Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments


Vädret idag suger, vilket var tråkigt eftersom jag hade tänkt rida på morgonen innan jag börjar jobba. Ska ändå upp till stallet och mocka osv. innan jag åker vidare till Ale ridsport, för det är där jag jobbar idag. Jobbade där även igår, packade ordrar och plockade upp varor, prismärkte och ställde fram. Roligt för att uppgifterna är varierande, det är kreativt och jag får mycket fria händer.

Resten av veckan ska jag vara lärarvikarie på högstadie (årskurs 7-9). Nu är det bara tre veckor tills jag börjar på golfklubben igen. Tredje sommaren, ska bli skönt med lite fasta rutiner (och bättre lön).

På söndag ska vi ut igen, jag och Zach, för en lokal hopptävling i Lilla Edet. Blir 100cm och 110cm igen, kommer nog hålla oss på den höjden ett tag allt som vi lär känna varandra bättre. Bilden nedan är från Borås förr, förra helgen.


Likes

Comments


Första starten på Zach gjordes förra helgen, och det gick jättebra verkligen! Go känsla i båda klasserna, och han kändes superfräsch och tyckte det var roligt. Startade två regionala klasser på Borås Fältrittklubb, 100cm och 110cm, så för att vara första starten gav vi oss verkligen ut på lite större banor direkt med riktigt hindermaterial osv. Därför kändes det extra skönt att Zach var så cool med allt, speakern, blommor, andra hästar, blanka bommar etc. Nu är vi taggade på kommande tävlingar! Nästa blir på Lilla Edets ridklubb nästa helg, samma höjder fast lokalt. Därav lite enklare.


Likes

Comments


Joel har varit ledig hela veckan, så jag har jobbat två dagar och sen har jag också varit ledig. Har väl inte gjort så mycket, en sväng på stan och släktkalas i Jönköping i fredags. Texas Longhorn -take away två gånger och vi har mestadels bara slappat. Tjatade lite på Joel att jag ville leta påskägg, så det ordnade han, så himla kul att leta godis! Och ett jättefint påskägg hade han fått tag i. Har även fått rosor, så gulligt och jag blev jätteglad!


Likes

Comments


Så, så, så gott!! Idag invigde vi grillen. Underbart väder, vi åkte och köpte en fritös för att kunna fritera pommes frites. Sötpotatispommes och även vanliga. Till det grillade majskolvar, champinjoner och ryggbiff.

Joel är hemma den här helgen, ända tills onsdag så vi får spendera lite mer tid med varandra. Har mest bara tagit det lugnt, var i stallet igår och gick på promenad med Zach och Vie (som jag passade åt Sofia). Sen så har vi kollat på film och det var nog det, inte en särskilt produktiv helg kanske.

Nästa vecka blir det kul då Albert Voorn kommer till Ale ridsport och jag och Zach ska träna för honom tis-tors. Albert har meriter som OS-silver och väldigt gott rykte om sig som tränare. Ska göra Zach extra fin, så han ska duschas och schamponeras och jag ska rycka manen på honom. Just nu är han kissfläcklig-gul och manen bara hänger jättefult.


Likes

Comments


Har tagit ledigt idag då jag varit extremt trött den här veckan och sovit dåligt. Behövs en ledig dag ibland då man inte har några särskilda planer. Just idag har jag kollat på serier och städat mitt rum. Nu är jag påväg mot stallet och ska hämta ut ett paket på vägen upp. Har beställt ett så kallat pee wee bett, som ska bli spännande att testa. Helt ärligt har jag haft sån otur när det kommer till bett att jag blir helt galen. Det jag har nu (ett babypelham från trust) går absolut inte att rida på i hoppningen. Det är för mycket hävstång vilket gör att hästen blir svårsvängd och tung i handen. Speciellt vänstertygeln får jag helt enkelt inte igenom någon förhållning i. Under tiden som jag ridit på det här bettet har jag beställt ett kombinationsbett från trust som jag vet att Zach trivs med och som är väldigt bra i hoppningen (har lånat ett likadant från en kompis och testat) men på grund av felleveranser etc. har jag fått väntat i två månader och det har varit superfrustrerande. Ytterligare om bett: beställde idag ett treringsbett med port från beris. Även det ett bett som jag lånat från en kompis och testat i hoppningen och det fungerade bra. Insåg egentligen för två månader sedan att jag måste byta bett ofta på Zach, men samtidigt har det varit nog med utgifter som det har varit och då har dessa inköp helt enkelt fått vänta.

Annars? Jag jobbar mån-fre varje vecka. Förskolor och skolor som tidigare, men de senaste veckorna har jag även varit en del på Ale ridsport. Hjälpte till under mässan vid Gothenburg horseshow, och nu efter har jag hjälpt till med uppackning i butiken.

I helgen var jag ute med kompisar, även om det inte blev så långvarigt då jag insåg att jag helt tröttnat på att vara på klubben. För mycket människor, äckliga lukter och så kan man knappt höra varandra. Kanske inte var på humör för att festa just för dagen heller, men jag hade väldigt trevligt på baren vi hängde på innan.

Joel har varit hemma de senaste fyra helgerna och är hemma även denna, så är glad över att få spendera mer tid tillsammans. Dessutom har Joel börjat rida Zach nu vilket är roligt! Nedan syns lite bilder från senast, vi har varit på en P&J och hoppat 90, 1m felfritt + jag har fått en ny hjälm! En skitsnygg KEP.


Likes

Comments


I torsdags denna veckan gjordes besiktning, vilket gick bra och senare på kvällen skrev vi på papper. Jag har alltså varit hästägare i tre dagar nu och det känns jättebra! Hästen heter Zach och är 8 år, skimmel. Har tävlat upp till 120cm. Tanken är att vi ska bli kompisar och träna och tävla hoppning och det ska bli jättekul.

Igår var vi med på hoppträning för Ragnar Bengtsson och det gick väldigt bra för att vara första gången. Enda kruxet berodde egentligen på att jag red med fel betsel, ett hackamore som gjorde att han blev väldigt stark och drog ner huvudet, var svårt att styra och jag fick hela tiden kämpa med att försöka komma ner i sadeln. Idag när jag trimmade testade jag istället ett kombinationsbett som är ett bett och hackamore kombinerat. Det gick hur bra som helst, så nu är jag sugen på att testa det på en hoppträning. Ska dessutom prova fler bett, har varit lite inne på om gagbett kan vara något, så det ska jag prova om jag rider imorgon. Kul att testa olika, så jag vet hur han svarar. Måste ju kunna få tag i honom, hehe.


Likes

Comments


Har hänt så mycket roligt de senaste dagarna omkring jul och nyår. Började högtiderna med uppesittarkväll hos Joels familj, med bingo och julklappslek. På julafton umgicks jag med familjen, först var vi hos mammas släkt på förmiddagen men spenderade resten av dagen hemma. En väldigt lugn jul, så som det ska vara. På juldagen var jag med Joel och vi sov i stan på Gothia Towers och var ute och åt. Oerhört mysigt och så häftigt att se ut över hela Göteborg.

I mellandagarna har det mestadels varit lugnt, var ute på en liten shoppingrunda och köpte ett par nya, gosiga tröjor. Dessutom fyllde min lillebror 17 år, och vi hade ett slags släktkalas hopbuntat med engelskt julfirande.

På nyår var det fest och jag firade med Sarah och Joel hemma hos Joels kompis i Kullavik. Roliga människor, inte så mycket tjejer men det var kul ändå. En bra start på det nya året, 2016 är visserligen svårslaget men hoppas 2017 blir minst lika bra, om inte ännu bättre.


Likes

Comments