View tracker


På senaste har jag haft mycket tankar kring hur jag vill göra med framtiden. Just nu fungerar livet bra, jag har alltid någonting att göra om jag vill det, men det känns som om någonting saknas. Förr hade jag ett så tydligt mönster, först skola, sedan ridning, i fem dagar, helg och så börjar nästa vecka om på samma sätt. Nu kan varje vecka se helt annorlunda ut. Heldag i stallet, kanske jobb, helger existerar inte utan jag kan vara ledig en tisdag exempelvis. Jag vet inte om jag är helt förtjust i konceptet.

Jag har funderat på att köpa en häst, eller jag har nu bestämt mig för det, har övervägt noga just för att det är ett såpass stort beslut. Det hade varit roligt med ett nytt projekt, nu är det över ett år sedan jag sålde Beauty och Moije lämnade jag ju tillbaka för flera månader sedan. Köper jag häst skulle jag dessutom få en vardaglig struktur på köpet, det kostar ju och då skulle jag behöva jobba heltid för att ha råd.

Och så återstår då vad jag gör till våren, jobba och rida är nog ett ganska bra beslut, samt att jobba på arkitektur hemuppgiften -mest för att det vore kul och se om jag kommer in. Frågan är däremot om jag inte skulle göra nåt för mig själv. Är många kompisar som åker utomlands nu, och Joel är i försvaret. Bara göra något helt annat. Är ju många satsande hästtjejer som flyttar till Tyskland och jobbar på stall, tufft och slitsamt men tänk vilken erfarenhet de får! Jag har velat så länge, också åka utomlands men det är alltid en fråga om hur och hur länge och om jag kommer tycka det är roligt. Min senaste tanke är att åka utomlands med den häst jag ska köpa, till Tyskland eller Holland. Bara tre månader som arbetande elev, samla erfarenhet men utan att behöva släppa allt det jag har hemma. Än så länge spånar jag bara lite om idén, men jag tror att jag kommer ångra mig om jag inte gör någonting sånt, just som jag har möjligheten.

Ett par videos på mig och Moije. Vet inte varför jag aldrig publicerade dem här.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker


Den här veckan har jag jobbat som vikarie på skola för första gången och det är verkligen så mycket roligare än att jobba som förskolelärare (passar mig bättre). Har jobbat med årskurs 7-9 så det gäller ju att stå på sig då jag bara är fyra år äldre än niorna... Var tillbaka på mitt gamla högstadie och fick träffa några av mina gamla lärare, det var kul! Dessutom har jag jobbat på ett högstadie i Nödinge. Favoritlektionerna är helt klart matte, för där känns det definitivt att eleverna får ut någonting av lektionen och jag känner mig så oerhört bekväm i rollen som mattelärare. Känner mig inte riktigt lika bekväm som tyskalärare, haha kan ju ingen tyska.

I övrigt den här veckan var det hoppträning på K på onsdagen. Meija som vanligt och det gick helt okej. Var väldigt trött och blev så missnöjd när vissa saker inte stämde. Samtidigt fick vi en hel del fina språng, och jag fick ut något av träningen så är inte bara missnöjd.
I fredags var jag hos frisören och klippte mig kort! Åtminstone en decimeter som klipptes av, så fräscht! Förutom det, mycket slingor och satt länge för att få till den rätta, kalla nyansen.

Nästa vecka blir det mycket häst då jag ska passa hela stallet måndag-fredag. Har använt den här helgen till att vila upp mig så jag orkar med. Dessutom kommer Joel hem nästa helg!


Likes

Comments

View tracker


Var hemma och vilade måndag, tisdag och har annars varit på Ale ridsport från onsdag och resten av veckan. Duktige tränaren Albert Voorn är här nu från Holland, så det är full rulle på anläggningen vilket är kul. Mest grejar jag i stallet och tittar på träningar, men idag har jag även motionerat en häst emellan träningarna och det gick väldigt bra.

Igår fick jag hem nya vinterstövlar, hade beställt ett paket med fyra stövlar men tanken är att jag ska skicka tillbaka tre av dem. Tycker om att testa innan jag bestämmer mig, men hatar att gå och titta på vinterstövlar i butik, det är så tråkigt! Bestämde mig hur som helst för dessa stövlarna.

