När vi hade släktkalas förra helgen fick jag de här fina muggarna, 6 st, som jag hade önskat mig. Kommer från Höganäs Ceramics.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments


Har haft en bra helg, som skönt nog inte är slut än. I fredags var jag på tävling med Zach och det gick sådär. En bom ner i en meter och han hoppade väldigt spänt. I 110cm gick det jättebra, men det blev ett missförstånd i omhoppningen när jag ville svänga innanför ett hinder, men inte fick med mig Zach så vi råkade hoppa en oxer från fel håll istället. Försökte ju som sagt svänga innanför oxern och när Zach flöt ut i svängen hann jag inte med att styra undan och runt oxern så då hoppade han den istället. Väldigt snäll häst får jag ju ändå säga.

Efter tävlingen, på fredagskvällen, åkte jag in till stan och mötte upp Sarah och vi gick till Vasa Bar och drack lite drinkar. Vi hade mycket att prata om nu när hon har varit bortrest så länge.

Igår, lördag, hade vi släktkalas för mig och Sarah. Vi är ju tjugo år båda två nu! Jag fick pandora berlocker i present till mitt pandora armband. Vi såg filmen "Lights out" och blev rejält uppskrämda. Den var verkligen läskig från början till slut.

Idag har jag jouren i stallet vilket innebär att jag ska fodra alla hästar, och släppa ut samt ta in dem under dagen. Plus mina vanliga sysslor samt några extra. Dessutom ska både Zach och Vie få motion. Angående Vie så har hennes ägare Sofia brutit benet, så därför har jag tagit på mig att rida och motionera Vie några dagar i veckan.

Likes

Comments


Igår fyllde jag 20 år. Hade en bra, men lång, dag. Fantastiskt fint väder var det med värme och strålande sol. Började dagen 06 med jobb. Efter jobbet åkte jag direkt upp till stallet och fixade, red Zach och motionerade Vie.

När jag kom hem blev det smörgåstårta och vanlig tårta. Mormor, morfar och farmor kom över och jag fick mina presenter som bestod av pengar, från mamma och pappa fick jag global knivar och av Josef ett fint mobilskal från Ideal of Sweden. Är jättenöjd över alla mina presenter.


Likes

Comments


Igår var jag och Zach och visade upp oss på vår tredje tävling. Det gick väl helt okej, inte vår bästa prestation men ändå helt okej rundor trots att resultaten kanske inte var att skylta med. Första klassen, 100cm, satte jag lite dålig galopp, borde ha ridit på lite mer innan jag styrde på ettan. Zach gjorde ändå ett bra jobb men vi fick med oss en bom på femman då han hoppade flackt på det, och inte så runt och högt som han borde. Sedan kom åttan och blev förvånad själv faktiskt när Zach tittade på det hindret och sprang åt sidan. Styrde på ännu en gång och han sprang åt sidan igen. Tredje gången hoppade han, så det blev totalt 12 fel + 7 tidsfel.

Andra klassen, 110cm, satte jag en BRA gallop. Han hoppade jättefint. Fick tyvärr med en bom på tvåan, vet inte riktigt varför. Sedan kom vi till hinder nummer åtta igen (exakt samma bana som första klassen faktiskt) och han springer åt sidan. Denna gången byter jag varv och styr på hindret igen och då hoppar han som om det inte var konstigt alls. Min fundering är om han inte tog till vara på tillfället då hindret kom ur sväng åt vänster, och Zach drar sig gärna till höger. Det, i kombination med att han kikade lite på hindret gjorde att han sprang åt sidan istället för att hoppa. Det jag får öva på hemma nu är att hålla koll på högersidan! På fredag ska vi iväg igen, till Åby travbana som vi var på igår. Skönt att få komma till samma anläggning två gånger på raken!

Likes

Comments


Film från 110cm på Lilla Edets ridklubb för tre helger sedan! Detta var alltså min och Zachs andra tävling tillsammans och det gick bra. Första klassen, 100cm, var hästen väldigt extremt spänd och jag fick rida så jag höll på att kräkas efter att vi hade ridit banan. Trots det fick vi noll fel och en åttondeplacering.

Andra klassen (den som syns i videon), 110cm, gick jättebra! Är verkligen nöjd med rundan då jag fick upp ett bra tempo, vilket gav ett bra flyt och Zach var inte alls spänd utan med på noterna. Det gick dessvärre så bra att jag glömde ett hinder i omhoppningen, vilket gjorde att vi fick fyra fel (för att jag korsade min egen väg) plus två tidsfel. MEN noll fel på hinder, så jag är helt klart nöjd ändå. Nästa tävling blir nu på lördag och det är Åby vi ska till.

