och Moije. Vet inte varför jag aldrig publicerade dem här.

Likes

Comments


Den här veckan har jag jobbat som vikarie på skola för första gången och det är verkligen så mycket roligare än att jobba som förskolelärare (passar mig bättre). Har jobbat med årskurs 7-9 så det gäller ju att stå på sig då jag bara är fyra år äldre än niorna... Var tillbaka på mitt gamla högstadie och fick träffa några av mina gamla lärare, det var kul! Dessutom har jag jobbat på ett högstadie i Nödinge. Favoritlektionerna är helt klart matte, för där känns det definitivt att eleverna får ut någonting av lektionen och jag känner mig så oerhört bekväm i rollen som mattelärare. Känner mig inte riktigt lika bekväm som tyskalärare, haha kan ju ingen tyska.

I övrigt den här veckan var det hoppträning på K på onsdagen. Meija som vanligt och det gick helt okej. Var väldigt trött och blev så missnöjd när vissa saker inte stämde. Samtidigt fick vi en hel del fina språng, och jag fick ut något av träningen så är inte bara missnöjd.
I fredags var jag hos frisören och klippte mig kort! Åtminstone en decimeter som klipptes av, så fräscht! Förutom det, mycket slingor och satt länge för att få till den rätta, kalla nyansen.

Nästa vecka blir det mycket häst då jag ska passa hela stallet måndag-fredag. Har använt den här helgen till att vila upp mig så jag orkar med. Dessutom kommer Joel hem nästa helg!


Likes

Comments


Var hemma och vilade måndag, tisdag och har annars varit på Ale ridsport från onsdag och resten av veckan. Duktige tränaren Albert Voorn är här nu från Holland, så det är full rulle på anläggningen vilket är kul. Mest grejar jag i stallet och tittar på träningar, men idag har jag även motionerat en häst emellan träningarna och det gick väldigt bra.

Igår fick jag hem nya vinterstövlar, hade beställt ett paket med fyra stövlar men tanken är att jag ska skicka tillbaka tre av dem. Tycker om att testa innan jag bestämmer mig, men hatar att gå och titta på vinterstövlar i butik, det är så tråkigt! Bestämde mig hur som helst för dessa stövlarna.

Förresten, min mobil bestämde sig för att lägga av idag! Helt plötsligt, så kan inte ringa, smsa eller använda snapchat... Tack vare att jag har MacBook så har jag ändå tillgång till mina kontakter och kan använda iMessage, instagram får jag också använda på datorn, jobbigt. Nås hur som helst på iMessage eller Facebook nu.

Några månader gammal bild på mig och Moije.

Likes

Comments


Veckan som har gått har ägnats åt att jobba på förskola, och i helgen var Joel hemma. Har haft en lugn och mysig helg (bästa på länge) men nu dröjer det tre veckor tills nästa gång vi kan ses. I veckan som kommer ska jag vara en del på Ale ridsport, kanske även jobba lite men är inte inbokad ännu. Imorgon ska jag åtminstone vara hemma och vila, har åkt på en riktigt jobbig förkylning som jag hoppas på ska försvinna.


Likes

Comments


Är förvånad själv över hur effektiv jag har varit idag. Har haft lite tidspress på mig för vi ska iväg på släktträff. Imorse åkte jag upp till stallet klockan åtta och mötte upp Anja som skulle ta med sig ett sto och föl upp till Stockholm, skulle hjälpa henne med att ta in dem och lasta dem på transporten, allting gick väldigt smidigt så det var skönt, enda som var lite krångligt var att få på fölisen en grimma (han var lite rädd). Därefter red jag fyra hästar och alla kändes hur bra som helst, putsade all utrustning och fodrade lunch innan jag åkte hem och gav mig själv lunch, sedan åkte jag tillbaka till stallet och mockade, tog in hästarna och fodrade.

Nu ska vi iväg till Hannah och Sarah.

Likes

Comments

Hösten har hittills varit kall, blöt och ruskig men verkar spricka upp denna veckan. Skönt för min del som just nu spenderar hela dagarna i stallet. Passar stallet med alla hästar den här veckan, så mycket jobb blir det och jag har ordentlig träningsvärk. Nästa ska jag jobba som vikarie på förskola.

Igår var det träning på K, som om jag inte var trött på hästarna nu.. ;) Rider på onsdagar nu istället för fredagar där. Igår tog Annika med sig Moije till träningen så jag kunde rida honom. Jättekul att rida plutten igen, han är så speciell.

Likes

Comments