Förresten, min mobil bestämde sig för att lägga av idag! Helt plötsligt, så kan inte ringa, smsa eller använda snapchat... Tack vare att jag har MacBook så har jag ändå tillgång till mina kontakter och kan använda iMessage, instagram får jag också använda på datorn, jobbigt. Nås hur som helst på iMessage eller Facebook nu.

Några månader gammal bild på mig och Moije.

Likes

Comments


Veckan som har gått har ägnats åt att jobba på förskola, och i helgen var Joel hemma. Har haft en lugn och mysig helg (bästa på länge) men nu dröjer det tre veckor tills nästa gång vi kan ses. I veckan som kommer ska jag vara en del på Ale ridsport, kanske även jobba lite men är inte inbokad ännu. Imorgon ska jag åtminstone vara hemma och vila, har åkt på en riktigt jobbig förkylning som jag hoppas på ska försvinna.


Likes

Comments


Är förvånad själv över hur effektiv jag har varit idag. Har haft lite tidspress på mig för vi ska iväg på släktträff. Imorse åkte jag upp till stallet klockan åtta och mötte upp Anja som skulle ta med sig ett sto och föl upp till Stockholm, skulle hjälpa henne med att ta in dem och lasta dem på transporten, allting gick väldigt smidigt så det var skönt, enda som var lite krångligt var att få på fölisen en grimma (han var lite rädd). Därefter red jag fyra hästar och alla kändes hur bra som helst, putsade all utrustning och fodrade lunch innan jag åkte hem och gav mig själv lunch, sedan åkte jag tillbaka till stallet och mockade, tog in hästarna och fodrade.

Nu ska vi iväg till Hannah och Sarah.

Likes

Comments

Hösten har hittills varit kall, blöt och ruskig men verkar spricka upp denna veckan. Skönt för min del som just nu spenderar hela dagarna i stallet. Passar stallet med alla hästar den här veckan, så mycket jobb blir det och jag har ordentlig träningsvärk. Nästa ska jag jobba som vikarie på förskola.

Igår var det träning på K, som om jag inte var trött på hästarna nu.. ;) Rider på onsdagar nu istället för fredagar där. Igår tog Annika med sig Moije till träningen så jag kunde rida honom. Jättekul att rida plutten igen, han är så speciell.

Likes

Comments


Spenderade kvällen på akuten igår, med utgång "en mild hjärnskakning". Tänkte att jag skulle ge en förklaring av hur det gick till och det började med att jag åkte upp till Ale ridsport för att greja i stallet och rida två hästar. Jag och Lydia (som jag praktiserar hos) skulle först ut med varsin häst och galopparbeta på en äng, någonting som hästarna också tycker är roligt samtidigt som det är bra träning då tanken var att rida i en backe så hästarna skulle få styrketräna lite.

Väl ute på ängen skulle jag hoppa upp, vilket tog en liten stund då hästen hade svårt att stå stilla och var nog väldigt taggad. Tillägger att den här hästen normalt sett är supersnäll och vi trodde bara att hon skulle vara pigg. Väl uppe i sadeln hinner jag väl inte så mycket mer än att sätta båda fötterna i stigbyglarna innan hästen börjar göra luftsprång och bocka rejält. Hamnar framför sadeln och blir knockad då hästen drar upp huvudet, därefter trillar jag av.

Var snabbt uppe på benen igen och vi jobbar på att få in hästen som springer runt lös. Jag håller i den andra hästen och lyckas även få tag i den lösa hästen. Hon hade trampat sönder tyglarna så Lydia går in med henne i stallet för att byta till ett par andra och under tiden hoppar jag upp på den andra hästen och börjar rida runt. Ungefär här börjar jag bli snurrig. Först och främst känns allting drömlikt och inte som att det händer på riktigt, och när jag försöker minnas detaljer så går det inte. Jag vet vart jag är någonstans men inte hur jag kom dit och hela dagen känns väldigt otydlig. Dessutom har jag ett stort, suddigt kryss för ögonen -det är klart jämte krysset men ungefär som när man sett in i ett starkt ljust och sedan ser det framför sig suddigt, så såg alltså krysset ut för mig.