Likes

Comments


Joel har fyllt år (20!), jag har varit iväg på tävling med Zach, har varit med på träning för Ragnar Bengtsson, jobbat mitt sista pass som dagisfröken och igår var vi och tittade på hus i Trollhättan.

En kort sammanfattning sedan sist. Inte i rätt ordning men ändå vad jag har haft för mig. Är äntligen klar med vikariat-jobben! Även om det har varit roligt och väldigt lärorikt har det varit så psykiskt utmattande att jobba som vikarie, just som jag har jobbat på omkring 10-20 olika ställen sedan oktober. Hela tiden nya barn och kollegor. Är väldigt skönt att slippa den stressen nu, och få komma till ett ställe där jag vet hur allting funkar. Jobbade min första dag (för den här säsongen då (min tredje säsong)) idag på golfklubben. Är väldigt glad för det, och med mer energi läggs större fokus på hästen som är min prioritering just nu.

Angående huset i Trollhättan som vi var och kollade på igår var det hur mysigt som helst! Förmodligen blir det inte det huset, då det var mindre rum i verkligheten än vad det såg ut att vara på mäklarens bilder. Fast å andra sidan är det lagom stort för mamma och pappa när jag och Josef flyttar hemifrån, och läget är verkligen fantastiskt med gångavstånd till Trollhättan centrum! Trollhättan stad är ju fantastiskt mysig, med fik och restauranger och kullerstensgator, alldeles jämte älven. Ett stort plus är ju självklart att en del av huset hade vi isåfall tänkt göra om till en lägenhet, som hade blivit jättefin med stort ljusinsläpp, egen altan och egen balkong. Där hade jag och Joel kunnat bo i några år framöver. Därefter hade Josef kunnat bo där, och den är fullt möjlig för mina föräldrar att hyra ut just som läget är så attraktivt. Om vi flyttar till Trollhättan får ju Zach flytta med såklart, och jag kan ha honom på Trollhättans fältrittklubb eller i närheten. Ska bli väldigt spännande att se vad som händer!

På tal om framtida planer... Jag ska köpa en bil! Känner mig så vuxen, haha. Får självklart bli en bil med dragkrok och med tillräckligt mycket hästkrafter för att kunna dra Zach i transport uppför en backe. I övrigt fräscht utseende och i bra skick. Har kikat på blocket och vet vad jag är ute efter, men själva köpet får ske någon gång i sommar när jag har sparat ihop tillräckligt med pengar.


Lite bilder från senaste tiden. Uteritt + svårt att hålla vit häst ren. Marsstrand på Joels födelsedag, tävling, brödbak och annat.

Likes

Comments


Vädret idag suger, vilket var tråkigt eftersom jag hade tänkt rida på morgonen innan jag börjar jobba. Ska ändå upp till stallet och mocka osv. innan jag åker vidare till Ale ridsport, för det är där jag jobbar idag. Jobbade där även igår, packade ordrar och plockade upp varor, prismärkte och ställde fram. Roligt för att uppgifterna är varierande, det är kreativt och jag får mycket fria händer.

Resten av veckan ska jag vara lärarvikarie på högstadie (årskurs 7-9). Nu är det bara tre veckor tills jag börjar på golfklubben igen. Tredje sommaren, ska bli skönt med lite fasta rutiner (och bättre lön).

På söndag ska vi ut igen, jag och Zach, för en lokal hopptävling i Lilla Edet. Blir 100cm och 110cm igen, kommer nog hålla oss på den höjden ett tag allt som vi lär känna varandra bättre. Bilden nedan är från Borås förr, förra helgen.


Likes

Comments


Första starten på Zach gjordes förra helgen, och det gick jättebra verkligen! Go känsla i båda klasserna, och han kändes superfräsch och tyckte det var roligt. Startade två regionala klasser på Borås Fältrittklubb, 100cm och 110cm, så för att vara första starten gav vi oss verkligen ut på lite större banor direkt med riktigt hindermaterial osv. Därför kändes det extra skönt att Zach var så cool med allt, speakern, blommor, andra hästar, blanka bommar etc. Nu är vi taggade på kommande tävlingar! Nästa blir på Lilla Edets ridklubb nästa helg, samma höjder fast lokalt. Därav lite enklare.


Likes

Comments


Joel har varit ledig hela veckan, så jag har jobbat två dagar och sen har jag också varit ledig. Har väl inte gjort så mycket, en sväng på stan och släktkalas i Jönköping i fredags. Texas Longhorn -take away två gånger och vi har mestadels bara slappat. Tjatade lite på Joel att jag ville leta påskägg, så det ordnade han, så himla kul att leta godis! Och ett jättefint påskägg hade han fått tag i. Har även fått rosor, så gulligt och jag blev jätteglad!


Likes

Comments