Jag hoppar av hästen och ställer mig med huvudet mellan knäna. Hör hur en kille ropar "Mår du bra?" och när jag inte svarar kommer han ut och hjälper mig. Kommer ihåg att jag sitter ett tag ute på en pall med huvudet mellan knäna, och Lydias hund sitter jämte mig och är orolig. Nästa bit jag kommer ihåg är att jag sitter i soffan inne i butiken -fortfarande med hunden svansande runt mig, och jag försöker beskriva mitt mående till de runt omkring. Såg även på min hjälm och själva skärmen var det en spricka i. 

Såklart åkte vi in till akuten i Kungälv, vilket man alltid bör göra då man misstänker hjärnskakning. Är jättetacksam för Lydias hjälp då hon körde dit mig och var där tills mina föräldrar kom dit. Jag har ju aldrig varit på sjukhus förut, men det var jobbigt att vänta. Var där i kanske tre timmar och det konstaterades att jag fått en väldigt mild hjärnskakning. Behövdes ingen röntgen, utan istället hemgång med ordentlig uppsyn under natten (skulle väckas tre gånger för att se till så jag vaknade ordentlig och var alert).

Allting har gått bra nu i efterhand, har tagit det lugnt idag, skulle egentligen ha jobbat på en förskola men fick ringa om återbud. Har ont i huvudet, men smärtstillande hjälper. Har varit lite trött så har sovit men jag har också varit ute lite. Bland annat var jag en sväng på Ale ridsport för att beställa en ny hjälm, behöver ju självklart byta ut min nu vilket man alltid bör göra då den råkat ut för slag (annars kanske den inte hjälper lika bra nästa gång). Tänkte att jag skulle gå till stallet redan imorgon för jag behöver det, men också för att det är bra avkoppling för hjärnan och doktorn tyckte också det var bra. Ska bara hålla mig från att ramla av eller att hoppa upp på pigga, busiga hästar i dagarna framöver. Annars är läget bra och jag mår bra.

 

Likes

Comments


Praktiserar och jobbar, så ser livet ut just nu. Praktiserade i stallet hela förra veckan och sedan kom Joel hem på helgen så då var jag med honom. Den här veckan har jag varit i stallet mån-ons, jobbat som vikarie på en förskola tors, fredag och var även och red en lektion på K igår, hade Meija (Moijes mamma) och det gick väldigt bra. Idag har jag och mamma varit på tippen och slängt skräp, övade på att köra med släp samtidigt, och ska snart åka till stallet för att vara där hela dagen.

Likes

Comments


Joel har påbörjat sin utbildning i försvaret, vilket innebär att han bor i Stockholm nu. Jag har försökt hitta ett hästjobb, ett bra jobb på ett hoppstall där jag får bo, rida och jobba. Detta jobbet har inte dykt upp trots att jag provjobbat på tre stall nu i höst. Samtidigt har nya planer (äventyr) dykt upp inför våren och jag har därför beslutat mig för att bo hemma ett tag till. Hemma ska jag praktisera på Ale ridsport och jag börjar där redan imorgon, vilket ska bli superkul och jag kommer säkerligen få lära mig mycket. På fredagar ska jag hoppträna i en grupp på K-ridcenter, första gången var denna fredagen och jag red markarbete på Moijes mamma Meija. Kul att få fortsätta träna för Annika. Som jobb, i kombination med min praktik, ska jag vara vikarie. Pratade idag med en person på Aroseniusskolan i Älvängen (mitt gamla högstadie) och de vill gärna ha mig där, det enda jag måste vänta på är mitt utdrag från belastningsregistret (som man måste ha för att få arbeta inom skola) och så snart jag har det har jag även jobb.

Så ser livet ut just nu, och i övrigt har jag umgåtts mycket med vänner. Var bland annat på Liseberg för första gången på 4(?) år tillsammans med mina kusiner och vi hade superkul. I helgen kommer Joel hem och jag längtar efter honom. Känns konstigt att vara ifrån varandra, även om jag (på sätt och vis) vänjer mig vid det.


Likes

Comments

Nu är vi inne på vår sista Thailand-dag, ikväll går flyget till Bangkok och sedan åker vi vidare till Stockholm. Vad vi ska hitta på idag vet vi inte ännu, mer än att packa och checka ut från hotellet. Kanske blir massage och en lång lunch/middag... Igår tog vi det lugnt hela dagen, låg på stranden och solade, badade i poolen, fick massage och sedan gick vi ut och åt en jättegod middag. Bilderna nedanför är från gårdagen.

Likes

Comments